![]() |
2012.11.04. 12:02
barbrady írta:leslie írta:barbrady írta:leslie írta::help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a vizTavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ?
Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat
A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot
Elore is koszonom a sekgitseget .
Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.
Szoke kerdes: odaferek en kezzel - felulrol ?
Felnyitod a motorháztetőt, benézel, és meglátodSzerintem igen. Csak vigyázz, hogy nehogy valami forgó alkatrész elkapja a kezed!
és lás csodát hideg volt a cső,na akkor viszkó,de nem hanem csak a termosztát lett a bűnös ,úgy fogalmaztak .hogy már zárva is elég sok folyadékot átenged.
2012.11.04. 12:25
Szkubi-ka írta:barbrady írta:leslie írta:barbrady írta:leslie írta::help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a vizTavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ?
Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat
A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot
Elore is koszonom a sekgitseget .
Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.
Szoke kerdes: odaferek en kezzel - felulrol ?
Felnyitod a motorháztetőt, benézel, és meglátodSzerintem igen. Csak vigyázz, hogy nehogy valami forgó alkatrész elkapja a kezed!
Helló!
igen,igaz ,hogy termosztát lehet a baj,de ha megfogod és hidegnek érzed akkor is lehet az a baj.Én az enyémet elég sűrűn tapogatom.Nekem az volt a story,hogy úgy éreztem lassabban melegszik be(de gondoltam,csak be mesélem magamnak). Aztán olyat csinált,hogy hosszabb lejtőn visszább hűlt a motor,még autobahnon is képes voltam megállni tapizniés lás csodát hideg volt a cső,na akkor viszkó,de nem hanem csak a termosztát lett a bűnös ,úgy fogalmaztak .hogy már zárva is elég sok folyadékot átenged.
2012.11.04. 13:41
2012.11.04. 13:43
leslie írta:Az EGR termosztát nektek mennyi időt bír? Mert nálam 1 évet bírt kiPedig gyári volt
![]()
( nagy valószínűséggel az lesz a baja )
2012.11.04. 13:48
barbrady írta:leslie írta:Az EGR termosztát nektek mennyi időt bír? Mert nálam 1 évet bírt kiPedig gyári volt
![]()
Lehet a viszkó is rossz, akkor sem melegszik megfelelően.
2012.11.04. 14:47
leslie írta:
Viszont fura, mert 78 fokig gyönyörűen és gyorsan melegszik a motor, "csak" 78 foknál megáll !
2012.11.05. 10:38
leslie írta:barbrady írta:leslie írta:Az EGR termosztát nektek mennyi időt bír? Mert nálam 1 évet bírt kiPedig gyári volt
![]()
Lehet a viszkó is rossz, akkor sem melegszik megfelelően.
Viszont fura, mert 78 fokig gyönyörűen és gyorsan melegszik a motor, "csak" 78 foknál megáll !
2012.11.05. 19:19
noup írta:Nekem ugyan ez van. Kb. 70 fokig felmelegszik normálisan aztán onnan nagyon lassan kúszik fel, pláne ha 10 fok alatt van a külső hőmérséklet.
Tudtommal ezeket a termosztátokat már a computer szabályozza, nem lehet hogy valahonnan rossz jelet kap a computer és ezért nyitja idő előtt?
Amúgy nekem is csinálja néha hogy felmelegszik nagy nehezen azt egy hosszabb lejtmenetben kicsit visszahűl...bosszantó. Ellenben ha egyszer rendesen bemelegszik akkor tartja (mostanában sokat autópályázom és ott beáll 98 körülire és azt tartja). Lehet hogy még csak haldoklik a termosztát
2012.11.09. 23:39

Az első komponens ami nem szorult javításra.
Pedig INPA-val nem kommunikál, nem látja. Mi lehet az oka?
2012.11.09. 23:48
Gallaca írta:De kellemes meglepetés is ért! Minden beavatkozás és nógatás nélkül elindult a kályhám!!!Az első komponens ami nem szorult javításra.
2012.11.09. 23:56
Imco írta:Gallaca írta:De kellemes meglepetés is ért! Minden beavatkozás és nógatás nélkül elindult a kályhám!!!Az első komponens ami nem szorult javításra.
Ne firtasd! Élvezd a meleget! -amíg lehet!![]()
![]()
2012.11.10. 07:38
Gallaca írta:Imco írta:Gallaca írta:De kellemes meglepetés is ért! Minden beavatkozás és nógatás nélkül elindult a kályhám!!!Az első komponens ami nem szorult javításra.
Ne firtasd! Élvezd a meleget! -amíg lehet!![]()
![]()
![]()
![]()
2012.11.10. 17:59
leslie írta:Az EGR termosztát nektek mennyi időt bír? Mert nálam 1 évet bírt kiPedig gyári volt
![]()
2012.12.27. 10:17
2012.12.27. 10:54
szamel írta:
Előre is köszönöm a segítségetek!
Üdv!
Z.
2013.01.03. 10:57
2literes.apenta írta:noup írta:Nekem ugyan ez van. Kb. 70 fokig felmelegszik normálisan aztán onnan nagyon lassan kúszik fel, pláne ha 10 fok alatt van a külső hőmérséklet.
Tudtommal ezeket a termosztátokat már a computer szabályozza, nem lehet hogy valahonnan rossz jelet kap a computer és ezért nyitja idő előtt?
Amúgy nekem is csinálja néha hogy felmelegszik nagy nehezen azt egy hosszabb lejtmenetben kicsit visszahűl...bosszantó. Ellenben ha egyszer rendesen bemelegszik akkor tartja (mostanában sokat autópályázom és ott beáll 98 körülire és azt tartja). Lehet hogy még csak haldoklik a termosztát
Ugyanez volt nekem is, termosztát csere megoldotta.
2013.01.12. 19:01
muhaati írta:szamel írta:
Előre is köszönöm a segítségetek!
Üdv!
Z.
Legelsőnek tudni kéne milyen autód van.
2013.01.13. 20:33
2013.01.13. 20:46
perobesz525tds írta:Sziasztok!!
Tegnap végre vásároltam egy 2002-es 530D-t.
Már a hazaúton is gyanus volt kicsit a dolog,de annyira nem is foglakoztam vele,mert éppen fülig ért a szám...
Meddig kellene felmenie a titkos menüben a motorhőfoknak ideális esetben??
Ma a titkos menüben nézve kb 20-25perc városi autozás után -2fokban is "csak" 72 fokot írt a Boardom,a hőfokmérő sem áll(t) be középre,alatta vmivel mutatott.
A fűtésemmel nincs hiba, fűt ahogy egy Bmw-nek kell.
Termosztátra gyanakszom nagyon....
Kössz
2013.01.13. 21:12
kzolee írta:perobesz525tds írta:Sziasztok!!
Tegnap végre vásároltam egy 2002-es 530D-t.
Már a hazaúton is gyanus volt kicsit a dolog,de annyira nem is foglakoztam vele,mert éppen fülig ért a szám...
Meddig kellene felmenie a titkos menüben a motorhőfoknak ideális esetben??
Ma a titkos menüben nézve kb 20-25perc városi autozás után -2fokban is "csak" 72 fokot írt a Boardom,a hőfokmérő sem áll(t) be középre,alatta vmivel mutatott.
A fűtésemmel nincs hiba, fűt ahogy egy Bmw-nek kell.
Termosztátra gyanakszom nagyon....
Kössz
99%, hogy helyes a megérzésed.