Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Ablakmoso tuning

2016.02.26. 00:13

atesz155 írta:
morpheus77 írta:Sziasztok!Valaki elmagyaràznà nekem hogy mire szolgàl az intenziv mosó amit a bajuszkapcsolon lévő gombal irànytok? Egyàltalàn miért van két ablakmosó tartàly? És az alsó tartàlyon külön van az első és külön a hàtsó ablaktörlönek a mosó motorja?

Nagy koncentrátumú lötyihez van, ami -a nevében is benne van- intenzívebben tisztít :D
Én feltöltöttem azt is sima ablakmosó folyadékkal.

Nekem rovaroldó koncentrátum van benne.

2016.02.26. 12:44

Afterdark írta:
atesz155 írta:
morpheus77 írta:Sziasztok!Valaki elmagyaràznà nekem hogy mire szolgàl az intenziv mosó amit a bajuszkapcsolon lévő gombal irànytok? Egyàltalàn miért van két ablakmosó tartàly? És az alsó tartàlyon külön van az első és külön a hàtsó ablaktörlönek a mosó motorja?

Nagy koncentrátumú lötyihez van, ami -a nevében is benne van- intenzívebben tisztít :D

nálam meg üres :facepalm:

2016.02.26. 12:45

Afterdark írta:
atesz155 írta:

2016.02.26. 13:01

atti523i írta:
Afterdark írta:
atesz155 írta:

Két tartály és összesen 4 kis szivattyú van. A jobb első kerékdob mögött a nagy tartály, azon helyeztek el három szivattyút - 1.) a fő ablakmosó, a szélvédőre fecskendez a fűtött spricniken; 2.) a reflektormosó (ha van) és 3.) a hátsó ablakmosó. A kis tartályon van a 4.) az intenzív mosó amihez a kormány jobb oldalán van a bajuszkapcsolón lévő gomb. Ebbe kis tartályba én is rovaroldó löttyöt szoktam (1,5 liter) tenni.

2018.07.23. 17:14

2literes.apenta írta:
velencei75 írta:Sziasztok!
Ablakmosós problémám van, igaz nem tuningról van szó.
Amikor ablakmosást eszközölök- magam felé húzom az ablaktörlős kart -jön a lé az ablakra meg a motortérbe is.Már korábban is észrevettem, csak most foglalkoztam vele.Széthúztam a fúvóka csatiját(a motortető belseje), ha jól láttam van egy kicsi tömítőgyűrű a fúvóka felében.Gondoltam, talán nem zárt jól, úgyhogy összedugtam, összenyomva tartottam, asszonyka meghúzta a kart, a lé dőlt a kezemre.Valaki esetleg járt e hasonló cipőben? Tömítés csere megoldaná a bibit?
A másik, hogyha nyomom a spricnit vissza dolgozik az intenzív tartályba.Hiányozna valami szelep a rendszerből?
Még ide tartozik, hogyha megnyomom a jobb bajuszka gombját, hogy intenzívet használjak, akkor is az alsó nagy tartályból használja a lét, nem a felsőből. A felső tartály motorját még nem láttam-hallottam üzemelni.
Kicsit összetett a bibim. Már avval megelégednék, ha nem motor mosásra menne el az ablakmosó lé.
Spricnizésnél mindig rányom egy adag ablakmosó lét a motor hátsó részére, már a herótom tele van vele :doglotlo:
:help:
Előre is köszi a segítséget!

Gyakori probléma. Kép 1-es kép.
Van a fúvókában két gumi ez funkcionál visszacsapó szelepként, nem engedi visszafele a vizet.
Ha ez nem tömít rendesen akkor folyik vissza az intenzív tartályába a víz. Van két lehetőség, veszel új fúvókát vagy egy kicsi barkácsolással meg lehet csinálni.
Nekem is ugyan az volt a jelenség mint neked, én raktam bele egy levegős visszacsapó szelepet, és így nem folyik vissza a víz (2-es kép) Kép

Az intenzív mosó motor meg valószínűleg simán rossz (motort lehet rendelni ebay-ról kb 2eFt. vagy gyári 11eFt.)
Intenzív mosásnál egyszerre használja (használná) mindkét motort

üdv:2literes.apenta

Üdv!
Pont a napokban szembesültem ezzel az intenzív mosós sztorival, miután ki kellett cserélnem 2 szivattyút. Tudtam, hogy üres volt, a következő ellenőrzésnél pedig már tele. Melyik oldali fúvókánál kell beépíteni a visszacsapókat? Csak a jobb oldalon vagy mindkettőnél?
Köszi:Zs.
Hozzászólás küldése

VigLink badge