![]() |
2008.01.08. 14:39
2008.01.08. 21:42
2008.09.20. 10:21
2008.09.20. 20:22
kzoli819 írta:Labi írta:igen igen az a fránya kényelem! Valóban a dugóban aláírom, hogy jobb volna. off: csak, hogy a pörgetéssel adekvát legyen egy történet: a Keletinél ép túrták a fűdet és a három sávból egyet lezártak. Persze én pont abba a sávba keveredtem és be akartam kéredzkedni...index, autóból kifelé cicanézés..stb, de a paraszt offautós az 1,4-es kis szappantartójával nem akart beengedni....amivel nem volna baj, hiszen a péntek délutáni csúcsforgalomban érthető, ha siet, ....na mindegy! ...de az b...szta fel az agyvizem, hogy a kis hülye "jól" megpörgette a motorját, hogy vegyem észre, nem enged be!!...több se kellett nekem én is adtam neki, a V8 5.000-re ment fel egy mp alatt....az emberek, mint a galambok rezzentek össze a járdán és néztek oda
..de a poén: a srác szerintem nem rakta üresbe (minek tenné, hiszen van kuplung is a világon...jó magyar szokás szerint pirosban csak azt nyomja be) ...és szerintem a hangtól valamiért felemelhette a bal lábát és egy kis szökkenéssel, le is fulladt!!
(mire zöldre váltott) én, pedig "sovány" gázzal, kezet kecsesen a magasba az autóból kiengedve "köszöntem" meg, hogy beengedett! ...a mögöttem lévő autóban könnyesre röhögte magát két suhanc....a srácnak meg ilyen volt a feje:
![]()
nos ennyi intermezzó után: a kényelemre ott a tempomat, viszont az irányítást nem szívesen adnám ki a kezemből! ...meg a mókát se hegynám ki......a nagy kényelembe fiúk figyeljetek, hogy hiába autómata az ülést sohase húzzátok be úgy, hogy a kormány a gigához érjen és kalapot se vegyetek!!
![]()
![]()
![]()
...vagy ha igen, legalább a klubos rendszámtáblát vegyétek le!
Egy autómatásnál elég lett volna finoman megbiccenteni a jobb lábfejedet és mire a kolléga felengedi fogásig a kuplungot, addigra már hült helyed
2008.09.20. 20:28
Ezért van a gyári telópityke írta:kzoli819 írta:Labi írta:igen igen az a fránya kényelem! Valóban a dugóban aláírom, hogy jobb volna. off: csak, hogy a pörgetéssel adekvát legyen egy történet: a Keletinél ép túrták a fűdet és a három sávból egyet lezártak. Persze én pont abba a sávba keveredtem és be akartam kéredzkedni...index, autóból kifelé cicanézés..stb, de a paraszt offautós az 1,4-es kis szappantartójával nem akart beengedni....amivel nem volna baj, hiszen a péntek délutáni csúcsforgalomban érthető, ha siet, ....na mindegy! ...de az b...szta fel az agyvizem, hogy a kis hülye "jól" megpörgette a motorját, hogy vegyem észre, nem enged be!!...több se kellett nekem én is adtam neki, a V8 5.000-re ment fel egy mp alatt....az emberek, mint a galambok rezzentek össze a járdán és néztek oda
..de a poén: a srác szerintem nem rakta üresbe (minek tenné, hiszen van kuplung is a világon...jó magyar szokás szerint pirosban csak azt nyomja be) ...és szerintem a hangtól valamiért felemelhette a bal lábát és egy kis szökkenéssel, le is fulladt!!
(mire zöldre váltott) én, pedig "sovány" gázzal, kezet kecsesen a magasba az autóból kiengedve "köszöntem" meg, hogy beengedett! ...a mögöttem lévő autóban könnyesre röhögte magát két suhanc....a srácnak meg ilyen volt a feje:
![]()
nos ennyi intermezzó után: a kényelemre ott a tempomat, viszont az irányítást nem szívesen adnám ki a kezemből! ...meg a mókát se hegynám ki......a nagy kényelembe fiúk figyeljetek, hogy hiába autómata az ülést sohase húzzátok be úgy, hogy a kormány a gigához érjen és kalapot se vegyetek!!
![]()
![]()
![]()
...vagy ha igen, legalább a klubos rendszámtáblát vegyétek le!
Egy autómatásnál elég lett volna finoman megbiccenteni a jobb lábfejedet és mire a kolléga felengedi fogásig a kuplungot, addigra már hült helyed
előzésnél.... kinézel tiszta, index, tükör padló+ még egy kicsi, azt kész....más, mobilozni automatával egyszerű mint a szög nemde. próbáld meg városban stiftessel.
2008.09.21. 11:42
2008.09.21. 12:12
2008.09.21. 12:35
e39chip írta:Hát én elég fiatal vagyok, szám szerint 17. Az én 528-asommal nyomhatnám, de nem nyomom, mert nem vagyok egy olyan típus. Haverom mindig azt mondja, hogy "minek váltassz 2000-nél?". Amikor olyanom van, nagy ritkán, akkor nyomom neki. Szerintetek az normális, hogy egy fábia leakart nyomni piros lámpánál? Az enyém manuál és nagyon szeretem!!
Apámnak van autómata (E320 CDI 4MATIC), de szerintem amikor bevágom D-be akkor elég lassan vált be elsőbe. Kb 1-2 mp-et késik, de nem rossz!
Manuál
2008.09.21. 13:08
2008.11.10. 21:52
2008.11.10. 22:36
Marc528i írta:Én is 17 vagyok és az enyém is kézis.Nem szeretem az automatát mert jobban szeretem ha mindent én irányítok.Engem mindig hondások találnak be.80%-ban megtudom álni hogy ne nyomjam és sokszor nem is versenyzek lámpánál mert nem akarom kinozni.Nem tudom hogy a hondásokkal együttjár az analfabétizmus ki van írva a kocsim hátuljára hogy 528i de ennek ellenére elkezd tólni.És ilyenkor ezt szeretem hogy az jön az enyémnél ami a hondánal nem.Az a NYOMATÉK.Remélem nem fogok ezzel feháborodás kelteni
2009.03.10. 20:35
2009.03.11. 22:52
2009.12.01. 22:08
2009.12.01. 22:21
2009.12.01. 22:27
HP írta:Üdv!
Túl két automataváltó javításon (más gyártó igencsak régi daraja), egy kissé lassan 1-esbe tehető kéziváltós 525D-ben ülve kb. 10 év autózás után tulajdonképpen én is azt mondom amit az előttem szólok összességében:
Az elején egyértelműen a kéziváltó a császár: nagyobb kontroll, direkt működés, kilincs előre![]()
Aztán amit beül az ember egy automatásba, lassan kezd ráérezni az hogy nem is olyan rossz az az automata... pedig régen lenézte az automatásokatnem kell mindig a full kontroll, jöjjön inkább a kényeztetés, hiszen legtöbbször úgysincs lehetőség/kedv a kézi váltó előnyeit élvezni
és már az automatás autók hullámzó és halványan sípoló hangja is tulajdonképpen tetszeni kezd
![]()
Azonban amint lecsap a kaszás az automatára, lemerül az akksi, elromlik az önindító azonnal visszasírod (ha csak egy pillanatra is) a kéziváltót, ahol ezek a problémák jó esetben vagy nem is léteznek vagy egy egyszerű behúzatással/tolással/gurításass kezelhetők... Persze akinek a kéttömegű lendkerék ugrik szét, annak az olajban vígan, füryörészve prögő turbina lebeg a szeme előtt![]()
Aztán az ember alaptulajdonságának megfelelően legyártja a megfelelő elméletet a történtekre: "Ha másik típusú váltóm lett volna, akkor azzal sokkal jobban/egyáltalán nem faragtam volna rá!"
Összességében e39-es kódolásban:
Ha még fiatal vagy: R6 benzin + kézi
Ha örömet okoz a 6l alatti fogyasztás, de a nagy nyomatékra már rákaptál: R6 D + Kézi
Ha nem számít a pénz: V8 + automata
Ha egy kicsit azért mégis csak számít a pénz: R6 + Automata, vagy V8 + kézi
Tulajdonképpen mindegyik jó választás![]()
HP
2009.12.01. 22:30
2009.12.01. 22:42
basildon írta:Szavazni ugyan meg nem tudok, mert nincs osszehasonlitasi alapom, de annyit kérnék, hogy a főcímben írjuk már helyesen azt, hogy automata. Nem autómata.
Ez igy olyan, mint a mosómamasa, csak autóban.
Amugy a szavazas er, csak helytelen az iras.
2009.12.02. 08:53
2009.12.02. 09:49
Oldboy írta:....Ha nem számít a pénz: V8 + automata.....
Akkor mi most gazdagok vagyunk Jackson testvér?