Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2007.05.10. 22:43

Én meg szívesen vennék dieselt, csak nincs rá pénzem. tds motorút meg nem akarok venni. :D

2007.05.10. 23:12

kbhont írta:
530d_ írta:Úgy látom elég rég írtatok ebbe a topicba. Hát diesel vagy benzin? Sztem tutira diesel, elsőként ha anyagi szempontból nézzük, és ugye sztem teljesítmény szempontjából is diesel mert amit tud már ma a bmw diesel(ha nem is csak az e39-et nézzük) az sztem phenomenális. De persze ez csak az én szerény kis véleményem!!! :oops: 8)

Az én véleményem, hogy éves szinten nagyon sokat kell ahhoz menni, és nagyon olcsó gázolajat kell tankolni, hogy a diesel megérje!

Hát igen, már aki a kúton tankol mindig. :twisted: szerencsére én jó helyen dolgozom:D

2007.05.10. 23:22

530d_ írta:
kbhont írta:
530d_ írta:Úgy látom elég rég írtatok ebbe a topicba. Hát diesel vagy benzin? Sztem tutira diesel, elsőként ha anyagi szempontból nézzük, és ugye sztem teljesítmény szempontjából is diesel mert amit tud már ma a bmw diesel(ha nem is csak az e39-et nézzük) az sztem phenomenális. De persze ez csak az én szerény kis véleményem!!! :oops: 8)

Az én véleményem, hogy éves szinten nagyon sokat kell ahhoz menni, és nagyon olcsó gázolajat kell tankolni, hogy a diesel megérje!

Hát igen, már aki a kúton tankol mindig. :twisted: szerencsére én jó helyen dolgozom:D

Ha kén mentes gázolajat tankolsz, akkor meg majdnem ugyan ott vagy...
Egyébbként meg lehet nézni a mai benzineseket is! :twisted: Hát elég vaddisznók azok is. :wink:

2007.05.11. 00:14

Így van. Nem is szidom a benzineseket, de vhogy én mindig diesel párti voltam :)

2007.05.11. 00:39

Ezt a benzin-diesel dolgot ki-ki döntse el magának... Ezen nem vitatkozik a BMW-s.. :wink:
Én magamból indulok ki, tudom hogy kóros autóbuziságban szenvedek, és hogy erre nincs gyógyir.. :D

Vegyük át az egészet, az elejétől:
Előtted hosszú, egyenes útszakasz. Zöldre vált a lámpa. Beletaposol a gázba. A diszkrét vigyor körbeszalad a fejeden, mintegy kettészelvén azt, mint "Terrence és Philip"-nek.
Az "ohohohóóó, ez aaaz, muháháhááá" halandzsa röpköd körbe-körbe sokadszorra a fejedben, fába szorult féregként keresi a kiutat adrenalinnal dúsitott agyadból, sikertelenül. Eközben Golfok és Astrák tömkelege, mint egy rossz emlék tűnik el nyomtalanul a visszapillantódban. Magabiztosan dobálod felfelé a sebességeket, a motortérből érkező, gyönyörű morajlás kiséretében. Legszivesebben kiorditanád magadból azt az érzést, amit épp átélsz. Azt ahogy a gravitációs erő beleszorit a krémszinű bőrülésbe, és nem enged el. ...de nem teheted. Nem ordibálhatsz össze-vissza. Az imidzs nem engedi. Hát igen, az imidzs. Te BMW-t vezetsz. Egy olyan autót, ami tud valamit. Valamit, amire a többi autó nem képes: pörögni, menni, menni akarni, tiszteletet parancsolni, leszarni hogy mit gondolnak mások. Már jóval 100 km/h felett haladsz, amikor egy hang, egy átkozott gongra emlékeztető hang visszahoz gondolataid legmélyebb medreiből.. -Mi a picsa?? -kérded magadtól, majd lenézel a nagy board-ra, ahol pici, tűzpiros pixelekből kirajzolódik a "RANGE 42 KM" felirat, egy sárga led kiséretében...
-Hogyazakurva... -kezded el a morgást, majd lekanyarodsz az első benzinkútra. Kiszállsz, kinyitod a pénztárcád. Nincs benne túl sok pénz, de még be is kell vásárolnod, különben otthon kinyirnak.

a) A nálad lévő összeg körülbelül felét odaadod a benzinkutasnak. -Tedd tele! De a spéci dizelből ám! Tele a tank, indulsz tovább. A következő útkereszteződésnél, a lámpánál lefordulsz jobbra. 100 m-re a hipermarket. Vásárlás következik... A józan gondolkodás mintaképe vagy. A követendő példa.

b) Kiveszed a pénzt a tárcádból. Fejedben bonyolult matematikai műveletek zúzzák egymást. Számolsz. Odaszalad hozzád a benzinkutas tag. Még mindig számolsz. Eközben bevillan a gyorsulás, a motorhang, a köcsög golfosok dübörgő mélynyomókkal, akik csak arra várnak, hogy valaki a sárgaföldig alázza őket... Egy belső-, a külvilág számára láthatatlan vállrántással átadod a nálad lévő összeg durván 99%-át. -Tele kérem. V-Power Racing-et. Teli tankkal indulsz tovább. A következő kereszteződésnél jobbra hipermarket. Minek? Úgysincs nálad egy vas sem. ...Vagyis egy van. Egy nagyvas. Egy BMW. Egy benzines. Előtted hosszú, egyenes útszakasz. Zöldre vált a lámpa...

Te fanatikus vagy. TE ÉN VAGYOK!!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Buzat86 az itt látható tagok köszönték meg: bontagabriel12
Értékelés: 4.76%

2007.05.11. 01:14

Buzat86 írta:Ezt a benzin-diesel dolgot ki-ki döntse el magának... Ezen nem vitatkozik a BMW-s.. :wink:
Én magamból indulok ki, tudom hogy kóros autóbuziságban szenvedek, és hogy erre nincs gyógyir.. :D

Előtted hosszú, egyenes útszakasz. Zöldre vált a lámpa. Beletaposol a gázba. A diszkrét vigyor körbeszalad a fejeden, mintegy kettészelvén azt, mint "Terrence és Philip"-nek.
Az "ohohohóóó, ez aaaz, muháháhááá" halandzsa röpköd körbe-körbe sokadszorra a fejedben, fába szorult féregként keresi a kiutat adrenalinnal dúsitott agyadból, sikertelenül. Eközben Golfok és Astrák tömkelege, mint egy rossz emlék tűnik el nyomtalanul a visszapillantódban. Magabiztosan dobálod felfelé a sebességeket, a motortérből érkező, gyönyörű morajlás kiséretében. Legszivesebben kiorditanád magadból azt az érzést, amit épp átélsz. Azt ahogy a gravitációs erő beleszorit a krémszinű bőrülésbe, és nem enged el. ...de nem teheted. Nem ordibálhatsz össze-vissza. Az imidzs nem engedi. Hát igen, az imidzs. Te BMW-t vezetsz. Egy olyan autót, ami tud valamit. Valamit, amire a többi autó nem képes: pörögni, menni, menni akarni, tiszteletet parancsolni, leszarni hogy mit gondolnak mások. Már jóval 100 km/h felett haladsz, amikor egy hang, egy átkozott gongra emlékeztető hang visszahoz gondolataid legmélyebb medreiből.. -Mi a picsa?? -kérded magadtól, majd lenézel a nagy board-ra, ahol pici, tűzpiros pixelekből kirajzolódik a "RANGE 42 KM" felirat, egy sárga led kiséretében...
-Hogyazakurva... -kezded el a morgást, majd lekanyarodsz az első benzinkútra. Kiszállsz, kinyitod a pénztárcád. Nincs benne túl sok pénz, de még be is kell vásárolnod, különben otthon kinyirnak.

a) A nálad lévő összeg körülbelül felét odaadod a benzinkutasnak. -Tedd tele! De a spéci dizelből ám! Tele a tank, indulsz tovább. A következő útkereszteződésnél, a lámpánál lefordulsz jobbra. 100 m-re a hipermarket. Vásárlás következik... A józan gondolkodás mintaképe vagy. A követendő példa.

b) Kiveszed a pénzt a tárcádból. Fejedben bonyolult matematikai műveletek zúzzák egymást. Számolsz. Odaszalad hozzád a benzinkutas tag. Még mindig számolsz. Eközben bevillan a gyorsulás, a motorhang, a köcsög golfosok dübörgő mélynyomókkal, akik csak arra várnak, hogy valaki a sárgaföldig alázza őket... Egy belső-, a külvilág számára láthatatlan vállrántással átadod a nálad lévő összeg durván 99%-át. -Tele kérem. V-Power Racing-et. Teli tankkal indulsz tovább. A következő kereszteződésnél jobbra hipermarket. Minek? Úgysincs nálad egy vas sem. ...Vagyis egy van. Egy nagyvas. Egy BMW. Egy benzines. Előtted hosszú, egyenes útszakasz. Zöldre vált a lámpa...

Hát ez kurva jó. E39 klubtagok aranyköpései közé sorolandó, gartulalálok Buzat 86 :franko:

2007.05.11. 08:52

Buzat86 írta:Ezt a benzin-diesel dolgot ki-ki döntse el magának... Ezen nem vitatkozik a BMW-s.. :wink:

Ez szép volt Buzat! :bmwkiraly

Legalább olyan volt min Üvegtigris 1-ben Gaben monológja az Impaláról. 8)

2007.05.11. 09:06

Hát Buzat, Te én vagyok 8)
Mindjárt szervezek magamnak valami programot, hogy menjem kelljen egyet a vassal :lol:
Respect :lol:

2007.05.11. 10:59

Buzat ez nagy volt!! Én is érezni akarom most már egyre jobban ezt!! A 120d meg a 330xd már régen volt! Talin valaki vigyen egy kört egy 28i-vel könyörgöm!! Had tudjam meg, hogy miért kell mégjobban tanulnom és güriznem!! :( :D

2007.05.11. 11:02

sxoe írta:Buzat ez nagy volt!! Én is érezni akarom most már egyre jobban ezt!! A 120d meg a 330xd már régen volt! Talin valaki vigyen egy kört egy 28i-vel könyörgöm!! Had tudjam meg, hogy miért kell mégjobban tanulnom és güriznem!! :( :D

Ha eljutok vasárnap, akkor én vállalom! :wink:

2007.05.11. 11:06

Vissza térve, Tomi, ez tényleg jól hangzott!
Kicsit én is magamra ismertem!

2007.05.11. 11:14

kbhont írta:
sxoe írta:Buzat ez nagy volt!! Én is érezni akarom most már egyre jobban ezt!! A 120d meg a 330xd már régen volt! Talin valaki vigyen egy kört egy 28i-vel könyörgöm!! Had tudjam meg, hogy miért kell mégjobban tanulnom és güriznem!! :( :D

Előre is köszönöm!! :drive :drunk

2007.05.11. 13:20

sxoe írta:
kbhont írta:

Előre is köszönöm!! :drive :drunk

Ha még nem ültél 540-esben, akkor besz...rsz a gyönyörtől! :lol:

2007.05.11. 13:21

A régi időkben és az egyszerübb autókban a DIESEL hát nem volt arányosságban a kis fogyasztás azzal a borzalmasan gyenge teljesítménnyel...A gázolaj annyira nem olcsóbb a brenyánál, hogy azon spórolja meg valaki élete kenyerét, és a régi kocsiknál egy 1,6D olyan tetülassú h egy 1,4 benzinessel ha ugyanolyan lassan ment az ember akkor az utiköltség is majdnem ugyan annyi volt, és ezutóbbi ment is az elöbbihez képest.De nagy fordulatott vettek a DIESEL motorok.Egy Megane Coupe 2000 16V vel mentem és egy E38 730D a nagy kaszni ellenére olyat rámvert, hogy hiába hoztam ki mindent a coupéból, folyamatosan hihetetlen tempóval távolodott.Én azért maradok a benzinnél.Igaz egy 530D nagyon zsír lenne, de nem nekem való, mert szeretek néha driftelgetni, és sajnos amiket eddig olvastam nagyobb a hibafaktor :S

Szeretem a 6hengeres benzines motor öblös hangját.Amúgyis mint a bemutatkozásnál is írtam, nem járok lebujokba, nem kocsmázok, nem vagyok (a cigaretta kivételével) semmi káros szenvedély rabja, nekem ez a hobby, és minden örömöm, a kocsi, a teljesítmény, és a haverokal való kiadós beszélgetések komolyan vagy komolytalanul komoly vagy komolytalan dolgokról.

Nekem így megéri.Haverom vett egy diesel vectra-t mert hű de jó keveset eszik.Ez szép és jó, de egy forintal nem maradt több a zsebébe, mert amennyit spórolt, azt el is verte ivászatra, játékgépre stb.

Úgyhgy szerintem nem az a lényeg h egy adott utat mennyiből tesz meg az ember, hanem az, hogy mien életet él és hó végén mennyi van a zsebben!.Mert nekem például a pénzem a "nagyteljesítményü és fogyasztású" autókra megy el, de más felennyi fogyiból megy, de sok sok sok más felesleges dologra elveri a megspórolt pénzt, és így hó végén neki is üres a zsebe és nekem is, miközben kézzelfogható dolog nincsen h mire ment el a zsé, kivéve azt, hogy boldog kilómétereket és perceket életem meg utazás közben amíg más elmeséli, hogy mennyit bukott ruletten, vagy hogy "Annyit ittam, hogy aztserm tudtam hol vagyok" :)

Újabb láma kérdés bocsi érte!!! : 530i az E39ben SOR6 ?

2007.05.11. 13:44

Ritschie írta:A

Újabb láma kérdés bocsi érte!!! : 530i az E39ben SOR6 ?

Huh nem tom hogy v vagy s de pill megkeresem neked. Egyépként miért lenne láma kérdés?
Én is sok hülye kérdést teszek fel és mindig kielégítő választ kapok, és gyakarabban a fiam járkál a klubbon. Gondold el ő mennyi kérdést tehet fel, mert ugye még kezdő:D és csak 15 éves. Üdv 530d_

2007.05.11. 13:54

Bocs Ritschi de nem találtam semmit:( de sztem tutira soros 6 hengeres mert az e60 is az.

2007.05.11. 13:59

Köszi a megértést, és a segítséget.
Én is sor6ra tippelek, csak E34 ből volt 3.0 V8 .

2007.05.11. 14:04

Így van!

2007.05.11. 14:08

Ha már így szóbaelegyedtünk.

A tiéd mien menetulajdonságokkal, és problemofaktorokkal ékeskedik?Valamint a fogyi.Csak kiviből!Köszi előre is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ritschie 2007.05.11. 14:30-kor.

2007.05.11. 14:21

Hát figyelj, van egy régi e34-es 524 td-m és valahogy én a bukkanókon meg kátyúkban stabilabbnak érzem. De az is igaz hogy 530-asom 110-nél is meg 180-nál is ugyanazt a stabilitást mutatja, a menetteljesítményről meg ne is beszéljünk. Brutális ilyen fogyasztás mellet. Eddig a 7 l-ert alig bírtam vele megetetni, a hibái pedig szerencsére komolyabb hibája nincs, csak ez a kibaszott abs jeladóm szarakodik és ugye vele együtt a kipörgéstgátló:S:S Egyépként nagyon megvagyok vele elégedve!
Hozzászólás küldése

VigLink badge