![]() |
2012.08.22. 09:49
2012.08.22. 11:18
Toffi88 írta:sziasztok.
lenne egy kérdésem.
nekem 1997-es 528i touringom van....egyik nap arra lettem figyelmes, hogy elfolyt valamennyi vizem...utánatöltöttünk....le is légtelenítettük, de ma megint elfolyt egy pici....a vizhőfok mérő normál állásban(90fok)...de volt olyan is, hogy felment a vizem teljesen....haver szerint a viszkokuplung szart be a ventilátornál...alapjáraton 90fokos vizhőfokkal azt a ventilátort simán le lehet fogni?
előre is köszi a segítséget.
szép napot.
2012.08.22. 12:56
lenne egy kérdésem.
nekem 1997-es 528i touringom van....egyik nap arra lettem figyelmes, hogy elfolyt valamennyi vizem...utánatöltöttünk....le is légtelenítettük, de ma megint elfolyt egy pici....a vizhőfok mérő normál állásban(90fok)...de volt olyan is, hogy felment a vizem teljesen....haver szerint a viszkokuplung szart be a ventilátornál...alapjáraton 90fokos vizhőfokkal azt a ventilátort simán le lehet fogni?
szép napot.
2012.08.22. 15:36
Imco írta:Toffi88 írta:sziasztok.
lenne egy kérdésem.
szép napot.
Nekem anno hasonló tünet volt.
Az egyik /felső/ vízcsőcsonk volt szétrepedve a hűtőn.
Alattomos mert csak éppen gyöngyözik,
nagyobb nyomásnál jobban, alacsonyabbnál kevésbé, de mivel meleg ezért el is párolog.
Keress száradt víz nyomokat, talán segít.
Nálam is csak akkor derült ki 100-ra amikor szétrobbant-szétmállott a müa. csőcsonk.
Hűtő csere volt a megoldás.
Schnitzert zaklathatod ilyenért.
Szerintem...
2012.08.26. 07:37
Padre540 írta:Lehet hogy hülyeséget kérdezek,a légtömegmérőnek lehet hozzá köze?Mivel az le van húzva.
2012.08.30. 12:53
2012.09.24. 11:38
2012.10.12. 22:44
2012.10.13. 00:25
Vader-1 írta:Nekem is van egy érdekesség![]()
Már régóta ezt müveli,szerencsére az autónak nincs baja,vizhöfokmérö stabilan áll,nem mennek feleslegesen a ventillátorok,ezeket ugye megszokásból
érzi az ember.
Szóval:a kiegyenlitötartályban a vizszint kb az aljától 3 cm-re van mindig.Ez böven a minimum alatt van,a max szint,hogy meglegyen,kb másfél liter
vizet kell öntenem hozzá.Aztán megyek vele,pár nap után megint beáll arra a szintre.Se feljebb se lejjebb.Hiába öntöm utána.Valószinüleg kinyomja,
bár sehol nem észlelek nyomokat.
Erdekes....Bár nem izgatom már magam miatta,mert a gép okés,ha van ötletetek,légyszi irjátok le.
Köszi!
2012.10.13. 10:27
Gallaca írta:Vader-1 írta:Nekem is van egy érdekesség![]()
Már régóta ezt müveli,szerencsére az autónak nincs baja,vizhöfokmérö stabilan áll,nem mennek feleslegesen a ventillátorok,ezeket ugye megszokásból
érzi az ember.
Szóval:a kiegyenlitötartályban a vizszint kb az aljától 3 cm-re van mindig.Ez böven a minimum alatt van,a max szint,hogy meglegyen,kb másfél liter
vizet kell öntenem hozzá.Aztán megyek vele,pár nap után megint beáll arra a szintre.Se feljebb se lejjebb.Hiába öntöm utána.Valószinüleg kinyomja,
bár sehol nem észlelek nyomokat.
Erdekes....Bár nem izgatom már magam miatta,mert a gép okés,ha van ötletetek,légyszi irjátok le.
Köszi!
És télen bírod fagyállóval? Ha csak vízzel töltesz utána, akkor hígul folyamatosan. Fűtésed ilyenkor van, mikor lemegy a szint? Szerintem menne lejjebb is a szint, csak már ilyenkor lassabban, mert már a vastag gumicsövekből fogy, nem csak a tartályból. Mikor lefogy a víz, akkor az a vastag gumicső, ami a szívósor alatt indul, és a hűtő tetejére megy, teli van vízzel, vagy levegős? Érdemes benézni a szívócső alá, ahová ez a vastag cső bemegy, és rámegy egy műanyag csonkra. Az a csonk rá van csavarozva a hengerfejre két csavarral. Nekem ott szivárgott feltűnés nélkül. Ez a csonk idővel elrepedezik, kitöredezik belül, nem tartja a tömítést, és elkezd ereszteni. Cseréltem a csonkot, azóta jó.
2012.10.13. 17:54
2012.10.14. 12:25
pisti530 írta:Sziasztok!
Milyen fagyállót vegyek egy 2001/10-havi 530d touringba? Vagy bármelyik jó? Nem láttam ilyen infót vagy csak átszaladt a szemem rajta. Remélem jó helyre tettem fel a kérdésem mert azért ennek van némi köze a hűtővízhez.
A válaszokat előre is köszi.
2012.10.14. 12:41
adam001 írta:pisti530 írta:Sziasztok!
Milyen fagyállót vegyek egy 2001/10-havi 530d touringba? Vagy bármelyik jó? Nem láttam ilyen infót vagy csak átszaladt a szemem rajta. Remélem jó helyre tettem fel a kérdésem mert azért ennek van némi köze a hűtővízhez.
A válaszokat előre is köszi.
Gyárit érdemes szerintem , többen irták hogy sokkal jobban viselkedik mint a többi akármilyen , és hát a gyári az gyári....én is most akarok venni , mert az elöző termosztát cserénél a szerelő gagyit ontott bele , télre nem hagyom benee, azt viszont valaki megirhatna hogy csak vagy többfajta van gyaribol....?
2012.10.21. 22:57

2012.11.03. 15:08
2012.11.03. 15:49
én egy csöppet megszívtam ezzel a hűtővíz folyással, forralással...300kilómba fájt a dolog...
hűtő, vízpumpa, hengerfej tömítés csere(szett)....komplett vezérlés csere....picit azért szarul éreztem magam. ügyesen eladta nekem a csávó a hengerfejes autót....
2012.11.04. 10:18
Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat 2012.11.04. 10:40
leslie írta::help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a vizTavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ?
Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat
A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot
Elore is koszonom a segitseget .
2012.11.04. 11:02
barbrady írta:leslie írta::help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a vizTavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ?
Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat
A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot
Elore is koszonom a sekgitseget .
Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.
2012.11.04. 11:06
leslie írta:barbrady írta:leslie írta::help2
Elore is koszonom a sekgitseget .
Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.
Szoke kerdes: odaferek en kezzel - felulrol ?