Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Hűtőviz

2012.08.22. 09:49

sziasztok.

lenne egy kérdésem.

nekem 1997-es 528i touringom van....egyik nap arra lettem figyelmes, hogy elfolyt valamennyi vizem...utánatöltöttünk....le is légtelenítettük, de ma megint elfolyt egy pici....a vizhőfok mérő normál állásban(90fok)...de volt olyan is, hogy felment a vizem teljesen....haver szerint a viszkokuplung szart be a ventilátornál...alapjáraton 90fokos vizhőfokkal azt a ventilátort simán le lehet fogni?

előre is köszi a segítséget.

szép napot.

2012.08.22. 11:18

Toffi88 írta:sziasztok.

lenne egy kérdésem.

nekem 1997-es 528i touringom van....egyik nap arra lettem figyelmes, hogy elfolyt valamennyi vizem...utánatöltöttünk....le is légtelenítettük, de ma megint elfolyt egy pici....a vizhőfok mérő normál állásban(90fok)...de volt olyan is, hogy felment a vizem teljesen....haver szerint a viszkokuplung szart be a ventilátornál...alapjáraton 90fokos vizhőfokkal azt a ventilátort simán le lehet fogni?

szép napot.

Igen, le lehet.
Valahol ereszt a rendszered, amit nem túl egyszerű megállapítani, hogy hol :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: Toffi88
Értékelés: 4.76%

2012.08.22. 12:56

lenne egy kérdésem.

szép napot.

Nekem anno hasonló tünet volt.
Az egyik /felső/ vízcsőcsonk volt szétrepedve a hűtőn.
Alattomos mert csak éppen gyöngyözik,
nagyobb nyomásnál jobban, alacsonyabbnál kevésbé, de mivel meleg ezért el is párolog.

Keress száradt víz nyomokat, talán segít.
Nálam is csak akkor derült ki 100-ra amikor szétrobbant-szétmállott a müa. csőcsonk.

Hűtő csere volt a megoldás.
Schnitzert zaklathatod ilyenért.

Szerintem...

2012.08.22. 15:36

Imco írta:

lenne egy kérdésem.

szép napot.

Nekem anno hasonló tünet volt.
Az egyik /felső/ vízcsőcsonk volt szétrepedve a hűtőn.
Alattomos mert csak éppen gyöngyözik,
nagyobb nyomásnál jobban, alacsonyabbnál kevésbé, de mivel meleg ezért el is párolog.

Keress száradt víz nyomokat, talán segít.
Nálam is csak akkor derült ki 100-ra amikor szétrobbant-szétmállott a müa. csőcsonk.

Hűtő csere volt a megoldás.
Schnitzert zaklathatod ilyenért.

Szerintem...

Hasonló volt nekem is tavaly nyáron.
Nálam a hűtő nem ment el,hanem a felső vízcsövem szakadt ki mállott szét. Akkor új csövet vettem azzal hazamentem.
Aztán csere volt csövek hűtő,és termosztát is. Kompletten újat beszerezve. A gyáriak ennyit bírtak.
A hűtőm sem volt 100%os mert könnyezett az aljánál. Csak az is elpárolgott nem volt észrevehető,csak a nyoma látszott a sarkában.
És pont 40fokos nyári melegben csinálta ezt :evil:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Krokko az itt látható tagok köszönték meg: Toffi88

2012.08.26. 07:37

Padre540 írta:Lehet hogy hülyeséget kérdezek,a légtömegmérőnek lehet hozzá köze?Mivel az le van húzva.

Úgy tűnik hogy igen,mióta beraktam egy jó légtömegmérőt helyreállt a rend.

2012.08.30. 12:53

A kiegyenlítő tartály cseréjével megoldódott a problémám. 10ezer...

Szép napot.

2012.09.24. 11:38

sziasztok.

azt hittem megoldódott a problémám....de tévedtem...a szerelő azt mondja, hogy hengerfejes...pedig tudtommal ezek nagyon ritkán szoktak hengerfejesek lenni....majd kiderül....véleményetek esetleg? 528i 1997es...szerintem akkor már hengerfejes volt amikor megvettem, de nem vettük észre....

2012.10.12. 22:44

Nekem is van egy érdekesség :shock:
Már régóta ezt müveli,szerencsére az autónak nincs baja,vizhöfokmérö stabilan áll,nem mennek feleslegesen a ventillátorok,ezeket ugye megszokásból
érzi az ember.
Szóval:a kiegyenlitötartályban a vizszint kb az aljától 3 cm-re van mindig.Ez böven a minimum alatt van,a max szint,hogy meglegyen,kb másfél liter
vizet kell öntenem hozzá.Aztán megyek vele,pár nap után megint beáll arra a szintre.Se feljebb se lejjebb.Hiába öntöm utána.Valószinüleg kinyomja,
bár sehol nem észlelek nyomokat.
Erdekes....Bár nem izgatom már magam miatta,mert a gép okés,ha van ötletetek,légyszi irjátok le.
Köszi!

2012.10.13. 00:25

Vader-1 írta:Nekem is van egy érdekesség :shock:
Már régóta ezt müveli,szerencsére az autónak nincs baja,vizhöfokmérö stabilan áll,nem mennek feleslegesen a ventillátorok,ezeket ugye megszokásból
érzi az ember.
Szóval:a kiegyenlitötartályban a vizszint kb az aljától 3 cm-re van mindig.Ez böven a minimum alatt van,a max szint,hogy meglegyen,kb másfél liter
vizet kell öntenem hozzá.Aztán megyek vele,pár nap után megint beáll arra a szintre.Se feljebb se lejjebb.Hiába öntöm utána.Valószinüleg kinyomja,
Erdekes....Bár nem izgatom már magam miatta,mert a gép okés,ha van ötletetek,légyszi irjátok le.
Köszi!

És télen bírod fagyállóval? Ha csak vízzel töltesz utána, akkor hígul folyamatosan. Fűtésed ilyenkor van, mikor lemegy a szint? Szerintem menne lejjebb is a szint, csak már ilyenkor lassabban, mert már a vastag gumicsövekből fogy, nem csak a tartályból. Mikor lefogy a víz, akkor az a vastag gumicső, ami a szívósor alatt indul, és a hűtő tetejére megy, teli van vízzel, vagy levegős? Érdemes benézni a szívócső alá, ahová ez a vastag cső bemegy, és rámegy egy műanyag csonkra. Az a csonk rá van csavarozva a hengerfejre két csavarral. Nekem ott szivárgott feltűnés nélkül. Ez a csonk idővel elrepedezik, kitöredezik belül, nem tartja a tömítést, és elkezd ereszteni. Cseréltem a csonkot, azóta jó.

2012.10.13. 10:27

Gallaca írta:
Vader-1 írta:Nekem is van egy érdekesség :shock:
érzi az ember.
Köszi!

És télen bírod fagyállóval? Ha csak vízzel töltesz utána, akkor hígul folyamatosan. Fűtésed ilyenkor van, mikor lemegy a szint? Szerintem menne lejjebb is a szint, csak már ilyenkor lassabban, mert már a vastag gumicsövekből fogy, nem csak a tartályból. Mikor lefogy a víz, akkor az a vastag gumicső, ami a szívósor alatt indul, és a hűtő tetejére megy, teli van vízzel, vagy levegős? Érdemes benézni a szívócső alá, ahová ez a vastag cső bemegy, és rámegy egy műanyag csonkra. Az a csonk rá van csavarozva a hengerfejre két csavarral. Nekem ott szivárgott feltűnés nélkül. Ez a csonk idővel elrepedezik, kitöredezik belül, nem tartja a tömítést, és elkezd ereszteni. Cseréltem a csonkot, azóta jó.

Az a vicc,ha lemegy arra a szintre,tovább nem fogy,vagyis nem kell utána töltenem.Fütés,minden ok.Neki valamiért az a max vizszint :D
Azért kösz a tippet,megnézetem.
Üdv :D

2012.10.13. 17:54

Sziasztok!
Milyen fagyállót vegyek egy 2001/10-havi 530d touringba? Vagy bármelyik jó? Nem láttam ilyen infót vagy csak átszaladt a szemem rajta. Remélem jó helyre tettem fel a kérdésem mert azért ennek van némi köze a hűtővízhez.
A válaszokat előre is köszi.

2012.10.14. 12:25

pisti530 írta:Sziasztok!
Milyen fagyállót vegyek egy 2001/10-havi 530d touringba? Vagy bármelyik jó? Nem láttam ilyen infót vagy csak átszaladt a szemem rajta. Remélem jó helyre tettem fel a kérdésem mert azért ennek van némi köze a hűtővízhez.

Gyárit érdemes szerintem , többen irták hogy sokkal jobban viselkedik mint a többi akármilyen , és hát a gyári az gyári....én is most akarok venni , mert az elöző termosztát cserénél a szerelő gagyit ontott bele , télre nem hagyom benee, azt viszont valaki megirhatna hogy csak 1 vagy többfajta van gyaribol....?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adam001 2012.10.14. 12:50-kor.

2012.10.14. 12:41

adam001 írta:
pisti530 írta:Sziasztok!

Gyárit érdemes szerintem , többen irták hogy sokkal jobban viselkedik mint a többi akármilyen , és hát a gyári az gyári....én is most akarok venni , mert az elöző termosztát cserénél a szerelő gagyit ontott bele , télre nem hagyom benee, azt viszont valaki megirhatna hogy csak vagy többfajta van gyaribol....?

Ez lesz az!

2012.10.21. 22:57

Sziasztok!
Ha valakinek fogy a hűtővize, és nem tudja hol szivárog, gondoljon az olajtömb tömítésére is! Ezt ma szedtem ki, és elég szarul néz ki... :shock: KépKép

2012.11.03. 15:08

sziasztok.

én egy csöppet megszívtam ezzel a hűtővíz folyással, forralással...300kilómba fájt a dolog...
hűtő, vízpumpa, hengerfej tömítés csere(szett)....komplett vezérlés csere....picit azért szarul éreztem magam. ügyesen eladta nekem a csávó a hengerfejes autót....

2012.11.03. 15:49

én egy csöppet megszívtam ezzel a hűtővíz folyással, forralással...300kilómba fájt a dolog...
hűtő, vízpumpa, hengerfej tömítés csere(szett)....komplett vezérlés csere....picit azért szarul éreztem magam. ügyesen eladta nekem a csávó a hengerfejes autót....

Kicsit soknak tünik az összeg, a lényeg hogy jo lett üdv ,

2012.11.04. 10:18

:help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a viz :shock: Tavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ? :facepalm: Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat :( A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot :(

Elore is koszonom a segitseget .

2012.11.04. 10:40

leslie írta::help2
Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy nem fűt annyira a vas. Motorhazteto nyit, ranezesre minden ok. Board titkos menu : 78 fokos a viz :shock: Tavaly lett cserelve az egr termoszt at ujra. Jol erzem, hogy ez igy nem idealis, ugye ? :facepalm: Valamint a diag megmondja, hogy mi a baja ? Gondolom valamelyik termosztat megadta magat :( A board amugy nem ir ki hibat... Sajnos ma is dolgozom, igy nem volt idom tuzetesebben atvizsgalni a dolgot :(

Elore is koszonom a segitseget .

Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: leslie

2012.11.04. 11:02

barbrady írta:

Elore is koszonom a sekgitseget .

Diag nem jelzi a termosztát hibát, mivel mechanikus. Viszont van az ellenőrzésre egy nagyon egyszerű módszer. Hidegen beindítod az autót, és figyeled (tapintással), hogy mikor kezd el melegedni a hűtő alsó csöve. Ennek csak akkor szabadna melegedni, ha nyit a termosztát, tehát ha a motor már 90 fok körül van.

Szoke kerdes: odaferek en kezzel - felulrol ?

2012.11.04. 11:06

leslie írta:
barbrady írta:

Elore is koszonom a sekgitseget .

Szoke kerdes: odaferek en kezzel - felulrol ?

Felnyitod a motorháztetőt, benézel, és meglátod :mrgreen: Szerintem igen. Csak vigyázz, hogy nehogy valami forgó alkatrész elkapja a kezed!
Hozzászólás küldése

VigLink badge