Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2012.07.10. 10:08

hamoriarpi írta:
Jerry írta:
hamoriarpi írta:
adam001 írta:Sziasztok! le szeretném cserélni a szervo olajat , mert korom fekete már, tudna valaki egy kézenfekvő leírást a folyadék cseréjéröl,? ja tartályt is cserélem!

Szia! Szervos topicban többször leírtam a menetét. 2 emberes mutatvány. 10 pont a tartálycseréért! Végre valaki!!!
Ha nem találod a topocban a hsz-t, akkor jelezz püben és elmondom.

Tartály cseréért miért jár a 10 pont?
Mit kell tudni a régi tartályról :?:

Van benne egy szűrő, ami telemegy alumínium-szemcsékkel. Kiszedni, tisztítani nem lehet. Cseréje minden megbontáskor illetve 150 ezrenként kötelező lenne (100e miles-t ír a ZF honlap), de senki nem tartja be. 11 ezer Ft-os alkatrész és a 300 ezres kormányművet és a 100 ezres szivattyút védi.

Nem reklám, nincs hozzá közöm, csak emlékeztem, hogy valahol már találkoztam ezzel a kis okossággal.
Legalább is a fentieket olvasva okosság.
Szervo olajszűrő - utólag.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2012.07.10. 10:09

Padre540 írta:
adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...

Nekem is.Ennek mi az oka?

A válasz egyszerű: a BMW olajmolekulák nem bírják a bezártságot. :mrgreen:

2012.07.10. 11:19

jlaci74 írta:
Padre540 írta:
adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...

A válasz egyszerű: a BMW olajmolekulák nem bírják a bezártságot. :mrgreen:

:hehe

2012.07.10. 12:59

Padre540 írta:

5ft-os O gyűrű vagy csak sima tömítés ami a csavaros kupak alatt van.
Nekem a szerelőm kicserélte, illetve az alsó bilincsen is húzott egy kicsit, és már nem olajos.

2012.07.10. 13:22

Imco írta:
Padre540 írta:

Nekem a szerelőm kicserélte, illetve az alsó bilincsen is húzott egy kicsit, és már nem olajos.

Nemrég cseréltem a csöveket,bilincseket,megnézem a kupak alját. :franko:

2012.07.10. 22:39

Imco írta:
Padre540 írta:

Az a baj, hogy igy is kicsöpög néha, mert van egy kis lyuk a kupakon gyárilag.
Törölgetni kell emiatt a tartályt, tetszik a videoban a kis gumicső, lehet én is megoldom hasonlóan.

2012.07.17. 20:34

Nemrégen észrevettem, hogy a turbó visszatérő olajcsövénél szivárog az olaj. Beszereztem az összes tömítést és gumicsövet a turbóhoz, és ma kicseréltem.

Kép

Kép

Kép

Mikor alatta feküdtem, vettem észre milyen frankón áll az jobb oldali kondenzvíz csövem :shock:

Kép

Ezt is orvosoltam :)

2012.07.17. 20:52

barbrady írta:Nemrégen észrevettem, hogy a turbó visszatérő olajcsövénél szivárog az olaj. Beszereztem az összes tömítést és gumicsövet a turbóhoz, és ma kicseréltem.

A beszerzés kalandosabb volt, mint a szerelés :mrgreen:

Amúgy gratula! :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2012.07.18. 10:02

Csövet vajon mi lelte? :shock: Egyébkénti miért van két ilyen cső?

2012.07.18. 10:12

LeviM5 írta:Csövet vajon mi lelte? :shock: Egyébkénti miért van két ilyen cső?

Valaki lazított az anyán, és az tekerte magával a csövet. Csak vissza kellett húzni, és kiegyenesedett. Gondolom azért, mert a kardánalagút miatt két oldalra folyik le a kondenzvíz. De aki bontotta már ki a műszerfalat az biztos okosabb :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5

2012.07.18. 11:11

adam001 írta:
Jerry írta:
adam001 írta:Köszönöm megkeresem akkor! , és igen van benne egy szűrő .. egy youtube videón letttem rá én is figyelmes ahol kettévágva mutattak egy ilyet ! én szerencsére 6 ezerért hozzájutok a zf tartályhoz , már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...

Kérjük ide azt a youtube videót! Mindenki okulására.

Szervo szinten ez az egyik leghasznosabb video. Véleményem szerint be kellene tenni a Tippek-trükkökbe, de ezt majd Admin eldönti. Azért gondolom ilyen fontosnak, mert két dolog van, ami pillanatok alatt végez a szivattyúval és a kormányművel: az alumíniumforgács és a hő. Ezt a szaki is megerősíti a videoban. Ez a tartály a bele való szűrővel mindkét problémára megoldást ad.

2012.07.19. 23:54

Nos, ki akarom cserélni az ajtókárpitot. A kérdés az, hogy van e különbség a légzsákos és a nem légzsákos között?

2012.07.20. 00:04

Haminda írta:Nos, ki akarom cserélni az ajtókárpitot. A kérdés az, hogy van e különbség a légzsákos és a nem légzsákos között?

Csak annyi a különbség, hogy a légzsákosnál ki van könnyítve a kárpit, hogy a légzsák működni tudjon adott esetben.
Felfogatásban a kettő kárpit között nincs semmi különbség.

2012.07.20. 16:29

Köszönöm a választ, időközben viszont felmerült még egy kérdés.
Halott volt az órám, és sajnos kiderült, hogy nem pixelhiba. Most szereztem egy másik órát, csak az a baj, hogy az enyém az a "nagyszöveges" volt ez pedig az ajtónyitás ábrázolós.
Bármelyiket dugom rá jó lesz? a Csatlakozó ránézésre egyezik.

(bocsi a megnevezésekért, nem vágom őket, és mivel rohanok, nem keresgéltem a hivatalos nevét.)

2012.07.20. 18:15

Haminda írta:Köszönöm a választ, időközben viszont felmerült még egy kérdés.
Halott volt az órám, és sajnos kiderült, hogy nem pixelhiba. Most szereztem egy másik órát, csak az a baj, hogy az enyém az a "nagyszöveges" volt ez pedig az ajtónyitás ábrázolós.

(bocsi a megnevezésekért, nem vágom őket, és mivel rohanok, nem keresgéltem a hivatalos nevét.)

Nem lesz jó!

iPhone Tapatalk

2012.07.20. 18:22

admin írta:
Haminda írta:Köszönöm a választ, időközben viszont felmerült még egy kérdés.

Nem lesz jó!

iPhone Tapatalk

Ó hogy a pokolba... Mindenesetre köszönöm az infót :)

2012.07.20. 20:38

Ma még egy kicsit tovább közelítettük a gyári állapotot.
A törött kürt tartó műanyag cseréjét követően nem csak a kürtök kerültek vissza gyári helyükre, de a hűtő és a klímahűtő is! Mostmár úgy áll, mint Katiban a gyerek!
Hála ismét Schnitzer Szabinak az alkatrészekért!
:franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer

2012.07.21. 00:04

Úgy tűnik, nem csak az ajtókárpit, de az ülések is cserélve lesznek. A nagy kérdés viszont az, hogy mennyire problémás átrakni egy ülésfoglaltság jelzőt?
(A donor jobbkormányos) Csinált már valaki ilyesmit?

2012.07.21. 10:08

hamoriarpi írta:
adam001 írta:
Jerry írta:
adam001 írta:Köszönöm megkeresem akkor! , és igen van benne egy szűrő .. egy youtube videón letttem rá én is figyelmes ahol kettévágva mutattak egy ilyet ! én szerencsére 6 ezerért hozzájutok a zf tartályhoz , már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...

Szervo szinten ez az egyik leghasznosabb video. Véleményem szerint be kellene tenni a Tippek-trükkökbe, de ezt majd Admin eldönti. Azért gondolom ilyen fontosnak, mert két dolog van, ami pillanatok alatt végez a szivattyúval és a kormányművel: az alumíniumforgács és a hő. Ezt a szaki is megerősíti a videoban. Ez a tartály a bele való szűrővel mindkét problémára megoldást ad.

Már csak az a kérdés, hogy hol lehet ilyen tartályt és szűrőt venni? :oops:

2012.07.21. 12:43

Apa8 írta:
hamoriarpi írta:
adam001 írta:
Jerry írta:

[youtube][/youtube]

Már csak az a kérdés, hogy hol lehet ilyen tartályt és szűrőt venni? :oops:

ITT

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Apa8
Hozzászólás küldése

VigLink badge