![]() |
2012.07.10. 10:08
hamoriarpi írta:Jerry írta:hamoriarpi írta:adam001 írta:Sziasztok! le szeretném cserélni a szervo olajat , mert korom fekete már, tudna valaki egy kézenfekvő leírást a folyadék cseréjéröl,? ja tartályt is cserélem!
Szia! Szervos topicban többször leírtam a menetét. 2 emberes mutatvány. 10 pont a tartálycseréért! Végre valaki!!!
Ha nem találod a topocban a hsz-t, akkor jelezz püben és elmondom.
Tartály cseréért miért jár a 10 pont?
Mit kell tudni a régi tartályról
Van benne egy szűrő, ami telemegy alumínium-szemcsékkel. Kiszedni, tisztítani nem lehet. Cseréje minden megbontáskor illetve 150 ezrenként kötelező lenne (100e miles-t ír a ZF honlap), de senki nem tartja be. 11 ezer Ft-os alkatrész és a 300 ezres kormányművet és a 100 ezres szivattyút védi.
2012.07.10. 10:09
Padre540 írta:adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
Nekem is.Ennek mi az oka?
2012.07.10. 11:19
jlaci74 írta:Padre540 írta:adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
A válasz egyszerű: a BMW olajmolekulák nem bírják a bezártságot.
2012.07.10. 12:59
Padre540 írta:adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
2012.07.10. 13:22
Imco írta:Padre540 írta:adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
5ft-os O gyűrű vagy csak sima tömítés ami a csavaros kupak alatt van.
Nekem a szerelőm kicserélte, illetve az alsó bilincsen is húzott egy kicsit, és már nem olajos.
2012.07.10. 22:39
Imco írta:Padre540 írta:adam001 írta: már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
5ft-os O gyűrű vagy csak sima tömítés ami a csavaros kupak alatt van.
Nekem a szerelőm kicserélte, illetve az alsó bilincsen is húzott egy kicsit, és már nem olajos.
2012.07.17. 20:34

2012.07.17. 20:52
barbrady írta:Nemrégen észrevettem, hogy a turbó visszatérő olajcsövénél szivárog az olaj. Beszereztem az összes tömítést és gumicsövet a turbóhoz, és ma kicseréltem.
2012.07.18. 10:02
2012.07.18. 10:12
LeviM5 írta:Csövet vajon mi lelte?Egyébkénti miért van két ilyen cső?
2012.07.18. 11:11
adam001 írta:Jerry írta:adam001 írta:Köszönöm megkeresem akkor! , és igen van benne egy szűrő .. egy youtube videón letttem rá én is figyelmes ahol kettévágva mutattak egy ilyet ! én szerencsére 6 ezerért hozzájutok a zf tartályhoz , már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
Kérjük ide azt a youtube videót! Mindenki okulására.
2012.07.19. 23:54
2012.07.20. 00:04
Haminda írta:Nos, ki akarom cserélni az ajtókárpitot. A kérdés az, hogy van e különbség a légzsákos és a nem légzsákos között?
2012.07.20. 16:29
2012.07.20. 18:15
Haminda írta:Köszönöm a választ, időközben viszont felmerült még egy kérdés.
Halott volt az órám, és sajnos kiderült, hogy nem pixelhiba. Most szereztem egy másik órát, csak az a baj, hogy az enyém az a "nagyszöveges" volt ez pedig az ajtónyitás ábrázolós.
Bármelyiket dugom rá jó lesz? a Csatlakozó ránézésre egyezik.
(bocsi a megnevezésekért, nem vágom őket, és mivel rohanok, nem keresgéltem a hivatalos nevét.)
2012.07.20. 18:22
admin írta:Haminda írta:Köszönöm a választ, időközben viszont felmerült még egy kérdés.
Halott volt az órám, és sajnos kiderült, hogy nem pixelhiba. Most szereztem egy másik órát, csak az a baj, hogy az enyém az a "nagyszöveges" volt ez pedig az ajtónyitás ábrázolós.
Bármelyiket dugom rá jó lesz? a Csatlakozó ránézésre egyezik.
(bocsi a megnevezésekért, nem vágom őket, és mivel rohanok, nem keresgéltem a hivatalos nevét.)
Nem lesz jó!
iPhone Tapatalk
2012.07.20. 20:38
2012.07.21. 00:04
2012.07.21. 10:08
hamoriarpi írta:adam001 írta:Jerry írta:adam001 írta:Köszönöm megkeresem akkor! , és igen van benne egy szűrő .. egy youtube videón letttem rá én is figyelmes ahol kettévágva mutattak egy ilyet ! én szerencsére 6 ezerért hozzájutok a zf tartályhoz , már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
Szervo szinten ez az egyik leghasznosabb video. Véleményem szerint be kellene tenni a Tippek-trükkökbe, de ezt majd Admin eldönti. Azért gondolom ilyen fontosnak, mert két dolog van, ami pillanatok alatt végez a szivattyúval és a kormányművel: az alumíniumforgács és a hő. Ezt a szaki is megerősíti a videoban. Ez a tartály a bele való szűrővel mindkét problémára megoldást ad.
2012.07.21. 12:43
Apa8 írta:hamoriarpi írta:adam001 írta:Jerry írta:adam001 írta:Köszönöm megkeresem akkor! , és igen van benne egy szűrő .. egy youtube videón letttem rá én is figyelmes ahol kettévágva mutattak egy ilyet ! én szerencsére 6 ezerért hozzájutok a zf tartályhoz , már csak ezért is megéri, egyébként nekem egyfolytába olajos kívülröl ez a tartály ...
[youtube][/youtube]
Szervo szinten ez az egyik leghasznosabb video. Véleményem szerint be kellene tenni a Tippek-trükkökbe, de ezt majd Admin eldönti. Azért gondolom ilyen fontosnak, mert két dolog van, ami pillanatok alatt végez a szivattyúval és a kormányművel: az alumíniumforgács és a hő. Ezt a szaki is megerősíti a videoban. Ez a tartály a bele való szűrővel mindkét problémára megoldást ad.
Már csak az a kérdés, hogy hol lehet ilyen tartályt és szűrőt venni?