Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2015.02.12. 14:02

barca1127 írta:
odus írta:
barca1127 írta:olyan kérdésem lenne még, hogy a 23-as kábel a lila kék 12 v az gyújtás áramra kell kötni vagy? Üdv.

Az a biztos, ha a helyére kötöd. Kesztyűtartó alatti biztosíték tábla 45-ös biztosíték.

Mégegy kérdés..az én autóm 96 év végi, az ülés és a kapcsoló központ 2000-es évjárat...azt írták, hogy k-bus nélkül nem fog működni..de tudomásom szerint az én autom nem k-buson kommunikál? 3. Villamosság szerelőnek adtam fel a leckét, hogy üzemelje be, de nem igazán járt sikerrel ő sem..

Szia!
Sajnos nem tudom, hogy facelift előtt van-e különbség az évjáratok között, de nekem most kötötte be Bömbölő a 98/2-es autómba a tekerős ülésfűtés kapcsolók helyett a kapcsoló központot (+ASC, hátsó roló és PDC gombokkal), eddig tökéletesen működik, pont mint előtte. Első PDC retrofit miatt kellett egyébként.
Üdv: RCKDJ

Ezt a hozzászólást a szerzőnek RCKDJ az itt látható tagok köszönték meg: barca1127
Értékelés: 4.76%

2015.02.12. 16:08

Helló!

Hogyan lehet angol autóból mot. sport contour üléseket áttenni europai autóba ami eredetileg memoriás motoros komfort ülések vannak?
Mi a különbség?Vagy bele megy 1 az 1-ben?Csatlakozók,vezérlő kapcsoló különböznek?
Köszönöm előre is.

2015.02.12. 17:22

Tomi.i írta:Helló!

Hogyan lehet angol autóból mot. sport contour üléseket áttenni europai autóba ami eredetileg memoriás motoros komfort ülések vannak?
Mi a különbség?Vagy bele megy 1 az 1-ben?Csatlakozók,vezérlő kapcsoló különböznek?
Köszönöm előre is.

Az angolban a jobb egy a memóriás.

Tapatalk

2015.02.12. 17:50

barbrady írta:

Köszönöm előre is.

Tapatalk

Valamint a b1 a foglaltságjelzős.

2015.02.12. 21:07

PeterE39 írta:
barbrady írta:

Köszönöm előre is.

Tapatalk

Eddig tiszta volt.Mitől memoriás a vezető ülés PL.?A vezérlő elektronika az ülésben van vagy valahol máshol?Ha az angol jobb 1 bemegy az anyós oldalra,és a bal 1 pedig bekerül vezető ülésnek, a foglaltságérzékelőt pedig átteszem az anyós ülőlapjába ahová való akkor működne-e a dolog vagy kell valami más átalakítás?

2015.02.12. 21:15

Tomi.i írta:
PeterE39 írta:
barbrady írta:

Köszönöm előre is.

Tapatalk

Eddig tiszta volt.Mitől memoriás a vezető ülés PL.?A vezérlő elektronika az ülésben van vagy valahol máshol?Ha az angol jobb 1 bemegy az anyós oldalra,és a bal 1 pedig bekerül vezető ülésnek, a foglaltságérzékelőt pedig átteszem az anyós ülőlapjába ahová való akkor működne-e a dolog vagy kell valami más átalakítás?

Attól, hogy abban van a modul, és a motorok olyanok benne, hogy meg tudják jegyezni a pozíciójukat.

Tapatalk

2015.02.12. 21:17

Tomi.i írta:
PeterE39 írta:
barbrady írta:

Köszönöm előre is.

Tapatalk

A memos oldalon elektronikásak a motorok, teljesen más a két oldal kábelkötege. Ezek átfordíthatók. Kapcsolópanel/vezérlőelektronika nem átfordítható, az cserés. Gombok sem jók a másik odalra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Tomi.i

2015.02.13. 00:54

Köszönöm előre is.

Ugy, hogy ha feketek akkor eladod nekem fel aron es veszel europai uleseket helyettuk

2015.02.13. 11:08

Jó lenne kiderítenem, hogy akkor az enyémben van-e a K-bus. Arra gondoltam, hogy kiherélem a kapcsololó központot és összehozom direktbe valahogy és akkor csak egy sima kapcsolóként funkcionál mintha univerzális kapcsoló lenne benn. A kérdés, hogy van-e esély rá, hogy úgy működne. A másik verzió pedig, hogy megpróbálom megoldani a régebbi kapcsolóval, hátha össze lehet hozni, hogy ne menjen szét semmi.

2015.02.13. 11:22

barca1127 írta:Jó lenne kiderítenem, hogy akkor az enyémben van-e a K-bus. Arra gondoltam, hogy kiherélem a kapcsololó központot és összehozom direktbe valahogy és akkor csak egy sima kapcsolóként funkcionál mintha univerzális kapcsoló lenne benn. A kérdés, hogy van-e esély rá, hogy úgy működne. A másik verzió pedig, hogy megpróbálom megoldani a régebbi kapcsolóval, hátha össze lehet hozni, hogy ne menjen szét semmi.

Azt, hogy van-e k-bus, a wds-ben meg tudom nézni. De ha bömbölő meg tudta csinálni, akkor biztosan nem lehetetlen.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: barca1127

2015.02.13. 12:59

odus írta:
barca1127 írta:Jó lenne kiderítenem, hogy akkor az enyémben van-e a K-bus. Arra gondoltam, hogy kiherélem a kapcsololó központot és összehozom direktbe valahogy és akkor csak egy sima kapcsolóként funkcionál mintha univerzális kapcsoló lenne benn. A kérdés, hogy van-e esély rá, hogy úgy működne. A másik verzió pedig, hogy megpróbálom megoldani a régebbi kapcsolóval, hátha össze lehet hozni, hogy ne menjen szét semmi.

Azt, hogy van-e k-bus, a wds-ben meg tudom nézni. De ha bömbölő meg tudta csinálni, akkor biztosan nem lehetetlen.

Azt megköszönném ha megnéznéd nekem a wdsben. 1996/11 a gyártása. Köszi!

2015.02.14. 16:36

barca1127 írta:
odus írta:

Azt megköszönném ha megnéznéd nekem a wdsben. 1996/11 a gyártása. Köszi!

Szia!

A jó hír az, hogy van k-bus az autódban, a kesztyűtartó alatti Grundmodul fehér 26 pines
csatlakozójának a 12-es pinjén találod meg, a wds szerint fehér-piros-sárga vezeték.

Üdv.

Odus

2015.02.15. 14:53

Oké Köszi!! Ez tényleg jó hír.

2015.02.18. 20:20

sziasztok!

A touring üléseket be lehet pajszerolni a szedánba? :doglotlo:
Az ajtókárpit mennyiben tér el? Látszólag nem találok különbséget.
Nem működik az ülésfűtésem, és egyszerűbb lenne másik belsőt venni, mint megjavíttatni.
Ha valaki tudna valami okosat az jó lenne, mert megakadtam.

2015.02.18. 21:01

Smyrdyl írta:sziasztok!

A touring üléseket be lehet pajszerolni a szedánba? :doglotlo:
Az ajtókárpit mennyiben tér el? Látszólag nem találok különbséget.
Nem működik az ülésfűtésem, és egyszerűbb lenne másik belsőt venni, mint megjavíttatni.
Ha valaki tudna valami okosat az jó lenne, mert megakadtam.

Az elsőket igen.A hátsókat nem.A kárpit megegyezik. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: Smyrdyl

2015.02.24. 01:24

Sziasztok!

Adott egy 2003-as vas.
Elektromos ülések, anyós oldali problémával.
Minden jól működik, kivéve a hátlap döntését.

Ha szeretnénk előre vagy hátra dönteni, csak a kartámaszhoz közeli rész mozog, az ajtóhoz közeli "egy helyben marad", nem mozdul, gyakorlatilag el lehetne törni az ülést... :-)

Mi lehet a hiba oka? Hogyan tudom javítani? Mit kell elvileg cserélni?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv.
Dávid

2015.02.24. 02:04

szarvasdavid írta:Sziasztok!

Adott egy 2003-as vas.
Elektromos ülések, anyós oldali problémával.
Minden jól működik, kivéve a hátlap döntését.

Ha szeretnénk előre vagy hátra dönteni, csak a kartámaszhoz közeli rész mozog, az ajtóhoz közeli "egy helyben marad", nem mozdul, gyakorlatilag el lehetne törni az ülést... :-)

Mi lehet a hiba oka? Hogyan tudom javítani? Mit kell elvileg cserélni?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv.
Dávid

A támlamozgató motorból kicsúszott az egyik oldali bowden jó esetben. Rosszban ledarálta a négyszöget a végéről. Ha csak kicsúszott, akkor a bowdenház szükséges mértékű visszavágásával orvosolható a dolog. Akkor jobban beér a bowdenvég négyszöge a fészkébe. Legalábbis nálam így volt javítható.

2015.02.24. 18:54

Gallaca írta:A támlamozgató motorból kicsúszott az egyik oldali bowden jó esetben. Rosszban ledarálta a négyszöget a végéről. Ha csak kicsúszott, akkor a bowdenház szükséges mértékű visszavágásával orvosolható a dolog. Akkor jobban beér a bowdenvég négyszöge a fészkébe. Legalábbis nálam így volt javítható.

Köszi.
Sose szedtem még ki ülést, sem a környékén se semmit. Hol találom azt a bowdent, vagy szedjem ki az ülést és egyértelmű lesz?

2015.02.24. 21:27

szarvasdavid írta:
Gallaca írta:A támlamozgató motorból kicsúszott az egyik oldali bowden jó esetben. Rosszban ledarálta a négyszöget a végéről. Ha csak kicsúszott, akkor a bowdenház szükséges mértékű visszavágásával orvosolható a dolog. Akkor jobban beér a bowdenvég négyszöge a fészkébe. Legalábbis nálam így volt javítható.

Köszi.
Sose szedtem még ki ülést, sem a környékén se semmit. Hol találom azt a bowdent, vagy szedjem ki az ülést és egyértelmű lesz?

Akkor jobb, ha megbarátkozol a gondolattal! 50-es torx kulcsra lesz szükséged. Ha kivetted, felborítod az ülést, alulról szerelhető. De a háttámlát és az ülőlap szivacsát le kell venni. Nem egyszerű megcsinálni, de nem lehetetlen. Az ülőlap elejében van a motorja, 2 bowden jön ki belőle.

2015.02.24. 22:01

szarvasdavid írta:

Köszi.

Az ülést elég egyszerű kivenni, 4 csavar fogja, illetve a biztonsági öv magasság állítóját kell kiakasztani, viszont az ülést rohadt nehéz szétszedni.
A kérdéseid alapján szerintem bízd ezt inkább szakemberre.
Hozzászólás küldése

VigLink badge