![]() |
2009.10.13. 12:15
poqitito írta:simi64 írta:gorcsev71 írta:simi64 írta:ezért eszik nekem 10 körül (inkább 10,5) városban szemben a többi topicban olvasott 8,5-9 l-rel
Hol olvastál Te ilyet?
Városban?
Hazugság!
Városban a dieselek is LEGALÁBB 10-et esznek.
Hát az én 530d-m 8,9-et eszik (max. 9-et). Mondjuk nem binárisan vezetek, de azért néha odalépek, ha nagyon felhergel valaki
gorcsev71
Csak nem városban! A városit 10 alá vinni nem lehet! (szerintem még a négy hengerest sem)
Ha van benne kicsi országút is, akkor már elhiszem.
Országút, tempomat, 90: 6-6.5
De városi használatban kizárt
E46 320dA touringgal én is csináltam városban 7,5 litert haver akié ő még ennél is kevesebbet tud vele. Igaz akkor jár melózni amikor még nincs dugó és hazafelé is akkor jön. Ő sokat tempomatol egyébként.
2009.10.13. 12:21
simi64 írta:poqitito írta:simi64 írta:gorcsev71 írta:simi64 írta:ezért eszik nekem 10 körül (inkább 10,5) városban szemben a többi topicban olvasott 8,5-9 l-rel
Hol olvastál Te ilyet?
Városban?
Hazugság!
Városban a dieselek is LEGALÁBB 10-et esznek.
Hát az én 530d-m 8,9-et eszik (max. 9-et). Mondjuk nem binárisan vezetek, de azért néha odalépek, ha nagyon felhergel valaki
gorcsev71
Csak nem városban! A városit 10 alá vinni nem lehet! (szerintem még a négy hengerest sem)
Ha van benne kicsi országút is, akkor már elhiszem.
Országút, tempomat, 90: 6-6.5
De városi használatban kizárt
E46 320dA touringgal én is csináltam városban 7,5 litert haver akié ő még ennél is kevesebbet tud vele. Igaz akkor jár melózni amikor még nincs dugó és hazafelé is akkor jön. Ő sokat tempomatol egyébként.
Csak az nem E39!
poqitito írta:Jó'van na csak a 4 hengeresre reagáltam de tényleg nem e39 mióta meg van az enyém nem is szertem az övét kicsi és kényelmetlen meg a 4 henger sem olyan selymes hangú mint a 6![]()
2009.10.13. 12:44
2009.10.20. 14:47
2009.10.20. 15:20
komoyosz írta:Halihó,
Tud valaki segíteni abban, hogy az automata váltó márkáját hogyan lehet megállapítani.
97-es 525 TDS-ről van szó.
Üdv,Komoyosz.
2009.10.20. 15:43
MChris írta:komoyosz írta:Halihó,
Tud valaki segíteni abban, hogy az automata váltó márkáját hogyan lehet megállapítani.
Üdv,Komoyosz.
rá van írva az oldalára -> adattábla
2009.10.20. 19:36
Illes írta:MChris írta:komoyosz írta:Halihó,
Üdv,Komoyosz.
Anélkül nem lehet, hogy az autó alá kellene mászni? Engem is érdekelne a váltóm típusa.
2009.10.20. 19:59
jackson írta:Illes írta:MChris írta:komoyosz írta:Halihó,
Üdv,Komoyosz.
Anélkül nem lehet, hogy az autó alá kellene mászni? Engem is érdekelne a váltóm típusa.
Próbálkozhatok a "Bömbi Training & Troubleshooting Manual.zip" belül a "Electronic Transmission Control.pdf" 5.oldalán van egy táblázat a vezérlésekről na ott ha tudod a nagyon pontos gyártási hónapot akkor talán kinyomozható anélkül is.
Jackson, aki azt javasolja
2009.10.20. 21:15
MChris írta:komoyosz írta:Halihó,
Üdv,Komoyosz.
2009.10.20. 21:42
simi64 írta:MChris írta:komoyosz írta:Halihó,
Üdv,Komoyosz.
Ne izgulj!
A Tiedben még a régi jó német ZF-váltó van!
2009.10.21. 10:00
2009.10.23. 18:31
2009.10.23. 18:44
bmw750i írta:Na kérem szépen megvolt az első tárgyalás.
A Bíró úr elkérdezte mi és, hogyan történt. Mi szépen elmondtuk, néhol voltak ellentmondások, egyes dolgokban, ő váltig állította, hogy tele elektromos hibákkal került oda ő hozzá az autó, én meg állítottam, hogy ő náluk keletkeztek. Még olyannal is előhozakodott, hogy van az EPROM az autóban, az minden hibát tud és, ha kitörlik, akkor is vissza lehet keresni. Szegényem azt nem értette meg, hogy én is erre hivatkozok, mert szinte az összes elektromos hiba 273510km-nél keletkezett, pont annyival hagytam ott nála az autót.
2009.10.23. 18:56
bmw750i írta:bmw750i írta:Na kérem szépen megvolt az első tárgyalás.
A Bíró úr elkérdezte mi és, hogyan történt. Mi szépen elmondtuk, néhol voltak ellentmondások, egyes dolgokban, ő váltig állította, hogy tele elektromos hibákkal került oda ő hozzá az autó, én meg állítottam, hogy ő náluk keletkeztek. Még olyannal is előhozakodott, hogy van az EPROM az autóban, az minden hibát tud és, ha kitörlik, akkor is vissza lehet keresni. Szegényem azt nem értette meg, hogy én is erre hivatkozok, mert szinte az összes elektromos hiba 273510km-nél keletkezett, pont annyival hagytam ott nála az autót.
Ezzel a km állással ő nem értett egyet, mert a garancia levélen is rajta van, de az több. Kérdeztem tőle mikor voltam ott először, 03. 03.-án, ja és a garancián, meg 10.-e van asszem. Mert rögtön, az első "javítása" után, amikor elhoztam az autót, nem tudott garancia levelet adni. Még azt vitatták, hogy miért 39000Ft egy ködlámpa, miért 139000 egy lökhárító, miért 80000 a két akkumlátor. Mondom, mert Kaposváron, a Schneidernél ezt mondták. Azt mondja az ügyvédnője, de ezek az árak új alkatrészek árai, az autó meg használt, tehát használt alkatrészek mentek tönkre, azoknak nem ennyi az értéke. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte akkor olcsóban adják az új alkatrészeket, ha használt autóba veszi? Hát nem, de ő nem erre gondolt, mondom vegyek bontottat mi, igen gondolta ő. Hát én meg nem veszek használtat. Nem értették, hogy 8 hónapos állással, hogyan tud tönkremenni az akkumlátor, mert szerintük ennyi idő alatt nem megy tönkre.
2009.10.23. 19:09
bmw750i írta:bmw750i írta:Na kérem szépen megvolt az első tárgyalás.
Ezzel a km állással ő nem értett egyet, mert a garancia levélen is rajta van, de az több. Kérdeztem tőle mikor voltam ott először, 03. 03.-án, ja és a garancián, meg 10.-e van asszem. Mert rögtön, az első "javítása" után, amikor elhoztam az autót, nem tudott garancia levelet adni. Még azt vitatták, hogy miért 39000Ft egy ködlámpa, miért 139000 egy lökhárító, miért 80000 a két akkumlátor. Mondom, mert Kaposváron, a Schneidernél ezt mondták. Azt mondja az ügyvédnője, de ezek az árak új alkatrészek árai, az autó meg használt, tehát használt alkatrészek mentek tönkre, azoknak nem ennyi az értéke. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte akkor olcsóban adják az új alkatrészeket, ha használt autóba veszi? Hát nem, de ő nem erre gondolt, mondom vegyek bontottat mi, igen gondolta ő. Hát én meg nem veszek használtat. Nem értették, hogy 8 hónapos állással, hogyan tud tönkremenni az akkumlátor, mert szerintük ennyi idő alatt nem megy tönkre.
2009.10.23. 19:11
rato44 írta:No megvolt nekem is az automata váltó olaj, szűrő cserém az itt már említett P. Tamáséknál!
A váltómmal semmi gondom nem volt, szépen tette a dolgát de mivel nem rég vettem a gépet ezért jobbnak láttam cserélni.
És lám nem volt hiába.. Tamásék mondták h ebbe a váltóba bizony még nem volt cserélve olaj, alig tudták leműteni a csavarokat is.... és hát az a trutyis lé (olaj) ami kijött belőle az nem volt egyszerű, korom fekete massza..
Nagyon megörültem mert a karter alján semmiféle "morzsa" nem volt, se a mágneseknél sehol.. Ők is csodálkoztak kicsit... (kevés km...)
Szóval kitisztították a kartert, feltöltötték a szép tiszta gyári olajat ( 5,5 liter jött ki, elég szépen kifolyt) gyári szűrő be és kész..
Az autó eddig is gyönyörűen váltott de most.... nagyon durva. Jöttem a kis utcákban, mind jobbkezes és érezhető volt a különbség pedig tényleg nagyon finoman váltott eddig is..
Úgyhogy nekem nagyon megérte a csere főleg h eddig nem is volt soha meg hát látva az olajat, és legalább megerősítettek h milyen jó kis gépet sikerült kifognom.
A lényeg, váltó olaj csere igenis szükséges!!!
Ui.: Tamásék tényleg jól dolgoznak, precízek nem kapkodnak és fontos nekik h jó munkát végezzenek, még ha nem is volt nagy feladatuk! Ajánlom őket én is.
2009.10.23. 19:13
bmw750i írta:bmw750i írta:bmw750i írta:Na kérem szépen megvolt az első tárgyalás.
Azt ismét felajánlotta, hogy ingyen és bérmentve megjavítják a váltót és az összes elektromos hibát, bár arról nem volt szó, csak aut.váltó javításról és ő azt evégezte. Mondom olajfojással került vissza az autó, amit állítólag megszűntettek. Kérdem akkor most miért folyik? Hát ő arra nem tud választ adni, pedig ő jól megcsinálta. Szerintetek kijavítana ingyen ennyi elektromos hibát, ha nem nála keletkezett?
övzár, utas
légzsák, utas szakasz 1
nyomásérzékelő
hibás kábelköteg
fékfolyadékszint kapcsoló
kormányzási szög szenzor
steptronic kapcsoló
sebességfokozat kapcs. kar
mechanikus konverter nyitás kuplung megfigyelés
lambdaszonda
motornyomaték jeladó
légnyelésmérő
vezérműtengely helyzetérzékelő
Kaposváron, azt monták, hogy ennyi hibát azért írhatott be, mert lemerült vagy lekötötték az akkumlátort. Lényeg a lényeg a váltó hibaüzemmódba kapcsol és folyik belőle az olaj, ez tény, akármikor meg lehet nézni ki lehet próbálni, mondtam. A Bíró úr azt mondta, hogy a következő tárgyalásra bekéri a 2 tanúmat. Az Ügyvédem szerint jól alakult a tárgyalás, s lehet, hogy hamarosan vége is lesz. Szakértőt azt mondata A Bíró úr, csak akkor von be, ha nem tud döntésthozni. Következő tárgyalás november 24.-én lesz.
2009.10.23. 22:27
2009.10.24. 12:26
bmw750i írta:Amúgy a Pál Tamásék vállalnak váltó felújítást is?
Nem tudja valaki?
Azért kérdem, mert eddig csak olajcserékről olvastam.
Megnéztem a váltóm árát cikkszámszerint és meglepődtem.
1.012.833Ft ez egy 5hp30-as (A5S 560Z) váltó, drágábbra számítottam.
Mikor ráakadtam a drága doktor úrra, akkor érdeklődtem pár helyen és 800.000Ft-os árajánlatba is beleszaladtam. De ezekszerint a ZF gyár által felújított váltóban (2700 EUR) ezek szerint tényleg minden új, nem kamuból mondták.
2009.10.24. 12:57
jackson írta:bmw750i írta:Amúgy a Pál Tamásék vállalnak váltó felújítást is?
Nem tudja valaki?
Azért kérdem, mert eddig csak olajcserékről olvastam.
Megnéztem a váltóm árát cikkszámszerint és meglepődtem.
1.012.833Ft ez egy 5hp30-as (A5S 560Z) váltó, drágábbra számítottam.
Mikor ráakadtam a drága doktor úrra, akkor érdeklődtem pár helyen és 800.000Ft-os árajánlatba is beleszaladtam. De ezekszerint a ZF gyár által felújított váltóban (2700 EUR) ezek szerint tényleg minden új, nem kamuból mondták.
Papp Tamás és igen vállalnak és nagy üzemben csinálják is. Olvas korábbi hozzászólásokat az egyik klubtagnak már megcsinálták és nem volt vele gondja. A Wandlert azonban kérdez meg, hogy mennyibe fájna cseréni újra javítás helyett.
Jackson, aki válaszol és szurkol a pered ért