Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Felni

2014.04.24. 18:48

kzolee írta:
hamoriarpi írta:
Oriza Triznyak írta:

A neve Felnis Pilisborosjeno

:shock: Vajon mikor lehet a névnapja... :roll:

Jenő nap: július 13., november 18.

Biztos csak rosszul van tagolva. Felnis-Pilisboros Jenő :mrgreen:

:hehe
És közvetlenül Kecskemét környékén szokott ünnepelni. :D

2014.04.25. 17:12

sziasztok

E39 2002 530D-re felszerelhető a az E60 gyári 16"-os felnije?

2014.04.25. 17:43

oldbiker írta:sziasztok

E39 2002 530D-re felszerelhető a az E60 gyári 16"-os felnije?

Gyári állapotában nem.
Az agyátmérő más, E39: 74.1 az E60: 72.6.
Amennyiben nem ódzkodsz egy kis gépmunkától, ez simán megoldható ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek polip az itt látható tagok köszönték meg: oldbiker
Értékelés: 4.76%

2014.04.25. 18:44

Akkor gondolom a gyári E46 felni sem stimmel... Milyen adatokra kell figyelnem felni választásnál?
5x120 megvan, ez a lyukosztás
ET szám?
ezen kívül még valami?

2014.04.25. 20:45

oldbiker írta:Akkor gondolom a gyári E46 felni sem stimmel... Milyen adatokra kell figyelnem felni választásnál?
ET szám?
ezen kívül még valami?

Jól gondolod, a 3-as széria úgynevezett nagy ET-s felnikkel szerelik, az 5-öket pedig kis ET-s felnikkel.
( Ez a szám jelöli a felni képzeletbeli középvonalának és a kerékagyra felfekvő felületének távolságát . )
Míg előbbiek 45-47 mm körül , utóbbiak 20 mm körül vannak, persze ezek normál szélességű felnikre vonatkoznak, szélesebb felniknél ezek a számok is változnak ... ( gyári felnikben nem ET megjelölést találsz majd, hanem IS-t )
A lényeg, hogy csak az 5-ös, ( 7-es ) felnijei körül keresgélj,
( különben az eltérést csak nyomtávszélesítővel tudod helyrehozni , ami nem olcsó profi kivitelben ... )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: oldbiker

2014.04.25. 23:57

oldbiker írta:Akkor gondolom a gyári E46 felni sem stimmel... Milyen adatokra kell figyelnem felni választásnál?
ET szám?
ezen kívül még valami?

Kicsit rendszerezve jlaci74 által elmondottakat.
A gyári méretek:
- 16-os felni esetén: 7" széles, tehát 7x16, ET (IS) 20
- 17-es felni esetén: 8" széles, tehát 8x17 ET (IS) 20
- 18-as felni esetén: 8" széles, tehát 8x18 ET (IS) 20

17-es és 18-as M-es és M styl felnik kétszélességűek, ami annyit tesz, elöl marad a 8-as szélesség és ET 20, de a hátsók 9 illetve 9.5 szélesek, ET 22, ET 24 vagy ET 26-al mérettől és felnitől függően.

A lyukosztás minden esetben: 5x120
Az agyátmérő pedig mindig: 74.1

Replika, illetve után gyártott felnik esetén találkozhatsz más méretekkel, kisebb nagyobb eltérésekkel, amik szintén jók lehetnek, én csak a gyári méreteket írtam.

2014.04.28. 20:48

Az ATS felnikről hallott már valaki valamit?

Én ilyennel kaptam az autót: http://www.ats-wheels.com/ats_wheels/ab ... 0_ET18.pdf

Szerintetek ezek milyen minőségűek lehetnek, érdemes megtartani?

2014.04.29. 13:43

bfoto írta:Az ATS felnikről hallott már valaki valamit?

Én ilyennel kaptam az autót: http://www.ats-wheels.com/ats_wheels/ab ... 0_ET18.pdf

Szerintetek ezek milyen minőségűek lehetnek, érdemes megtartani?

Az ATS régen a MB W123 gyári alufelnije volt.
Szerintem nem rossz név, de hogy manapság milyen szintet képvisel, azt nem tudom.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek polip az itt látható tagok köszönték meg: bfoto

2014.04.29. 19:12

Lenne egy abszolút amatőr kérdésem miből tudom meg,hogy gyári, vagy replika felni van a kocsin?
Többségünk, gondolom használt autót vesz és ha valami jó felni van rajta, hogyan állapítom meg, hogy
gyári, vagy replika. Amúgy sok a minőségbeli külömbség? Vagy csak a lelkemet símogatja a tudat, hogy eredeti
felnim van?
Egyáltalán melyik felniket másolják?
:?

2014.04.29. 19:22

Sajnos mindegyikből van replika és elég silány a minőségük. E60-on például a jónak mondott replika konkrétan instabillá teszi az autót 130 fölött :wink: Ha jól tudom, akkor a gyári felnikben nem ET, hanem IS felirat olvasható, valamint ha jól rémlik van benne BMW logó is belül, de ezt nem merem tisztán állítani. Na meg általában a porfestés minősége is ég és föld. A replikába baromi gyakran beleég a fékpor!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Pzotyo

2014.04.29. 19:36

nagy.matyika írta:Sajnos mindegyikből van replika és elég silány a minőségük. E60-on például a jónak mondott replika konkrétan instabillá teszi az autót 130 fölött :wink: Ha jól tudom, akkor a gyári felnikben nem ET, hanem IS felirat olvasható, valamint ha jól rémlik van benne BMW logó is belül, de ezt nem merem tisztán állítani. Na meg általában a porfestés minősége is ég és föld. A replikába baromi gyakran beleég a fékpor!

A gyárin rajta vannak a futómü állitáshoz szükséges pici lukak.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, Pzotyo
Értékelés: 9.52%

2014.04.29. 19:38

admin írta:
nagy.matyika írta:Sajnos mindegyikből van replika és elég silány a minőségük. E60-on például a jónak mondott replika konkrétan instabillá teszi az autót 130 fölött :wink: Ha jól tudom, akkor a gyári felnikben nem ET, hanem IS felirat olvasható, valamint ha jól rémlik van benne BMW logó is belül, de ezt nem merem tisztán állítani. Na meg általában a porfestés minősége is ég és föld. A replikába baromi gyakran beleég a fékpor!

+ Általában a gyári cikkszám utolsó 7 karaktere is szerepel a gyári felni belső oldalán ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Pzotyo

2014.04.29. 19:41

Pzotyo írta:Lenne egy abszolút amatőr kérdésem miből tudom meg,hogy gyári, vagy replika felni van a kocsin?
Többségünk, gondolom használt autót vesz és ha valami jó felni van rajta, hogyan állapítom meg, hogy
gyári, vagy replika. Amúgy sok a minőségbeli külömbség? Vagy csak a lelkemet símogatja a tudat, hogy eredeti
felnim van?
Egyáltalán melyik felniket másolják?
:?

Innen ;)
Kép

Amúgy meg itt tudod megnézni típus szerint, milyen felnik léteznek gyárilag a kocsidhoz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek polip az itt látható tagok köszönték meg: Pzotyo

2014.04.29. 19:48

admin írta:A gyárin rajta vannak a futómü állitáshoz szükséges pici lukak.

Az még nem teljesen biztos támpont, a tisztességesebb replikákon is megvannak a lyukak.
Sőt nekem volt olasz replikám, amin még a cikkszám is rajta volt. A gyáritól az különböztette meg, hogy a BMW felirat/logó nem volt belenyomva és a gyártóország nem Germany, hanem Italy volt.

2014.04.29. 20:12

admin írta:

Akkor ez most gyári?
https://plus.google.com/photos/11364932 ... 8773959270

Félre ne értsetek, nem sznob vagyok... csak amatőr :facepalm:
Itt olvastam ebben a topicban, ha jól emlékszem : 18" M és Mstyle felnik elől 8" hátul 9vagy 9,5" szélesek
az én gépemen elől-hátúl 245/40*18 gumi van fent lehet hogy négy első felni van rajta?
Gondolom a 9 vagy 9,5"-ra szélesebbet tettek volna hátra.
Ha tényleg 8" a hátsó is nagyon gáz 265 vagy 275 gumit rátenni?
Esetleg hmmm egészségtelen is? szemre látszik hogy a felni "karcsú"?
rejt-e veszélyt ha rendszeresen megyek 160 felett?
A négy felnin jelenleg háromféle gumi van és,ha cserélem szeretném ha szép is lenne meg jó is.
nálunk a napi eső miatt a választásom erre esne
Uniroyal RainSport 3
245/40 R18 97Y XL

2014.04.29. 20:26

Ez e60 as felni, nem e39. Styling 135. A méret elvileg stimmel, mert nekem is körbe ugyan ilyen méretű a 4 felni gyárilag, de elég gagyin néz ki a felni, nem merném rámondani, hogy gyári. A gyári zselés M matrica sem így néz ki gyárilag, a kupak meg gyanúsan szarrá van menve :D Ráadásul ezt a felnit átalakítás nélkül nem is tudod feltenni a te autódra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Pzotyo

2014.04.29. 20:28

Pzotyo írta:
admin írta:

Akkor ez most gyári?
https://plus.google.com/photos/11364932 ... 8773959270

Félre ne értsetek, nem sznob vagyok... csak amatőr :facepalm:
Itt olvastam ebben a topicban, ha jól emlékszem : 18" M és Mstyle felnik elől 8" hátul 9vagy 9,5" szélesek
az én gépemen elől-hátúl 245/40*18 gumi van fent lehet hogy négy első felni van rajta?
Gondolom a 9 vagy 9,5"-ra szélesebbet tettek volna hátra.
Ha tényleg 8" a hátsó is nagyon gáz 265 vagy 275 gumit rátenni?
Esetleg hmmm egészségtelen is? szemre látszik hogy a felni "karcsú"?
rejt-e veszélyt ha rendszeresen megyek 160 felett?
A négy felnin jelenleg háromféle gumi van és,ha cserélem szeretném ha szép is lenne meg jó is.
nálunk a napi eső miatt a választásom erre esne
Uniroyal RainSport 3
245/40 R18 97Y XL

Gyárinak tűnik, de nem 39-es, hanem az E60-as gyári aluja (Styling 135)
Elöl hátul 8 széles volt gyárilag, 245-ös gumival.
Illetve lehet még az E46-é ezen elöl 8 széles, hátul 8.5 volt gyárilag. Ez elöl 225-ös, hátul 255-ös gumival jött.
Az E85-ön is volt ez a felni, ugyanúgy, mint a 3-as esetén elöl 8, hátul 8.5 széles.
Mint a képen mutattam feljebb, leszeded a kereket és meglátod belül, egyrészt, hogy tényleg gyári-e, másrészt a mérete is benne van.

A 265/275 kicsit túlzás a 8-as felnire.
Itt egy táblázat a felni/gumi szélesség arányokról.

2014.04.29. 20:39

Az nem tiszta, ez most a te kocsidon van vagy most akarsz venni?
Mert, ha most akarsz venni, akkor egy az egyben nem lesz jó ez a felni az agymérete miatt, ha csak valaki már nem módosította 72.6-ról 74.1-re.
Ahogy nagy.matyika is írta.

Ezt is tegyük tisztába: "18" M és Mstyle felnik elől 8" hátul 9vagy 9,5" szélesek"
Ezt én írtam, de kihangsúlyoztam, hogy GYári E39 M és Mstyle felnik esetén!
A Styling 135 ugyan gyári, de nem az E39 felnije ;)

2014.04.29. 20:50

polip írta:Az nem tiszta, ez most a te kocsidon van vagy most akarsz venni?
Mert, ha most akarsz venni, akkor egy az egyben nem lesz jó ez a felni az agymérete miatt, ha csak valaki már nem módosította 72.6-ról 74.1-re.

Így vettem, csak kíváncsi vagyok:
a, ez replika-e vagy sem
b, biztonságos-e rendszeres speeding üzemmodban :wink:
c, ha gumit veszek rá milyen méret megy rá
Azért hogy tudjátok alapvetően cukrász lennék, nem szakmabeli, ezért a naív kérdések,
de nem annyira pancser, hogy ne méressem le a gumissal mielött gumit vennék rá
de pl. ha replika nem költenék rá 55eurot /db felújítani festetni.
Viszont, nagyon köszönöm a gyors és kimerítő okosítást,
és a fórum összes hozzászólója türelmét.

2014.04.29. 21:03

Pzotyo írta:
polip írta:Az nem tiszta, ez most a te kocsidon van vagy most akarsz venni?

Így vettem, csak kíváncsi vagyok:
a, ez replika-e vagy sem
b, biztonságos-e rendszeres speeding üzemmodban :wink:
c, ha gumit veszek rá milyen méret megy rá
Azért hogy tudjátok alapvetően cukrász lennék, nem szakmabeli, ezért a naív kérdések,
de nem annyira pancser, hogy ne méressem le a gumissal mielött gumit vennék rá
de pl. ha replika nem költenék rá 55eurot /db felújítani festetni.
Viszont, nagyon köszönöm a gyors és kimerítő okosítást,
és a fórum összes hozzászólója türelmét.

Szerintem semmi gond a kérdésekkel, ezért van a fórum.
Látnád én mit összekérdezek, amikor olyan helyzet van :D

Mivel rajta van a 39-en, az agymérete 74.1.
Amennyiben gyári a felni, akkor fel kellett esztergálni, mivel gyárilag a Styling 135 72.6-os agyátmérővel bír.
A másik lehetőség, hogy replika és esetleg gyártották 74.1-es agymérettel.
Tényleg az a legegyszerűbb, ha leveszed vagy a gumis leveszi a kereket és megnézitek a belsőfelét, abból ki fog derülni, mint már írtam a méret és a gyártmány is.
Amennyiben 8' szélesek a kerekek, 245-ös guminál szélesebbet nem raknék.
Jómagam amennyiben 8'-os mind a négy felni, 235/40 R18 gumikat raknék körbe.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára polip 2014.04.29. 21:07-kor.
Hozzászólás küldése

VigLink badge