Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Tankolás,kutak,üzemanyagminőség

2011.10.13. 15:45

Tényleg jobb az osztrák üzemanyag?

2011.10.13. 20:06

Jerry írta:Tényleg jobb az osztrák üzemanyag?

Traktor-teszt :?:

Hááát, nem tudom.

2011.10.14. 09:00

simi64 írta:

Hááát, nem tudom.

Lehet a MOL finanszírozta a kísérletet. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%

2011.10.26. 08:48

Jerry írta:
simi64 írta:

Hááát, nem tudom.

Lehet a MOL finanszírozta a kísérletet. :)

Ez kicsit összesküvéselméletesdolog :)

2011.10.26. 20:41

simi64 írta:

Hááát, nem tudom.

Pedig minden használt gép beszámításkor elvégzik ezt a tesztet. Ez a Vario váltóval szerelt Fendt 210, 77 lóerős táblázat szerint. Teljesítmény leadó, vagy erő leadó tengelyen mért teljesítmény.
Mielőtt Pityuval megtörtént a tragédia, lobogtatott egy hivatalos mérési eredményt egy John Deere traktorról, ami meg volt mérve előírt olajokkal használva, majd egy hónap múltán Metabond adalékokkal is. Öreg gép volt, fülig ért szegénynek a szája...
Ezek a traktorok BMW áron mozognak!!!
Fendt 210

2011.10.27. 10:16

Nos, hosszabb távú tapasztalat alapján a mérési hibahatáron belül esik a Shell FuelSave-vel megtakarítható üzemanyag-mennyiség a kisteherautóinkkal is.

Személyautós tapasztalatom az, hogy azonos használati körülmények mellett a MOL Evo Diesel-ből kevesebbet eszik, mint a Shell FuelSave-ből. Igazából az Evo Diesel az egyetlen prémium gázolaj, aminek használatakor fogyasztáscsökkenést tapasztaltam a simához képest (MOL Miskolc, 3-as kivezető a Pest felé menő oldalon).

2011.10.27. 18:29

ruckroland írta:Tényleg érdemes egy tank gázolaj mellé 1dl kétütemű olajat önteni? Ez a gázolaj 'szárazsága' miatt szükséges állítólag... Hallott már róla valaki?

Tényleg. :lol:
De én személyautóba nem tenném.
Mezőgazdasági gépeknél volt aki így cselekedett, semmi hátránya nem származott, előnye, nem volt semmi gond a szar Román gázolajtól Temesváron két hét bérmunka alatt! A helyi gépek mind füstöltek és egyenetlenül jártak. Sok gond van emiatt ott.
Pityu530da mikor élt, azt mondta, a turbót szép lassan el tudja kokszosítani, más rosszat nem mondott. Pedig adalék szerelmes volt!
Én ennyit tudok róla.
Hogy ne legyen off, tényleg szar volt a Romániai gázolaj, mert én is voltam, Arad mellett volt 2000Ha földje a cégünknek, oda-vissza 40km/h maxigáz a traktorral végig. Kurva unalmas volt.

2011.10.27. 18:32

bmw520ds írta:
ruckroland írta:Tényleg érdemes egy tank gázolaj mellé 1dl kétütemű olajat önteni? Ez a gázolaj 'szárazsága' miatt szükséges állítólag... Hallott már róla valaki?

Tényleg. :lol:
De én személyautóba nem tenném.
Mezőgazdasági gépeknél volt aki így cselekedett, semmi hátránya nem származott, előnye, nem volt semmi gond a szar Román gázolajtól Temesváron két hét bérmunka alatt! A helyi gépek mind füstöltek és egyenetlenül jártak. Sok gond van emiatt ott.
Pityu530da mikor élt, azt mondta, a turbót szép lassan el tudja kokszosítani, más rosszat nem mondott. Pedig adalék szerelmes volt!
Én ennyit tudok róla.
Hogy ne legyen off, tényleg szar volt a Romániai gázolaj, mert én is voltam, Arad mellett volt 2000Ha földje a cégünknek, oda-vissza 40km/h maxigáz a traktorral végig. Kurva unalmas volt.

Szerintem adalékoltak az üzemanyagok, van bennük minden szar, alpesi gyopár, mi az hogy száraz? :roll:
Akkor inkább metabond,, mint trabiolaj...

2011.11.01. 09:13

Helo
Nesze neked gázolaj
Sokan azért vettek diesel motorral szerelt autót mert az üzemanyag ára olcsóbb
Jelen esetben 415 forint/liter a legolcsóbb tankolási lehetőség :roll:

http://www.holtankoljak.hu/component/ho ... ackuri=%3F

2011.11.01. 09:54

lepke írta:Helo
Nesze neked gázolaj

Helo
Ez a dolog egy kicsit átrendezi a fenntartási és használati költségeket is.

2011.11.01. 11:01

Biztos is. Odaver a diesel autók árainak majd rendesen. Olcsóbb lesz egy jó diesel, mint egy benzines. Ráadásul a gázolaj is rossz minőségű. Ráadásul drágább lesz minden, mert a szállítási költségek is emelkedni fognak. Kutya világ jön ránk.

2011.11.01. 11:35

Nesze neked gázolaj

Én havi 12-16 ezret megyek, most már kezd engem is bosszantani ez a folyamat. :evil:

2011.11.01. 13:49

kiara írta:
Nesze neked gázolaj

Én havi 12-16 ezret megyek, most már kezd engem is bosszantani ez a folyamat. :evil:

Akkor már ketten vagyunk!!!
Ma pofázta a rádió 450Ft :!: lesz nemsokára az ára.
Elértük, hogy egy BMW520d is LUXUSAUTÓ lesz!!!
Vegyek kis mopedet munkába járni?=Újabb befektetés, ami sosem térül meg+az ízületeket tönkre vágom...
Adjam el a kocsit és fizessem ki a fennmaradó hitelemet?=Az ugató vadászkutya nem vesz manapság autót=lófasz ára van=elherdálom=se kocsi-se pénz...
Bízzak a jövőben?=Azt csinálom óvodás korom óta.
Panaszkodjak?=Nem ülök végtagok nélkül toló kocsiban, nem éhezem, van fedél a fejem felett...
Akkor a megoldás?=Pofád befogod büdös paraszt! Igába a fej, alapon az agy, amit mások sok év alatt elloptak, szétbasztak, majd tőled beszedjük, a létező összes lehetséges formába.
Aztán még a végén lenyomoznak és megbélyegeznek hogy sértem az ország érdekét, izgatom a közösséget, csak nyűg vagyok a gazdaságnak...
De: repcét fogok vetni, kisajtolom, adalékolom, meg sült krumpli olaját gyüjtögetni, aztán azzal járok! Had szagolgassák reggel fél hétkor, meg este kilenckor mikor munkába jövet-menet vagyok. Ja hogy ez majd jövedéki adócsalás lesz? Semmivel nem nagyobb bűn, mint az ország hangyáit ellehetetleníteni. :mrgreen:
Ui: itt megy el az Adria vezeték pár kilométerre. Szakosodjunk rá! :mrgreen:

2011.11.01. 18:39

szekeres írta:
Nesze neked gázolaj

Helo

Az a baj hogy ez minden árát fölemeli!! Hosszútávra ne tervezetek mert hamarosan háború lesz.

2011.11.01. 20:11

admin írta:Az a baj hogy ez minden árát fölemeli!! Hosszútávra ne tervezetek mert hamarosan háború lesz.

Ilyenre még gondolni sem szabad.

2011.11.01. 20:26

admin írta:
szekeres írta:
Nesze neked gázolaj

Helo

Az a baj hogy ez minden árát fölemeli!! Hosszútávra ne tervezetek mert hamarosan háború lesz.

Igen, ilyenkor mindenki elfelejti, hogy a szállítás minden dolognak az árképzésében egyre jelentősebb tényező.
+ balhé biztosan lesz , vagy csoda kell. Elfogy a lóvé, aztán jön a lapát meg a kasza.-. na akkor lesz itt hadd el hadd....
Gázpisztoly , konditerem, ... riasztó mindenhova.

2011.11.01. 22:49

szekeres írta:
admin írta:
szekeres írta:
Nesze neked gázolaj

Helo

Igen, ilyenkor mindenki elfelejti, hogy a szállítás minden dolognak az árképzésében egyre jelentősebb tényező.
+ balhé biztosan lesz , vagy csoda kell. Elfogy a lóvé, aztán jön a lapát meg a kasza.-. na akkor lesz itt hadd el hadd....
A szállítást elméletileg nem mert a fuvarozók állítólag visszakapják bár ki tudja de a gazdák a munkagépek???? Azok csak a fejüket foghatják!! Nevetséges hogy egy traktort megtankolni mennyibe is kerül!Péter

2011.11.01. 22:51

Orsika írta:
szekeres írta:
admin írta:
szekeres írta:
Nesze neked gázolaj

Helo

A szállítást elméletileg nem mert a fuvarozók állítólag visszakapják bár ki tudja de a gazdák a munkagépek???? Azok csak a fejüket foghatják!! Nevetséges hogy egy traktort megtankolni mennyibe is kerül!Péter

Csak a 7.5t felettieknek van kedvezmény de azt is meg kell finanszíroznod mert majd utólag kapod vissza :!:

2011.11.01. 23:06

admin írta: Hosszútávra ne tervezetek mert hamarosan háború lesz.

Te már tudsz valamit, vagy csak te is érzed?????

2011.11.01. 23:13

muhaati írta:
admin írta: Hosszútávra ne tervezetek mert hamarosan háború lesz.

Te már tudsz valamit, vagy csak te is érzed?????

A gazdasági válságok általában azzal végződnek. :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge