![]() |
2010.11.14. 21:32
Rjani530d írta:Nekem totál középen áll a mutató, akármilyen idő van. Persze bemelegedni azt be kell neki. Nekem van egy olyan érzésem, hogy vmelyik termosztátod előbb nyit, mint kellene. Lehet, hogy 82 fokos víznél nyit. A gond az vele, hogy nem üzemmeleg a motor, mert túlhűtött, ezért többletfogyasztás van. Én az off kocsimmal vagyok így, hogy 82 fokos termosztát van benne. Az is lehet, hogy vízhőfok jeladó rossz. Mondjuk azt kétlem, ha klímával felmegy a vízhő.
Én diagot csinálnék, hogy a sz.gép mennyit mutat.
2010.11.29. 17:59
2010.11.29. 18:28
Illes írta:Üdv!
A napokban megállt az utastér fűtőmotorjának ventilátora, s ennek az okozóját próbálom kideríteni.
Biztosítékokat néztem, minden jó. Próbálkoztam a klímapanel vezérlőcsatlakozójának a lehúzásával, ilyenkor ugye "vészüzemmódban" egy köztes fordulaton kellene forgatnia a ventilátort, a vezérlőpaneltől kapott jelek hiányában. Nos ebben az esetben is csöndben volt, így azt is kizárnám. Gondoltam a fűtőmotor szabályzójának hibájára (3-as alkatrész), de mivel mielőtt kilehelte szegényem a lelkét, főleg hideg állapotban, aztán melegedve kicsit alábbhagyva kerepelő hang jött a ventilátor felől. A fordulatszám növelésével egyenes arányban nőtt a hang is. Maradt maga a ventilátor. Véleményem szerint ez adhatta meg magát, valószínű a motorja s ezért állhatott meg.
A kellemetlen csupán a dologban az, hogy így csak a menetszél által beáramló levegő fűt, s álló helyben párásodokValamint az, hogy ez a venti el van rejtve a műszerfal mögé, s holnap boríthatom szét a fél autót.
Valakinek lenne esetleg más ötlete mitől állhatott meg, nehogy feleslegesen kapjam szét a műszerfalat.
Ha nem jön jobb ötlet és szét kell szednem a műszerfalat, dobok fel pár képet. Persze csak ha érdekel valakit...
Ja, mégannyi, ugyan csak Carsoftom van, de a diagnosztikánál fordulatszám hibát írt...
2010.11.29. 18:38
2010.11.29. 18:47
Nem nagyon érdemes csak kefét cserélni mert ha a kefe kopott el akkor nagy valószínűségél a kommutátor is kuka.Illes írta:Én is a szénkefére gondolok. Az alkatrészes ismerősöm szerint a hónapban én vagyok az 5. akinél ez a probléma áll fenn. Valószínű ennyit bírhatnak![]()
Holnap kiderül...
2010.11.29. 22:33
admin írta:Nem nagyon érdemes csak kefét cserélni mert ha a kefe kopott el akkor nagy valószínűségél a kommutátor is kuka.Illes írta:Én is a szénkefére gondolok. Az alkatrészes ismerősöm szerint a hónapban én vagyok az 5. akinél ez a probléma áll fenn. Valószínű ennyit bírhatnak![]()
Holnap kiderül...
2010.11.29. 22:45
2010.11.29. 22:49
laci_80 írta:Sziasztok,
most, hogy beállt a tél, fűtés közben hangos zúgást hallok az utastérben. Ha bemelegszik a motor, akkor abbahagyja (ha lekapcsolom a fűtést, akkor is abbahagyja). Már az előző télen is zúgott, de akkor csupán addig, amíg kimozdult a vízhőfokmérő. Most addig zúg, amíg teljesen bemelegszik a motor. Szerintetek???
2010.11.30. 22:23
2010.12.01. 00:48
Illes írta:Nos, a fűtőmotor ventilátora volt valóban a bűnös.
Nem volt egyszerű művelet, szó szerint le kellett bontani a műszerfalat, mivel legbelül a szélvédő alatt van![]()
4 óra barkácsolás, de minden a helyén és újra működik...
2010.12.01. 07:41
simi64 írta:Illes írta:Nos, a fűtőmotor ventilátora volt valóban a bűnös.
Nem volt egyszerű művelet, szó szerint le kellett bontani a műszerfalat, mivel legbelül a szélvédő alatt van![]()
4 óra barkácsolás, de minden a helyén és újra működik...
Ezt tudjuk.
De mi volt a gondja???
2010.12.01. 14:39
2010.12.01. 15:14
zsolty-j írta:Hallo
Kérdésem az lenne hány fokos víznél kell meg nézni a fagyálló mennyiséget a ki egyenlítő tartályban?
530d-2001-es
2010.12.01. 18:47
muhaati írta:zsolty-j írta:Hallo
Kérdésem az lenne hány fokos víznél kell meg nézni a fagyálló mennyiséget a ki egyenlítő tartályban?
530d-2001-es
Hidegen. Ennyi. Mondjuk 10 fokosan.
2010.12.07. 15:45
2010.12.07. 17:18
quest írta:..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....
2010.12.07. 18:35
quest írta:Hali!
Előrebocsájtanám, hogy egy "izgalmas" történet következik, csak erős idegzetű olvasóknak és lelkes diy beállítottságú tagoknak!
......................
Szóval ennyit tudok.
Valaki? Na? SEEEGÍTSETEEEKKK!
NAGYON HIDEG LESZ EZ A TÉL fűtés nélkül......
Patkolni meg nem szeretném.
..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....
KÖSZI!
2010.12.07. 21:36
Imco írta:quest írta:..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....
Egy biztos! Pesti vagy.
2010.12.07. 22:33
jackson írta: (ami zöldséges nyelven egy nagy teljesítményű relé) kapcsolja a nagy ampert ami arról a 40Amperes biztiről jön.
Jackson, aki így fogna hozzá
2010.12.08. 00:11
jackson írta:Szia!
Ki tölthetnéd az adatlapot.....
Ne feledjétek alapból bontott cuccot nem tudtok átrakni mert hozzá kell programozni a kocsihoz (Az LCM ráadásul a VIN kódot is tárolja amit át kell írni a saját kocsidra pl. BMW Scanner-el).
Klíma panel ki adja a vezérlést a süni-nek (ami zöldséges nyelven egy nagy teljesítményű relé) kapcsolja a nagy ampert ami arról a 40Amperes biztiről jön. A bizti könnyen tesztelhető amikor mennie kéne a ventilátornak meg kell nézni kap-e feszültséget mind a két oldalán és azonosnak kéne lennie. Ha szakadt csak az egyik oldalán lesz. És akkor még lakatfogós amper mérésről nem beszéltünk.
Jackson, aki így fogna hozzá