Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: termosztát

2010.11.14. 21:32

Rjani530d írta:Nekem totál középen áll a mutató, akármilyen idő van. Persze bemelegedni azt be kell neki. Nekem van egy olyan érzésem, hogy vmelyik termosztátod előbb nyit, mint kellene. Lehet, hogy 82 fokos víznél nyit. A gond az vele, hogy nem üzemmeleg a motor, mert túlhűtött, ezért többletfogyasztás van. Én az off kocsimmal vagyok így, hogy 82 fokos termosztát van benne. Az is lehet, hogy vízhőfok jeladó rossz. Mondjuk azt kétlem, ha klímával felmegy a vízhő.
Én diagot csinálnék, hogy a sz.gép mennyit mutat.

Ahhoz nem kell diag, a titkos menü mutatja fokra pontosan.

2010.11.29. 17:59

Üdv!
A napokban megállt az utastér fűtőmotorjának ventilátora, s ennek az okozóját próbálom kideríteni.
Biztosítékokat néztem, minden jó. Próbálkoztam a klímapanel vezérlőcsatlakozójának a lehúzásával, ilyenkor ugye "vészüzemmódban" egy köztes fordulaton kellene forgatnia a ventilátort, a vezérlőpaneltől kapott jelek hiányában. Nos ebben az esetben is csöndben volt, így azt is kizárnám. Gondoltam a fűtőmotor szabályzójának hibájára (3-as alkatrész), de mivel mielőtt kilehelte szegényem a lelkét, főleg hideg állapotban, aztán melegedve kicsit alábbhagyva kerepelő hang jött a ventilátor felől. A fordulatszám növelésével egyenes arányban nőtt a hang is. Maradt maga a ventilátor. Véleményem szerint ez adhatta meg magát, valószínű a motorja s ezért állhatott meg.
A kellemetlen csupán a dologban az, hogy így csak a menetszél által beáramló levegő fűt, s álló helyben párásodok :-) Valamint az, hogy ez a venti el van rejtve a műszerfal mögé, s holnap boríthatom szét a fél autót. :-(

Valakinek lenne esetleg más ötlete mitől állhatott meg, nehogy feleslegesen kapjam szét a műszerfalat.

Ha nem jön jobb ötlet és szét kell szednem a műszerfalat, dobok fel pár képet. Persze csak ha érdekel valakit...

Ja, mégannyi, ugyan csak Carsoftom van, de a diagnosztikánál fordulatszám hibát írt...

2010.11.29. 18:28

Illes írta:Üdv!
A napokban megállt az utastér fűtőmotorjának ventilátora, s ennek az okozóját próbálom kideríteni.
Biztosítékokat néztem, minden jó. Próbálkoztam a klímapanel vezérlőcsatlakozójának a lehúzásával, ilyenkor ugye "vészüzemmódban" egy köztes fordulaton kellene forgatnia a ventilátort, a vezérlőpaneltől kapott jelek hiányában. Nos ebben az esetben is csöndben volt, így azt is kizárnám. Gondoltam a fűtőmotor szabályzójának hibájára (3-as alkatrész), de mivel mielőtt kilehelte szegényem a lelkét, főleg hideg állapotban, aztán melegedve kicsit alábbhagyva kerepelő hang jött a ventilátor felől. A fordulatszám növelésével egyenes arányban nőtt a hang is. Maradt maga a ventilátor. Véleményem szerint ez adhatta meg magát, valószínű a motorja s ezért állhatott meg.
A kellemetlen csupán a dologban az, hogy így csak a menetszél által beáramló levegő fűt, s álló helyben párásodok :-) Valamint az, hogy ez a venti el van rejtve a műszerfal mögé, s holnap boríthatom szét a fél autót. :-(

Valakinek lenne esetleg más ötlete mitől állhatott meg, nehogy feleslegesen kapjam szét a műszerfalat.

Ha nem jön jobb ötlet és szét kell szednem a műszerfalat, dobok fel pár képet. Persze csak ha érdekel valakit...

Ja, mégannyi, ugyan csak Carsoftom van, de a diagnosztikánál fordulatszám hibát írt...

Nem vágták tele klíma tisztító sprével? És berohadt a tengely?De elkophatott a forgórész kommutátora és a szénkefe meg akasztja.Amit én kiszedtem a nyáron az ilyen volt.

2010.11.29. 18:38

Én is a szénkefére gondolok. Az alkatrészes ismerősöm szerint a hónapban én vagyok az 5. akinél ez a probléma áll fenn. Valószínű ennyit bírhatnak :-(
Holnap kiderül...

2010.11.29. 18:47

Illes írta:Én is a szénkefére gondolok. Az alkatrészes ismerősöm szerint a hónapban én vagyok az 5. akinél ez a probléma áll fenn. Valószínű ennyit bírhatnak :-(
Holnap kiderül...
Nem nagyon érdemes csak kefét cserélni mert ha a kefe kopott el akkor nagy valószínűségél a kommutátor is kuka.

2010.11.29. 22:33

admin írta:
Illes írta:Én is a szénkefére gondolok. Az alkatrészes ismerősöm szerint a hónapban én vagyok az 5. akinél ez a probléma áll fenn. Valószínű ennyit bírhatnak :-(
Holnap kiderül...
Nem nagyon érdemes csak kefét cserélni mert ha a kefe kopott el akkor nagy valószínűségél a kommutátor is kuka.

Szó se róla, a fél munkát én sem szeretem. Komplettan cserélem motorostul, vezérléssel együtt a mókuskereket. Egyenlőre találtam egy jó állapotú bontottat, de a régi is fel lesz újítva tartaléknak, bár nem egyhamar akarom újra leszedni a műszerfalat...

2010.11.29. 22:45

Sziasztok,
most, hogy beállt a tél, fűtés közben hangos zúgást hallok az utastérben. Ha bemelegszik a motor, akkor abbahagyja (ha lekapcsolom a fűtést, akkor is abbahagyja). Már az előző télen is zúgott, de akkor csupán addig, amíg kimozdult a vízhőfokmérő. Most addig zúg, amíg teljesen bemelegszik a motor. Szerintetek???

2010.11.29. 22:49

laci_80 írta:Sziasztok,
most, hogy beállt a tél, fűtés közben hangos zúgást hallok az utastérben. Ha bemelegszik a motor, akkor abbahagyja (ha lekapcsolom a fűtést, akkor is abbahagyja). Már az előző télen is zúgott, de akkor csupán addig, amíg kimozdult a vízhőfokmérő. Most addig zúg, amíg teljesen bemelegszik a motor. Szerintetek???

Kiegészitő fűtés kályha??? aminek a kipufogója a lábad alatt van és zúg ha melegit és picit füstölhet a kocsi alatt.

Jackson, aki szerint az is lehet meg még egy halom más

2010.11.30. 22:23

Nos, a fűtőmotor ventilátora volt valóban a bűnös.
Nem volt egyszerű művelet, szó szerint le kellett bontani a műszerfalat, mivel legbelül a szélvédő alatt van 8O
4 óra barkácsolás, de minden a helyén és újra működik... :D

2010.12.01. 00:48

Illes írta:Nos, a fűtőmotor ventilátora volt valóban a bűnös.
Nem volt egyszerű művelet, szó szerint le kellett bontani a műszerfalat, mivel legbelül a szélvédő alatt van 8O

Ezt tudjuk.
De mi volt a gondja???

2010.12.01. 07:41

simi64 írta:
Illes írta:Nos, a fűtőmotor ventilátora volt valóban a bűnös.

Ezt tudjuk.
De mi volt a gondja???

Mármint a ventilátornak?
Sajnos nem tudom. A régit kibányásztam, az újat be a helyére, de tegnap este annyira fáradt voltam, hogy a régit csak bevágtam a csomagtartóba.
Szerintem ahogy admin is említette szénkefe vagy kommutátor.
Elviszem azért autóvillamosság szerelőhöz, hogy nézze át, s szerintem felújíttatom. Jó lesz az nekem vagy valamelyik ismerősnek tartalékba...

2010.12.01. 14:39

Hallo

Kérdésem az lenne hány fokos víznél kell meg nézni a fagyálló mennyiséget a ki egyenlítő tartályban?
530d-2001-es

2010.12.01. 15:14

zsolty-j írta:Hallo

Kérdésem az lenne hány fokos víznél kell meg nézni a fagyálló mennyiséget a ki egyenlítő tartályban?
530d-2001-es

Hidegen. Ennyi. Mondjuk 10 fokosan.

2010.12.01. 18:47

muhaati írta:
zsolty-j írta:Hallo

530d-2001-es

Hidegen. Ennyi. Mondjuk 10 fokosan.
:D

Megint egy trükkös utastér fűtőmotor probléma!

2010.12.07. 15:45

Hali!

Előrebocsájtanám, hogy egy "izgalmas" történet következik, csak erős idegzetű olvasóknak és lelkes diy beállítottságú tagoknak!

e39 523i

A Sztori:

Pár hónappal ezelőtt elkezdett olyan tréfát űzni velem az autó, hogy amikor gyújtást kap és működik a (fűtő)motor akkor amíg le nem állítom az autót addig minden ok. Ha nem indul, nem is fog.

Ez 100% random jelenség volt. Ez előtt kicsivel a jobb hátsó index kezdett nem üzemelni ha riasztóval zártam a kocsit, de ha irányváltási szándékomat kívántam jelezni, akkor semmi gond. Vészvillogó szintén jó.

Következő: fénykürt. Hol villan ha kapcsolom, hol nem. (A relé minden esetben kattan)
Aztán jött a jobb hátsó féklámpa. Mindíg világított, még riasztás után is..... (ez elmúlt pár nap alatt,
mire visszaraktam az izzót már nem csinálta)

Jelenleg a következő van: Jobb hátsó index továbbra is üzemen kívül ha riasztom a kocsit. Fénykürt továbbra is random, fűtőmotor (szellőző) egyáltalán nem pörög fel. Semmilyen fokozaton, semmilyen állásban.

Diagnosztika, hibakeresés állapota:

Sünit kapott, beindult. Következő indításnál már nem. A harmadik sünivel szintén nem indul. 1-45 ig biztosítékok ki, vizsgálat, minden ok, biztosítékok vissza, motor működik. '"+!%'!%'#&@

Következő indításnál metint nem működik. Diagra rá, control menü, motor bekapcsolása -> semmi.

Biztos a motor rossz. Süni leakaszt, 12V+- rá a motorra direktbe, motor pörög.

Valaki meg tudná mondani, hogy most hogyan tovább?
LCM?

A sünibe egy barna és egy (ha jól emléxem) sárga-zöld vezeték juttatja a 12V -ot, onnan tovább piros és fekete a motorhoz illetve vékony kék (+valami szín) a Klímapanelbe (Ja, több Klímapanellel is kipróbáltuk és ugyanúgy semmi).

A Barna vezeték MINTHA az LCM-ből jönne, bár ebben még nem vagyok biztos, de miután a fények is bohóckodnak, ezért tudok arra gondolni, hogy az hibás.

Illetve még valami:

Biztosíték nr. 75(50A - Auxiliary Fan), 76(40A Heater Blower). Ők külön pihennek a kesztyűtartó
mögött. Mondják mások. Az egyik meg is van, az 50A-es, de számot nem látok rajta, szal nem vagyok biztos..... mindenesetre nem szakadt.
A 40A -es biztosítékot (nr. 76) SEHOL NEM TALÁLOM, pedíg ha lehet hinni a kiosztásnak, akkor az felel a motorért...

Szóval ennyit tudok.
Valaki? Na? SEEEGÍTSETEEEKKK!
NAGYON HIDEG LESZ EZ A TÉL fűtés nélkül......
Patkolni meg nem szeretném.
..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....

KÖSZI!

Re: Megint egy trükkös utastér fűtőmotor probléma!

2010.12.07. 17:18

quest írta:..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....

Egy biztos! Pesti vagy.

2010.12.07. 18:35

quest írta:Hali!

Előrebocsájtanám, hogy egy "izgalmas" történet következik, csak erős idegzetű olvasóknak és lelkes diy beállítottságú tagoknak!

......................

Szóval ennyit tudok.
Valaki? Na? SEEEGÍTSETEEEKKK!
NAGYON HIDEG LESZ EZ A TÉL fűtés nélkül......
Patkolni meg nem szeretném.
..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....

KÖSZI!

Nem ismétlem meg mert hosszú.

Szia!

Ki tölthetnéd az adatlapot (lásd a bal oldalt a hozzászólásodnál a képed alatt) fent a fórum felett a Profil gomb-nál tudod megtenni.

Volt már nálam egy pár ilyen problémákka küzdő kollega akinek össz-vissza ment minden. Az egyik LCM hibával szenvedett hozott bontott cuccokat de azok is vacakoltak hiába programoztuk fel őket (lehet, hogy már azok is hibásak voltak) és volt egy GM hibás is.
Először nézzétek meg ha INPA vagy GT1-et használtok a GM, SA és VM kódokat ha itt csupa hexa FF-et találtok akkor ez a bibi egyszerűen a kocsinak meg kell szerezni ezt a kódját (ezért van mákja aki nálam járt diagon és ezt elrakta).
Utánna lehet neki állni és bontott cuccot bele rakni. Ne feledjétek alapból bontott cuccot nem tudtok átrakni mert hozzá kell programozni a kocsihoz (Az LCM ráadásul a VIN kódot is tárolja amit át kell írni a saját kocsidra pl. BMW Scanner-el).

A külső világítás hibák simán lehetnek egy elromlott LCM eredménye. Az elektromos utastéri ventilátornak semmi köze a villágításhoz (leszámítva a közös tápot).
Klíma panel ki adja a vezérlést a süni-nek (ami zöldséges nyelven egy nagy teljesítményű relé) kapcsolja a nagy ampert ami arról a 40Amperes biztiről jön. A bizti könnyen tesztelhető amikor mennie kéne a ventilátornak meg kell nézni kap-e feszültséget mind a két oldalán és azonosnak kéne lennie. Ha szakadt csak az egyik oldalán lesz. És akkor még lakatfogós amper mérésről nem beszéltünk.

Jackson, aki így fogna hozzá

2010.12.07. 21:36

Imco írta:
quest írta:..... inkább akkor bkv, de nem
trágyázom össze.....

Egy biztos! Pesti vagy.

Azért ne add fel...
...lehetne rosszabb is!!!

WP

2010.12.07. 22:33

jackson írta: (ami zöldséges nyelven egy nagy teljesítményű relé) kapcsolja a nagy ampert ami arról a 40Amperes biztiről jön.

Azért ez egy rossz hasonlat mert azt még a zöldséges is tudja hogy a relé az vagy bekapcsol vagy nem :!: De fordulatszám szabályzást a büdös életbe nem fog csinálni :!:

2010.12.08. 00:11

Hali!

Csak részletekben idézek:

jackson írta:Szia!

Ki tölthetnéd az adatlapot.....

Ne feledjétek alapból bontott cuccot nem tudtok átrakni mert hozzá kell programozni a kocsihoz (Az LCM ráadásul a VIN kódot is tárolja amit át kell írni a saját kocsidra pl. BMW Scanner-el).

Klíma panel ki adja a vezérlést a süni-nek (ami zöldséges nyelven egy nagy teljesítményű relé) kapcsolja a nagy ampert ami arról a 40Amperes biztiről jön. A bizti könnyen tesztelhető amikor mennie kéne a ventilátornak meg kell nézni kap-e feszültséget mind a két oldalán és azonosnak kéne lennie. Ha szakadt csak az egyik oldalán lesz. És akkor még lakatfogós amper mérésről nem beszéltünk.

Az adatlap meglesz.
Programozni kell pl. a klímapanelt is?
Hol a bizti? (76)
Semmi feszültség nincs a bejövő vezetékeken ott, ahol a kötegből csatlakozik a "fűésboxhoz".
Asszem barna és sárga/zöld.

Bocs a lámaságért de inkább kérdezek mielőtt kifüstölöm az egészet..... mert az már nem lámaság hanem valami más lenne.
Köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge