Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Multi kormány

2014.04.29. 08:31

csabi525tds írta:Akkor valaki esetleg tudna részletesebb leírást /segítséget adni,mert sokkal okosabb most nem lettem.
köszi :shock:

Részletes leírásért keresd a WDS nevű alkalmazást. Abban mindent megtalálsz a gyári vezetékelésről, a bekötési pontokról, stb.

2014.04.29. 11:15

Jerry írta:
csabi525tds írta:Akkor valaki esetleg tudna részletesebb leírást /segítséget adni,mert sokkal okosabb most nem lettem.
köszi :shock:

Részletes leírásért keresd a WDS nevű alkalmazást. Abban mindent megtalálsz a gyári vezetékelésről, a bekötési pontokról, stb.

Meg a bemutatkozó topikot, és a pontos adatlap kitöltést is lehet nézegetni.....

2014.05.07. 19:40

Sziasztok,
Multi kormányt szeretnék rakni egy 2000-es 520i-be és érdekelne egy ilyen: Part number: 61120022875.
Van ötletetek hol lehet beszerezni?
kösz előre is

2014.05.07. 19:50

zsinor79 írta:Sziasztok,
Multi kormányt szeretnék rakni egy 2000-es 520i-be és érdekelne egy ilyen: Part number: 61120022875.
kösz előre is

Ha gyöngyösön ismerős vagy, keresd Schnitzert. :)

2014.05.09. 10:46

Sorry!
Már tárgytalan is lett lett amit kérdezni akartam...

2014.05.09. 17:27

Imco írta:
kösz előre is

ok köszi a tippet

2014.05.11. 20:53

zsinor79 írta:
Imco írta:
kösz előre is

ok köszi a tippet

van esetleg ötlet, tapasztalt aki már beszerelte magának a multikormányt, hogy hol tudom kivinni a motorvezérlőhöz az az egy szerencsétlen szál madzagot? ma lebontottam a kesztyűtartót, de egy fél lyukat sem láttam ahol kiférne a madzag :(

2014.05.11. 22:16

zsinor79 írta:
zsinor79 írta:
Imco írta:
kösz előre is

ok köszi a tippet

van esetleg ötlet, tapasztalt aki már beszerelte magának a multikormányt, hogy hol tudom kivinni a motorvezérlőhöz az az egy szerencsétlen szál madzagot? ma lebontottam a kesztyűtartót, de egy fél lyukat sem láttam ahol kiférne a madzag :(

Pedig pont mögötte van egy csuklónyi vastag kábelköteg, ami mellett/között ki lehet vezetni. A fehér műanyagon megy át. Egy "behúzószál", és némi szilikon sokat segít. De láttam már néhány elegáns lyukat is a fehér műanyagon mellette, utólag odadöfve.

2014.05.12. 23:47

1. Automata facelift (lökdösős váltó) esetében mekkora mutatvány bekötni az SMG kormányváltó két gombját? A két gombon kívül mi kell még hozzá? Új kábelköteg, vagy a meglévő mellé plusz szálak?
Az SMG két váltókarja felrakható M-es körlufis kormányra utólag, vagy azok eleve más kiképzésű kormány hátsóval rendelkeznek?

2. Bimmer Dani féle M5 tükör elméletileg lefelé fordul tolatáskor. Mi kell ehhez a funkcióhoz pluszban, hogy működjön R-be kapcsolva? Nekem nagy tükör van fűthető, sötétedő, motoros gyárilag, de memória funkcióm nincs az ülésekben.

2014.05.13. 00:52

csiatt írta: de memória funkcióm nincs az ülésekben.

Ez az akadály. Memóriafunkció kell hozzá, azt pedig az ülés csinálja/tárolja.

2014.05.13. 01:32

Gallaca írta:

Az ülés vagy a memóriamodul? Külön csak memória modullal nem megoldható?

2014.05.13. 01:55

csiatt írta:
Gallaca írta:

Az ülés vagy a memóriamodul? Külön csak memória modullal nem megoldható?

A memóriamodul. Talán megoldható. De a tükörnek is memóriapotisnak kell lennie. Nem tudom, hogy a memóriás ülésmotorok nélkül megy-e az egész, vagy reklamál. Az is lehet, hogy a memogomb is kell. Nem próbáltunk még ilyet.

2014.05.13. 06:04

Gallaca írta:A memóriamodul. Talán megoldható. De a tükörnek is memóriapotisnak kell lennie. Nem tudom, hogy a memóriás ülésmotorok nélkül megy-e az egész, vagy reklamál. Az is lehet, hogy a memogomb is kell. Nem próbáltunk még ilyet.

Menni megy, csak reklamál, szerintem.
Amíg nem volt meg a memós tükröm, addig is ment az ülésemlékezés, de a kompjútert minden alkalommal teleírta tükörpotméter hibával. :)
Gondolom fordítva is hasonlóan menne.

2014.05.13. 07:47

Jerry írta:
Gallaca írta:A memóriamodul. Talán megoldható. De a tükörnek is memóriapotisnak kell lennie. Nem tudom, hogy a memóriás ülésmotorok nélkül megy-e az egész, vagy reklamál. Az is lehet, hogy a memogomb is kell. Nem próbáltunk még ilyet.

Amíg nem volt meg a memós tükröm, addig is ment az ülésemlékezés, de a kompjútert minden alkalommal teleírta tükörpotméter hibával. :)

Olyasmire gondoltam, hogy valahogy a memória modult direktbe kötni a tükörre, és a váltóra...? Vagy ez hülyeség? :)

Minden memóriás belső motoros kormányállítású is?

2014.05.13. 08:23

csiatt írta:
Jerry írta:

Olyasmire gondoltam, hogy valahogy a memória modult direktbe kötni a tükörre, és a váltóra...? Vagy ez hülyeség? :)

Nem kell direktbe kötni, nem is tudod, nincsenek közvetlen kapcsolatban. P-buson kommunikálnak. A modulnak csak táp kell, és a p-bus vezeték. De ha nem kötöd be elé a k72 relét, vagy kötöd kapcsolt pozitívra, akkor folyamatosan szívja az akksidat. Nem minden autóban van motoros kormány, amiben memos az ülés.

Ezt mobilról nyomtam.

2014.05.13. 08:59

Gallaca írta:
csiatt írta:
Jerry írta:

Nem kell direktbe kötni, nem is tudod, nincsenek közvetlen kapcsolatban. P-buson kommunikálnak. A modulnak csak táp kell, és a p-bus vezeték. De ha nem kötöd be elé a k72 relét, vagy kötöd kapcsolt pozitívra, akkor folyamatosan szívja az akksidat. Nem minden autóban van motoros kormány, amiben memos az ülés.

Ezt mobilról nyomtam.

Akkor ezek szerint az megoldható valahogy, hogy a kormányra ne írjon hibát (mert nem mindbe van). Így elméletileg valahogy az is megoldható, hogy a memó gombsorra és az ülésekre se írjon hibát. Vagy a kormány-teszt érzékelés eleve nincs is a memóban.

2014.05.22. 19:51

E39 M kormánnyal kapcsolatban kérdeznék:
Bekerült az autómba az M Multi-kormány (1 indítós) (előtte 4 küllős multi volt, 1 indítós) és azóta a bal oldali gombok nem működnek, vagyis nem tudom a rádiót állítgatni. Valakinek konkrét megoldása? (az M kormány a saját gyűrűjével került beszerelésre.)
(Ha jól tudom, valamit az MFL modullal kéne csinálni.)
Észrevettem azt is, hogy a tempomat kapcsolók (annak ellenére, h jól működnek) kapcsolgatják a belső levegő keringtetést is, össze vissza. :facepalm:
Most néztem, hogy világítás is csak akkor van a gombokon, ha a gyújtást ráadom.

2014.05.23. 11:12

Robert9 írta:E39 M kormánnyal kapcsolatban kérdeznék:
Bekerült az autómba az M Multi-kormány (1 indítós) (előtte 4 küllős multi volt, 1 indítós) és azóta a bal oldali gombok nem működnek, vagyis nem tudom a rádiót állítgatni. Valakinek konkrét megoldása? (az M kormány a saját gyűrűjével került beszerelésre.)
Észrevettem azt is, hogy a tempomat kapcsolók (annak ellenére, h jól működnek) kapcsolgatják a belső levegő keringtetést is, össze vissza. :facepalm:

Próbáltad már a régi kormány átvezetőjével? Próbáld meg..

Tapatalk 2-vel küldve az én UMI X2-ről

2014.05.23. 12:10

Robert9 írta:E39 M kormánnyal kapcsolatban kérdeznék:

96-os MFL Modulos kocsid van. Ki kell iktatni és újrazsinórozni WDS szerint. Sokszor leírtam, de senki nem olvas vissza szinte soha.

2014.05.23. 14:00

hamoriarpi írta:96-os MFL Modulos kocsid van. Ki kell iktatni és újrazsinórozni WDS szerint. Sokszor leírtam, de senki nem olvas vissza szinte soha.

Köszi a választ és elnézést, hogy nem olvastam vissza, pedig elkeztem, de a 18. oldal után gondoltam inkább rákérdezek. :oops: :oops:
Ha újravezetékelem, akkor minden rendben lesz? Világítás, belső levegő keringtetés és a rádió gombok?

WDS-ben milyen címszó alatt találom meg az MFL kábelezését? Amit találtam róla, az nem a kábelezése. :(

Valamint van egy oldal, itt leírják képekkel, hogy kell. Ez valóban így van?
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... -Completed
"MFL Jumpers:
I permanently unplugged the MFL module from under the dash. On the 26-pin MFL connector I jumpered pins 1 and 3 (wheel power) and pins 2 and 4 (wheel ground).

Slip Ring Mod:
I removed the black cruise wire and the white IBUS wire coming from the 6-pin slip ring connector. This is the pigtail coming out of the slip ring - see pic above. Leave the female pin on each wire.

Note:
I ran the same type wire I used for the jumpers to make connections from the MFL plug to the wires removed from the slip ring connector. The wire was single strand 22/24-gauge. It fit snugly into the MFL connector as jumpers and into the pins I removed from the slip ring.

Cruise Connection:
I inserted the jumper wire into pin 5 of the MFL connector and ran it to the black cruise wire removed from the slip ring. Insert the jumper wire into the pin of the black wire and heat shrink jumper wire and pin together.

IBUS Connection:
I inserted the jumper wire into pin 6 of the MFL connector and ran it to the black cruise wire removed from the slip ring. Insert the jumper wire into the pin of the black wire and heat shrink jumper wire and pin together."
Hozzászólás küldése

VigLink badge