![]() |
2009.09.25. 23:37
admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
2009.09.26. 15:54
2009.09.26. 16:33
2009.09.26. 17:13
Celtic írta:
2009.09.26. 18:51
2009.09.26. 22:25
MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
2009.09.27. 01:16
simi64 írta:MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
Köszönjük szépen! Tényleg egészen részletes, és hálásak vagyunk, hogy a szerelés közben Te is dolgoztál. Tanulságos és bárki ezentúl bármikor belenézhet. Ez jó!
Azért zárójelben leírom az én véleményemet az egészről:
(itt is van rengeteg hibalehetőség, DE: a váló lelke a citrom. Ha meg akarja adni magát, úgyis megteszi. A csere nem haszontalan dolog, de annyit ér neki, mint halottnak a csók!)
De azért ne aggódj Jackson! A Tiéd nem fog besz@rni! (mert ZF)
2009.09.27. 10:29
tbi01 írta:simi64 írta:MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
Köszönjük szépen! Tényleg egészen részletes, és hálásak vagyunk, hogy a szerelés közben Te is dolgoztál. Tanulságos és bárki ezentúl bármikor belenézhet. Ez jó!
(itt is van rengeteg hibalehetőség, DE: a váló lelke a citrom. Ha meg akarja adni magát, úgyis megteszi. A csere nem haszontalan dolog, de annyit ér neki, mint halottnak a csók!)
Igazán nem szeretnélek megbántani!
Ezt tényleg komolyan gondolod?
Csak azért kérdezem mert, nem szerencsés dolog a kevésbé
hozzáértőket "félreinformálni".
2009.09.27. 13:53
simi64 írta:tbi01 írta:simi64 írta:MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
Javítsd ki, ha valamit rosszul írtam
2009.09.27. 23:56
simi64 írta:tbi01 írta:simi64 írta:MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
2009.09.28. 00:24
tbi01 írta:simi64 írta:tbi01 írta:simi64 írta:MChris írta:admin írta:[url=http://Bömbi.e39.hu/automata_valto/automata_valto.htm]Jackson féle le irás köszönjük![/url]
Mivel a "citrom" azaz a wandler a motor és a váltó közötti kapcsolatot teremti meg, mint a
manuálisnál a kuplung, ezért nem is a váltó lelke. A fokozatok kapcsolásában sincs szerepe.
Természetesen, ha tönkremegy akkor nagy a gáz,de ez nem túl gyakori.
Az olajcserét pedig nem tartom feleslegesnek. Szedtem már szét elég sok
váltót ahhoz, hogy lássam mennyi sz@r rakódik le a belsejében.
Abban viszont teljesen egyet értek,hogy a ZF igen tartós darab!
2009.09.28. 09:11
simi64 írta:Ezért is írtam volt, hogy nem haszontalan dolog. De, ha 10 évig nyúzták, már nyugodtan cserélhetsz, nem ér semmit! Ha visszaolvasol itt is volt rá példa, hogy pont olajcsere után sz@rt be!
Még 1x leírom: a ()-ben lévő rész a saját véleményem az egészről ezért is van zárójelben. Ha váltó javításra kerül sor, az az esetek nagy %-ában wandler.
Ja, és gyakorlatilag javíthatatlan!
De hangsúlyozom és nem tudom elégszer:
a sz@r GM váltóról beszélünk!
2009.09.28. 09:54
jackson írta:simi64 írta:Ezért is írtam volt, hogy nem haszontalan dolog. De, ha 10 évig nyúzták, már nyugodtan cserélhetsz, nem ér semmit! Ha visszaolvasol itt is volt rá példa, hogy pont olajcsere után sz@rt be!
Még 1x leírom: a ()-ben lévő rész a saját véleményem az egészről ezért is van zárójelben. Ha váltó javításra kerül sor, az az esetek nagy %-ában wandler.
Tehát rendszeres olaj cserével az ember megelőzheti az automata váltó állapotának romlását.
Ha kopott a motor akkor se mondod azt, hogy ne cseréljünk motorolajat már úgy is késő. A végén még azt a következtetést vonják le a honlapon lévő zöldséges és fogorvos-ok hogy nem kell váltóolaj csere pedig dehogynem.
Jackson, aki válaszolt
2009.09.28. 13:34
tbi01 írta::Djackson írta:simi64 írta:Ezért is írtam volt, hogy nem haszontalan dolog. De, ha 10 évig nyúzták, már nyugodtan cserélhetsz, nem ér semmit! Ha visszaolvasol itt is volt rá példa, hogy pont olajcsere után sz@rt be!
Tehát rendszeres olaj cserével az ember megelőzheti az automata váltó állapotának romlását.
Ha kopott a motor akkor se mondod azt, hogy ne cseréljünk motorolajat már úgy is késő. A végén még azt a következtetést vonják le a honlapon lévő zöldséges és fogorvos-ok hogy nem kell váltóolaj csere pedig dehogynem.
Jackson, aki válaszolt
Nagyjából erre céloztam én is!
2009.09.28. 14:07
simi64 írta:tbi01 írta:Nagyjából erre céloztam én is!
Kell, kell!
Csakhogy 8-10-12 évig nem mi hajtottuk, és nem tudjuk, hogyan![]()
2009.09.29. 00:59
jackson írta:simi64 írta:tbi01 írta:Nagyjából erre céloztam én is!
Kell, kell!
És akkor az a megoldás, hogy ne cserélje?
Jackson, aki sarokba szorít csak nehogy simi Grabovszky legyen (hogy a francba hogyan kell leirni)
2009.09.29. 09:08
tbi01 írta:jackson írta:simi64 írta:tbi01 írta:Nagyjából erre céloztam én is!
Kell, kell!
És akkor az a megoldás, hogy ne cserélje?
Jackson, aki sarokba szorít csak nehogy simi Grabovszky legyen (hogy a francba hogyan kell leirni)
![]()
2009.09.29. 16:08
2009.09.29. 16:21
KoverT írta:Csak megosztanám mindenkivel az autómataváltómmal kapcsolatos tapasztalataimat,100.000 km -el vettem annak idején a kocsimat, rendszeresen volt szervizelve a váltót még nétországban szervizeltettem egyszer 112.000 km-nél egy cső szakadt el szerencsére ezt még ingyenesen leszervizeltette akitől vettem, mert hívtam, hogy baj van. /Németországi kerskedő/ Teljes olaj csere stb.
191.000 KM Horvátország Brac sziget váltó 12%-os emelkedőn felbőgöt, az ató elkezdett hátrafelé gurulni, ekkor már tudtam, hogy elég szar a helyzet, hívtam a szerelőm aki elmondta, hogy safty fokozatba vált ilyenkor a váltó. ami 3. ban működik max 80 km/h lehet menni azt elfejtette mondani, hogy csak előre, perszer amikor egyedül kellett erőlködnöm a kitolásával két autó közül erre én is rájöttem. A szerelő persze azt mondta hozassam haza az autót vagy jöjjek vele haza (emelkedők, tömb kellege autó pálya elég szar lett volna szállítás kb: 300 Ft 1000 km) Szerencsére helyiek segítségével sikerült találnom egy nagyon jó Bömbi magán szervízt Split mellett amit adott esetben mindenkinek tudok ajánlani. Lényeg, hogy a konverterem tört el a teljes szerelés új alkatrészekkel 720 egyéb kiadásokkal taxi, tréler 800 körül volt. Ez volt az első alkalom amikor megrendült egy kicsita bizalom az autómmal szemben!!! Az volt a szerncsém hogy az első nap történt és 1 hét alatt megcsinálták.Itthon is kb. ennyi lett volna. Kifele menet nem foglalkoztam vele hogy az autó egy kicsit rángatot olyan mintaha nem lenne jó az üzemanyag kb. 1000 km már előre jelzett nem foglalkoztam vele!!!
Ezért jó odafigyelni a nem szokványos dolgokra!!!
2009.09.29. 16:27
lepke írta:KoverT írta:Csak megosztanám mindenkivel az autómataváltómmal kapcsolatos tapasztalataimat,100.000 km -el vettem annak idején a kocsimat, rendszeresen volt szervizelve a váltót még nétországban szervizeltettem egyszer 112.000 km-nél egy cső szakadt el szerencsére ezt még ingyenesen leszervizeltette akitől vettem, mert hívtam, hogy baj van. /Németországi kerskedő/ Teljes olaj csere stb.
191.000 KM Horvátország Brac sziget váltó 12%-os emelkedőn felbőgöt, az ató elkezdett hátrafelé gurulni, ekkor már tudtam, hogy elég szar a helyzet, hívtam a szerelőm aki elmondta, hogy safty fokozatba vált ilyenkor a váltó. ami 3. ban működik max 80 km/h lehet menni azt elfejtette mondani, hogy csak előre, perszer amikor egyedül kellett erőlködnöm a kitolásával két autó közül erre én is rájöttem. A szerelő persze azt mondta hozassam haza az autót vagy jöjjek vele haza (emelkedők, tömb kellege autó pálya elég szar lett volna szállítás kb: 300 Ft 1000 km) Szerencsére helyiek segítségével sikerült találnom egy nagyon jó Bömbi magán szervízt Split mellett amit adott esetben mindenkinek tudok ajánlani. Lényeg, hogy a konverterem tört el a teljes szerelés új alkatrészekkel 720 egyéb kiadásokkal taxi, tréler 800 körül volt. Ez volt az első alkalom amikor megrendült egy kicsita bizalom az autómmal szemben!!! Az volt a szerncsém hogy az első nap történt és 1 hét alatt megcsinálták.Itthon is kb. ennyi lett volna. Kifele menet nem foglalkoztam vele hogy az autó egy kicsit rángatot olyan mintaha nem lenne jó az üzemanyag kb. 1000 km már előre jelzett nem foglalkoztam vele!!!
Ezért jó odafigyelni a nem szokványos dolgokra!!!
Helo KoverT
A 720-800 körülmilyen pénzben volt
![]()
![]()
![]()
üdv zoli