![]() |
2010.12.22. 20:17
bmw520ds írta:Annyit írnék kiegészítésnek, hogy a hiányával nem tudja az üzemi hőfokot tartani alapjáraton hosszabb idő elteltével a motor. Nekem Év elején volt a két termosztát kicserélve és nem műkszik a kályha, ennek tükrében mondom. Simán a kék jel és a az első vonás közé visszament -5 fokban 15 perc alatt.ptom írta:Egy az egybe ugyan az csak aki vásárláskor kérte opcióként az kapott távirányítót és pár százezerrel többet fizetett de asszem a 2000 utáni dieselekbe mindegyikbe van mert a hűtő vízkörbe van és rásegít,hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot.A tiédbe van még egy szelep ami lezárja a kört és csak a fűtésboxot melegíti ezáltal melegebb a tiéd belseje,viszont ha a kieg fűtés fel van programozva akkor ugyan ezt a funkciót tölti be csak mivel nincs benne ez a szelep ezért az egész hűtővízkört melegíti.Kevésbé tud meleget csinálni de mivel a motor körül is melegíti a vizet nem annyira hideg motort indítasz,Pl. az enyém nem izzít még -10-ben sem és pöccre indul.Csak meg szeretném csinálni távirányítósra mert hétvégén nem tudom mikor hová megyek és szar mindig kimászni,bekapcsolni aztán visszamenni majd egy fél óra múlva elindulni.
2010.12.22. 20:30
Dehogyisnem! Én akarok! De ennyi pénzért már egy jó telefont is lehet venni...Nem tudom mi alapján műkszik, de nem normális árakon dolgoznak ott! Keringető szivattyú 40 ezres áfás áron van náluk...De maga az elv tökéletes. Egy autóban ez az egyik legfontosabb dolog, ne fázz, ne lihegj! Évszaktól függetlenül!ptom írta:bmw520ds írta:Annyit írnék kiegészítésnek, hogy a hiányával nem tudja az üzemi hőfokot tartani alapjáraton hosszabb idő elteltével a motor. Nekem Év elején volt a két termosztát kicserélve és nem műkszik a kályha, ennek tükrében mondom. Simán a kék jel és a az első vonás közé visszament -5 fokban 15 perc alatt.ptom írta:Egy az egybe ugyan az csak aki vásárláskor kérte opcióként az kapott távirányítót és pár százezerrel többet fizetett de asszem a 2000 utáni dieselekbe mindegyikbe van mert a hűtő vízkörbe van és rásegít,hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot.A tiédbe van még egy szelep ami lezárja a kört és csak a fűtésboxot melegíti ezáltal melegebb a tiéd belseje,viszont ha a kieg fűtés fel van programozva akkor ugyan ezt a funkciót tölti be csak mivel nincs benne ez a szelep ezért az egész hűtővízkört melegíti.Kevésbé tud meleget csinálni de mivel a motor körül is melegíti a vizet nem annyira hideg motort indítasz,Pl. az enyém nem izzít még -10-ben sem és pöccre indul.Csak meg szeretném csinálni távirányítósra mert hétvégén nem tudom mikor hová megyek és szar mindig kimászni,bekapcsolni aztán visszamenni majd egy fél óra múlva elindulni.
Ez is igaz.Viszont senki nem akar utólagos Webasto távirányítót mert a legolcsóbb is bruttó 70 eft körül van és a GSM pager olcsónak tűnik csak még mindig ott tartunk,hogy nem tudjuk mi kapcsolja.Elég egy impulzus,egy jel valamelyik vezetéken ami indít egy programot a kájhában és megy ameddig megy vagy nem ennyire okos és folyamatosan tartani kell mondjuk fél órára a tápot.Vagy mi?
2010.12.22. 20:31
Ha vissza lapozol ez már ki volt tárgyalva és Szilagyi klubtárs be is linkelte milyen gsm modult használ.ptom írta:bmw520ds írta:Annyit írnék kiegészítésnek, hogy a hiányával nem tudja az üzemi hőfokot tartani alapjáraton hosszabb idő elteltével a motor. Nekem Év elején volt a két termosztát kicserélve és nem műkszik a kályha, ennek tükrében mondom. Simán a kék jel és a az első vonás közé visszament -5 fokban 15 perc alatt.ptom írta:Egy az egybe ugyan az csak aki vásárláskor kérte opcióként az kapott távirányítót és pár százezerrel többet fizetett de asszem a 2000 utáni dieselekbe mindegyikbe van mert a hűtő vízkörbe van és rásegít,hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot.A tiédbe van még egy szelep ami lezárja a kört és csak a fűtésboxot melegíti ezáltal melegebb a tiéd belseje,viszont ha a kieg fűtés fel van programozva akkor ugyan ezt a funkciót tölti be csak mivel nincs benne ez a szelep ezért az egész hűtővízkört melegíti.Kevésbé tud meleget csinálni de mivel a motor körül is melegíti a vizet nem annyira hideg motort indítasz,Pl. az enyém nem izzít még -10-ben sem és pöccre indul.Csak meg szeretném csinálni távirányítósra mert hétvégén nem tudom mikor hová megyek és szar mindig kimászni,bekapcsolni aztán visszamenni majd egy fél óra múlva elindulni.
Ez is igaz.Viszont senki nem akar utólagos Webasto távirányítót mert a legolcsóbb is bruttó 70 eft körül van és a GSM pager olcsónak tűnik csak még mindig ott tartunk,hogy nem tudjuk mi kapcsolja.Elég egy impulzus,egy jel valamelyik vezetéken ami indít egy programot a kájhában és megy ameddig megy vagy nem ennyire okos és folyamatosan tartani kell mondjuk fél órára a tápot.Vagy mi?
2010.12.22. 20:38
admin írta:Ha vissza lapozol ez már ki volt tárgyalva és Szilagyi klubtárs be is linkelte milyen gsm modult használ.ptom írta:bmw520ds írta:Annyit írnék kiegészítésnek, hogy a hiányával nem tudja az üzemi hőfokot tartani alapjáraton hosszabb idő elteltével a motor. Nekem Év elején volt a két termosztát kicserélve és nem műkszik a kályha, ennek tükrében mondom. Simán a kék jel és a az első vonás közé visszament -5 fokban 15 perc alatt.ptom írta:Egy az egybe ugyan az csak aki vásárláskor kérte opcióként az kapott távirányítót és pár százezerrel többet fizetett de asszem a 2000 utáni dieselekbe mindegyikbe van mert a hűtő vízkörbe van és rásegít,hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot.A tiédbe van még egy szelep ami lezárja a kört és csak a fűtésboxot melegíti ezáltal melegebb a tiéd belseje,viszont ha a kieg fűtés fel van programozva akkor ugyan ezt a funkciót tölti be csak mivel nincs benne ez a szelep ezért az egész hűtővízkört melegíti.Kevésbé tud meleget csinálni de mivel a motor körül is melegíti a vizet nem annyira hideg motort indítasz,Pl. az enyém nem izzít még -10-ben sem és pöccre indul.Csak meg szeretném csinálni távirányítósra mert hétvégén nem tudom mikor hová megyek és szar mindig kimászni,bekapcsolni aztán visszamenni majd egy fél óra múlva elindulni.
2010.12.22. 20:49
ptom írta:Ez is igaz.Bár nekem nem Szilágyi klubtárs rémlik de ez nem is számít mert már többen írták,hogy ők is ilyennel vezérlik a webastot.A kérdés az,hogyan?Mert az,hogy az ember vesz egy ilyet még nem fog működni.Hogy kell bekötni?
2010.12.22. 21:21
admin írta:ptom írta:Ez is igaz.Bár nekem nem Szilágyi klubtárs rémlik de ez nem is számít mert már többen írták,hogy ők is ilyennel vezérlik a webastot.A kérdés az,hogyan?Mert az,hogy az ember vesz egy ilyet még nem fog működni.Hogy kell bekötni?
A kályha egyik pontjára kell 12V-ot adni ha jól emlékszem.BmwPower klubtárs is foglalkozott a témával dobj neki egy Pü-t.
2010.12.23. 01:18
benito001 írta:Ma regeltem, de már régóta olvslak benneteket.
1999es 530d van, kis comp., van webasto cimkém a motortérben, de sztem nincs kályhám.
A szindróma a következő lenne: ajtónyitásra az állítólagos utastérszellőztetés mindig beindul, majd 30-40 másodperc múlva kikapcsol, mindez álló motornál. Fura.
DE EZ MÁR NEM ÍGY VAN! Most már állandóan megy és NEM ÁLL LE!!!!!!!!!!!!
Csak ha kiveszem a biztijét.
EZZEL összefügghet, hogy alkalomszerűen az irányjezővisszajelző és kattogás megszűnik létezni miközben ténylegesen megy az index ÉS ezzel egyidőben a rádió is megkergül, mert a display eltűnik de szól a rádió csak nem lehet sem kikapcsolni, sem hangerőt szabályozni, sem csatornát váltani. AZTÁN minden megjavul hirtelen, kivéve az utastér szellőztető állandó búgását, járását.
KÉREM valaki segítsen, tanácstalan vagyok.
Köszönöm mindenkinek!!!
2010.12.23. 08:58
benito001 írta:Ma regeltem, de már régóta olvslak benneteket.
1999es 530d van, kis comp., van webasto cimkém a motortérben, de sztem nincs kályhám.
A szindróma a következő lenne: ajtónyitásra az állítólagos utastérszellőztetés mindig beindul, majd 30-40 másodperc múlva kikapcsol, mindez álló motornál. Fura.
DE EZ MÁR NEM ÍGY VAN! Most már állandóan megy és NEM ÁLL LE!!!!!!!!!!!!
Csak ha kiveszem a biztijét.
EZZEL összefügghet, hogy alkalomszerűen az irányjezővisszajelző és kattogás megszűnik létezni miközben ténylegesen megy az index ÉS ezzel egyidőben a rádió is megkergül, mert a display eltűnik de szól a rádió csak nem lehet sem kikapcsolni, sem hangerőt szabályozni, sem csatornát váltani. AZTÁN minden megjavul hirtelen, kivéve az utastér szellőztető állandó búgását, járását.
KÉREM valaki segítsen, tanácstalan vagyok.
Köszönöm mindenkinek!!!
2010.12.23. 15:03
benito001 írta:szia Jackson!
- levegőt nem fúj a nyílásokon SEMMIT. csak zúg, hallani hogy megy vmi vill.motor féle.
- VAN websto kályha az autóban, félig lebontottam a műa. kerékdobot és bevilágítottam, megláttam teljes életnagyságban, elég koszos az egész. már nem tudom kiszedni az ünnepek miatt. (asszonyhiszti!!)
- az F47 biztosítékot vettem ki a csomagtér jobb oldalából, így nem zúg
- mi az a süni hiba?
- az irányjelző és a display hibákat nem lehet előidézni, azok váratlanszerűen lecsapnak rám menet közben.
Csináltam néhány fotót, mert nem igazán értem, ha van kályhám, akkor miért nincs erre hivatott állító és kapcsoló gombok a klíma gombok körül? viszont van egy REST nevezetű gombom.
középső konzol:
http://kepfeltoltes.hu/101223/aut__001_ ... es.hu_.jpg
műszerfal:
http://kepfeltoltes.hu/101223/aut__002_ ... es.hu_.jpg
No, ha más nem ahogy írtad januárban jó lenne összefutnunk, és kiértékelni kicsit ezeket, addig is Kellemes Ünnepeket és BUÉK mindenkinek!!!!
2010.12.23. 15:17
benito001 írta:szia Jackson!
- levegőt nem fúj a nyílásokon SEMMIT. csak zúg, hallani hogy megy vmi vill.motor féle.
- VAN websto kályha az autóban, félig lebontottam a műa. kerékdobot és bevilágítottam, megláttam teljes életnagyságban, elég koszos az egész. már nem tudom kiszedni az ünnepek miatt. (asszonyhiszti!!)
- az F47 biztosítékot vettem ki a csomagtér jobb oldalából, így nem zúg
- mi az a süni hiba?
- az irányjelző és a display hibákat nem lehet előidézni, azok váratlanszerűen lecsapnak rám menet közben.
Csináltam néhány fotót, mert nem igazán értem, ha van kályhám, akkor miért nincs erre hivatott állító és kapcsoló gombok a klíma gombok körül? viszont van egy REST nevezetű gombom.
középső konzol:
http://kepfeltoltes.hu/101223/aut__001_ ... es.hu_.jpg
műszerfal:
http://kepfeltoltes.hu/101223/aut__002_ ... es.hu_.jpg
No, ha más nem ahogy írtad januárban jó lenne összefutnunk, és kiértékelni kicsit ezeket, addig is Kellemes Ünnepeket és BUÉK mindenkinek!!!!
2010.12.23. 15:30
benito001 írta:szia Rjani!
nem, nekem 1-ben indul a vas. úgy mint a tiéd.
2010.12.23. 15:47
benito001 írta:szia barbrady!
nem tudom hogy nem működik, csak azt tudom hogy nem kapcsol ki.
kb. 1 héttel ezelőtt kezdődött. akkor estéről reggelre egyszercsak cellazárlatos lett az 1 éves 90Ah Bosch aksi. sebaj, garis volt és kicserélték újra. ekkor két napot állt az autó aksi nélkűl. aztán beletettem az újat és azóta asszem 5 napja, folyamatosan megy ez a valami, persze nem engedem mert féltem az aksit!
Ez előtt nem volt ilyen. Csak akkor kezdett beindulni amikor a központizárral nyitottam az autót vagy ha álló motornál kinyitottam az ajtót, ez utóbbinál mindig beindult valahányszor kinyitottam vagy becsuktam az ajtót. ment úgy talán 1 percig, aztán automatán! kikapcsolt és kész. most pedig megy állandóan, nem áll le.
a másik: nézd meg a képlinkeket, nincs a webastómhoz gomb a rádiódisplay alatt, ez hogy lehet??? van benne kályha, de nem lehet használni? kellene másfajta MID?
2010.12.23. 16:00
Írj Pocilacinak pü-t! Ő már programozott fel MID-re állófűtést, tudja hányas a kabát. Tök mindegy milyen a MID.benito001 írta:szia barbrady!
kb. 1 héttel ezelőtt kezdődött. akkor estéről reggelre egyszercsak cellazárlatos lett az 1 éves 90Ah Bosch aksi. sebaj, garis volt és kicserélték újra. ekkor két napot állt az autó aksi nélkűl. aztán beletettem az újat és azóta asszem 5 napja, folyamatosan megy ez a valami, persze nem engedem mert féltem az aksit!
Ez előtt nem volt ilyen. Csak akkor kezdett beindulni amikor a központizárral nyitottam az autót vagy ha álló motornál kinyitottam az ajtót, ez utóbbinál mindig beindult valahányszor kinyitottam vagy becsuktam az ajtót. ment úgy talán 1 percig, aztán automatán! kikapcsolt és kész. most pedig megy állandóan, nem áll le.
a másik: nézd meg a képlinkeket, nincs a webastómhoz gomb a rádiódisplay alatt, ez hogy lehet??? van benne kályha, de nem lehet használni? kellene másfajta MID?
2010.12.23. 20:45
Rjani530d írta:benito001 írta:szia Rjani!
nem, nekem 1-ben indul a vas. úgy mint a tiéd.
Megnyugodtam.
2010.12.23. 20:52
bmw520ds írta:Írj Pocilacinak pü-t! Ő már programozott fel MID-re állófűtést, tudja hányas a kabát. Tök mindegy milyen a MID.benito001 írta:szia barbrady!
2010.12.23. 21:41
2010.12.23. 21:47
Tomy003 írta:Nekem amugy elvileg gyárilag van benne állófütés és kiegészitő fütés egyben. De ha nyitom zárom az ajtot akkor nem megy viszont nem is kellene neki. Ha beinditom 6 fok alatt megy magátol ha 6 fok felett van akkor nem ez gondolom addig megy még el nem éri a motor a 90 fokot. távirányitó van hozzá gyári BMWs. Meg belöröl a MID böl lehet még pluszba inditani leállitani idöziteni stb.
Amugy ha távirányitórol kapcsolom be akkor ugy müködik mint ahogy alapbol be van állitva a klima pl 20 fok 5 ös ventilátor fokozat és ablakra és lábtérre fujatás. Pl ilyenkor leolvassza a jeget az ablakrol 10-15 perc alatt és persze akkor már nagyon meleg van a kocsiban. Viszont hogy ha nem jár a motor és ugy kapcsolom be a MIDből (hozzátenném hogy már a motor meleg pl elmész egy helyre és ott várnod kell valakire a kocsiban) de kint nagyon hideg van tehát bekapcsolom a MIDből az állófűtést ugyan ugy bekapcsol mint hideg motor és auto állapotban de meleget nem fuj ez nem tudom miért van. De ha beinditom a motort akkor persze fujja a meleget. Erre tudtok valamit mondani?
2010.12.23. 21:58
2010.12.23. 22:01
benito001 írta:Most látom Imco, hogy te közel vagy, valóban a túloldal, jövőre összeröffenünk!
Buék!
2010.12.25. 11:43