![]() |
2011.11.07. 14:21
jackson írta:Marco85 írta:Sziasztok!
Komplett motorfelujitast szeretnek csinaltatni egy 96-os 528i-n. Az motor eddig tokeletesen mukodik, de szeretnek kicsereltetni minden kopott alkatreszt, lehetoleg gyarira vagy azzal megeggyezo minosegure. Tudnatok ajanlani valakit, aki nem lehuzos es tenyleg tudja, hogy mit csinal?!
Divinyi szervizzel szemezgettem, valakinek van roluk tapasztalata?
Ha olyan elvakult BMW barát vagy, hogy hiába a nagy költség rendbe akarod rakatni, akkor én csak gratulálni tudok. Igy biztos az old timer kort is megtudja élni. Ellenben, lehet, hogy már most is van egy halom baja amit meg kéne javítani csak még nem is tudsz róla. Tudsz valamit mesélni a kocsi elő életéről mert abból sok minden kiderülhet most milyen állapotú? Te eddig mit javitottál rajta? Mennyi olajat eszik város, országút és autópálya meghajtva viszonylatban?
Egy 1996-os 528i-n ha megnézem szerintem egy halom orovosolandó hibát tudnék fel sorolni. Ne haragudj csak hülye maximalista vagyok. És eddig csak egy olyan kocsit láttam kisebb (a többihez képest elhanyagolható) hibákkal ami végig egy család kezében volt és nagyapa>apáról fiúra öröklődött. Meg fordult nálam már pár kocsi de csak soroltam nekik a listát mit kéne még rendbe rakni. Ezért feltételezem, hogy lenne mi mást csinálni a felújítás árából ami fontosabb és sürgősebb lenne.
Árajánlatra a muhaati-t javasolom: http://muha.hu Ő biztos nem lehúzós. De a többi szerviz is szivesen ad neked ilyen komolyabb munkára ajánlatot:
- Rhantos Ricsi
- NTautó
- Körkereszt Kft.
- 5er (őket én speciel nem ismerem de a többiek igen)
Az árakat meg összehasonlítod (persze azonos legyen a tartalom) és kész a teszt.
Jackson, aki kiváncsian várja a fejleményeket
2011.11.07. 14:37
Marco85 írta:jackson írta:Marco85 írta:Sziasztok!
Komplett motorfelujitast szeretnek csinaltatni egy 96-os 528i-n. Az motor eddig tokeletesen mukodik, de szeretnek kicsereltetni minden kopott alkatreszt, lehetoleg gyarira vagy azzal megeggyezo minosegure. Tudnatok ajanlani valakit, aki nem lehuzos es tenyleg tudja, hogy mit csinal?!
Divinyi szervizzel szemezgettem, valakinek van roluk tapasztalata?
Ha olyan elvakult BMW barát vagy, hogy hiába a nagy költség rendbe akarod rakatni, akkor én csak gratulálni tudok. Igy biztos az old timer kort is megtudja élni. Ellenben, lehet, hogy már most is van egy halom baja amit meg kéne javítani csak még nem is tudsz róla. Tudsz valamit mesélni a kocsi elő életéről mert abból sok minden kiderülhet most milyen állapotú? Te eddig mit javitottál rajta? Mennyi olajat eszik város, országút és autópálya meghajtva viszonylatban?
Egy 1996-os 528i-n ha megnézem szerintem egy halom orovosolandó hibát tudnék fel sorolni. Ne haragudj csak hülye maximalista vagyok. És eddig csak egy olyan kocsit láttam kisebb (a többihez képest elhanyagolható) hibákkal ami végig egy család kezében volt és nagyapa>apáról fiúra öröklődött. Meg fordult nálam már pár kocsi de csak soroltam nekik a listát mit kéne még rendbe rakni. Ezért feltételezem, hogy lenne mi mást csinálni a felújítás árából ami fontosabb és sürgősebb lenne.
Árajánlatra a muhaati-t javasolom: http://muha.hu Ő biztos nem lehúzós. De a többi szerviz is szivesen ad neked ilyen komolyabb munkára ajánlatot:
- Rhantos Ricsi
- NTautó
- Körkereszt Kft.
- 5er (őket én speciel nem ismerem de a többiek igen)
Az árakat meg összehasonlítod (persze azonos legyen a tartalom) és kész a teszt.
Jackson, aki kiváncsian várja a fejleményeket
Csak nehany dolog amit elozo tulaj cserelt: kuplung, fekek, lengokarok, szurok, huto, elektromos ablak. Torve nem volt. Amiota nalam van a kovetkezok lettek cserelve: Olaj+szurok, Elso lengokarok, Elso+hatso tarcsak+betetek, suni, uzemanyagszivattyu..(Hosszu tortenet, feleslegesen csereltettek ki velem, a kocsi tovabbra sem volt jo es jopar tizesbe belekerult a tovabbiakban a trailer es a tenyleges hiba javitasa, ezert a vegen megeggyeztunk abban, hogy visszaadjak a penzem es az uj szivattyu is megmaradt), ezenkivul egy furcsa elektromos hibaja volt a kocsinak, (kabelszakadas) amit megoldottak es azota is tokeletesen mukodik. Roviden ennyi es mindez ugy, hogy az auto jo allapotu, szervizkonyv vegig vezetve es a magyarorszagi tulajnal 8evig volt az auto aki rendszeresen szervizelte gyari alkatreszekkel, szamlakkal, pecsetekkel igazolva. Azonban a csodakban nem hiszek, 240ezer km-nel legalabb egy szazassal tobb van benne. A kovetkezo a futomu csere lesz, utana gondolom kuplung+lendkerek. Ami a motornal egy kicsit idegesit, az az, hogy szerintem picit hangosabb kelletenel es a Vanosra gyanakszom.
2011.11.08. 08:34
Marco85 írta:Csak nehany dolog amit elozo tulaj cserelt: kuplung, fekek, lengokarok, szurok, huto, elektromos ablak. Torve nem volt. Amiota nalam van a kovetkezok lettek cserelve: Olaj+szurok, Elso lengokarok, Elso+hatso tarcsak+betetek, suni, uzemanyagszivattyu..(Hosszu tortenet, feleslegesen csereltettek ki velem, a kocsi tovabbra sem volt jo es jopar tizesbe belekerult a tovabbiakban a trailer es a tenyleges hiba javitasa, ezert a vegen megeggyeztunk abban, hogy visszaadjak a penzem es az uj szivattyu is megmaradt), ezenkivul egy furcsa elektromos hibaja volt a kocsinak, (kabelszakadas) amit megoldottak es azota is tokeletesen mukodik. Roviden ennyi es mindez ugy, hogy az auto jo allapotu, szervizkonyv vegig vezetve es a magyarorszagi tulajnal 8evig volt az auto aki rendszeresen szervizelte gyari alkatreszekkel, szamlakkal, pecsetekkel igazolva. Azonban a csodakban nem hiszek, 240ezer km-nel legalabb egy szazassal tobb van benne. A kovetkezo a futomu csere lesz, utana gondolom kuplung+lendkerek. Ami a motornal egy kicsit idegesit, az az, hogy szerintem picit hangosabb kelletenel es a Vanosra gyanakszom.
2011.12.04. 14:29
2011.12.04. 15:37
bekog írta:Üdv Mindenkinek!
Tud valaki 4.kerben vagy vhol közelében egy minden szempontból ajánlott szervízt aki vizsgáztat, mert lejár a műszakim egy hét múlva szóval SOS. Amúgy mennyi most egy műszaki vizsga?
kösz
2011.12.04. 15:47
Labi írta:bekog írta:Üdv Mindenkinek!
Tud valaki 4.kerben vagy vhol közelében egy minden szempontból ajánlott szervízt aki vizsgáztat, mert lejár a műszakim egy hét múlva szóval SOS. Amúgy mennyi most egy műszaki vizsga?
kösz
Berda József utcai autóklub?ha jól emlékszem, 25e volt, de fel lehet őket hívni. az a tuti
2011.12.04. 16:43
bekog írta:Labi írta:bekog írta:Üdv Mindenkinek!
kösz
Berda József utcai autóklub?ha jól emlékszem, 25e volt, de fel lehet őket hívni. az a tuti
kösz Labi
ismered őket? van más is akit ajánlasz a környéken?
2011.12.04. 20:36
bekog írta:Labi írta:bekog írta:Üdv Mindenkinek!
kösz
kösz Labi
ismered őket? van más is akit ajánlasz a környéken?
2011.12.16. 11:07
Most már magamban megjegyzem, ilyenkor jó volna egy benzines!2011.12.16. 21:33
2011.12.16. 21:53
2011.12.16. 21:59
LeviM5 írta:Dés, 3x elolvastam, de végülis mi volt a rossz???
2011.12.16. 22:05
kzolee írta:Ati feje is klasszikus a fotón![]()
Nekem is mennem kell majd Mikihez, a rátóti diag már nem segít
2011.12.16. 23:41
bmw520ds írta:LeviM5 írta:Dés, 3x elolvastam, de végülis mi volt a rossz???
Ez egy BMW!!! Semmi.![]()
Amit régóta írt hibának hogy a jeladós porlasztó hibás, nem csak elektromosan, hanem valamiért teljesen kikészült, ( 422 ezer kilométer...) valószínűleg alapjáraton hugyozott, ettől rendellenes égés volt a negyedik hengerben. Rázta a bódét a motor alapjáraton. Üzemi fordulaton nem észleltem igazán rendellenességet. Csere és minden ok.
Adagoló nem a megfelelő fokra volt állítva, amit a számítógép tökéletesen mutatott, de ezt ugye ki a fene venné észre hétköznap...Másfél éve így volt.
Hőmérséklet jeladó kezd meghalni. Pár ezer Forintos tétel. Valószínűleg, e miatt kapcsolt a klímahűtő venti is...Mert a csati és a vezeték sértetlen.
Át lett nézve a hozzáférés miatt a viszkó, a gumiágyas szíjtárcsa, szíjvezetők, EGR szelep, klíma mágneskuplung, hűtők, meg volt két tömítés amit cserélni kell a feltöltőnél, mert olajos.
A futómű is meg lett vizslatva, kerékcsapágyak, tehát, aprólékos, minden szarra kiterjedő vizsgálatot végeztek a fiúk és jómagam is.
( Nem kellett azért szégyenkeznem sem, Karesznek majd elmesélem. )
2011.12.17. 18:52
LeviM5 írta:bmw520ds írta:LeviM5 írta:Dés, 3x elolvastam, de végülis mi volt a rossz???
Ez egy BMW!!! Semmi.![]()
Amit régóta írt hibának hogy a jeladós porlasztó hibás, nem csak elektromosan, hanem valamiért teljesen kikészült, ( 422 ezer kilométer...) valószínűleg alapjáraton hugyozott, ettől rendellenes égés volt a negyedik hengerben. Rázta a bódét a motor alapjáraton. Üzemi fordulaton nem észleltem igazán rendellenességet. Csere és minden ok.
Adagoló nem a megfelelő fokra volt állítva, amit a számítógép tökéletesen mutatott, de ezt ugye ki a fene venné észre hétköznap...Másfél éve így volt.
Hőmérséklet jeladó kezd meghalni. Pár ezer Forintos tétel. Valószínűleg, e miatt kapcsolt a klímahűtő venti is...Mert a csati és a vezeték sértetlen.
Át lett nézve a hozzáférés miatt a viszkó, a gumiágyas szíjtárcsa, szíjvezetők, EGR szelep, klíma mágneskuplung, hűtők, meg volt két tömítés amit cserélni kell a feltöltőnél, mert olajos.
A futómű is meg lett vizslatva, kerékcsapágyak, tehát, aprólékos, minden szarra kiterjedő vizsgálatot végeztek a fiúk és jómagam is.
( Nem kellett azért szégyenkeznem sem, Karesznek majd elmesélem. )
Ok!
És mitől feküdt ki a vízhőmérséklet mutató?
2011.12.18. 10:08
2011.12.18. 10:20
bmw520ds írta:Eszembe jutott még egy történet 204d1 " gondolkodásmódjával " kapcsolatban.
A műhely falán található időgép!![]()
Nos, ez a szerkezet egy csoda!
Mikor odaértünk, délben, akkor már hat óra volt, amit nem nagyon értettem...Aztán három felé új jeladós porlasztó és állítgatható VP-44 volt indikátor órázva, de már a normális helyzethez számítva kilencet jelzett a mutató.Tízkor-vagy is délután négykor indultunk haza.
![]()
Pesten gurulva, Ati nyúl a telefonjához, felhívom Sityut, hogy menjünk együnk egy jót! Nézi a telefonját, megszólal: Ez a telefon hülye!A héten vettem, de már baja van...Éjjel negyed egyet mutat!
![]()
Mondom neki, ha tízkor indultunk Nyíregyről, végig szakadó esőben jövünk és beszélgetünk, akkor nem lehetséges![]()
De! Akkor nem hívom!![]()
"Az a kurva falióra összekeverte a nézeteimet rendesen! "
Konklúzió:
Mikor máskor a rendes óra miatt korogni kezd a gyomrom, álmos leszek, úgy érzem elhagy az erőm, ágy kell, vége a napnak, akkor ezzel a szerkezettel mindez, kiküszöbölhető! Teljesen megváltoztatja az ember fogalmát a valósághoz képest!
Így már értem a késő éjszakai vidám telefonhívásokat, amint kicsattantak az energiától én meg levegőt visszatartva szaladtam álmomból felverve a készülékért az előszobába, mert rezegve, énekelve, zenélve jelezte, valaki nem tud aludni! Após a szobájuk ajtajának függönyének a fejére tekeredve félig alva riadtan kérdi, valami nagy baj van? Asszony ugrott az ágyon, valaki meghalt biztosan hogy ilyen későn hívnak! Gyerek a játékkutyáját ölelve jön ki a szobájából, apa, már reggel van, mész dolgozni? Én meg próbálom kikapcsolni az idióta zajforrást, de a billentyűzár makacskodik...A család anyóson kívül szemit rám veti és válaszra vár! Én meg legszívesebben megenném a telefont, ami szirénaként hasít az éjszakába, csak anyós fel ne ébredjen...
![]()
Most már értem, az óra miatt volt!![]()
![]()
![]()
De eljött az én órám is: Nevesen, két reggel, a NORMÁL kijelzés szerint, reggel nyolckor hívtam Mikit, sok csengés és tütütütütütü...Jé! Kinyomott. Vajon miért???
2012.01.08. 14:47
2012.01.08. 14:59
afcajax írta:Debrecenben Vollay Feriékhez a Vágóhíd utcára szokta valaki hordani az autót?Ha igen esetleg meg tudja mondani h mennyi egy olajcsere pl. azon belül az olaj ára/L?Fel fogom hívni majd lassan ha aktuális lesz a dolog de addig megkérdezem itt is. Plussz bizonyos alkatrészeket, pl. szűrőket érdemes magamnak megvenni, értem ezalatt azt, h nagyon mellényúlni úgyse lehet ha beazonosítják a kocsimat. Gondolom egy szerelő is ugyanezt csinálja, h pl. bemegy Bárdihoz és bemondja az autóm adatait, vagy van vmi plussz hozzáadott értéke a folyamathoz ami miatt érdemes rájuk bízni a beszerzést is?Eddig én ha olyan volt mindig betoltam a vasat és mondtam h intézzék amit kell, csak valójában bizonyos elemeknél soha nem tudom meg h ténylegesen ki lettek e cserélve.Persze ha én viszem az se garancia h az kerül be ha egyáltalán lehet ilyet h egy 10L-es olajos kannával meg egy táska alkatrésszel beállítok h ezeket cseréljétek ki.Egy szó mint száz vkinek az említett helyen személyes tapasztalat ha van konkrét árakkal kérem ossza meg velem még mielőtt személyesen is odakullogok mert lehet nem is érdemes számításba venni se, bár alapvetően jókat hallottam az elbeszélések alapján, csak sajnos semmi kézzel foghatót.
2012.01.08. 15:23
bmw520ds írta:Ferivel Zamárdiban találkoztam.
Ismeretlenül megautóztatott fél óra beszélgetés után a 840i-vel.
Hívd fel, kérdezd meg emlékszik-e arra a srácra, akivel ott autózott és a srác felemelően boldog volt?
Ha igen a válasz, mond meg neki, hogy erről a fórumról hallottál róla és érdeklődnél a lehetőségekről és az árakról!
Van itt pár barátunk aki nagyon jó alkatrész árakat tud. Neveket nem akarok írni, mert ha valaki kimarad, nem lesz pártatlan jó tanács amit adtam.
Mai világban minden lehetséges. Ha holt nem értesz hozzá, akkor adok neked a legdrágább áron a leggyengébb minőségből.Azért lenne érdemes itt keresgélned!
Vagy az is elképzelhető, hogy nem cserélik ki amit akarsz! De ahhoz nagy pofátlanság és bátorság kell szerintem!
Ha van halvány fogalmad, mit-hol cserélnek, akkor ránézel és látod. Vagy munka végeztével ott a kocsi mellett a szemét alkatrész.
Vagy végignézheted akár a kocsi mellől is...
Ezért hívd fel, megadja a válaszokat amit keresel!
De szerintem megbízhatsz benne, mert nem célja rossz hír gyűjtése a vállalkozáshoz, az tuti!