![]() |
2015.11.09. 12:41
2015.11.09. 13:35
ninyus írta:Sziasztok!! Olyan problémam van h merül az aksim. Ismerősőm rámért és állo motornál 0.98A a fogyasztásom, nem értek hozzá de szerintem elég sok mennyi lenne az ideális???
Ami szivja az aksim kitotoztam h a 24es és a 11es bizti!!!
Kérdésem mennyi lenne az ideális fogyasztás leállitott motornál??? 525Tds 1998 Előre is köszönöm
2015.11.23. 21:11
2015.11.23. 21:24
dreizwanzig írta:Sziaszok!
Tegnap es ma este, melo utan inditaskor nehezebben tekert az oninditom. Ma megneztem a boardon az akksi feszultseget. Alapjaraton 13.5 es 13.7V kozott ingadozott. Ez ha jol tudom ok. Viszont menet kozben is ugyanennyi volt, az viszont sztem nem keves. Ma reggel direkt figyeltem inditaskor. Akkor viszont jol tekert. Este mar nem. Mikor hazaertem es leallitottam a kocsit, akkor 12,4V volt a feszultseg.
Mi lehet a gond? Bekoszontott a hideg es elkezdett haldokolni az akksim vagy szar a generatorom?
Reggel is meg este is indulas elottre be van programozva az allofutes. Meg arra is gondoltam, hogy lehet, hogy annyira keveset megyek a kocsival, hogy ez nagyon leszivja az akksimat es nem tolt vissza a generator rendesen. De nem azert mert szar lenne, hanem, mert keveset megyek a kocsival. Kb. 6km-t megyek. Tehat ugy nez ki a dolog, h reggel beindul az allofutes, majd beulok es megyek 6km-t es leallitom. Ezutan este megint bekapcsol az allofutes, aztan elindulok es megyek megint kb 6km-t. Lehet, hogy ilyen kis tavon nem tudja elegge visszatolteni??
De nekem gyanus ez a menet kozbeni 13,5-13,7V.....
Inditas elott meg nem tudtam megnezni a feszultseget. Reggel megnezem.
Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el
2015.11.23. 21:43
Gallaca írta:dreizwanzig írta:Sziaszok!
Tegnap es ma este, melo utan inditaskor nehezebben tekert az oninditom. Ma megneztem a boardon az akksi feszultseget. Alapjaraton 13.5 es 13.7V kozott ingadozott. Ez ha jol tudom ok. Viszont menet kozben is ugyanennyi volt, az viszont sztem nem keves. Ma reggel direkt figyeltem inditaskor. Akkor viszont jol tekert. Este mar nem. Mikor hazaertem es leallitottam a kocsit, akkor 12,4V volt a feszultseg.
Mi lehet a gond? Bekoszontott a hideg es elkezdett haldokolni az akksim vagy szar a generatorom?
Reggel is meg este is indulas elottre be van programozva az allofutes. Meg arra is gondoltam, hogy lehet, hogy annyira keveset megyek a kocsival, hogy ez nagyon leszivja az akksimat es nem tolt vissza a generator rendesen. De nem azert mert szar lenne, hanem, mert keveset megyek a kocsival. Kb. 6km-t megyek. Tehat ugy nez ki a dolog, h reggel beindul az allofutes, majd beulok es megyek 6km-t es leallitom. Ezutan este megint bekapcsol az allofutes, aztan elindulok es megyek megint kb 6km-t. Lehet, hogy ilyen kis tavon nem tudja elegge visszatolteni??
De nekem gyanus ez a menet kozbeni 13,5-13,7V.....
Inditas elott meg nem tudtam megnezni a feszultseget. Reggel megnezem.
Ne a boardon nézd, hanem multiméterrel. Board is, diag is, 0.5-1,0 V-al kevesebbet mutat a valósnál. 6 Km roppant kevés, hogy visszatöltse a kályha által kivett energiát, sőt kb. még arra is, hogy az önindító által kivettet visszatöltse.
2015.11.23. 21:55
2015.11.23. 22:01
Imco írta:Ahogy Laca írja! Kevés a 6 km, kevés a board műszer.
Vegyél egy 1000Ft-os multimétert, és autóz egy hosszabb etapot.
Azt se felejtsd, hogy itt vannak a hidegebb napok, ergo lehet a végét járja az akksid.
2015.11.24. 09:28
SvidronyA írta:Imco írta:Ahogy Laca írja! Kevés a 6 km, kevés a board műszer.
Azt se felejtsd, hogy itt vannak a hidegebb napok, ergo lehet a végét járja az akksid.
Át is jöhetsz a IX-be, vagy "ütközhetünk" valahol, van multiméterem
2015.11.24. 10:13
dreizwanzig írta:
Szerencsére van multiméterem, szóval tudok méregetniSajna reggel már be sem indult a kocsi
Kivettem az akksit és rámértem, 12,04V...
Most töltöm aztán meglátom mi lesz.
100Ah-s akksi van benne. Nem lehet, hogy az is megszopat engem, hogy az ilyen nagy akksit még annyira sem tudja ilyen kevés út alatt tölteni a generátor? Lehet, hogy egy 75Ah-s jobb lenne? Egyébként kell az 530d-be ekkora akksi vagy ajánlott?
Jó lenne valahogy kideríteni, hogy rossz-e az akksi vagy sem....
2015.11.24. 11:01
2015.11.24. 13:03
dreizwanzig írta:3/4 ora toltes utan 12,5V volt a fesz. Inditotta a kocsit. Mentem vele 12km-t. Leallitaskor 12.7V volt. 2kor mennem kell a kocsival. Inditas elott ramerek.
Ja, alapjaraton a toltesre 14,07V-t mertem.
2015.11.24. 13:15
Imco írta:dreizwanzig írta:3/4 ora toltes utan 12,5V volt a fesz. Inditotta a kocsit. Mentem vele 12km-t. Leallitaskor 12.7V volt. 2kor mennem kell a kocsival. Inditas elott ramerek.
Ja, alapjaraton a toltesre 14,07V-t mertem.
3/4 óra kevés.
Alacsony amper számmal sokáig töltsd. /6-10 óra/
Utána mérd meg. Ha tudod indítózásnál is nézzétek, hogy mennyire esik "be".
Amit a Roli ír nem cifráznám. Feltöltés-használat után, este levenném a sarut.
Ha reggel indul, a feszültség stimmel, akkor jó eséllyel jó az akku.
Lehet keresni a hibát.
Vásárlás:
Itt már pár tucatszor kitárgyaltuk az akksikat. Jackson féle tudományos értekezésektől kezdve a sima tapasztalatokig.
Ami a méretet illeti kb mindenkinek 100A ami benne van az előírástól függetlenül. Az indító áramra érdemes még figyelni.
Én is rövid távokat járok, erről már értekeztem többször itt a topicban.
2015.11.24. 13:17
kovessyroli írta:dreizwanzig írta:
Szerencsére van multiméterem, szóval tudok méregetniSajna reggel már be sem indult a kocsi
100Ah-s akksi van benne. Nem lehet, hogy az is megszopat engem, hogy az ilyen nagy akksit még annyira sem tudja ilyen kevés út alatt tölteni a generátor? Lehet, hogy egy 75Ah-s jobb lenne? Egyébként kell az 530d-be ekkora akksi vagy ajánlott?
Próbáld ki, hogy feltöltött akksival leállítod, és hátul a csomagtartóból kiveszed a webasto biztosítékát.
Engem az állófűtés vízszivattyúja szopatott 2db 530d-n is.
Ha így is lemerül, akkor ugyanezt elkövetném a sünivel (csati lehúz éjszakára), és utoljára hagynám a navirechnert.
2015.11.24. 13:21
dreizwanzig írta:Viszont van megoldás a csomiajtó kinyitására? Mert ha lecsukom a csomiajtót, és nincs benne akksi, akkor utána már nem tudom kinyitni. Ma is úgy tettem vissza az akksit, hogy lehajtottam az üléseket és onnan szenvedtem be. Ki lehet valahogy nyitni a csomiajtót?
2015.11.24. 13:23
bocs. igazán visszakereshettem volnaImco írta:dreizwanzig írta:Viszont van megoldás a csomiajtó kinyitására? Mert ha lecsukom a csomiajtót, és nincs benne akksi, akkor utána már nem tudom kinyitni. Ma is úgy tettem vissza az akksit, hogy lehajtottam az üléseket és onnan szenvedtem be. Ki lehet valahogy nyitni a csomiajtót?
Van. Le van írva párszor. Ajtón burkolat felnyit és a jobb szélén a zöld inygyiri bingyirit meghúzod finoman. Addig mászni kell, de legalább akksi nélkül.
2015.11.24. 13:28
Imco írta:dreizwanzig írta:Viszont van megoldás a csomiajtó kinyitására? Mert ha lecsukom a csomiajtót, és nincs benne akksi, akkor utána már nem tudom kinyitni. Ma is úgy tettem vissza az akksit, hogy lehajtottam az üléseket és onnan szenvedtem be. Ki lehet valahogy nyitni a csomiajtót?
Van. Le van írva párszor. Ajtón burkolat felnyit és a jobb szélén a zöld inygyiri bingyirit meghúzod finoman. Addig mászni kell, de legalább akksi nélkül.
2015.11.24. 15:43
2015.11.24. 17:58
dreizwanzig írta:SvidronyA írta:Imco írta:Ahogy Laca írja! Kevés a 6 km, kevés a board műszer.
köszi mindenkinek srácok! külön köszönet SvidronyA-nak a felajánlásért.
Ráadásul pont ma nagyon kéne az akksi, mert megyek az új téligumikért és fel kell rakatni őket a felnire
2015.11.24. 18:19
SvidronyA írta:dreizwanzig írta:SvidronyA írta:Imco írta:Ahogy Laca írja! Kevés a 6 km, kevés a board műszer.
Ráadásul pont ma nagyon kéne az akksi, mert megyek az új téligumikért és fel kell rakatni őket a felnire
KERESD A 224. OLDALT!
2015.11.24. 21:08
dreizwanzig írta:SvidronyA írta:dreizwanzig írta:SvidronyA írta:Imco írta:Ahogy Laca írja! Kevés a 6 km, kevés a board műszer.
KERESD A 224. OLDALT!
Thx.
Kozben hazaertem es kivettem az akksit. Este 10ig toltom, majd ejszakara kirakom az erkelyre. Kivancsi vagyok reggelre mekkora lesz a feszultseg valtozas.