Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.10.16. 22:24

Imco írta:
szekeres írta:
pirotechnikai vizsgára viszek embereket. + Xenonbalázs rendbeteszi a lámpáimat, ha igaz. Jó lenne összecsőditeni pár embert, de ez nekem hétköznap lesz szerintem és mondjuk 9-16h ig érek rá.

Vizsgázni nem megyek. A többi nem gáz elméletileg.

jolvan,szólni fogok itt ugyis ha megyek. aztán lekonkretizáljuk. űű

persze ha van kék nyíl a panelből :) :)

2010.10.16. 23:51

Imco írta:dd azt vetted meg, mit ajánlottam a vaterán? mert akkor ... őő egy sört adok minimum :D

Köszia sört, igen! ;) Na jó! Nem is! :)
A leggyorsabb helyi megoldást választottam. Ennyi idő alatt már megjött volna a tuti jó is postán.
No mind1. Megint okosodtam, és még Jacksont is láthattam!:)[/quote]

Vallom be őszintén én is csak a recoding utánna amikor rossz volt kezdtem el gyanakodni. INPA-val megnéztük és a vezérlő hibátlanul megkapta a jeleket meg kifelé is tudta szerint jól kapcsolgatta a lapokat.
A recoding után is ugyan ezt csinálta, na ekkor lett rohadt gyanús. Imco-val kiszedettem a IHKA panelt, ETK-ba bepötyög és utánna láttuk áááááá hát nem is ebbe a kocsiba való.

A poén, hogy a vezérlő tényleg hibátlan és hasonló csak az X5-ben egyszerűen máshova rakták a melyik milyen motor kivezérlése. Pedig mint nagy testvér mennyi minden hasonló cuccunk van de itt még se. Ebből látszik, hogy minden bontott cuccot be kéne irni az ETK/RealOem-be hogy stimmel-e az adott kocsiba.

Jackson, aki :kalapács :kalapács

2010.10.16. 23:58

Ezt muszáj visszaidéznem:
Jackson, aki :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács :kalapács

2010.10.17. 12:05

jackson írta:
Imco írta:dd azt vetted meg, mit ajánlottam a vaterán? mert akkor ... őő egy sört adok minimum :D

Köszia sört, igen! ;) Na jó! Nem is! :)
A leggyorsabb helyi megoldást választottam. Ennyi idő alatt már megjött volna a tuti jó is postán.
No mind1. Megint okosodtam, és még Jacksont is láthattam!:)

Vallom be őszintén én is csak a recoding utánna amikor rossz volt kezdtem el gyanakodni. INPA-val megnéztük és a vezérlő hibátlanul megkapta a jeleket meg kifelé is tudta szerint jól kapcsolgatta a lapokat.
A recoding után is ugyan ezt csinálta, na ekkor lett rohadt gyanús. Imco-val kiszedettem a IHKA panelt, ETK-ba bepötyög és utánna láttuk áááááá hát nem is ebbe a kocsiba való.

A poén, hogy a vezérlő tényleg hibátlan és hasonló csak az X5-ben egyszerűen máshova rakták a melyik milyen motor kivezérlése. Pedig mint nagy testvér mennyi minden hasonló cuccunk van de itt még se. Ebből látszik, hogy minden bontott cuccot be kéne irni az ETK/RealOem-be hogy stimmel-e az adott kocsiba.

Jackson, aki :kalapács :kalapács[/quote]

mindig tanul valamit az ember.. :)

2010.10.28. 08:49

Sziasztok!

Nekem a fűtésnél minden működik, csak annyi a gondom hogy szerintem nem nem fújja a levegőt elég erősen, hiába veszem föl maximumra.Ezt abból gondolom, hogy előtte 735-öm volt ugyan ebben az évjáratban és az dupla ennyire nyomta a levegőt.Ez valami hiba lehet vagy csak ennyivel kevesebbet tud, amit nem igazán tudok elképzelni.

Előre is köszönöm!

2010.10.28. 08:57

fgyurika írta:Sziasztok!

Nekem a fűtésnél minden működik, csak annyi a gondom hogy szerintem nem nem fújja a levegőt elég erősen, hiába veszem föl maximumra.Ezt abból gondolom, hogy előtte 735-öm volt ugyan ebben az évjáratban és az dupla ennyire nyomta a levegőt.Ez valami hiba lehet vagy csak ennyivel kevesebbet tud, amit nem igazán tudok elképzelni.

Előre is köszönöm!

Sünit nézted már?

2010.10.28. 09:02

Celtic írta:

Előre is köszönöm!

Sünit nézted már?

Meg egy másik jól működő E39-et, hogy milyen?

Jackson, aki szerint viszonylagos a kevesebb

2010.10.28. 10:54

Előre is köszönöm!

Pollenszűrő mikor volt cserélve?

2010.11.01. 13:31

MPowerPH írta:Hy!

Fűtéssel kapcsolatban írnék. Olvastam, hogy másoknak is akad gondjuk ezzel. Nálam az a probléma már lassan 2 éve, hogy abnormális működés miatt néha fagyoskodok az autóban, és mára meguntam. A szellőzés auto -n van, 22C -ről indulok. Szépen felfűti az autót, hátul is szépen fújja a meleget. Aztán egyszer csak megáll, és elkezdi a hideg levegőt nyomni. 25C-re állítom a hőmérsékletet, megint fűt egy ideig, utána abbahagyja. Aztán 28C-re, ekkor is visszakapcsol a fűtés, de néha csak előre, hátul ilyenkor már hideget fúj ált. Aztán maximum fűtésen is megy egy darabig, de utána ott is megáll, és jön a hideg. Párásodás nincs, csak esőben, de azt nyáron is csinálja. Olyankor ha benyomom a klímát, egyből abbamarad. Mi okozhatja ezt a problémát? Én arra a kis ventilátorra gyanakszom a panelen belül. Hogy tudom ellenőrizni?

Sajnos nálam is előjött ez a hiba! Süni,vagy panel csere??? Szerintetek??? :cry:

2010.11.01. 14:01

Maxi írta:

Fűtéssel kapcsolatban írnék. Olvastam, hogy másoknak is akad gondjuk ezzel. Nálam az a probléma már lassan 2 éve, hogy abnormális működés miatt néha fagyoskodok az autóban, és mára meguntam. A szellőzés auto -n van, 22C -ről indulok. Szépen felfűti az autót, hátul is szépen fújja a meleget. Aztán egyszer csak megáll, és elkezdi a hideg levegőt nyomni. 25C-re állítom a hőmérsékletet, megint fűt egy ideig, utána abbahagyja. Aztán 28C-re, ekkor is visszakapcsol a fűtés, de néha csak előre, hátul ilyenkor már hideget fúj ált. Aztán maximum fűtésen is megy egy darabig, de utána ott is megáll, és jön a hideg. Párásodás nincs, csak esőben, de azt nyáron is csinálja. Olyankor ha benyomom a klímát, egyből abbamarad. Mi okozhatja ezt a problémát? Én arra a kis ventilátorra gyanakszom a panelen belül. Hogy tudom ellenőrizni?

Sajnos nálam is előjött ez a hiba! Süni,vagy panel csere??? Szerintetek??? :cry:

Ha nem lennél olyan nagyon messze akkor azt mondanám diag-al 30 perc alatt tutira kipróbálnánk mi történik. Olyan szépen látszik mi vacakol a klíma státusz adatok között.
Folyik-e a meleg víz a bordákba, nyitnak-e a szelepek, mennyi a kivezérelt ventilátor fordulat stb.

Jackson, aki megnézné magának

2010.11.01. 14:06

jackson írta:
Maxi írta:

Ha nem lennél olyan nagyon messze akkor azt mondanám diag-al 30 perc alatt tutira kipróbálnánk mi történik. Olyan szépen látszik mi vacakol a klíma státusz adatok között.
Folyik-e a meleg víz a bordákba, nyitnak-e a szelepek, mennyi a kivezérelt ventilátor fordulat stb.

Jackson, aki megnézné magának

Sajnos nem vagyok közel! Próbálok egy másik panelt,meglátom mit csinál 8O

2010.11.01. 14:47

Maxi írta:
jackson írta:
Maxi írta:

NAH nekem is dettó 100%ban ugyanez a hiba van!!

Az biztos h nem süni hiba!

na most a szerelőm elmondta nekem h mi a gond de mivel kb fél éve volt elfelejtettem és nem is értettem annyira mit mond.
Az a lényeg h a klímapanel mögött van egy ventilátor, na az nekünk nincs benne a kocsiban.
Miután leállítod az autód télen, utána még ez a ventilátor jár pár percig, és sokan azt hiszik h elromlott mert lehet hallani. Elképzelhető h ezért szedték ki, nem tudom.
De ha jól emléxem ez a ventilátor okozza a hibát.

2010.11.01. 14:52

rato44 írta:

na most a szerelőm elmondta nekem h mi a gond de mivel kb fél éve volt elfelejtettem és nem is értettem annyira mit mond.
Az a lényeg h a klímapanel mögött van egy ventilátor, na az nekünk nincs benne a kocsiban.
Miután leállítod az autód télen, utána még ez a ventilátor jár pár percig, és sokan azt hiszik h elromlott mert lehet hallani. Elképzelhető h ezért szedték ki, nem tudom.

Tényleg megnézted a klíma panelt és nincs benne. Állati. Tehát nem tudja normálisan érzékelni a belső hőmérsékletet mert simán nehezen megy át a rácson a levegő. És ezért ugrál a hisztogramja tehát úl hideg vagy túl melegre tud csak reagálni. Tipikus rossz visszacsatolás hiba a szabályzási körben.

Jackson, akit hülyítettek szabályozás technikán ilyen dumával

2010.11.01. 14:52

rato44 írta:
Maxi írta:
jackson írta:
Maxi írta:

Biztos, hogy nem a kicsi venti!
Amiatt nem csinál ilyet.
Viszont a süni az majdnem 100%

2010.11.01. 15:53

A süni nem a ventit szabályozza? Mert nekem a hőfokkal van gondom. Mindig feljebb kell kapcsolni hogy melegebb legyen.

2010.11.01. 16:06

Maxi írta:A süni nem a ventit szabályozza? Mert nekem a hőfokkal van gondom. Mindig feljebb kell kapcsolni hogy melegebb legyen.

De igen. De nem a picit, hanem amelyik befúj az utastérbe, a nagyot.
A pici működik Neked? Ha megállítod az autót hallod?
Maxi írta:Mindig feljebb kell kapcsolni hogy melegebb legyen.

Mindenkinél így működik. Hogy hűvösebb, ahhoz + lejjebb, fél fokonként :lol:

2010.11.01. 16:20

simi64 írta:
Maxi írta:A süni nem a ventit szabályozza? Mert nekem a hőfokkal van gondom. Mindig feljebb kell kapcsolni hogy melegebb legyen.

Megy a kicsi venti. De ez nem egy érzékelőre tereli a levegőt,vagy mi a szerepe? Amúgy kipucoltam,volt kosz bőven!

2010.11.01. 16:24

simi64 írta:

Simi, szerintem meg pont Maxi és ratio44 jár közelebb a megoldáshoz. A végfok valóban a fordulatszámot állítja de neki az a gondja, hogy a hideg meleg kapcsolás későn történik nem reagálja le elég gyorsan a rendszer a gondot.

Mert hogyan is megy. Hideget észlel és elkezd melegíteni, nyitja a két szelepet és felmelegíti a fűtőbordát. Nagy ventilátor bekapcs és melegíti az utasteret. No amikor felmelegedett a kívánt hőmérsékletre akkor elötte már zárni kéne a szelepeket és csökkenteni a nagy venti fordulatszámot.
De mivel rossz a ventilátor a nem tud olyan gyorsan reagálni csak késöbb éri el a panelen belül a szezort a kívánt hőmérséklet és késön kapcsol le.
Ennek az eredménye egy diagramon rajzolva szinusz görbeszerű működés. Hol fent, hol lent. Az OK csak a gond, hogy a ventilátor hibája miatt most nagyon nagy a kilengés fel és le. Gyorsabban kéne reagálni ami esetünkben a szenzor érzékelési ideje miatt van.

Jackson, aki logikailag össze illeszkedőnek tartja

2010.11.01. 16:27

Maxi írta:Megy a kicsi venti. De ez nem egy érzékelőre tereli a levegőt,vagy mi a szerepe? Amúgy kipucoltam,volt kosz bőven!

A szenzor is lehet rossz amúgy.
A kicsi venti dolga: mivel a kocsi közepén nem csücsülhet egy szobai termosztát ezért valahogy egy érzékelő közepére kéne húzni a megmérendő levegőt valahol elöl. No ezt beszippantja és nyomja a szenzora amiből tudja a kocsi közepén az átlag hőmérsékletet és reagálhat rá a vezérlő.
Kosz is lehet a gond próbáld ki újra mivel hőszigetelőként működik.

Jackson, aki elmeséli

2010.11.01. 16:35

Maxi írta:
simi64 írta:

Megy a kicsi venti. De ez nem egy érzékelőre tereli a levegőt,vagy mi a szerepe? Amúgy kipucoltam,volt kosz bőven!

De igen. A klímavezérlő-panel bal oldalán szívja az utastéri levegőt a hőfokmérőre.
Jackson:
Ha úgy volna, ahogy mondod, akkor a hőfokot sokkal nagyobbra fűtené (az utastérit), mint a panelen beállított érték, és csak azután fújna hidegebbet, fáziskéséssel.
Pl: 22 fokra állítja, és a kocsi meg felfűti az utasteret mondjuk 32 fokra, és csak utána érzékeli, hogy milyen hőség van. 8O
A Maxi nem így írta.
Hozzászólás küldése

VigLink badge