Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2013.07.21. 20:16

Sziasztok!

Nem nagyon találják a hiba okát. Ötleteket várok (530D):
- Lassan épül fel a turbó nyomás. 1500-as fordulaton ha gurulok és odalépek neki (előzés, bármi), akkor kb 3mp-ig csak füstöl, de sokkal jobban a megszokottnál. Majd 2400-as fordulat körül abbamarad a füst, és megindul az autó. Utánna nagyon szépen dolgozik és húz is rendesen.

2013.07.21. 20:30

csiatt írta:Sziasztok!

- Lassan épül fel a turbó nyomás. 1500-as fordulaton ha gurulok és odalépek neki (előzés, bármi), akkor kb 3mp-ig csak füstöl, de sokkal jobban a megszokottnál. Majd 2400-as fordulat körül abbamarad a füst, és megindul az autó. Utánna nagyon szépen dolgozik és húz is rendesen.

Miket néztetek eddig?
így elsőre légtömegmérő... nekem legalább is ez volt a tünet akkor

2013.07.21. 20:30

csiatt írta:Sziasztok!

Légtömegmérő teszt volt?

ST25i Tapatalk 2

2013.07.31. 22:50

Kép

2013.07.31. 23:15

Lomtalanítás a Ferrykernél?

2013.09.21. 15:53

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Egy ideje észrevettem, hogy vmi nem okés a bömössel, nem ugrik úgy mint régen. Megy mint a veszedelem most is, de kell egy fordulat, hogy meginduljon és legfőképp a meleg időjárásban csinálja ezt. Olvastam ebben a topikban, hogy a nyomásszabályzó szelepet kellene kipucolni (esetleg), mert már más is találkozott ilyen problémával. A gond az, hogy nem merjük faterommal leszedni, szétszedni. Van rajta vmi állítócsavar is aminek nem tudjuk mi a szerepe!? Elmondanátok, hogy miféle probléma lehet, ha leszedjük. Nyugodtan levehetjük és ha kézben lesz, már egyértelmű a szétszedési, tisztítási folyamata? Lehet vmit állítani azon a csavaron? + a légtömegmérő csatijához tényleg speckó szerszám kell? :shock: Légyszi írjatok minél hamarabb!

kép, hogy egyáltalán ez e a nyomásszabályzó szelep!?

Kép

2013.09.21. 16:11

Csongi írta:Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Egy ideje észrevettem, hogy vmi nem okés a bömössel, nem ugrik úgy mint régen. Megy mint a veszedelem most is, de kell egy fordulat, hogy meginduljon és legfőképp a meleg időjárásban csinálja ezt. Olvastam ebben a topikban, hogy a nyomásszabályzó szelepet kellene kipucolni (esetleg), mert már más is találkozott ilyen problémával. A gond az, hogy nem merjük faterommal leszedni, szétszedni. Van rajta vmi állítócsavar is aminek nem tudjuk mi a szerepe!? Elmondanátok, hogy miféle probléma lehet, ha leszedjük. Nyugodtan levehetjük és ha kézben lesz, már egyértelmű a szétszedési, tisztítási folyamata? Lehet vmit állítani azon a csavaron? + a légtömegmérő csatijához tényleg speckó szerszám kell? :shock: Légyszi írjatok minél hamarabb!

kép, hogy egyáltalán ez e a nyomásszabályzó szelep!?

Igen, az a nyomásszabályzó szelep. De egyáltalán nem biztos, hogy az a bűnös. Azt egy EGR-Turbónyomásszabályzószelep-légtömegmérő kombó, DIS általi tesztelése után tudod csak meg! Tisztítani állítólag ki lehet, de sohasem lesz jó. Én 12800.- ért vettem gyári újat, szerintem azt megéri rááldozni, abban az esetben, ha tényleg az a rossz!
Egyébként 2 csavar leszedni, fizikai kapcsolatban nincs a turbóval, csak egy vákuumcső megy róla a drucklabdára. Bajt nem tudtok csinálni.
De én inkább légtömegmérőre gyanakodnék. :diag
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gallaca 2013.09.21. 16:14-kor.

2013.09.21. 16:14

Én ilyen hiba esetén először egy vákuumcsőcserével nyitnék. Filléres. Aztán DIS tesztek. Aztán amit ír.

2013.09.21. 16:46

Kösz mindent! Addig nem akarok diagolni, amíg az itthon elvégezhető, kárt nem okozó mechanikus tisztítást elvégzem. Egyelőre egy emelettel feljebb ugrottam. Kipucolom az EGR szelepet!

Szép napot! ;)

2013.09.21. 17:49

Csongi írta:Kösz mindent! Addig nem akarok diagolni, amíg az itthon elvégezhető, kárt nem okozó mechanikus tisztítást elvégzem. Egyelőre egy emelettel feljebb ugrottam. Kipucolom az EGR szelepet!

Szép napot! ;)

Légtömegmérő hibánál nem megy a fogyasztásmérő 15-20 liter fölé. Előrehaladott hiba állapotban nagyon nem megy a kocsi.

Jól hajtsd meg, majd kikormolod a turbót, jó lesz az, meglásd! :lol:

2013.09.21. 18:54

Rjani530d írta:
Csongi írta:Kösz mindent! Addig nem akarok diagolni, amíg az itthon elvégezhető, kárt nem okozó mechanikus tisztítást elvégzem. Egyelőre egy emelettel feljebb ugrottam. Kipucolom az EGR szelepet!

Szép napot! ;)

Légtömegmérő hibánál nem megy a fogyasztásmérő 15-20 liter fölé. Előrehaladott hiba állapotban nagyon nem megy a kocsi.

Jól hajtsd meg, majd kikormolod a turbót, jó lesz az, meglásd! :lol:

Megy az autó, azzal nincs gond, csak nagy gáznál nem reagál egyből. A muteromé is ilyen már évek óta, de hozzáteszem, hogy az sem volt ilyen. A turbóra visszatérve még annyit tudtam csinálni, hogy a csövek bilincsein igen sokat lehetett utánahúzni, ezt követően mentem egy próbakört, de semmi változás :( Az EGR szelepet is kipucoltam, de már csak holnap próbálom ki a masinát.

2013.09.21. 18:56

Jól hajtsd meg, majd kikormolod a turbót, jó lesz az, meglásd! :lol:[/quote]

Off: már ideje lenne, december óta egyszer padlóztam le és még ott van a gomb is :D Első autó a nevemen. Féltem, óvom, nem hajtom nagyon. Lehet ez a baj?! :roll: :D

Turbó

2013.09.27. 00:47

Sziasztok,

életem első turbós autója, egy E39 520d, a turbó kíméletes használatához szeretnék segítséget kérni.
Azt már megtudtam, hogy hűteni kell használat után, csak a mennyit az nem tiszta.
Ilyen esetekre gondolok, hogy pl haza érek munkából, addig kb. dugóban araszoltam, kell járatni a motort, mielőtt leállítom? Vagy monnyuk ha autópályán ráállok 130-as tempóra, akkor utána mennyi ideig ne állítsam le az autót, ha megállok tankolni? Mindenhol fél percet írnak, de én úgy képzelem, hogy az nem 130-ra vonatkozik, hanem inkább 150-160 as tempóra. Rosszul hiszem?
Ha jól veszem ki a turbó kellő odafigyeléssel "örök darab" lehet, de kinyírni is elég könnyű. :doglotlo:
Egy-két tanácsot szívesen vennék.

Üdv: assatum

2013.09.27. 09:28

Pályázáskor pl. kütra kiállva illik hűteni. 1 perc is elég, hogy a kritikus hőről visszahűljön.

2014.04.10. 13:40

Sziasztok!

Tegnap sikeresen letérdelt a turbóm!2002-es 530D automata,Garrett 2556-os turbó
Szeretnék érdeklődni,hogy felújítani érdemes-e inkább és hol,vagy inkább "felújított gyárit" 180000Ft körül veni?
Valaki esetleg tudna nekem segíteni?

Köszönettel!

2014.04.10. 13:54

perobesz525tds írta:Sziasztok!

Tegnap sikeresen letérdelt a turbóm!2002-es 530D automata,Garrett 2556-os turbó
Szeretnék érdeklődni,hogy felújítani érdemes-e inkább és hol,vagy inkább "felújított gyárit" 180000Ft körül veni?
Valaki esetleg tudna nekem segíteni?
Köszönettel!

Szia!A személyes tapasztalatom alapján,felújítottat SOHA!Próbálj meg szerezni gyári újat korrekt áron (ha van ilyen)Ha hosszú távon gondolkodsz,csak ez a biztos.

2014.04.10. 14:01

Megosztanád a személyes tapasztalatodat, ha nem titok? Én pl a Ferryker Turbo Kft-ről csak jót hallottam. Szerencsére nekem még nem volt velük tapasztalatom!

2014.04.10. 14:30

nagy.matyika írta:Megosztanád a személyes tapasztalatodat, ha nem titok? Én pl a Ferryker Turbo Kft-ről csak jót hallottam. Szerencsére nekem még nem volt velük tapasztalatom!

Róluk én is csak pozitív visszajelzéseket látok/hallok.De az én felújított turbóm nem tőlük származott.Egyébként hívtam őket is anno,de olyan árat mondtak rá,ami elgondolkodtatott hogy inkább veszek újat.Az én "felújított" turbómra 6 hónap garanciát "vállaltak".6hónap múlva szét is hullott,utána kaptam egy nagy beintést.....

2014.04.10. 16:31

Köszönöm a beszámolódat. Én az eddig hallottak alapján biztos, hogy hozzájuk vinném, de egyenlőre minden oké a turbókkal. Le is kopogom :D

2014.04.10. 20:34

Ez is egy opció.
Hozzászólás küldése

VigLink badge