![]() |
2015.01.24. 19:58
Padre540 írta:
Az a baj,hogy ezt sajnos egyik aksi sem tolerálja sokáig.
2015.01.27. 22:20
Jerry írta:F_E_K_ írta:Nálam is 100-as exide teljesít szolgálatot, a tartalék kapacitás sose baj...
G6-L11
Csatlakozom. Nálam ugyanez megy már több, mint 2 éve hiba nélkül.
Az esetleges disgrafiám oka a mobilhasználat. Elnézést!
2015.01.28. 00:11
SvidronyA írta:Lezártam a dilemmát... Végül megvettem az EXIDE Premiumot.
Egy üveg jófajta birspálinka árával olcsóbb (inkább kevésbé drága) volt, mint A BOSCH S5:-)
A többit majd meglátjuk, mindenesetre köszönöm a tanácsaitokat/véleményeket!
2015.05.26. 21:52
2015.05.26. 22:12
bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?
2015.05.27. 08:31
bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?

2015.05.27. 13:35
F_E_K_ írta:bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?
Mérj egy üresjárati áramfelvételt, ha lehet lakatfogóval (mert akkor nem kell bontani).
Gyújtás levétel után ha "nyugton" hagyod (nem nyitogatod az ajtókat, nem nyomogatod a gombokokat, a csomagtartót előtte nyisd ki és a zárat kattinsd be) 15 perc után valami ilyesmit kellene látnod:
Ha több, akkor lehet kezdeni behatárolni melyik áramkör(ök) a nem alvó fogyasztók.
Elsődleges gyanúsítottak az utólagosan beszerelt dolgok (pl. riasztó), aztán a rechner , cd tár szokott még ilyet produkálni a sünin kívül.
G6-L11
2015.05.27. 20:51
2015.05.28. 12:59
2015.05.28. 13:00
Imco írta:bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?
A sün ha hibás akkor kb. 1 éjszaka alatt kinyírja az aksit.
HA jól emléxem kb 4 A vesz fel.
A sün hibának többnyire van előjele, vagy inkább kísérő jelensége.
Amíg nem tapasztalsz valami rendellenest, addig nem javaslom a vak cserét.
Hétvégén voltam a szép Debrecenben. Vittem volna teszt sünit.
2015.05.28. 13:10
kopasze-28 írta:ha szar a sündisznó![]()
![]()
akkor milyen előjele van,vagy kisérője?
2015.05.28. 13:16
PeterE39 írta:kopasze-28 írta:ha szar a sündisznó![]()
![]()
Általában öntudatra ébred az utastér szellőzőventillátora, és a klímapanel beállításától teljesen függetlenül müködik, illetve nem működik.
2015.05.28. 13:29
kopasze-28 írta:PeterE39 írta:kopasze-28 írta:ha szar a sündisznó![]()
![]()
Általában öntudatra ébred az utastér szellőzőventillátora, és a klímapanel beállításától teljesen függetlenül müködik, illetve nem működik.
skynet sün![]()
![]()
frankó
![]()
tehát ha jól értem,kivan kapcsólva a venti és egyszer csak elindúl,vagy nem a beállított értéken fűt/hűt,vagy el se indúl semmi
2015.05.28. 14:08
kopasze-28 írta:nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincseddig tökéletesen indult,sőt.......az aku
2015.05.28. 16:33
kovessyroli írta:kopasze-28 írta:nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincseddig tökéletesen indult,sőt.......az aku
webasto lesz a ludas
csomagtartóban van a biztije, kiveszed és többet nem merül le
aztán lehet keresni bontottat, olyat, ami nem önműködő
2015.05.28. 20:25
kopasze-28 írta:kovessyroli írta:kopasze-28 írta:nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincseddig tökéletesen indult,sőt.......az aku
webasto lesz a ludas
csomagtartóban van a biztije, kiveszed és többet nem merül le
aztán lehet keresni bontottat, olyat, ami nem önműködő
ki van véve,rendesen fel kell töltenem az akut erösebb töltővel,azt meglátjuk
2015.10.24. 19:35
2015.10.24. 20:09
FuReady írta:Sziasztok!
A mai napon sportbíróként föl s alá kocsikáztam az orfűi sprint versenyen, de nem is ez a lényeg: hajnal 4-kor pöccre indult a kocsi, semmi extra, majd 7-től fél 9-ig álló motor mellett egy szivargyújtós CB rádiót használva, teljesen lemerítette az akksimat...![]()
Hideg volt, lehet ez is okozhatta, bebikáztuk, hagytam töltődni a rajt-cél csere idejére (kb. 7 km), majd aktivizáltam a titkos menü feszültség mutató funkcióját.
A motort járatva a legnagyobb feszültség 13,7 V volt, ez magasabb fordulaton sem változott. Holnap majd rámérek a töltő feszültségre is, csak már este van, és fáradt vagyok.
A kocsiban (ha jól láttam) 94 Ah-ás akksi van, amit az előző tulaj nem cserélt, így lehet hogy kukaesélyes: véleményem szerint aránytalanul nagy a 94 Ah egy 520i-be, Ti mit gondoltok?
Ha cserélni kéne, mekkorát vegyek? 77 Ah-ás jó lesz, vagy a 74-es is elég? Valahol mintha olvastam volna, hogy az Exide-ot ajánlottatok többen is. Nos? Mi legyen?
2015.10.25. 18:22
FuReady írta:Sziasztok!
A mai napon sportbíróként föl s alá kocsikáztam az orfűi sprint versenyen, de nem is ez a lényeg: hajnal 4-kor pöccre indult a kocsi, semmi extra, majd 7-től fél 9-ig álló motor mellett egy szivargyújtós CB rádiót használva, teljesen lemerítette az akksimat...![]()
Hideg volt, lehet ez is okozhatta, bebikáztuk, hagytam töltődni a rajt-cél csere idejére (kb. 7 km), majd aktivizáltam a titkos menü feszültség mutató funkcióját.
A motort járatva a legnagyobb feszültség 13,7 V volt, ez magasabb fordulaton sem változott. Holnap majd rámérek a töltő feszültségre is, csak már este van, és fáradt vagyok.
A kocsiban (ha jól láttam) 94 Ah-ás akksi van, amit az előző tulaj nem cserélt, így lehet hogy kukaesélyes: véleményem szerint aránytalanul nagy a 94 Ah egy 520i-be, Ti mit gondoltok?
Ha cserélni kéne, mekkorát vegyek? 77 Ah-ás jó lesz, vagy a 74-es is elég? Valahol mintha olvastam volna, hogy az Exide-ot ajánlottatok többen is. Nos? Mi legyen?
2015.10.25. 20:06
FuReady írta:FuReady írta:Sziasztok!
Kimértem az akksit: álló motornál a feszültség 12,4 V, ami szerintem jó.
Majd kimértem a töltőfeszültséget: 1500-1600-as fordulat mellett, először lámpa nélkül, majd lámpával, ventilátorral rámérve az akksin 13,9 V csak a feszültség, ami a korábbi autómból kiindulva kevés. (én úgy tudom, 14,1-2-nek kéne lennie)
Légyszi erősítsetek meg, hogy akkor a generátorral lehet valami, igaz?
Feszültségszabályzó?