Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Akkumulátor ellenőrzés

2015.01.24. 19:58

Padre540 írta:
Az a baj,hogy ezt sajnos egyik aksi sem tolerálja sokáig. :(

Ezért is vettem az olcsót. Kiderül. Ha megéli a 2.5-3 évet akkor már nyertem. :)

2015.01.27. 22:20

Jerry írta:
F_E_K_ írta:Nálam is 100-as exide teljesít szolgálatot, a tartalék kapacitás sose baj...

G6-L11

Csatlakozom. Nálam ugyanez megy már több, mint 2 éve hiba nélkül.

Az esetleges disgrafiám oka a mobilhasználat. Elnézést!

Sziasztok!

Tudom ajánlani a BANNER STARTING BULL 100Ah aksit. 2010 december 15.-én raktam be, és még mindig tökéletes! :franko:

Peti

2015.01.28. 00:11

SvidronyA írta:Lezártam a dilemmát... Végül megvettem az EXIDE Premiumot.

Egy üveg jófajta birspálinka árával olcsóbb (inkább kevésbé drága) volt, mint A BOSCH S5:-)

A többit majd meglátjuk, mindenesetre köszönöm a tanácsaitokat/véleményeket!

Szerintem jól döntöttél, nálam a Bosch s5 nem ment el két évet, a dealer 1 hónapig vizsgálgatta, majd visszaadta az árát.
EXIDE-del még nem volt dolgom, de én már nem dilemmázok ezen, Imcohoz hasonlóan a legolcsóbbat veszem, csak legyen rá legalább két év gari.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.05.26. 21:52

Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?

2015.05.26. 22:12

bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?

A sün ha hibás akkor kb. 1 éjszaka alatt kinyírja az aksit.
HA jól emléxem kb 4 A vesz fel.
A sün hibának többnyire van előjele, vagy inkább kísérő jelensége.
Amíg nem tapasztalsz valami rendellenest, addig nem javaslom a vak cserét.

Hétvégén voltam a szép Debrecenben. Vittem volna teszt sünit. :)

2015.05.27. 08:31

bfoto írta:Az egy éves, amúgy jó állapotban lévő Varta Silver 100-as akkum 1-2-3 havonta egyszer annyira lemerül, hogy a zárat alig bírja kinyitni. Bármikor mérem az áramfelvételt, rendben van. Olyan, mintha időnként valami előre nem kiszámíthatóan leszívná. Sünin kívül mire érdemes még ilyenkor gondolni? A sünt cseréljem vakon, vagy lehet tesztelni, hogy tényleg hibás-e?

Mérj egy üresjárati áramfelvételt, ha lehet lakatfogóval (mert akkor nem kell bontani).

Gyújtás levétel után ha "nyugton" hagyod (nem nyitogatod az ajtókat, nem nyomogatod a gombokokat, a csomagtartót előtte nyisd ki és a zárat kattinsd be ;)) 15 perc után valami ilyesmit kellene látnod:

Kép

Ha több, akkor lehet kezdeni behatárolni melyik áramkör(ök) a nem alvó fogyasztók.

Elsődleges gyanúsítottak az utólagosan beszerelt dolgok (pl. riasztó), aztán a rechner , cd tár szokott még ilyet produkálni a sünin kívül.

G6-L11

2015.05.27. 13:35

F_E_K_ írta:

Mérj egy üresjárati áramfelvételt, ha lehet lakatfogóval (mert akkor nem kell bontani).

Gyújtás levétel után ha "nyugton" hagyod (nem nyitogatod az ajtókat, nem nyomogatod a gombokokat, a csomagtartót előtte nyisd ki és a zárat kattinsd be ;)) 15 perc után valami ilyesmit kellene látnod:

Kép

Ha több, akkor lehet kezdeni behatárolni melyik áramkör(ök) a nem alvó fogyasztók.

Elsődleges gyanúsítottak az utólagosan beszerelt dolgok (pl. riasztó), aztán a rechner , cd tár szokott még ilyet produkálni a sünin kívül.

G6-L11

Hasonlót mértem (0,02), látszólag rendben. Az a gond, hogy 1-2-3 havonta egyszer viszont olyat csinál, hogy lemerül. Általában hétvégenként veszem elő hosszabb utakra (akkor jövök rá, hogy nem indul, de már a zár hangjából hallattszik, hogy gond van), így nem tudom, pontosan mennyi idő alatt merül le.

2015.05.27. 20:51

nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincs :shock: eddig tökéletesen indult,sőt a hét végén voltam vele elég hosszú úton is,tehát töltött is rendesen,még tegnap is indult,ma reggel meg jött a rémisztő ták ták ták hang indításkor/kattogás/ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bebikáztuk,elmentem ma vele vagy 500 km ert,remélem reggel elindul,a top secret menűbe 13.9v ot mutat töltésnek,de megyek megméretem

olvasgattam vissza itt,hát megoszlik a vélemény az aku tipusokról,nekem most banner 100Ah 760A inditóval,megkérdem a tulajt mikori az aku

2015.05.28. 12:59

ma elmentem akksishoz,ránézett a kisöreg bácsi műszerrel,14v ot tölt,az akunak semmi baja,84%-os,azt mondta töltsem fel rendesen egy erősebb aku töltővel,és rendben lesz.

2015.05.28. 13:00

Imco írta:

A sün ha hibás akkor kb. 1 éjszaka alatt kinyírja az aksit.
HA jól emléxem kb 4 A vesz fel.
A sün hibának többnyire van előjele, vagy inkább kísérő jelensége.
Amíg nem tapasztalsz valami rendellenest, addig nem javaslom a vak cserét.

Hétvégén voltam a szép Debrecenben. Vittem volna teszt sünit. :)

ha szar a sündisznó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: akkor milyen előjele van,vagy kisérője?

2015.05.28. 13:10

kopasze-28 írta:ha szar a sündisznó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: akkor milyen előjele van,vagy kisérője?

Általában öntudatra ébred az utastér szellőzőventillátora, és a klímapanel beállításától teljesen függetlenül müködik, illetve nem működik.

2015.05.28. 13:16

PeterE39 írta:
kopasze-28 írta:ha szar a sündisznó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: akkor milyen előjele van,vagy kisérője?

Általában öntudatra ébred az utastér szellőzőventillátora, és a klímapanel beállításától teljesen függetlenül müködik, illetve nem működik.

skynet sün :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: frankó :lol: :lol: tehát ha jól értem,kivan kapcsólva a venti és egyszer csak elindúl,vagy nem a beállított értéken fűt/hűt,vagy el se indúl semmi

2015.05.28. 13:29

kopasze-28 írta:
PeterE39 írta:

skynet sün :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: frankó :lol: :lol: tehát ha jól értem,kivan kapcsólva a venti és egyszer csak elindúl,vagy nem a beállított értéken fűt/hűt,vagy el se indúl semmi

így van.nálam pár éve télen adta meg magát,nem fújta a levegőt,hamar bepárásodott,gyors csere kellett hogy lehessen menni az autóval.

2015.05.28. 14:08

kopasze-28 írta:nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincs :shock: eddig tökéletesen indult,sőt.......az aku

webasto lesz a ludas
csomagtartóban van a biztije, kiveszed és többet nem merül le
aztán lehet keresni bontottat, olyat, ami nem önműködő :doglotlo:

2015.05.28. 16:33

kovessyroli írta:
kopasze-28 írta:nekem is ma reggelre lemerűt az akksi,hogy mitől foggalmam nincs :shock: eddig tökéletesen indult,sőt.......az aku

webasto lesz a ludas

ki van véve,rendesen fel kell töltenem az akut erösebb töltővel,azt meglátjuk

2015.05.28. 20:25

kopasze-28 írta:
kovessyroli írta:

webasto lesz a ludas

ki van véve,rendesen fel kell töltenem az akut erösebb töltővel,azt meglátjuk

Ha mentél vele 500 km-t akkor fel lett töltve rendesen. Más baj lesz ott.

Tapatalk

2015.10.24. 19:35

Sziasztok! :)

A mai napon sportbíróként föl s alá kocsikáztam az orfűi sprint versenyen, de nem is ez a lényeg: hajnal 4-kor pöccre indult a kocsi, semmi extra, majd 7-től fél 9-ig álló motor mellett egy szivargyújtós CB rádiót használva, teljesen lemerítette az akksimat... :shock:
Hideg volt, lehet ez is okozhatta, bebikáztuk, hagytam töltődni a rajt-cél csere idejére (kb. 7 km), majd aktivizáltam a titkos menü feszültség mutató funkcióját.
A motort járatva a legnagyobb feszültség 13,7 V volt, ez magasabb fordulaton sem változott. Holnap majd rámérek a töltő feszültségre is, csak már este van, és fáradt vagyok. :)
A kocsiban (ha jól láttam) 94 Ah-ás akksi van, amit az előző tulaj nem cserélt, így lehet hogy kukaesélyes: véleményem szerint aránytalanul nagy a 94 Ah egy 520i-be, Ti mit gondoltok?
Ha cserélni kéne, mekkorát vegyek? 77 Ah-ás jó lesz, vagy a 74-es is elég? Valahol mintha olvastam volna, hogy az Exide-ot ajánlottatok többen is. Nos? Mi legyen? :)

2015.10.24. 20:09

FuReady írta:Sziasztok! :)

A mai napon sportbíróként föl s alá kocsikáztam az orfűi sprint versenyen, de nem is ez a lényeg: hajnal 4-kor pöccre indult a kocsi, semmi extra, majd 7-től fél 9-ig álló motor mellett egy szivargyújtós CB rádiót használva, teljesen lemerítette az akksimat... :shock:
Hideg volt, lehet ez is okozhatta, bebikáztuk, hagytam töltődni a rajt-cél csere idejére (kb. 7 km), majd aktivizáltam a titkos menü feszültség mutató funkcióját.
A motort járatva a legnagyobb feszültség 13,7 V volt, ez magasabb fordulaton sem változott. Holnap majd rámérek a töltő feszültségre is, csak már este van, és fáradt vagyok. :)
A kocsiban (ha jól láttam) 94 Ah-ás akksi van, amit az előző tulaj nem cserélt, így lehet hogy kukaesélyes: véleményem szerint aránytalanul nagy a 94 Ah egy 520i-be, Ti mit gondoltok?
Ha cserélni kéne, mekkorát vegyek? 77 Ah-ás jó lesz, vagy a 74-es is elég? Valahol mintha olvastam volna, hogy az Exide-ot ajánlottatok többen is. Nos? Mi legyen? :)

...amit jó áron sok (pl. 24 hónap) garival megkapsz. 74Ah csak akkor vegyél, ha -mint nekem- kevés elektromos extrád/fogyasztód van. A tapasztalatok vegyesek, az akksi várható élettartama sok mindentől is függ.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2015.10.25. 18:22

Kimértem az akksit: álló motornál a feszültség 12,4 V, ami szerintem jó.
Majd kimértem a töltőfeszültséget: 1500-1600-as fordulat mellett, először lámpa nélkül, majd lámpával, ventilátorral rámérve az akksin 13,9 V csak a feszültség, ami a korábbi autómból kiindulva kevés. (én úgy tudom, 14,1-2-nek kéne lennie)
Légyszi erősítsetek meg, hogy akkor a generátorral lehet valami, igaz? :roll:
Feszültségszabályzó?

2015.10.25. 20:06

FuReady írta:

Kimértem az akksit: álló motornál a feszültség 12,4 V, ami szerintem jó.
Majd kimértem a töltőfeszültséget: 1500-1600-as fordulat mellett, először lámpa nélkül, majd lámpával, ventilátorral rámérve az akksin 13,9 V csak a feszültség, ami a korábbi autómból kiindulva kevés. (én úgy tudom, 14,1-2-nek kéne lennie)
Légyszi erősítsetek meg, hogy akkor a generátorral lehet valami, igaz? :roll:
Feszültségszabályzó?

Túl vagyok 2 exidon, most 100 Ah-os Lesti csoda van benne.( ~fél exideba kerül, ua. a garancia./ Idén februárban írtam róla bővebben.
A titkos 13,7 normális, mint ahogy az akksin mért 13,9 töltés is. Nem biztos hogy gyári, de megfelelő.
Komolyabb akksis boltban van komoly digitális akksi teszter.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: FuReady
Hozzászólás küldése

VigLink badge