Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2013.06.06. 16:21

Kemény írta:Sziasztok. Nekem tegnap állt le a vas alattam...elfolyt a motorolaj de nem ám a kocsi alá , hanem elégette és a kipufogón keresztül távozott...úgy füstölt mint egy orosz tank...ma este tudok meg többet a szertelőmtől ,de azt mondja hogy indul az autó de a turbónak szerinte vége...azt nem értem hogy folyhat be a turbóba a motorolaj ??? :cry: :cry: :cry:

Vajh, a turbó tengelyét mi keni azon a hipersebességen, amin pörög?! :roll:

2013.06.06. 16:23

Jerry írta:
Kemény írta:Sziasztok. Nekem tegnap állt le a vas alattam...elfolyt a motorolaj de nem ám a kocsi alá , hanem elégette és a kipufogón keresztül távozott...úgy füstölt mint egy orosz tank...ma este tudok meg többet a szertelőmtől ,de azt mondja hogy indul az autó de a turbónak szerinte vége...azt nem értem hogy folyhat be a turbóba a motorolaj ??? :cry: :cry: :cry:

Lehet, hogy az övén van zsírzógomb :mrgreen:

2013.06.06. 16:47

barbrady írta:
Jerry írta:

Lehet, hogy az övén van zsírzógomb :mrgreen:

:lol :hehe

2013.06.06. 16:57

Lehet, hogy eltört a tengely, és kijött a csapágyból. Vagy nem figyeltél a turbó állapotára, és a lógós tengely mellett elkezdett szökni az olaj. Azt ilyenkor beszívja a motor, és vígan pöfög vele. Sok ilyen video van a neten.
Hogy állítottad le? Elfogyott az olaj a karterból, és leállt? :shock: Szerencséd, ha megúszta a motor.

2013.06.06. 17:14

Ez pillanatok alatt zajlott le kicsit füstölt mikor beindítottam aztán el akartam még menni vele a szerelőhöz de aztán egy két saroknyira már nagyon füstölt , elfogyott a kraft , aztán leállt ,leállás előtt még kalapált egyet :oops: aztán már nem mertem ujra indítani...van egy szerelő haverom aki rallyzik és mitsubishi evo motort rak össze dobozból :franko: ő majd este 7 után tudja megnézni hogy mi lett vele pontosan...holnap majd többet tudok.

Ja és köszi srácok nem kell cikizni mert a zsírozó tökéletesen működik :nyelves:

2013.06.06. 21:21

Kemény írta: elfogyott a kraft , aztán leállt ,leállás előtt még kalapált egyet :oops: aztán már nem mertem ujra indítani...

Na ez nem jó jel.Szerintem nem csak a kraft fogyott el,hanem az olaj is.Ha így volt,akkor a motor is.Hasonlóan jártam a 20d-vel.Pedig ~10mp-ig ordított a motor "csak",rácuppantunk a szívócsőre,és befullasztottuk.(hiába)

2013.06.25. 20:17

Sziasztok,turbó cserén,gondolkodok mert kezd rosszalkodni a turbóm.Gyárilag gt1549v van rajt a 136le 520d-n.
A kérdésem az lenne hogy megegyezik a felfogatása az E46 150 lovas turbóval,ha esetleg nem találnék megfelelőt?
A segítséget köszi ....

2013.06.25. 21:02

Vacakm írta:Sziasztok,turbó cserén,gondolkodok mert kezd rosszalkodni a turbóm.Gyárilag gt1549v van rajt a 136le 520d-n.
A kérdésem az lenne hogy megegyezik a felfogatása az E46 150 lovas turbóval,ha esetleg nem találnék megfelelőt?
A segítséget köszi ....

Én felújíttatnám.
www.ferryker.hu

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Vacakm
Értékelés: 4.76%

2013.06.26. 16:05

és ha esetleg tuningra kellene ... akkor tudsz vmit ajánlani turbo ügyben??? :roll:

2013.06.26. 16:42

Vacakm írta:és ha esetleg tuningra kellene ... akkor tudsz vmit ajánlani turbo ügyben??? :roll:

Inkabb chiptuning .... Szerintem.

2013.06.26. 17:10

A chippelés már megvolt régen :D ,a gyári cooler helyett is nagyobb van :D .... és ezek a gyári turbóhoz voltak igazítva.
Az autóban 236 500 km van,valós(szervízkönyves) és még csak most van rajt először "turbóbajság" :(

2013.06.26. 17:19

Vacakm írta:A chippelés már megvolt régen :D ,a gyári cooler helyett is nagyobb van :D .... és ezek a gyári turbóhoz voltak igazítva.
Az autóban 236 500 km van,valós(szervízkönyves) és még csak most van rajt először "turbóbajság" :(

Semmi sem tart orokke, igy a turbo sem...

2013.06.26. 17:28

Vacakm írta:A chippelés már megvolt régen :D ,a gyári cooler helyett is nagyobb van :D .... és ezek a gyári turbóhoz voltak igazítva.

GT20?
Milyen az öntvényed? Egybe csonkos?

2013.07.13. 11:43

Hello elment a turbóm az autó pályán 525D turbóra lenne szügégem a felujtás nem érdekel mert 1 évig tartott gyári bontot ha van valakinek jó, jó árban hivjon!!! 06202851131 Köszönöm elöre is!!!

2013.07.13. 12:26

berti írta:Hello elment a turbóm az autó pályán 525D turbóra lenne szügégem a felujtás nem érdekel mert 1 évig tartott gyári bontot ha van valakinek jó, jó árban hivjon!!! 06202851131 Köszönöm elöre is!!!

Ha 1 évet bírt a felújított turbó, akkor az vagy szarul lett felújítva, vagy nem lett megfelelően használva ( pl. nem volt visszahűtve, stb. )

2013.07.13. 12:48

leslie írta:
berti írta:Hello elment a turbóm az autó pályán 525D turbóra lenne szügégem a felujtás nem érdekel mert 1 évig tartott gyári bontot ha van valakinek jó, jó árban hivjon!!! 06202851131 Köszönöm elöre is!!!

Ha 1 évet bírt a felújított turbó, akkor az vagy szarul lett felújítva, vagy nem lett megfelelően használva ( pl. nem volt visszahűtve, stb. )

ellentmondás van, most fel volt újítva vagy sem? vagy csak bontott, de nem felújított? Amúgy Leslie-nél a pont, mint kiderült az enyém is fel lett újítva (bár az még a németeknél) és tök jól szuperál, koppkoppkopp
a srácok AtiTdi-t emlegetik mindig h jóáras az új turbója: bmwcucc@gmail.com

2013.07.13. 12:58

Gabesz81 írta:
leslie írta:

ellentmondás van, most fel volt újítva vagy sem? vagy csak bontott, de nem felújított? Amúgy Leslie-nél a pont, mint kiderült az enyém is fel lett újítva (bár az még a németeknél) és tök jól szuperál, koppkoppkopp
a srácok AtiTdi-t emlegetik mindig h jóáras az új turbója: bmwcucc@gmail.com

Hát igen, az írásjelek sokat segítenének! :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2013.07.13. 13:05

Sok szeretik kihagyni a buliból, hogyha elmegy a turbó, akkor annak oka van! Nem elég venni egy újat/felújítottat és berakni, hanem diagnosztizálni kell, hogy mi vezetett a turbó korai halálához. Hidd el, hogyha most átnézitek a kocsit és megtaláljátok a probléma okát, akkor berakhatod a felújított turbót nyugodt szívvel.

2013.07.14. 14:37

nagy.matyika írta:

Sok szeretik kihagyni a buliból, hogyha elmegy a turbó, akkor annak oka van! Nem elég venni egy újat/felújítottat és berakni, hanem diagnosztizálni kell, hogy mi vezetett a turbó korai halálához. Hidd el, hogyha most átnézitek a kocsit és megtaláljátok a probléma okát, akkor berakhatod a felújított turbót nyugodt szívvel.

Meg sokan elfelejtik a jarulekos dolgokat cserelni pl olajcso, olajcsere, intercooler es csovei tisztitasa valamint a turbohalalt megelozendo a kartergazszuro rendszeres csereje.

2013.07.19. 18:25

Sziasztok. Megtudná valaki mondani, hogy 530d-ben mennyi a gyári turbónyomás? Elöre is köszi
Hozzászólás küldése

VigLink badge