![]() |
2012.02.02. 18:53
2012.02.11. 22:57
2012.02.11. 23:17
gyerek528i írta:Sziasztok
Történt egy kis baleset az este meghalt az ülésfoglaltság jelzőm. Szerencsére van másik. Az s kérdésem lenne hogyan lehet azt kicserélni?
előre is köszi a segítséget
2012.02.12. 13:35
Jerry írta:gyerek528i írta:Sziasztok
Történt egy kis baleset az este meghalt az ülésfoglaltság jelzőm. Szerencsére van másik. Az s kérdésem lenne hogyan lehet azt kicserélni?
előre is köszi a segítséget
Mi halt meg?
Az a kis kütyü, ami az ülés alatt van (Ülésfoglaltságjelző elektronika)?
Vagy maga a fólia szakadt el, ami az ülőlapon van?
A kis vezérlő cseréje 3 perc, a fóliáé egy laza fél napos művelet. Erről fényképes leírást a nagy közös ülés topikban találsz, hála PMiki klubtársnak.
A vezérlőt pedig csak el kell forgatni pár fokkal és akkor kijön a helyéről, utána már csak a csatlakozókat kell széthúzni.
2012.02.12. 17:00
gyerek528i írta:Köszi a segítséget szerintem ma neki is állunk
Hát szerintem a fólia mert beültem (tök normálisan semmi beugrás pattant eggyet és( akocsim már rég járt) és már égett is a kis lámpa.
2012.02.12. 18:25
Jerry írta:gyerek528i írta:Köszi a segítséget szerintem ma neki is állunk
Hát szerintem a fólia mert beültem (tök normálisan semmi beugrás pattant eggyet és( akocsim már rég járt) és már égett is a kis lámpa.
Ok, csak arra figyelj, hogy ha bőr ülésed van, akkor nem árt, ha pár órát áll a melegben, mielőtt nekiállsz szétszedni. 20 fokon rugalmasabb a bőr is, ami ez esetben szükséges lesz!
Csodálkozom, hogy egy sima beüléstől elpattan a fóliád. Azért nem olyan törékeny dolog. Amikor szereltem az ülésemet megnyugtatott a látványa, mert előtte sok rosszat olvastam róla. Olyanokat, hogy beletérdeléstől elszakad meg ilyesmi. Ez egy nagy szamárság! Olyan térdet nehéz elképzelni, amelyik kárt tud okozni egy szövettel/bőrrel bevont fólián. Az a ropi csaj, akinek ilyen térde van, az már a kocsiba való beszálláskor kettétörne.
2012.02.12. 20:52
gyerek528i írta:Hát igen én is olvastam ilyen rém híreket h rá térdeléstől el szakad. Figyeltem is mindig rá ,hogy ilyen ne legyen... hölgyekkel mindig fixen a hátsó ülésen
Aztán tegnap nem tudom mi történt vele. Am köszi a plusz tanácsot ezt a szoba hőmérsékletet megfogadom bár szerintem kárpitos veszi majd le .
2012.02.12. 22:49
Jerry írta:gyerek528i írta:Hát igen én is olvastam ilyen rém híreket h rá térdeléstől el szakad. Figyeltem is mindig rá ,hogy ilyen ne legyen... hölgyekkel mindig fixen a hátsó ülésen
Aztán tegnap nem tudom mi történt vele. Am köszi a plusz tanácsot ezt a szoba hőmérsékletet megfogadom bár szerintem kárpitos veszi majd le .
Foglaltságjelző fóliát honnan szereztél és mennyiért?
Én nem vinném ezért kárpitoshoz. Pár fémpöcökről kell csak leszedni a bőrt. PMiki rendesen körbe is fotózta a műveletet.
2012.02.21. 21:21

2012.02.23. 08:35

[/quote]2012.02.23. 12:11
2012.02.23. 12:15
2012.02.23. 12:18
Padre540 írta:A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..
Mármint a vanos cserére gondolsz?A saját szememnek azért elhiszem,mindennap látom a folyamatot.Kialakult a végleges dolog hogy mi lesz cserélve:vezérműlánc,a legalsó fogaskerék,a vanosokat meghajtó láncok,összes tömítés.
2012.02.23. 12:20
jlaci74 írta:Padre540 írta:A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..
Mármint a vanos cserére gondolsz?A saját szememnek azért elhiszem,mindennap látom a folyamatot.Kialakult a végleges dolog hogy mi lesz cserélve:vezérműlánc,a legalsó fogaskerék,a vanosokat meghajtó láncok,összes tömítés.
Szerintem a fényezésre gondolt.
A fotókkal tudod bizonyítani, hogy nem azért volt fényezve mert rommá törve...
2012.02.24. 07:51
jlaci74 írta:Padre540 írta:A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..
Szerintem a fényezésre gondolt.
A fotókkal tudod bizonyítani, hogy nem azért volt fényezve mert rommá volt törve...
2012.02.26. 00:05

2012.02.26. 07:59
kzolee írta:tbi01 tudja mi ez![]()
(megvannak az ültetőrugók a cápához)
2012.02.26. 11:51
kzolee írta:tbi01 tudja mi ez![]()
(megvannak az ültetőrugók a cápához)
2012.02.26. 12:00
2012.02.26. 12:05
gskill írta:Üdv urak!
Összeírtam az alkatrész-listát, véglegesedett a terv a kocsival. Marad, és megépítem a motort. Minden kopó alkatrészt kicserélek, és olyan patika lesz, hogy enni lehet majd róla.
No, akkor lássuk:
szelepfedéltömítés
Kipufogócső tömítés
Kipufogó sortömítés
manuális seb.váltó szimmering
olajteknőtömítés
vízpumpa
motortérnyitó bowden
légszűrő
olajszűrő
üzemanyagszűrő
stabilizátor összekötő
kormánymű gumiharang szett
motorolaj
szervóolaj
diffiolaj
hengerfej csavar készlet
kevlárkuplung
hengerfej felújítás
porvédő készlet
dugattyú gyűrű készlet
Szűrő, forgattyúsház szellőztetés
Kartergáz visszavezető
főtengely szimmering-főtengely
főtengely szimmering-váltóoldal
szervóolaj-csövek
főtengely állócsapágy
főtengely mozgócsapágy
donormotort előkészítettem, ha valami esetlegesen kellene...
Az építés márc 20-án kezdődik![]()