Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2012.02.02. 18:53

party írta:
LeviM5 írta:
Padre540 írta:Faceliftes lámpák cseréje megtörtént végre... :)

Kép

Nekem tetszik ez a szárny! 8)

Én is szemezgetek egy ilyennel e-bayon...Te hol "szerezted"? és mennyiért?

Szia!

A vaterán vettem,itt van egy:
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 91156.html

2012.02.11. 22:57

Sziasztok
Történt egy kis baleset az este meghalt az ülésfoglaltság jelzőm. Szerencsére van másik. Az s kérdésem lenne hogyan lehet azt kicserélni?
előre is köszi a segítséget

2012.02.11. 23:17

gyerek528i írta:Sziasztok
Történt egy kis baleset az este meghalt az ülésfoglaltság jelzőm. Szerencsére van másik. Az s kérdésem lenne hogyan lehet azt kicserélni?

Mi halt meg?
Az a kis kütyü, ami az ülés alatt van (Ülésfoglaltságjelző elektronika)?
Vagy maga a fólia szakadt el, ami az ülőlapon van?
A kis vezérlő cseréje 3 perc, a fóliáé egy laza fél napos művelet. Erről fényképes leírást a nagy közös ülés topikban találsz, hála PMiki klubtársnak.
A vezérlőt pedig csak el kell forgatni pár fokkal és akkor kijön a helyéről, utána már csak a csatlakozókat kell széthúzni.

2012.02.12. 13:35

Jerry írta:
gyerek528i írta:Sziasztok

Mi halt meg?
Az a kis kütyü, ami az ülés alatt van (Ülésfoglaltságjelző elektronika)?
Vagy maga a fólia szakadt el, ami az ülőlapon van?
A kis vezérlő cseréje 3 perc, a fóliáé egy laza fél napos művelet. Erről fényképes leírást a nagy közös ülés topikban találsz, hála PMiki klubtársnak.
A vezérlőt pedig csak el kell forgatni pár fokkal és akkor kijön a helyéről, utána már csak a csatlakozókat kell széthúzni.

Köszi a segítséget szerintem ma neki is állunk :)
Hát szerintem a fólia mert beültem (tök normálisan semmi beugrás pattant eggyet és( akocsim már rég járt) és már égett is a kis lámpa.

2012.02.12. 17:00

gyerek528i írta:Köszi a segítséget szerintem ma neki is állunk :)
Hát szerintem a fólia mert beültem (tök normálisan semmi beugrás pattant eggyet és( akocsim már rég járt) és már égett is a kis lámpa.

Ok, csak arra figyelj, hogy ha bőr ülésed van, akkor nem árt, ha pár órát áll a melegben, mielőtt nekiállsz szétszedni. 20 fokon rugalmasabb a bőr is, ami ez esetben szükséges lesz!
Csodálkozom, hogy egy sima beüléstől elpattan a fóliád. Azért nem olyan törékeny dolog. Amikor szereltem az ülésemet megnyugtatott a látványa, mert előtte sok rosszat olvastam róla. Olyanokat, hogy beletérdeléstől elszakad meg ilyesmi. Ez egy nagy szamárság! Olyan térdet nehéz elképzelni, amelyik kárt tud okozni egy szövettel/bőrrel bevont fólián. Az a ropi csaj, akinek ilyen térde van, az már a kocsiba való beszálláskor kettétörne. :)

2012.02.12. 18:25

Jerry írta:
gyerek528i írta:Köszi a segítséget szerintem ma neki is állunk :)

Ok, csak arra figyelj, hogy ha bőr ülésed van, akkor nem árt, ha pár órát áll a melegben, mielőtt nekiállsz szétszedni. 20 fokon rugalmasabb a bőr is, ami ez esetben szükséges lesz!
Csodálkozom, hogy egy sima beüléstől elpattan a fóliád. Azért nem olyan törékeny dolog. Amikor szereltem az ülésemet megnyugtatott a látványa, mert előtte sok rosszat olvastam róla. Olyanokat, hogy beletérdeléstől elszakad meg ilyesmi. Ez egy nagy szamárság! Olyan térdet nehéz elképzelni, amelyik kárt tud okozni egy szövettel/bőrrel bevont fólián. Az a ropi csaj, akinek ilyen térde van, az már a kocsiba való beszálláskor kettétörne. :)

Hát igen én is olvastam ilyen rém híreket h rá térdeléstől el szakad. Figyeltem is mindig rá ,hogy ilyen ne legyen... hölgyekkel mindig fixen a hátsó ülésen :)
Aztán tegnap nem tudom mi történt vele :(. Am köszi a plusz tanácsot ezt a szoba hőmérsékletet megfogadom bár szerintem kárpitos veszi majd le .

2012.02.12. 20:52

gyerek528i írta:Hát igen én is olvastam ilyen rém híreket h rá térdeléstől el szakad. Figyeltem is mindig rá ,hogy ilyen ne legyen... hölgyekkel mindig fixen a hátsó ülésen :)
Aztán tegnap nem tudom mi történt vele :(. Am köszi a plusz tanácsot ezt a szoba hőmérsékletet megfogadom bár szerintem kárpitos veszi majd le .

Foglaltságjelző fóliát honnan szereztél és mennyiért?
Én nem vinném ezért kárpitoshoz. Pár fémpöcökről kell csak leszedni a bőrt. PMiki rendesen körbe is fotózta a műveletet.

2012.02.12. 22:49

Jerry írta:
gyerek528i írta:Hát igen én is olvastam ilyen rém híreket h rá térdeléstől el szakad. Figyeltem is mindig rá ,hogy ilyen ne legyen... hölgyekkel mindig fixen a hátsó ülésen :)

Foglaltságjelző fóliát honnan szereztél és mennyiért?
Én nem vinném ezért kárpitoshoz. Pár fémpöcökről kell csak leszedni a bőrt. PMiki rendesen körbe is fotózta a műveletet.

Hát mi bontottunk szét 2 külföldi papíros( európai) E39 et és az egyik szövetbelsős volt és azt félre raktunk pont ezért....Köszi a segítséget :) sokat segítettél :)

2012.02.21. 21:21

denny19 írta:És egy kis lakatolás:
Kép
Kép
Kép
Kép

]

SZia padre a lakatolásnál hogy fújták az elemeidet???nekem is van 4 horpadás amit el kell majd tüntetni,motorháztető,bal hátsó sárvédő,jobb küszöbön ,jobb hátsó sárvédő...kis területeket fújtak,vagy teljes elem,szia[/quote]

Kész lett a fényezés is,16000ft/elem áron fújták.A csomagtartó teteje csak lakkozva lett.(Ezt magyarázzam meg,ha majd egyszer eladom,hogy nem volt törve)
Nemsokára pár képes beszámoló a vezérműlánc és vanos egységek cseréjéről. 8) Annyira meg van nyúlva hogy alul jelen van,felül pedig egyik vezérműtengely sincs! :shock:
Kép
Kép

2012.02.23. 08:35

Padre540 írta:
denny19 írta:És egy kis lakatolás:
Kép
Kép
Kép
Kép

]

SZia padre a lakatolásnál hogy fújták az elemeidet???nekem is van 4 horpadás amit el kell majd tüntetni,motorháztető,bal hátsó sárvédő,jobb küszöbön ,jobb hátsó sárvédő...kis területeket fújtak,vagy teljes elem,szia

Kész lett a fényezés is,16000ft/elem áron fújták.A csomagtartó teteje csak lakkozva lett.(Ezt magyarázzam meg,ha majd egyszer eladom,hogy nem volt törve)
Nemsokára pár képes beszámoló a vezérműlánc és vanos egységek cseréjéről. 8) Annyira meg van nyúlva hogy alul jelen van,felül pedig egyik vezérműtengely sincs! :shock:
Kép
Kép[/quote]
A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..

2012.02.23. 12:11

Sziasztok!
Ehhez a horpadás dologhoz én is hozzászolnék ,jön a tavasz.Múlthéten voltam fényezőnél,sok apró hiba van az autón ami már szúrja a szemem, de a motorháztetőn volt 2 mély horpadás,elmentem ,mondom az emberkének végül a motorháztetőt kellene fényezni,válasz ezt nem kell fényezni ad egy telefonszámot győrbe(OPEL NÁDOR) menjek jobban kijövök stb..mondom de a lakk is lejött,válasz nembaj azt ki tudja polirozni,mondom akkor megköszönném a telefonszámot elvileg nem én vagyok a szakember ,még ilyet nem is láttam ,ha meglesz minden alkatrész akkor menjek vissza és nekiáll a fényezésnek lakatolásnak mondja Erre a hét hétfőre el is megyek győrbe.Mikor egy idősebb ember meglátta a mocitetőt rögtön rávágta hogy ezt nem tudja megcsinálni.Mondtam is egyből ,ne vicceljen csak ezért jöttem el győrbe-(tatabánya)7000 benzin,mondom a fényező úr küldött,mondtam a nevét, meg bugyin rúgom hogyha csak ezmiatt küldött el, hogy közölje velem, hogy nem tudja ön megcsinálni,mert azt mondta hogy meg tudja csinálni.kb 2 óra munka után persze nem tudta kiszedni a horpadást adott a szarnak egy pofont,de 7000ft munkadijat igy is elkért.idegesen de hazajöttem,forrtam ,legszivesebben rögtön fényezőhőz mentem volna reklamálni,de igy nem lesz pénzem belőle ha pattogok.

Kérdésem az lenne hogy szerintetek a fényezés előtt közöljem a fényezővel hogy akkor a motorházetőt csinálja meg ingyen puszira vagy a fényezés végén közöljem hogy minusz 14000 be van kifizetésnél,vagy igy jártam.

Az biztos hogy ezt nem fogom lenyelni,mert olyan sok szarházi szakemberrel találkoztam hogy legszivesebben fejbelőném az összeset aki ilyan kókány melót csinál.ti hogy látjátok,botlott már valaki ilyen balfékekbe?
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

(bocsánat de nincs hosszú iii betűm)

2012.02.23. 12:15

A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..

Mármint a vanos cserére gondolsz?A saját szememnek azért elhiszem,mindennap látom a folyamatot.Kialakult a végleges dolog hogy mi lesz cserélve:vezérműlánc,a legalsó fogaskerék ami az olaj pumpát hajtja,még 1 valamelyik fogaskerék,a vez.tengelyeket meghajtó láncok,összes tömítés ami ehhez a folyamathoz tartozik.Minden alkatrész gyári a Wallisból.

Azt mondják hogy az olajpumpa tengelyén lévő fogaskereket először 20Nm-rel,utána 40Nm-rel kell lehúzni.14.00 óra környékén kaptam a telefont,hogy nem bírta a 20Nm-t és eltört a tengely.16.00-kor álltam a kapuban a másik pumpával a kezemben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Padre540 2012.02.23. 20:06-kor.

2012.02.23. 12:18

Padre540 írta:A fotók legyenek meg és akkor hihető a dolog..

Mármint a vanos cserére gondolsz?A saját szememnek azért elhiszem,mindennap látom a folyamatot.Kialakult a végleges dolog hogy mi lesz cserélve:vezérműlánc,a legalsó fogaskerék,a vanosokat meghajtó láncok,összes tömítés.

Szerintem a fényezésre gondolt.
A fotókkal tudod bizonyítani, hogy nem azért volt fényezve mert rommá volt törve...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jlaci74 2012.02.23. 12:21-kor.

2012.02.23. 12:20

jlaci74 írta:

Mármint a vanos cserére gondolsz?A saját szememnek azért elhiszem,mindennap látom a folyamatot.Kialakult a végleges dolog hogy mi lesz cserélve:vezérműlánc,a legalsó fogaskerék,a vanosokat meghajtó láncok,összes tömítés.

A fotókkal tudod bizonyítani, hogy nem azért volt fényezve mert rommá törve...

Ja tényleg.Bocs. :facepalm: :D . :doglotlo:

2012.02.24. 07:51

jlaci74 írta:

A fotókkal tudod bizonyítani, hogy nem azért volt fényezve mert rommá volt törve...

Köszi :)

2012.02.26. 00:05

tbi01 tudja mi ez :wink:

Kép

(megvannak az ültetőrugók a cápához 8) )

2012.02.26. 07:59

kzolee írta:tbi01 tudja mi ez :wink:

Kép

A polirperemes M5 felnivel ütős lesz! :wink:

2012.02.26. 11:51

kzolee írta:tbi01 tudja mi ez :wink:

Kép

Klassz! :franko: Persze, tudom!
Csak egy kérdés. Gátló is lesz hozzá rövidebb, vagy marad a gyári?,

Üdv Tbi

2012.02.26. 12:00

Üdv urak!
Összeírtam az alkatrész-listát, véglegesedett a terv a kocsival. Marad, és megépítem a motort. Minden kopó alkatrészt kicserélek, és olyan patika lesz, hogy enni lehet majd róla.

No, akkor lássuk:
szelepfedéltömítés
Kipufogócső tömítés
Kipufogó sortömítés
manuális seb.váltó szimmering
olajteknőtömítés
vízpumpa
motortérnyitó bowden
légszűrő
olajszűrő
üzemanyagszűrő
stabilizátor összekötő
kormánymű gumiharang szett
motorolaj
szervóolaj
diffiolaj
hengerfej csavar készlet
kevlárkuplung
hengerfej felújítás
porvédő készlet
dugattyú gyűrű készlet
Szűrő, forgattyúsház szellőztetés
Kartergáz visszavezető
főtengely szimmering-főtengely
főtengely szimmering-váltóoldal
szervóolaj-csövek
főtengely állócsapágy
főtengely mozgócsapágy

donormotort előkészítettem, ha valami esetlegesen kellene...

Az építés márc 20-án kezdődik :taps: :franko:

2012.02.26. 12:05

gskill írta:Üdv urak!
Összeírtam az alkatrész-listát, véglegesedett a terv a kocsival. Marad, és megépítem a motort. Minden kopó alkatrészt kicserélek, és olyan patika lesz, hogy enni lehet majd róla.

No, akkor lássuk:
szelepfedéltömítés
Kipufogócső tömítés
Kipufogó sortömítés
manuális seb.váltó szimmering
olajteknőtömítés
vízpumpa
motortérnyitó bowden
légszűrő
olajszűrő
üzemanyagszűrő
stabilizátor összekötő
kormánymű gumiharang szett
motorolaj
szervóolaj
diffiolaj
hengerfej csavar készlet
kevlárkuplung
hengerfej felújítás
porvédő készlet
dugattyú gyűrű készlet
Szűrő, forgattyúsház szellőztetés
Kartergáz visszavezető
főtengely szimmering-főtengely
főtengely szimmering-váltóoldal
szervóolaj-csövek
főtengely állócsapágy
főtengely mozgócsapágy

donormotort előkészítettem, ha valami esetlegesen kellene...

Az építés márc 20-án kezdődik :taps: :franko:

Szia!

Nem akarok bele dumálni, de ha elfogadod a véleményemet, akkor
a gyűrű garnitúrához cserélj hajtókar csapágyat is.
Még akkor is, ha jónak néz ki!

Üdv Tbi.
Hozzászólás küldése

VigLink badge