Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2009.11.09. 01:49

lepke írta:Helo
JÖN az M 5-6 Diesel 2012-től ma jelentették be 8O
üdv zoli

Hát egy bejelentés azé még nem a világ vége, de szerintem egy M-es BMW ne legyen dízel akármennyire is jók. Meg az az igazság, ha azonos feltételek mellett nézel egy benzinest és egy dízelt a benzines vhogy mindig erősebbre sikerül. Szívóban ugye nem is kérdés, hogy a benzin. Gyakorlatilag turbó nélkül a dízel nem is ér semmit. Amiben nyerőbb az a teljesítményhez képest kedvezőbb üzemanyag fogyasztás ezt aláírom meg teherszállításban verhetetlen, de ne akarjuk már egyes kategória zászlós hajóiba OMG

2009.11.09. 09:56

tRebroN írta:
simi64 írta:
tRebroN írta:
madox írta:

Így van, ráadásul az igazi bémvé a benzines bémvé , hehehehe :D :D :D

Pontosan így van ahogy mondod. Vég majd akkor jön el ha az M Power dízel lesz remélem ez sohanapján lesz. Ha nincs fordulat akkor feeling sincs :roll:

A feeling nem az üveghang miatt van!!!
A feeling attól jön, mikor megnyomja a hátadat az ülés! (alacsony fordulaton is)
bmwdance

Igen az is feeling, de a nyomaték becsapós dolog ám! Nem azt mondom, hogy nem kell, de lóerőtől leszel gyorsabb nem a nyomatéktól.

Helo tRebroN
Ez nem mindig így van :wink: hogy a lóerőtöl leszel gyorsabb :roll:
üdv zoli

2009.11.09. 11:07

lepke írta:Helo tRebroN
üdv zoli

Eddig bejött nekem szerintem BMW-nél is így van. A mostani OFF szaromba is több a hp mint a nyúton. Esetleg van vmi konkrét tapasztalatod ezügyben? Én kíváncsi vagyok...

2009.11.09. 12:24

Sziasztok!

Én is dieseles vagyok, nekem bejön!
Az utcánkban tuningolnak 1-es meg 2-es népautókat persze dieselt, hát azok se semmik! Gyorsulásira jártak alázni. Na meg persze szúnyogírtónak is beválnának...

Diesel Power!!!

2009.11.09. 12:25

tRebroN írta:
üdv zoli

Eddig bejött nekem szerintem BMW-nél is így van. A mostani OFF szaromba is több a hp mint a nyúton. Esetleg van vmi konkrét tapasztalatod ezügyben? Én kíváncsi vagyok...

Mindekettő fontos, a nyomaték és a lóerő is, és ahol mindkettőből sok van az bizony a V motor !

2009.11.09. 13:41

lepke írta:
tRebroN írta:
simi64 írta:
tRebroN írta:
madox írta:

Így van, ráadásul az igazi bémvé a benzines bémvé , hehehehe :D :D :D

Pontosan így van ahogy mondod. Vég majd akkor jön el ha az M Power dízel lesz remélem ez sohanapján lesz. Ha nincs fordulat akkor feeling sincs :roll:

A feeling nem az üveghang miatt van!!!
A feeling attól jön, mikor megnyomja a hátadat az ülés! (alacsony fordulaton is)
bmwdance

Igen az is feeling, de a nyomaték becsapós dolog ám! Nem azt mondom, hogy nem kell, de lóerőtől leszel gyorsabb nem a nyomatéktól.

Helo tRebroN
üdv zoli

tRebroN és a többieknek is: Akkor kis némi fizikai alapfogalmak.

A sok lóerő kell a nagy végsebesség és a emelkedőn való gyors felmenetelhez esetleg nagy terhelés alatt is nagy sebességhez szükséges. Nagyon prózaian fogalmazva az adott terhelés és út viszonyok között azon a fordulatszámon milyen sebesség elérhető (a max. fordulaton meg a max. sebesség). Sok lóerő kell a nehéz teher vontatásához.
A nyomaték az adott sebességen haladva az elugrási képesség tehát mennyire gyorsul avagy mennyire képes megváltoztatni a sebességét a kocsi.

A nyomja a hátadat a nyomatéktól jön. Megy a milyen gyorsan vagyok 200>250-en is. Minden ami megugrattam, állva hagytam, mennyi másodperc 0>100-ra, 80>120-ra, 100>200-ra stb. az mind nyomatéktól jön. Ez az "a" betü mint gyorsulás.

A megyek 250-el vagy a simán megy 200-al fel az emelkedőn meg a lóerőtől. Tehát ha ő megy 180-al és meg stabil 200-al eltávolodok (mert ő nem tud többel menni) ez a lóerőnek köszönhető. Ez a betü a "v" mint sebesség, vagy Vmax mint maximális sebesség.

tRebroN írta:Nem azt mondom, hogy nem kell, de lóerőtől leszel gyorsabb nem a nyomatéktól.

De kell és ráadásul mindkettő egyszerre: Egyik sincsen másik nélkül.
Minek a nagy nyomaték ha kicsi a végsebesség? És minek a nagy végsebesség ha egy óra múlva éred el?

Jackson, aki fogalom zavart korrigál
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jackson 2009.11.09. 13:44-kor.

2009.11.09. 13:44

madox írta:
Mindkettő fontos, a nyomaték és a lóerő is, és ahol mindkettőből sok van az bizony a V motor !

Nyomatékból az a jó amiből minél több és minél szélesebb tartományban áll rendelkezésre. Itt jön ki a dízelek "hátránya" a benzinhez képest, hogy kisebb az a tartomány amiben forgatni lehet. Természetesen a nagy fordulatszámú motorokkal szemben az élettartamot tekintve ez pedig előny, szal az érem mindig kétoldalú.
Ki-ki válasszon igényei szerint. Ha évi 40-50k km-ert mennék és BMW mellett tenném le a voksomat tuti vmi 20d-t választanék. Egyik barátomék most vettek egy faceliftes 320d touringot Steptronicot M csomaggal 18-as felnivel áhh nagyon szép full városi használat rövid távok legfeljebb 8 lityi ha vki autópályázik egy ilyennel, esetleg még kézi váltós is 6-6,5 100-on simán hozható vele, az meg nagyon baráti egy 15 mázsás kocsitól.

2009.11.09. 14:01

jackson írta:

A sok lóerő kell a nagy végsebesség és a emelkedőn való gyors felmenetelhez esetleg nagy terhelés alatt is nagy sebességhez szükséges. Nagyon prózaian fogalmazva az adott terhelés és út viszonyok között azon a fordulatszámon milyen sebesség elérhető (a max. fordulaton meg a max. sebesség). Sok lóerő kell a nehéz teher vontatásához.
A nyomaték az adott sebességen haladva az elugrási képesség tehát mennyire gyorsul avagy mennyire képes megváltoztatni a sebességét a kocsi.

A nyomja a hátadat a nyomatéktól jön. Megy a milyen gyorsan vagyok 200>250-en is. Minden ami megugrattam, állva hagytam, mennyi másodperc 0>100-ra, 80>120-ra, 100>200-ra stb. az mind nyomatéktól jön. Ez az "a" betü mint gyorsulás.

A megyek 250-el vagy a simán megy 200-al fel az emelkedőn meg a lóerőtől. Tehát ha ő megy 180-al és meg stabil 200-al eltávolodok (mert ő nem tud többel menni) ez a lóerőnek köszönhető. Ez a betü a "v" mint sebesség, vagy Vmax mint maximális sebesség.

tRebroN írta:Nem azt mondom, hogy nem kell, de lóerőtől leszel gyorsabb nem a nyomatéktól.

Minek a nagy nyomaték ha kicsi a végsebesség? És minek a nagy végsebesség ha egy óra múlva éred el?

Nincs egyik a másik nélkül ez így van. Meg úgy tudom amikor kocsi teljesítményét mérik akkor is nyomatékból van átszámolva a lóerő viszont a nagy terhekhez nyomaték kell nem lőerő. Minél nagyobb teherszállítót veszel alapul annál nagyobb a lóerő nyomaték közti differencia a hajómotoroknál már simán a 100.000 a több millióhoz az arány a nyomaték javára. Olvastam olyan soros 10 hengeres hajómotorról aminél a kb 100.000 lóerőhöz 8 millió newtonméter nyomaték párosult és forgott vagy 100-at percenként. Vagy nézz meg pl egy 12 literes v6-os kamion vagy busz motort abba se a lóerő a sok hanem a nyúton:D

Ami a gyorsulást illeti hidd el lóerő kell a minél több lóerő a lényeg persze egy adott nyomaték is kell hisz nincs egyik a másik nélkül ez így igaz, de két egyforma típusú autó közül a 300 lovas 420 nyútonos kocsi fordulaton kikap egy 325 lovas, de csak 320 nyútonos kocsitól. Amiben jobb egy nyomatékosabb autó az a rugalmasság ez megint egy külön mese, de fordulaton horsepower kell, hogy gyorsabb légy.

2009.11.09. 14:19

Sziasztok!

A nyomaték egy erőkar és a rá ható erő függvénye. Ha egy olyan 1 méter hosszú rudat tartassz a kezedben, aminek a végén 10 dkg nehezék van, akkor a gravitációs erő ezt a rudat 1 newtonméter erővel probólja kicsavarni a kezedből. Mivel szó szerint csavarni próbálja, ezért hívják forgató nyomatéknak. A nehezék és az erőkar változtatásának függvényében változik a nyomaték. Ha a súlyt az 1m hosszú rúd végén a 10x-esére növeled vagyis 1kg-ra akkor a forgatónyomaték 10 Nm lesz. Ha a súly marad 10 dkg de a rudat meghosszabbítod 10 méterre, akkor a forgatónyomaték szintén 10 Nm lesz.

A motorban ez a hajtókar elforgatsát jelenti, vagyis hogy a dugattyú mekkora erővel képes elforgatni a hajtókart. A teljesítmény méréséhez ez nem elég. Ahhoz az kell hogy ezt az erőt egy adott idő alatt hányszor tudja elvégezni. Ezt mérjük Kw-ban vagy lóerőben.

Hiába nagyobb a nyomatéka a dízeleknek, ha a feladatot (főtengely forgatása), adott idő alatt kevesebbszer képesek elvégezni. A nyomaték nagysága miatt használják a tehergépekben a dízel motorokat előszeretettel, mivel itt fontos a nagy tömeg mozgatása.

Én is dízellel járok, de benzinre szavaztam! Ha nagy leszek remélem megengedhetem magamnak a benzines BMWt. Addig ketyegek tovább a TDSsel :)

2009.11.09. 14:27

tRebroN írta:
jackson írta:

Nincs egyik a másik nélkül ez így van. Meg úgy tudom amikor kocsi teljesítményét mérik akkor is nyomatékból van átszámolva a lóerő viszont a nagy terhekhez nyomaték kell nem lőerő. Minél nagyobb teherszállítót veszel alapul annál nagyobb a lóerő nyomaték közti differencia a hajómotoroknál már simán a 100.000 a több millióhoz az arány a nyomaték javára. Olvastam olyan soros 10 hengeres hajómotorról aminél a kb 100.000 lóerőhöz 8 millió newtonméter nyomaték párosult és forgott vagy 100-at percenként. Vagy nézz meg pl egy 12 literes v6-os kamion vagy busz motort abba se a lóerő a sok hanem a nyúton:D

Ami a gyorsulást illeti hidd el lóerő kell a minél több lóerő a lényeg persze egy adott nyomaték is kell hisz nincs egyik a másik nélkül ez így igaz, de két egyforma típusú autó közül a 300 lovas 420 nyútonos kocsi fordulaton kikap egy 325 lovas, de csak 320 nyútonos kocsitól. Amiben jobb egy nyomatékosabb autó az a rugalmasság ez megint egy külön mese, de fordulaton horsepower kell, hogy gyorsabb légy.

Helo tRebroN
Egy pár adat 0-1000méterig
645i..E63..333lóerő...450nm...26.1s
75oi..E65..367lóerő...490nm...26.2s
535d..E60..272lóerő...560nm..26.1s
A faceliftes 535d...E60..286lóerő..580nm..25.4s az EZER méter
Nullátol százig természetesen a diesel több mint egy másodpercet kap indulásnál nagy a hátrány
egy pörgős benzineshez képest
De viszont a benzines 200-felett eléggé elgyengül OTT jön ki a nyomaték
üdv zoli

2009.11.09. 14:36

Nullátol százig természetesen a diesel több mint egy másodpercet kap indulásnál nagy a hátrány
üdv zoli

Még jó hogy egyforma típusról beszéltem :roll: Pl a 335i a 335d nek 3. sebességi fokozatban nyúlik el. Most hagyjuk a katalógus adatokat mert pl a bömösök önsúlya is 70kg-os emberrel meg 5 kg csomaggal van megadva. :help2

A fenti esetben meg pl turbóst hasonlítasz szívóhoz. Biztos vagyok benne, hogy azonos jellegű teljesítmény nyomaték görbét csak agyon elektronikázva lehet elérni ez esetben.

2009.11.09. 14:51

tRebroN írta:
üdv zoli

Még jó hogy egyforma típusról beszéltem :roll: Pl a 335i a 335d nek 3. sebességi fokozatban nyúlik el. Most hagyjuk a katalógus adatokat mert pl a bömösök önsúlya is 70kg-os emberrel meg 5 kg csomaggal van megadva. :help2

A fenti esetben meg pl turbóst hasonlítasz szívóhoz. Biztos vagyok benne, hogy azonos jellegű teljesítmény nyomaték görbét csak agyon elektronikázva lehet elérni ez esetben.

Helo

Üres tömeg: Az érték megadásakor 90%-ban feltöltött üzemanyagtartályt, valamint 68 kg-os vezetőt és 7 kg csomagot vettünk figyelembe. Az üres tömeg szériakivitelű gépkocsikra vonatkozik. A kiegészítő felszerelések miatt ez az érték növekedhet.
üdv zoli

2009.11.09. 15:50

lepke írta:
Üres tömeg: Az érték megadásakor 90%-ban feltöltött üzemanyagtartályt, valamint 68 kg-os vezetőt és 7 kg csomagot vettünk figyelembe. Az üres tömeg szériakivitelű gépkocsikra vonatkozik. A kiegészítő felszerelések miatt ez az érték növekedhet.
üdv zoli

Magamból kiindulva meg látva a németeket 68kg-os ember viccesen néz ki :D:D tuti a német átlag nehezebb amcsikról meg ne is beszéljünk :D
Kéne egy topic, hogy ki hány kiló és hogy állandóan mennyi plusz súllyal járkál :D:D:D

2009.11.09. 16:08

tRebroN írta:
üdv zoli

Helo
Igazad Van az E60 535i kellene összehesonlítani az E60 535d-vel
üdv zoli

2009.11.09. 16:53

üdv zoli

Chippelésen kívül tuningolta már vmilyen cég komolyabban ezt a 2 mocikát (35d és 35i)? Gondolok itt pl. turbócserére meg ilyenek! Tudsz ilyenről mert 3 liter benzin ikerturbótól 306 paci az eléggé lájtos power :D pl egy supra ezt tudta 1993-ban :D:D simán van még tartalék ezekben a mocikban dízelben is, de főleg a benzinesben.

2009.11.09. 17:08

tRebroN írta:
üdv zoli

Chippelésen kívül tuningolta már vmilyen cég komolyabban ezt a 2 mocikát (35d és 35i)? Gondolok itt pl. turbócserére meg ilyenek! Tudsz ilyenről mert 3 liter benzin ikerturbótól 306 paci az eléggé lájtos power :D pl egy supra ezt tudta 1993-ban :D:D simán van még tartalék ezekben a mocikban dízelben is, de főleg a benzinesben.

Helo
,,,,,,,,KATT IDE,,,,,,,
üdv zoli

2009.11.09. 18:07

,,,,,,,,KATT IDE,,,,,,,
üdv zoli

Thx! Írtam, hogy csippelésen kívül...azért köszönöm! Cserébe 335i-hez cuccok by Dinan van Intercooler upgrade, olajhűtő upgrade, többlépcsős motorvezérlés átírás. Igazából turbokit upgrade-el lesz vadállat, ha majd lesz hozzá, sajna csakis aranyárban :(

2009.11.09. 21:28

Sziasztok!

Én ugy vagyok ezzel a Diesel vs. Benzin témával, hogy nem érdekel.

Amit nézek egy auton, hogy szép és igényes legyen.

Elismerek egy szép 520i-t is, ugymint egy 520d-t is.

Szép legyen és Bmw.

Ennyi :)

2009.11.09. 22:41

hegylako írta:Sziasztok!

Mert hegylako vagy és ritkán jársz lent... :nyelves:

:benzin

2009.11.10. 07:52

strobi írta:
hegylako írta:Sziasztok!

Mert hegylako vagy és ritkán jársz lent... :nyelves:

:benzin

Viszont fentröl mindent látok...
Hozzászólás küldése

VigLink badge