Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2016.08.21. 12:49

nzoli2 írta:Szia, Dávid!

Szépen illeszkedik?
Te magad raktad be?
Kellett bármi kiegészítőt venned hozzá?

-kérdéseidre tömören válaszolva:
Az illeszkedése nem tökéletes mivel enyhén ívelt a front panel (X5-höz ideális)
(a képen pirossal jelölve)

Kép

Én magam raktam be, a gyári beépítőkeret eltávolítása a meló, nagyon szét kell hozzá bontani.
A berögzítés ehhez képest már semmi.

Nem kell hozzá semmit venni, minden jár hozzá ami a beüzemeléshez, beszereléshez kell.
Egy pozitív kábelt kellett átkötni.

Üdv. Zoltán

Szia Zoli,

Ha nem túl nagy kérés, oldalról is lefényképeznéd? Az érdekelne engem, hogy a díszléc alatti részhez hogy passzol. Köszi.

2016.08.21. 13:44

kova írta:
nzoli2 írta:Szia, Dávid!

Szépen illeszkedik?
Te magad raktad be?
Kellett bármi kiegészítőt venned hozzá?

-kérdéseidre tömören válaszolva:
Az illeszkedése nem tökéletes mivel enyhén ívelt a front panel (X5-höz ideális)
(a képen pirossal jelölve)

Kép

Én magam raktam be, a gyári beépítőkeret eltávolítása a meló, nagyon szét kell hozzá bontani.
A berögzítés ehhez képest már semmi.

Nem kell hozzá semmit venni, minden jár hozzá ami a beüzemeléshez, beszereléshez kell.
Egy pozitív kábelt kellett átkötni.

Üdv. Zoltán

Szia Zoli,

Ha nem túl nagy kérés, oldalról is lefényképeznéd? Az érdekelne engem, hogy a díszléc alatti részhez hogy passzol. Köszi.

Szerintem elég jól kiderül ebből is, h semennyire :D

Tapatalkkal küldve az én SM-N9005 eszközömről

Ezt a hozzászólást a szerzőnek dreizwanzig az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2016.08.21. 16:19

Ha nem túl nagy kérés, oldalról is lefényképeznéd? Az érdekelne engem, hogy a díszléc alatti részhez hogy passzol. Köszi.[/quote]
Szerintem elég jól kiderül ebből is, h semennyire :D

Tapatalkkal küldve az én SM-N9005 eszközömről[/quote]

:) Engem a ezen a képen látható rész érdekelne.

http://kepfeltoltes.hu/160821/20160821_ ... es.hu_.jpg

2016.08.21. 23:27

Sziasztok!

2001 16:9 navi az autó leállítása után kikapcsol, rádió led kikapcsol, viszont a rádió tovább működik. Gombokra nem reagál már bekapcsolt állapotban sem, állomást választani, hangszín, minden ami rádió gomb, nem reagál. Volt már valakinek ilyen problémája? Előre is köszi!

2016.09.16. 12:03

Sziasztok!
Szeretnék a navira Európa térképet telepíteni (de legalább a belföldit).
Illetve szeretnék DVD-t is nézni, ha már a tv nem használható...
Segítséget szeretnék kérni, hogy fogják hozzá?
A GPS telepítő olvassa egyáltalán a dvd-t? Vagy cserélni kell?
A GPS program ( lehetőleg frissebb verzió) hol szerezhető be?
Előre is köszi a segítséget!!!

2016.09.16. 13:10

JNC 676 írta:hogy fogják hozzá?

Első nekifutásra az adatlapodat töltsd ki, mert jelenleg az sem derül ki milyen autód is van. Ezt kiegészítheted egy bemutatkozással a megfelelő topicban.
Második nekifutásra mondjuk kérdezés helyett előbb olvasgatnék, hátha van már válasz a kérdésemre. Ezt pedig itt kezdeném, kiegészítve jelen topic átolvasásával, google keresésekkel stb.
Harmadjára, ha nem találom meg a választ, akkor kérdeznék.

16:9 gyári NAVI

2016.09.27. 07:35

Sziasztok, rakott be már valaki esetleg gyári navigációt olyan E39be, melyben nem volt alapból? Ha igen, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen.

Re: 16:9 gyári NAVI

2016.09.27. 09:48

kova írta:Sziasztok, rakott be már valaki esetleg gyári navigációt olyan E39be, melyben nem volt alapból? Ha igen, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen.

Rakott! Több oldal szól erről! Jobbra fenn a kereső.
Nem fogod akarni! :)

2016.09.27. 12:11

Igen, azt látom, hogy akarni nem fogom. :-D de megpróbálom... A beszerelése nem nagy ügy, kb. 1 napos munka. Engem inkább a szoftveres része érdekelt volna.

2016.09.27. 13:14

kova írta:Igen, azt látom, hogy akarni nem fogom. :-D de megpróbálom... A beszerelése nem nagy ügy, kb. 1 napos munka. Engem inkább a szoftveres része érdekelt volna.

Sőt, ha megvan a retrofit kábel hozzá, akkor még könnyebb! :mrgreen:

Egyébként meg ha gyárit raksz bele, akkor szoftverelés nélkül is működni fog! :wink:

2016.09.28. 05:54

vaszarig írta:
kova írta:Igen, azt látom, hogy akarni nem fogom. :-D de megpróbálom... A beszerelése nem nagy ügy, kb. 1 napos munka. Engem inkább a szoftveres része érdekelt volna.

Sőt, ha megvan a retrofit kábel hozzá, akkor még könnyebb! :mrgreen:

Egyébként meg ha gyárit raksz bele, akkor szoftverelés nélkül is működni fog! :wink:

Köszi az infót, full gyárit rakok bele. Azt mondod, csak összedug, és működik minden? Semmi feltanítás, beállítás? Mi is az a retrofit kábel?

2016.10.19. 21:20

Sziasztok. Most regisztráltam az oldalon,mert segítségre lenne szükségem. A bmwfanatics közösségnek tagja vagyok, csak sajna ott aki eddig ebben a témában segített jó ideje már nem jelentkezett, így ezidáig ezt a fórumot olvasgattam. Az autómban ( E46, 320 d) 16:9 kijelző, mk Iv modul és egy bm54 rádió található. Mivel szerettem volna egy tolatókamerát, beszereztem egy analóg tv modult és egy retrofit kábelt,amivel a tv modult és a navit kötöttem össze.
A kijelzőn szépen meg is jelent a tv funkció. Mivel kamerám még nem volt, próbaként a tv modul fehér csatiján bepinneztem az av bemenetet és egy videómagnóról a filmet is szépen megjelenítettem a kijelzőn, ami működött is, hanggal együtt. ( mondjuk azt nem értettem, hogy az av kábelt miért kellett külön testelni ) Közben meglett a kamera ( autóspecifikus, rendszám világítás helyére való) A tv modul fehér csatijába szépen be is pineztem a 13 és 14 lábra a videókábelt, kapott feszt és testet is a kamera, majd a kék csati 17 lábáról testeltem próbaként. A kijelző a testre azonnal reagál de a kamera képe helyett sötét képernyő fogad. Tervem, hogy a tolatólámpáról relével húzatom meg ezen a 17 lábon lévő testet, de sajna nem jön a kamera képe. Másik kamerát is kötottem már a fehér csati 13-14 lábára de nincs kép. Hétvégén kipróbálom az av bemenetről ( hiszen a videó arról ment ) de egyenlőre tanácstalan vagyok. Tv beállításokat próbáltam. Mit rontok el ? A két kamera nem lehet rossz. A retrofit kábel gyári, vagy abból hiányozhat még valami ? A tv modul rossz ? Vagy bennem a hiba ? Kérem aki jártas segítsen. Köszönöm

2016.10.20. 09:28

Hektor írta:Sziasztok. Most regisztráltam az oldalon,mert segítségre lenne szükségem. A bmwfanatics közösségnek tagja vagyok, csak sajna ott aki eddig ebben a témában segített jó ideje már nem jelentkezett, így ezidáig ezt a fórumot olvasgattam. Az autómban ( E46, 320 d) 16:9 kijelző, mk Iv modul és egy bm54 rádió található. Mivel szerettem volna egy tolatókamerát, beszereztem egy analóg tv modult és egy retrofit kábelt,amivel a tv modult és a navit kötöttem össze.
A kijelzőn szépen meg is jelent a tv funkció. Mivel kamerám még nem volt, próbaként a tv modul fehér csatiján bepinneztem az av bemenetet és egy videómagnóról a filmet is szépen megjelenítettem a kijelzőn, ami működött is, hanggal együtt. ( mondjuk azt nem értettem, hogy az av kábelt miért kellett külön testelni ) Közben meglett a kamera ( autóspecifikus, rendszám világítás helyére való) A tv modul fehér csatijába szépen be is pineztem a 13 és 14 lábra a videókábelt, kapott feszt és testet is a kamera, majd a kék csati 17 lábáról testeltem próbaként. A kijelző a testre azonnal reagál de a kamera képe helyett sötét képernyő fogad. Tervem, hogy a tolatólámpáról relével húzatom meg ezen a 17 lábon lévő testet, de sajna nem jön a kamera képe. Másik kamerát is kötottem már a fehér csati 13-14 lábára de nincs kép. Hétvégén kipróbálom az av bemenetről ( hiszen a videó arról ment ) de egyenlőre tanácstalan vagyok. Tv beállításokat próbáltam. Mit rontok el ? A két kamera nem lehet rossz. A retrofit kábel gyári, vagy abból hiányozhat még valami ? A tv modul rossz ? Vagy bennem a hiba ? Kérem aki jártas segítsen. Köszönöm

Szia!

Én úgy emlékszem, hogy nem a video bemenetre kell tenni, van külön
tolatókamera bemenet, ha ezt a topikot végiglapozod, meg fogod találni.
Plusz dolog még, hogy emlékeim szerint a tolatókamera bemenet NTSC jelet vár,
nem Pal-t, remélem, ilyen kamerát vettél.

Üdv.

Odus

2016.10.20. 20:22

odus írta:
Hektor írta:Sziasztok. Most regisztráltam az oldalon,mert segítségre lenne szükségem. A bmwfanatics közösségnek tagja vagyok, csak sajna ott aki eddig ebben a témában segített jó ideje már nem jelentkezett, így ezidáig ezt a fórumot olvasgattam. Az autómban ( E46, 320 d) 16:9 kijelző, mk Iv modul és egy bm54 rádió található. Mivel szerettem volna egy tolatókamerát, beszereztem egy analóg tv modult és egy retrofit kábelt,amivel a tv modult és a navit kötöttem össze.

Szia!

Üdv.

Odus

Köszönöm hogy reagáltál ! Lehet hog, nem voltam egyértelmű, elnézést érte. Tehát a tolatókamera jelbemenetelére kötöttem ( 13-14 láb) és váltottam Ntsc- re is. Közben lehet hogy meg lesz a hiba, egy külföldi fórumon akadtam hasonló problémára, ahol valami olyasmi probléma van, hogy az utólagosan betett tv modulhoz vásárolt retrofit kábellel volt probléma. Tipus és évjáratfüggően változik a kábelnél a lábkiosztás. Most az előbb kiszereltem a retrofit kábelt, ellenőrzöm a kábel csatlakozóin a lábakat és összehasonlítom a navitól futó gyári kiosztással. Hogy ebből mi lesz ?

2016.10.22. 07:01

Szia!

Üdv.

Odus[/quote]

Köszönöm hogy reagáltál ! Lehet hog, nem voltam egyértelmű, elnézést érte. Tehát a tolatókamera jelbemenetelére kötöttem ( 13-14 láb) és váltottam Ntsc- re is. Közben lehet hogy meg lesz a hiba, egy külföldi fórumon akadtam hasonló problémára, ahol valami olyasmi probléma van, hogy az utólagosan betett tv modulhoz vásárolt retrofit kábellel volt probléma. Tipus és évjáratfüggően változik a kábelnél a lábkiosztás. Most az előbb kiszereltem a retrofit kábelt, ellenőrzöm a kábel csatlakozóin a lábakat és összehasonlítom a navitól futó gyári kiosztással. Hogy ebből mi lesz ?[/quote]

Retrofit kábelt ellenőriztem,kimértem a vezetékelését,szerintem jó. Igaz,hogy a kamera vezetékelését a végleges elvezetés és beszerelés előtt csak a csomagtartóban próbáltam , így nem forrasztások, hanem egyszerű összekötések voltak. Ez zavarhatja ennyire az av jelet ? ( Némi ugráló képhez hasonlót láttam ) Lehet hogy a Tv modulba is jobb lenne beforrasztani a kamera kivezetést ? No még egy nekifutást teszek egy harmadik kamerával, aztán ha nem megy hagyom a fenébe ezt a projektet.

2016.10.28. 19:46

Szia.

Üdv a klubban! Nekem ugyan ez volt hiba csak nekem nem utólagosan került bele a tv tuner. Mindent 10x átnéztem... Majd bele került egy utolsó szériás tv tuner és egyből jó lett minden.

2016.10.29. 07:07

Szia! Köszönöm hogy válaszoltál. Igen, most már nekem is megfordult a fejemben,hogy a tv modullal lehet problémám. Sajna ezt akkor fogom csak megtudni,h a szerzek még egyet, bár kezd elmenni a kedvem tőle, mert eléggé sokba lesz már ez a kamera. Futok még egy kört. Jó lenne megtudni hogy a tv modult hogyan lehetne ellenőrizni,de gyanítom itt csak a próbálgatás segít. Ha lesz fejlemény megírom ide. További szép napot!

2016.10.29. 07:39

Nekem fekete tuner volt alapból azzal nem ment. Kaptam Strobi klubtárstól egy fém színűt (szintén MK1 bus-os volt) azzal se ment. Itt irta egy klubtárs hogy neki ment. Majd betettem 2001-eset amihez pibus.tv upgrade.
Egyből mükődött.

Kitartást!!!

2016.10.29. 12:03

Köszönöm a biztatást, igyekszek:) Egyenlőre várom a jövőhetet, újabb kamera végett, de ha azzal sem megy marad a modul csere. Nyugtatom magam, hogy egyenlőre ez a problémám, másoknak meg ez talán sokkal égetőbb bajaik vannak. Meg hát ismerem magam, ha ez is jó lesz,találok valami újabb megoldandó dolgot :)

2016.10.29. 15:21

Addig ha van kedved megprobálhatód hogy AV-ben van egy SET menü ott tudod állitani PAL/NTSC képszabványt utána kapcsolja egy R-t hátha megjön a képe valamelyikre.
Hozzászólás küldése

VigLink badge