![]() |
2013.05.02. 12:33
Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Gondolkodom a házilag elvégzett turbó tisztításon. Ahogy nézegettem a képeket, elég nehéz lehet kiszedni a csigát. Mennyire szívás ez a művelet? Feletsjem el az egészet, vagy csinált már egyáltalán ilyet valaki? :O
Én már vettem le a turbót, annyira nem veszélyes. Tömítéseket vegyél.
LINK
Ja, ami majdnem megakasztott, az az, hogy normál hatlapfejű dugókulcs nem jó azokhoz a csavarokhoz ami a szívócsonkhoz fogja a turbót, hanem ez a fajta kell:
Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsot![]()
Ami az aláfekvést illeti, az is kihagyhatatlan része a műveletnek? Mármint csak onnan fogom tudni kiszabadítani?
2013.05.02. 12:55
barbrady írta:Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Gondolkodom a házilag elvégzett turbó tisztításon. Ahogy nézegettem a képeket, elég nehéz lehet kiszedni a csigát. Mennyire szívás ez a művelet? Feletsjem el az egészet, vagy csinált már egyáltalán ilyet valaki? :O
LINK
Ja, ami majdnem megakasztott, az az, hogy normál hatlapfejű dugókulcs nem jó azokhoz a csavarokhoz ami a szívócsonkhoz fogja a turbót, hanem ez a fajta kell:
Ami az aláfekvést illeti, az is kihagyhatatlan része a műveletnek? Mármint csak onnan fogom tudni kiszabadítani?
Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
2013.05.02. 13:07
barbrady írta:Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Gondolkodom a házilag elvégzett turbó tisztításon. Ahogy nézegettem a képeket, elég nehéz lehet kiszedni a csigát. Mennyire szívás ez a művelet? Feletsjem el az egészet, vagy csinált már egyáltalán ilyet valaki? :O
LINK
Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
(bocsi)
2013.05.02. 13:21
Haminda írta:barbrady írta:Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
Akkor ez izgalmasabb lesz mint gondoltam.![]()
![]()
A szívócsonkhoz való leoperáláshoz szükséges dugókulcs méretét/nevét meg tudod mondani?
Köszönöm szépen!
2013.05.02. 13:22
simi64 írta:barbrady írta:Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
Azért nem hinném hogy olyan nehéz lehet hozzáférni...![]()
Két henger azért sok helyet biztosít![]()
(bocsi)
2013.05.02. 13:32
barbrady írta:simi64 írta:barbrady írta:Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
(bocsi)
Az a baj, hogy a 2 henger előlről hiányzik, ez pedig oldalt van
2013.05.02. 14:05
2013.05.02. 19:56
leslie írta:barbrady írta:simi64 írta:barbrady írta:Sajnos igen. Az olajcsöveket csak alulról tudod lekötni, és ha jól emlékszek valamelyik kipufogó csavarhoz is csak alulról férsz hozzá. És magát a turbót is lefelé tudod kivenni. A kisebbik gumicsövet mindenképpen vedd meg, mert azt el kellett vágnom, nem bírtam lehúzni a csonkról.
(bocsi)
Az a baj, hogy a 2 henger előlről hiányzik, ez pedig oldalt van
A mínusz 2 henger, az mínusz 2 henger ! Tök mindegy hogy hol van, attól ( a 2 henger hiányától ) jobban hozzá lehet férni![]()
![]()
![]()
2013.05.02. 20:40
jlaci74 írta:Ezek szerint a Wartburgban még könnyebb turbot cserélni ...
2013.05.03. 10:45
Haminda írta:jlaci74 írta:Ezek szerint a Wartburgban még könnyebb turbot cserélni ...
P126-ról nem is beszélve
2013.05.03. 10:52
simi64 írta:Haminda írta:jlaci74 írta:Ezek szerint a Wartburgban még könnyebb turbot cserélni ...
P126-ról nem is beszélve
Pontosan![]()
Sikerült
2013.05.04. 14:28
2013.05.04. 14:49
velencei75 írta:Sziasztok!
Ma, hogy motoszkáltam a motornál alulról, észrevettem, hogy a turbó olajos-olajsáros, de egész vékony rétegben van a szívó oldalon, ahol rá megy a szívócső. Persze a szívócső is.
Szerintetek?
Amióta nálam van a kocsi a turbóval semmi bibi. 190e- vel vettem, most 377e.
Eléri lassan a turbót a vég?
2013.05.04. 14:58
leslie írta:velencei75 írta:Sziasztok!
Ma, hogy motoszkáltam a motornál alulról, észrevettem, hogy a turbó olajos-olajsáros, de egész vékony rétegben van a szívó oldalon, ahol rá megy a szívócső. Persze a szívócső is.
Szerintetek?
Ha egészen vékony a réteg, akkor hagyd a fenébe. Hogy megbizonyosodj a turbód állapotáról, ahhoz meg kéne mozgatni a turbó tengelyét, hogy lötyög-e ..... Amúgy diaggal lehet turbó nyomást mérni, abból pedig lehet következtetni a turbó állapotára.... Viszont a turbó sem örök életű.....
2013.05.04. 20:44
Szerintetek?
2013.05.04. 21:57
Szerintetek?
2013.05.05. 01:11
morv írta:velencei75 írta:Sziasztok!
Szerintetek?
Kartergaz szurot csereltel? Vagy mar az uj fajta van benne?
2013.05.05. 07:43
jlaci74 írta:velencei75 írta:Sziasztok!
Szerintetek?
Az nem lehet... A BMW -kről 200e. km-nél leesik a turbó ... vagy nem ...?
2013.05.05. 07:51
Szerintetek?
2013.06.06. 16:07