Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.03.02. 23:25

Imco írta:
Celtic írta:Tegnap subarus srácokkal beszélgettem (12L-es fogyasztás miatt, ami cirka annyi mint a bmw), és megállapítottuk, hogy a 420Ft/Literes üzemanyag ár a lélektani, aminél el kell gondolkodni.
Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.

Sajnos már ott vagyok.
4-5 naponta teli tankról, 8-10-14 nap teli tanknál tartok.
"WC-re is kocsival járok" típus vagyok. Ebből még nem engedtem, de pl. 5x meggondolom hogy menjek -e egy nap 2. 3.
alkalommal kv-zni mert az 4 km/alkalom és nem feltétlen szükséges. Még sorolhatnám.... :(
A tömegközlekedést továbbra sem preferálom.
Akkor inkább motorozok. :)

Ha kevesebbet kávézol, kevesebbet is fogsz WC-re járni!

Dupla megtakarítás! :lol:

(vagy inkább sörözz, a vasat meg hagyd a garázsban! :wink:

2011.03.03. 09:35

szekeres írta:Max gyalog viszem a gyereket az oviba, de az legyen a szemetek előtt kedves BENZINES barátaim, hogy ha 400Ft lesz a benya akkor olcsóbbnál olcsóbban vehetünk jobbnál jobb autókat! :D

Nekünk kábé 20 perc az ovi és gyalog szoktunk menni csak nagyon ritkán amikor melóból épphogy haza érek vagy utánna rohanni kell megyünk kocsival.

Az ovónénik mondták, hogy nagyon látszik a gyerekeken melyiket hozzák kocsival és gyalog mert ugyebár a kocsival érkező még alszik meg lusta. A gyalog sétáló meg felébred és élénk lesz addigra.

Jackson, aki nem benzin spórolásdilag de egyáltalán nem szeret 10 perces távolságra kocsival menni

2011.03.03. 10:55

Én egyet nem értek de azt nagyon... :roll:

Uncsitesómmal beszéltem valamelyik nap pont az üzemanyag árakról,hogy milyen "érzékeny lett" az ár ingadozás... 8O
Ő erre azt mondta,hogy ez mind piac spekuláció és egyszerűen megmagyarázta és szerintem teljesen igaza van sajnos... :twisted:

Mondja nekem,hogy emlékezz Robi mikor még anno Simson-oztunk /95-98/-ról beszélek... Akkor is ingadozott a forint a Márkához ismétlem Márkához és a Dollárhoz képest is de akkoriban volt,hogy egész évben 168Ft-ért tankoltunk végig :!:
Következő év elején emelték az inflációnak megfelelően vagy esetleg a jövedéki adó "kicsi emelkedése" miatt és az úgy is maradt sokáig esetleg kicsit lejjebb ment... :roll:

Most meg ugye mi pont a 3% "Libiai" kitermelésből kapunk vagy legalább is jól lehet rá hivatkozni!!!
Az árfolyam ingadozás pont olyan mint a Lakáshitelnél felfelé érzékenyen érinti az árat de "árfolyam csökkenésnél" alig észrevehető a csökkenés... :evil:

2011.03.03. 11:10

strobi írta:Most meg ugye mi pont a 3% "Libiai" kitermelésből kapunk vagy legalább is jól lehet rá hivatkozni!!!
Az árfolyam ingadozás pont olyan mint a Lakáshitelnél felfelé érzékenyen érinti az árat de "árfolyam csökkenésnél" alig észrevehető a csökkenés... :evil:

..és gondolom az etanolt is Líbiából kapjuk. :lol:
Azt is emelték a héten!

2011.03.03. 11:34

Imco írta:
strobi írta:Most meg ugye mi pont a 3% "Libiai" kitermelésből kapunk vagy legalább is jól lehet rá hivatkozni!!!

Azt is emelték a héten!

Líbián keresztül jönne a "barátság" vezeték?! 8O
Ez új!

......

2011.03.03. 16:32

Jerry írta:
Imco írta:

Azt is emelték a héten!

Líbián keresztül jönne a "barátság" vezeték?! 8O
Ez új!

És akkor még a Dunántúli-dombságról nem is beszéltünk, ahol saját kőolajunkat termeljük ki. "Líbiai áron"

2011.03.04. 12:39

Ma elmentem tankolni. A kút kihalt a kutas örvendve ugrott oda segíthet-e (talán az első vevőnek, mert szétunja az agyát).
Bele nyomtam 65litert a 377Ft-os OMV Carrera 95-ből.

Jackson, aki támogatta szegény államot az amúgy is agyon adóztatott jövedelméből

2011.03.11. 21:46

Ne aggódjatok!
Az üzemanyagárak nemcsak Mo.-on emelkednek! Mi még örülhetünk, hogy itt "csak" 5 ft-ot emelnek hetente :(
Líbiában például egyből a duplája lett!!!

Most volt a Fókuszban egy riport. A riporter meglátogatott Tripoliban egy benzinkutat. Mutatta a kútfejen is, hogy igenis duplája lett.
...és átszámolva forintra (a dupla ár) most figyeljetek:
20 ft :mereg: :sírás:

:shoot :shoot :shoot

2011.03.11. 22:01

simi64 írta:Ne aggódjatok!
Az üzemanyagárak nemcsak Mo.-on emelkednek! Mi még örülhetünk, hogy itt "csak" 5 ft-ot emelnek hetente :(

Most volt a Fókuszban egy riport. A riporter meglátogatott Tripoliban egy benzinkutat. Mutatta a kútfejen is, hogy igenis duplája lett.

Gondolom, szervezik is a taxisblokádot...

20Ft feldolgozva, kiszállítva..... No comment.

2011.03.11. 22:10

BMWFUN írta:
simi64 írta:Ne aggódjatok!

Gondolom, szervezik is a taxisblokádot...

20Ft feldolgozva, kiszállítva..... No comment.

Na, ott megvenném a 750i-t. :lol:

2011.03.11. 23:36

Az olaj áremelkedése jelenleg a félelem miatt történik, ugyanis a világ tartalékainak csupán 25%-a van nyugati országok kezében, a maradék 75% pedig javarészt olyan országoknál van, ahol diktatúra van. És most forronganak sok helyen az indulatok, ez pedig 20-30 dollár/hordóval emeli az árat a kereslet/kínálat arány alapján indokolthoz képest. És ugye ott vannak a spekulánsok is.

2011.03.12. 00:05

"Ha az olajár a történelmi csúcs, vagyis 150 dollár fölé emelkedik tartósan, akkor a globális recesszió valós kockázat lesz, 200 feletti olajár esetén pedig csaknem biztosra vehető" - olvasható a Bank of America-Merrill Lynch elemzésében.

Az elemzők már most lefelé módosították a világgazdaság növekedésére vonatkozó prognózisaikat az olajár emelkedés hatására, jelenleg 0,1 százalékponttal várnak alacsonyabb dinamikát a következő két évre: 2011-re 4,3%-os, 2012-re 4,8%-os GDP-növekedést jósolnak.

2011.03.13. 15:25

Sziasztok,

Nemtom, hogy volt-e mar tema a forum-on, de kivancsi lennek a velemenyekre.
Ukrajnaban tankol valaki?
En kb. 1.5 honapja jarok ki, egy tankon van kb. 6000 Ft tiszta haszon az utazas koltseget mar levonva (amugy kb. 8000 Ft a kulonbseg ket teletank kozott.

Fogyasztas ua., teljesitmeny szinten csak az osszeg amit a kuton hagyok kevesebb egy hangyanyit. (230 Ft/l a 95-os vs. 370 Ft/l itthon).

Adalekot tolok rendszeresen, biztos ami biztos.

Tapasztalat?
Velemeny?

Ui.: bocs az ekezetek hianyaert, mobilrol nagyon nehezkes.

2011.03.13. 15:28

simi78 írta:Sziasztok,

En kb. 1.5 honapja jarok ki, egy tankon van kb. 6000 Ft tiszta haszon az utazas koltseget mar levonva (amugy kb. 8000 Ft a kulonbseg ket teletank kozott.

Fogyasztas ua., teljesitmeny szinten csak az osszeg amit a kuton hagyok kevesebb egy hangyanyit. (230 Ft/l a 95-os vs. 370 Ft/l itthon).

Tapasztalat?
Velemeny?

Szia

Én is olyan benzinnel járok,igaz még sok tapasztalatom nincs, mert eddig 2 tankot jártam ki.
De fogyasztás,teljesítmény ua,csak kicsit büdös.

üdv.

2011.03.18. 22:51

Nem semmi mit művel a mol:
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2011/0 ... uzemanyag/
Érdeklődik az egyik lengyel finomítócsoport megvásárlása iránt...
ÚÚÚ b.m.g! Versenybe száll a Gazprommal. Biztosan van a magyar autósokon haszon rendesen. Már csak ezért sem fogok mol kúton tankolni. Persze tudom, hogy másnak is ezek szállítanak, de akkor is. Hátha megérzik.

2011.03.18. 23:06

Tapasztalat?
Velemeny?

Semmi különbség nincs, csak humbukk, amik terjednek. A lényeg, hogy NEM mindegy hol tankolsz kint!

2011.03.19. 00:43

Talán egy picit rendbe rakják ezek az európai katonák az üzemanyagárakat.
Elkezdték lőni a Mubarakot! :D

.

2011.03.19. 01:20

Természetesen,még drágább lesz.
Lefele ez sem esik,mint a bor ára. :lol:

2011.03.19. 06:28

simi64 írta:Talán egy picit rendbe rakják ezek az európai katonák az üzemanyagárakat.
Elkezdték lőni a Mubarakot! :D

mikor?

2011.03.19. 11:10

Tapasztalat?
Velemeny?

En mennek ki tankolni proba keppen, de nincs kedvem egyedul nekiindulni. 1xmehetnenk egyutt? :) Sajnos csak nekem van utlevelem, senkinek nincs mar a kornyezetemben akinek meg ervenyes lenne...
Hozzászólás küldése

VigLink badge