![]() |
2009.07.16. 22:24
strobi írta:Hali autómatás testvéreim...![]()
Debrecenben ajánlottak és fel is kerestem egy nagyon elismert és becsületes nem lehúzós autómataváltós szervizt!!!
Árakban elég jók országosan... és természetesen számlás illetve garanciális a szakmunkájuk!!!
ha valakinek a környéken gondja lenne a váltójával szóljon és beprotezsálom a műhelybe...
2009.07.16. 22:27
lepke írta:strobi írta:Hali autómatás testvéreim...![]()
Debrecenben ajánlottak és fel is kerestem egy nagyon elismert és becsületes nem lehúzós autómataváltós szervizt!!!
Árakban elég jók országosan... és természetesen számlás illetve garanciális a szakmunkájuk!!!
ha valakinek a környéken gondja lenne a váltójával szóljon és beprotezsálom a műhelybe...
Helo strobi
A garanciális mit jelent náluk ,kilóméter-idö stb![]()
üdv zoli
2009.07.16. 22:38
strobi írta:lepke írta:strobi írta:Hali autómatás testvéreim...![]()
Helo strobi
üdv zoli
Úgy tudom,hogy 1 év de megkérdezem,hogy pontosan,hogy is van ez mert most elbizonytalanodtam...
2009.07.17. 11:05
lepke írta:strobi írta:lepke írta:strobi írta:Hali autómatás testvéreim...![]()
Helo strobi
üdv zoli
Úgy tudom,hogy 1 év de megkérdezem,hogy pontosan,hogy is van ez mert most elbizonytalanodtam...
Helo
Látom megfogott mint a LOPEDIUM, várjuk sokan a garanciára mit mondanak
üdv zoli
2009.07.17. 12:52
2009.07.17. 13:27
Labi írta:nem mintha érintene, de mibe fáj egy teljes felújítás? ...csak kíváncsiskodom.
2009.07.17. 14:47
strobi írta:Labi írta:nem mintha érintene, de mibe fáj egy teljes felújítás? ...csak kíváncsiskodom.
ez is váltó tipus függő GM vagy ZF meg azon belűl is,hogy mekkora... 300.000-tól-500.000-ig...![]()
egy biztos,hogy azt mondta a főnök,hogy amit pesten kb 500-550.000-ért csinálnak azt ők megcsinálják gyári cuccokkal max 400.000-ért...
2009.07.17. 14:52
2009.07.17. 16:50
2009.07.17. 17:05
2009.07.17. 17:17
2009.07.20. 13:59
szilagyi írta:nem rossz árak... Zavart .csak az a kérdés, hogy valóban javítható úgy, mintha újat kapna vissza az ember?
A váltót szerintem tudják, csak a turbinát nem tudják. Hiába van gyári teknologia nem lesz az igazi. kb 80%-osra tudják csinálni. És ugye a motor és a váltó közöt a turbina a kapcsolat. Olyan mint a talpasban a kuplung és a lendkerék. Sajnos van benne tapasztalatom.
2009.08.04. 22:23
2009.08.04. 22:29
2009.08.04. 22:31
kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
Valakinek volt már hasonló problémája? Ha igen hogy oldódott meg?
Az olaj szerintem még nem volt lecserélve benne sosem, de félek ha lecserélem akkor megáll a váltó (szakemberek szerint megtörténhet, ha nagyobb galiba van a váltóban).
2009.08.05. 08:08
kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
Az olaj szerintem még nem volt lecserélve benne sosem, de félek ha lecserélem akkor megáll a váltó (szakemberek szerint megtörténhet, ha nagyobb galiba van a váltóban).
2009.08.14. 14:13
2009.08.15. 20:18
jackson írta:kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
A hiba jelenség tömören azt mutatja kezd tönkre menni a váltód. A komoly szakember ilyenkor nem azt mondja, hogy ne cserélj olajat. Hanem azt szét kell szedni a váltót és megnézni mi a baj. Mert az eddigi tapasztalatok alapján az olaj csere nem fogja 100%-ban megoldani a gondot. Ellenben mivel gondja van a váltónak ezért komolyan meg kell nézni mi a baj mivel minél többet mész vele hibásan annál nagyobb esélye van annak, hogy egy komoly nagy javitást kell elvégezned.
Nem ismerem az általad belinkelt automata váltóst. Ellenben az tudom, hogy egy halom béna van lásd a korábbi hozzászólásokból a Székesfehérvári bandát. Amit jelenlegi ismereteink szerint nem okoz gondot:
- Bártfai http://www.bartfai.hu
- muhaati által javasol Papp Tamás LINK a 31.oldalra (lásd alján)
A Bártfai pénzben lehúzós de jó minőségben dolgozik. A Papp Tamás-nál tudjuk, hogy egy alapvizsgálat olaj cserével 30eFt. Telefonszáma a linkelt oldalon.
A kontár azért mondja, hogy lecserélem az olajat megáll a váltó mert hallott olyanról amikor nem szakszerűen csináltak (vagy maga csinált) váltó olaj cserét és utánna nagyobb gáz lett mint volt.
Fontos tudni: AZ OLAJ CSERE NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁKAT csak mint karbantartás kb. 80Km-enként megelőzi a gondokat. Az automata váltó kulcs pontja az olaj ami dolgozik is ebben az esetben és nem csak kenést végez hanem nyomatékot is az közvetiti.
Tehát amerikában ahol szinte mindegyik autó automata ott tudják a leckét. Automata váltó = olaj csere, olaj csere, olaj csere.
A nem vált és kapcsol át, már inkább komolyabb váltó hibát feltételez. Szerintem megéri neked anyagilag is a Papp Tamáshoz még akár feljönni Pestre, mint utánna verni a fejedet a falba egy elrontott váltó javitás 3-500ezres számláját fizetve.
Jackson, aki szerint komoly javitás várható
2009.08.16. 09:44
jackson írta:Sziasztok!
Hétfőn megyek az NT-autóhoz automata váltó szoftver upgrade-re. Pontosabban az összes vezérlőm szoftverét lecserélik, igy célszerű lesz felíirnom előre melyik milyen számú most.
Utána mivel szabadság majd jelentkezem ha vannak új váltó fejlemények. Ez az első lépése a váltó hiba nyomozásnak. A következő meg majd a Papp Tamás féle olaj csere+ vezérlés ellenörzés lessz. Ha mákom van akkor már a szoftver csere elmulasztja ezt a megvétel óta bosszantó fékezésnél megállás elött cirka 1 másodpercel néha megtorpan a kocsi problémát.
Jackson, aki végre időt és pénzt tud szakitani váltóra is
2009.08.16. 09:51
Pocilaci írta:jackson írta:kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
A hiba jelenség tömören azt mutatja kezd tönkre menni a váltód. A komoly szakember ilyenkor nem azt mondja, hogy ne cserélj olajat. Hanem azt szét kell szedni a váltót és megnézni mi a baj. Mert az eddigi tapasztalatok alapján az olaj csere nem fogja 100%-ban megoldani a gondot. Ellenben mivel gondja van a váltónak ezért komolyan meg kell nézni mi a baj mivel minél többet mész vele hibásan annál nagyobb esélye van annak, hogy egy komoly nagy javitást kell elvégezned.
Nem ismerem az általad belinkelt automata váltóst. Ellenben az tudom, hogy egy halom béna van lásd a korábbi hozzászólásokból a Székesfehérvári bandát. Amit jelenlegi ismereteink szerint nem okoz gondot:
- Bártfai http://www.bartfai.hu
- muhaati által javasol Papp Tamás LINK a 31.oldalra (lásd alján)
A Bártfai pénzben lehúzós de jó minőségben dolgozik. A Papp Tamás-nál tudjuk, hogy egy alapvizsgálat olaj cserével 30eFt. Telefonszáma a linkelt oldalon.
A kontár azért mondja, hogy lecserélem az olajat megáll a váltó mert hallott olyanról amikor nem szakszerűen csináltak (vagy maga csinált) váltó olaj cserét és utánna nagyobb gáz lett mint volt.
Fontos tudni: AZ OLAJ CSERE NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁKAT csak mint karbantartás kb. 80Km-enként megelőzi a gondokat. Az automata váltó kulcs pontja az olaj ami dolgozik is ebben az esetben és nem csak kenést végez hanem nyomatékot is az közvetiti.
Tehát amerikában ahol szinte mindegyik autó automata ott tudják a leckét. Automata váltó = olaj csere, olaj csere, olaj csere.
A nem vált és kapcsol át, már inkább komolyabb váltó hibát feltételez. Szerintem megéri neked anyagilag is a Papp Tamáshoz még akár feljönni Pestre, mint utánna verni a fejedet a falba egy elrontott váltó javitás 3-500ezres számláját fizetve.
Jackson, aki szerint komoly javitás várható
Amerikát inkább hagyjuk....ott nem igen javítanak semmit....csere ha gond van....autó csere.
Ott még a motorban sem cserélték az olajat az eccerű műveltségű amerikaiak...
Ha cserélik az olajat akkor okaosba csinálják...2-3 deci néha akár fél liter is benne szokott maradni a régi olajból...és mintha semmit se csináltak volna. Viszont a kosz meg a fáradt olaj eltávolítása megoldhatja a kapcsolási gondokat...ez mondjuk Omegás tapasztalat ( majdnem BMW)
Üdv!