Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.07.16. 22:24

strobi írta:Hali autómatás testvéreim... 8)

Debrecenben ajánlottak és fel is kerestem egy nagyon elismert és becsületes nem lehúzós autómataváltós szervizt!!!
Árakban elég jók országosan... és természetesen számlás illetve garanciális a szakmunkájuk!!!

ha valakinek a környéken gondja lenne a váltójával szóljon és beprotezsálom a műhelybe... :wink:

Helo strobi
A garanciális mit jelent náluk ,kilóméter-idö stb :?:
üdv zoli

2009.07.16. 22:27

lepke írta:

Debrecenben ajánlottak és fel is kerestem egy nagyon elismert és becsületes nem lehúzós autómataváltós szervizt!!!
Árakban elég jók országosan... és természetesen számlás illetve garanciális a szakmunkájuk!!!

ha valakinek a környéken gondja lenne a váltójával szóljon és beprotezsálom a műhelybe... :wink:

Helo strobi
üdv zoli

Úgy tudom,hogy 1 év de megkérdezem,hogy pontosan,hogy is van ez mert most elbizonytalanodtam... :oops:

2009.07.16. 22:38

strobi írta:
lepke írta:

Helo strobi
üdv zoli

Úgy tudom,hogy 1 év de megkérdezem,hogy pontosan,hogy is van ez mert most elbizonytalanodtam... :oops:

Helo
Látom megfogott mint a LOPEDIUM, várjuk sokan a garanciára mit mondanak
üdv zoli

2009.07.17. 11:05

lepke írta:
strobi írta:
lepke írta:

Helo strobi
üdv zoli

Helo
Látom megfogott mint a LOPEDIUM, várjuk sokan a garanciára mit mondanak
üdv zoli

Na...

Alapesetben 15.000Km vagy hat hónap a garancia...

De teljes felújítás esetén adják az egy év teljes körű garanciát!!!

2009.07.17. 12:52

nem mintha érintene, de mibe fáj egy teljes felújítás? ...csak kíváncsiskodom.

2009.07.17. 13:27

Labi írta:nem mintha érintene, de mibe fáj egy teljes felújítás? ...csak kíváncsiskodom.

ez is váltó tipus függő GM vagy ZF meg azon belűl is,hogy mekkora... 300.000-tól-500.000-ig... :oops:

egy biztos,hogy azt mondta a főnök,hogy amit pesten kb 500-550.000-ért csinálnak azt ők megcsinálják gyári cuccokkal max 400.000-ért... :wink:

2009.07.17. 14:47

strobi írta:
Labi írta:nem mintha érintene, de mibe fáj egy teljes felújítás? ...csak kíváncsiskodom.

ez is váltó tipus függő GM vagy ZF meg azon belűl is,hogy mekkora... 300.000-tól-500.000-ig... :oops:

egy biztos,hogy azt mondta a főnök,hogy amit pesten kb 500-550.000-ért csinálnak azt ők megcsinálják gyári cuccokkal max 400.000-ért... :wink:

nem rossz árak... :? .csak az a kérdés, hogy valóban javítható úgy, mintha újat kapna vissza az ember?

2009.07.17. 14:52

Sziasztok,

Azt kezdte csinálni az automata váltóm (csak akkor csinálja, ha hideg a motor = legalább félnapi állás után), hogy:

(1) beindítom a motort
(2) beteszem R-be, tolatok egy kicsit, megállok, ahogy kell
(3) beteszem D-be, erre nem megy előre. Gázadásra csak a fordulatszám nő, az autó áll
(4) ha ilyenkor átkapcsolok kézibe és beteszem kettesbe, akkor elindul előre
(5) ha ezek után visszateszem automata módba, akkor már megy és vált rendesen

Kíváncsi lennék, hogy van-e másnak is ilyen gondja, illetve, hogy széjjelment-e már a váltóm, vagy majd még csak most fog.

gorcsev71

2009.07.17. 16:50

Csak szerény hozzá szólás, saját tapasztalatból. Ha D-be vagy R-be rakod és felengeded a féket az autónak finomam "kúszva" el kell indulnia. Emelkedőn is. ( Hány fokig azt ne kérdezd. ) Ha hidegen állás után nem indul meg, csak ha már meleg a váltó olaj az szerintem már egy "előjelzés" egy leendő komolyabb hibára. Persze lehet, hogy még jó pár kilóméterig kihúzod vele. Váltó olaj + szűrő volt cserélve? Ha még nem, lehet, hogy segít rajta. De ez csak lehet. Kompjúter is tárol bizonyos hibákat pl. fokozatok közötti megcsúszás, érdemes lenne gépre tenni hátha kiderül valami. Hirtelen ennyi.

2009.07.17. 17:05

"Kíváncsi lennék, hogy van-e másnak is ilyen gondja, illetve, hogy széjjelment-e már a váltóm, vagy majd még csak most fog"

A másik topicban irtam telszámot, mindenek előtt vele kéne beszélned.

2009.07.17. 17:17

nem rossz árak... Zavart .csak az a kérdés, hogy valóban javítható úgy, mintha újat kapna vissza az ember?

A váltót szerintem tudják, csak a turbinát nem tudják. Hiába van gyári teknologia nem lesz az igazi. kb 80%-osra tudják csinálni. És ugye a motor és a váltó közöt a turbina a kapcsolat. Olyan mint a talpasban a kuplung és a lendkerék. Sajnos van benne tapasztalatom.

2009.07.20. 13:59

szilagyi írta:nem rossz árak... Zavart .csak az a kérdés, hogy valóban javítható úgy, mintha újat kapna vissza az ember?

A váltót szerintem tudják, csak a turbinát nem tudják. Hiába van gyári teknologia nem lesz az igazi. kb 80%-osra tudják csinálni. És ugye a motor és a váltó közöt a turbina a kapcsolat. Olyan mint a talpasban a kuplung és a lendkerék. Sajnos van benne tapasztalatom.

Erről több emberrel konzultáltam, igazából az emlitett "turbina" avagy nyomaték konverter (TC, citrom, wandler) a rák fene pontja az egésznek. Valóban nem tudják javitani a csere a korrekt megoldás. Bárki aki azt mondja megcsinálja kamuzik mivel szétvágja és nincs az az isten, hogy vissza hegesztés után ugyan arra vissza birja centirozni. Ráadásul a olaj nagy része is itt leledzik amit nem tudsz leereszteni cserénél a fém szeméttel egyetemben. A korrekt javitás leszedni és újat bele.

Jackson, aki helyeslően bólogat

2009.08.04. 22:23

Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
Valakinek volt már hasonló problémája? Ha igen hogy oldódott meg?
Az olaj szerintem még nem volt lecserélve benne sosem, de félek ha lecserélem akkor megáll a váltó (szakemberek szerint megtörténhet, ha nagyobb galiba van a váltóban).

2009.08.04. 22:29

Közben találtam egy weboldalt, ami hasznos lehet mindenki számára.
http://www.autovalto.hu/

2009.08.04. 22:31

kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.
Az olaj szerintem még nem volt lecserélve benne sosem, de félek ha lecserélem akkor megáll a váltó (szakemberek szerint megtörténhet, ha nagyobb galiba van a váltóban).

Helo zoli
Az már komoly szakember aki ilyen dolgot mond
Hivd fel Szakácsit Nyiregyen
üdv zoli

2009.08.05. 08:08

kzoli819 írta:Nekem most olyat csinál a váltóm, hogy hidegen (kb 500 méter megtételéig) nehezen akar felváltani 2-esből 3-asba, valamint néha 4.-ből 5.-be (ezt melegen is). Ilyenkor 3000 fordulatnál elvált, de akkor is vár egy kicsit, várja hogy gyorsítok vagy nem. Valamint néha lassan kapcsol N-ből D-be.

A hiba jelenség tömören azt mutatja kezd tönkre menni a váltód. A komoly szakember ilyenkor nem azt mondja, hogy ne cserélj olajat. Hanem azt szét kell szedni a váltót és megnézni mi a baj. Mert az eddigi tapasztalatok alapján az olaj csere nem fogja 100%-ban megoldani a gondot. Ellenben mivel gondja van a váltónak ezért komolyan meg kell nézni mi a baj mivel minél többet mész vele hibásan annál nagyobb esélye van annak, hogy egy komoly nagy javitást kell elvégezned.

Nem ismerem az általad belinkelt automata váltóst. Ellenben az tudom, hogy egy halom béna van lásd a korábbi hozzászólásokból a Székesfehérvári bandát. Amit jelenlegi ismereteink szerint nem okoz gondot:
- Bártfai http://www.bartfai.hu
- muhaati által javasol Papp Tamás LINK a 31.oldalra (lásd alján)

A Bártfai pénzben lehúzós de jó minőségben dolgozik. A Papp Tamás-nál tudjuk, hogy egy alapvizsgálat olaj cserével 30eFt. Telefonszáma a linkelt oldalon.

A kontár azért mondja, hogy lecserélem az olajat megáll a váltó mert hallott olyanról amikor nem szakszerűen csináltak (vagy maga csinált) váltó olaj cserét és utánna nagyobb gáz lett mint volt.
Fontos tudni: AZ OLAJ CSERE NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁKAT csak mint karbantartás kb. 80Km-enként megelőzi a gondokat. Az automata váltó kulcs pontja az olaj ami dolgozik is ebben az esetben és nem csak kenést végez hanem nyomatékot is az közvetiti.
Tehát amerikában ahol szinte mindegyik autó automata ott tudják a leckét. Automata váltó = olaj csere, olaj csere, olaj csere.
A nem vált és kapcsol át, már inkább komolyabb váltó hibát feltételez. Szerintem megéri neked anyagilag is a Papp Tamáshoz még akár feljönni Pestre, mint utánna verni a fejedet a falba egy elrontott váltó javitás 3-500ezres számláját fizetve.

Jackson, aki szerint komoly javitás várható

2009.08.14. 14:13

Sziasztok!

Hétfőn megyek az NT-autóhoz automata váltó szoftver upgrade-re. Pontosabban az összes vezérlőm szoftverét lecserélik, igy célszerű lesz felíirnom előre melyik milyen számú most.

Utána mivel szabadság majd jelentkezem ha vannak új váltó fejlemények. Ez az első lépése a váltó hiba nyomozásnak. A következő meg majd a Papp Tamás féle olaj csere+ vezérlés ellenörzés lessz. Ha mákom van akkor már a szoftver csere elmulasztja ezt a megvétel óta bosszantó fékezésnél megállás elött cirka 1 másodpercel néha megtorpan a kocsi problémát.

Jackson, aki végre időt és pénzt tud szakitani váltóra is bmwdance

2009.08.15. 20:18

jackson írta:

A hiba jelenség tömören azt mutatja kezd tönkre menni a váltód. A komoly szakember ilyenkor nem azt mondja, hogy ne cserélj olajat. Hanem azt szét kell szedni a váltót és megnézni mi a baj. Mert az eddigi tapasztalatok alapján az olaj csere nem fogja 100%-ban megoldani a gondot. Ellenben mivel gondja van a váltónak ezért komolyan meg kell nézni mi a baj mivel minél többet mész vele hibásan annál nagyobb esélye van annak, hogy egy komoly nagy javitást kell elvégezned.

Nem ismerem az általad belinkelt automata váltóst. Ellenben az tudom, hogy egy halom béna van lásd a korábbi hozzászólásokból a Székesfehérvári bandát. Amit jelenlegi ismereteink szerint nem okoz gondot:

A Bártfai pénzben lehúzós de jó minőségben dolgozik. A Papp Tamás-nál tudjuk, hogy egy alapvizsgálat olaj cserével 30eFt. Telefonszáma a linkelt oldalon.

A kontár azért mondja, hogy lecserélem az olajat megáll a váltó mert hallott olyanról amikor nem szakszerűen csináltak (vagy maga csinált) váltó olaj cserét és utánna nagyobb gáz lett mint volt.
Fontos tudni: AZ OLAJ CSERE NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁKAT csak mint karbantartás kb. 80Km-enként megelőzi a gondokat. Az automata váltó kulcs pontja az olaj ami dolgozik is ebben az esetben és nem csak kenést végez hanem nyomatékot is az közvetiti.
Tehát amerikában ahol szinte mindegyik autó automata ott tudják a leckét. Automata váltó = olaj csere, olaj csere, olaj csere.
A nem vált és kapcsol át, már inkább komolyabb váltó hibát feltételez. Szerintem megéri neked anyagilag is a Papp Tamáshoz még akár feljönni Pestre, mint utánna verni a fejedet a falba egy elrontott váltó javitás 3-500ezres számláját fizetve.

Amerikát inkább hagyjuk....ott nem igen javítanak semmit....csere ha gond van....autó csere.
Ott még a motorban sem cserélték az olajat az eccerű műveltségű amerikaiak...
Ha cserélik az olajat akkor okaosba csinálják...2-3 deci néha akár fél liter is benne szokott maradni a régi olajból...és mintha semmit se csináltak volna. Viszont a kosz meg a fáradt olaj eltávolítása megoldhatja a kapcsolási gondokat...ez mondjuk Omegás tapasztalat ( majdnem BMW :-))

Üdv!

2009.08.16. 09:44

jackson írta:Sziasztok!

Hétfőn megyek az NT-autóhoz automata váltó szoftver upgrade-re. Pontosabban az összes vezérlőm szoftverét lecserélik, igy célszerű lesz felíirnom előre melyik milyen számú most.

Utána mivel szabadság majd jelentkezem ha vannak új váltó fejlemények. Ez az első lépése a váltó hiba nyomozásnak. A következő meg majd a Papp Tamás féle olaj csere+ vezérlés ellenörzés lessz. Ha mákom van akkor már a szoftver csere elmulasztja ezt a megvétel óta bosszantó fékezésnél megállás elött cirka 1 másodpercel néha megtorpan a kocsi problémát.

Jackson, aki végre időt és pénzt tud szakitani váltóra is bmwdance

Szia Jackson!

Azért írok, mert én is kérdeztem már szoftverfrissítést. Amikor ilyen kéréssel áltam elő a szervízben, le akartak beszélni róla, mert lehet, hogy némelyik vezérlő elektronika megadhatja magát és akkor cserélni kell. Te ilyenről hallottál? Igaz ez?

Amúgy a tisztelt bíróság még majd mostanában tudatja az ügyvédemmel az első tárgyalás időpontját, úgyhogy aki autómatát szeretne javíttatni kis hazánkban az inkább kétszer is gondolja meg kihez viszi, biztosan vannak lelkiismeretes jó szakemberek, de én sajna nem ezeket találtam meg.

Annyit még a magyar váltójavítókhoz (tisztelet a kivételnek persze), 6 honapos garanciával szúrják ki az ember szemét, egyrészt ezzel a saját munkájukat minősítik, másrészt a német bontósok közül találtam nem egyet, nem kettőtt amelyik, hangsúlyozom 1-2 év garanciát ad a bontottra!

2009.08.16. 09:51

Pocilaci írta:
jackson írta:

Amerikát inkább hagyjuk....ott nem igen javítanak semmit....csere ha gond van....autó csere.
Ott még a motorban sem cserélték az olajat az eccerű műveltségű amerikaiak...
Ha cserélik az olajat akkor okaosba csinálják...2-3 deci néha akár fél liter is benne szokott maradni a régi olajból...és mintha semmit se csináltak volna. Viszont a kosz meg a fáradt olaj eltávolítása megoldhatja a kapcsolási gondokat...ez mondjuk Omegás tapasztalat ( majdnem BMW :-))

Üdv!

Ez a jó Amerikában, van pénz, olcsó az alkatrész, meg az autó is, ezért inkább cserélknek mindent. Sokan monják hogy szar autókat csinálnak, kérdem én ki ad a munkaautóira (pick up-ra gondolok) 300.000-500.000 mérföld garanciát? Még a neves Japán autómárkák sem. Már amelyik még Japán kezekben van.
Hozzászólás küldése

VigLink badge