![]() |
2009.09.06. 19:47
lepke írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
A megoldás a vezetékek bal oldalon történt elvezetése volt, aki módosítani akarja a HIFI-jét ezt vegye figyelembe, habár ezután a legjobb megoldás az árnyékolt teljesítmény vezeték alkalmazása lenne.
A hétvégén Sopronban megméretett a felszerelés és hangnyomás I-es kategóriában II.-ik helyezést értem el 128,4 dB-el.
PMiki
Helo Miki
Igy már lesz zene Törökmezön
üdv zoli
2009.09.06. 19:51
jackson írta:lepke írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
A megoldás a vezetékek bal oldalon történt elvezetése volt, aki módosítani akarja a HIFI-jét ezt vegye figyelembe, habár ezután a legjobb megoldás az árnyékolt teljesítmény vezeték alkalmazása lenne.
A hétvégén Sopronban megméretett a felszerelés és hangnyomás I-es kategóriában II.-ik helyezést értem el 128,4 dB-el.
PMiki
Helo Miki
Igy már lesz zene Törökmezön
üdv zoli
Gratula, csak Budán állj meg hogy ne legyen túl hangos![]()
![]()
Jackson, aki szerint 120dB már a fájdalom küszöbb
2009.09.08. 12:47
PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
PMiki
2009.09.09. 21:47
cantor írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
PMiki
Gratula az eredményhez. Lenne egy kérdésem: a fejegységed maradt a régi? és az milyen pontosan?
2009.09.09. 23:15
PMiki írta:cantor írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
PMiki
Gratula az eredményhez. Lenne egy kérdésem: a fejegységed maradt a régi? és az milyen pontosan?
Maradt a gyári CD53 (Buisnies CD)
PMiki
2009.09.09. 23:26
Dension van neki Usb-s külsőwinyóval.cantor írta:PMiki írta:cantor írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
PMiki
PMiki
Köszi a választ...
Ipod kivezetés vagy valami hasonló kütyü? sima CD vagy mp3? Csak azért kérdem, hogy nem gond-e mindig cserélgetni a cd-ket?
2009.09.10. 16:40
admin írta:Dension van neki Usb-s külsőwinyóval.cantor írta:PMiki írta:cantor írta:PMiki írta:Sikerült befejezni a HIFI-t (legalább is most azt gondolom), mivel volt még egy icike-picike generátorzaj ezt kergettem a rendszerben. A megoldás számomra is meglepő volt, a zaj nem az alacsony szintű jelbe keveredett bele, hanem a már erősített magas szintű jelbe. Még a bekábelezés során elkövettem azt a hibát, hogy a jobb oldal hangszóró vezetékeit az autó jobb oldalán vittem el, mivel itt van az autó fő elektromos erőátviteli vezetéke is hátravezetve az akkumulátorhoz sajnos megszórta a magas hangszóró vezetéket, így hallhatóvá vált a generátor zaja.
PMiki
PMiki
Köszi a választ...
Ipod kivezetés vagy valami hasonló kütyü? sima CD vagy mp3? Csak azért kérdem, hogy nem gond-e mindig cserélgetni a cd-ket?
2009.10.11. 11:27
2009.10.11. 19:12
szku írta:Először is PMiki, gratulálok, nagyon szép munka. A láda milyen anyagból készült, mivel lett lefestve? Nagyon jól néz ki!
Az erősítetlen jelet hogy sikerült kinyerni a rádiómodulból? Nincs vele gondod?
2009.10.11. 23:48
PMiki írta:szku írta:Először is PMiki, gratulálok, nagyon szép munka. A láda milyen anyagból készült, mivel lett lefestve? Nagyon jól néz ki!
A láda rétegelt lemezből készült, és kifejezetten hangalak festéséhez való hangfal festékkel lett lefestve (ezzel is foglalkozom).
Az vonalszintű jel kinyerése volt a legnehezebb feladat (fejegység szétszed visszafejt beforraszt majd sokat sz.p), de végül minden jó lett.
PMiki
2009.10.14. 19:30
2009.10.14. 20:51
szku írta:PMiki írta:szku írta:Először is PMiki, gratulálok, nagyon szép munka. A láda milyen anyagból készült, mivel lett lefestve? Nagyon jól néz ki!
A láda rétegelt lemezből készült, és kifejezetten hangalak festéséhez való hangfal festékkel lett lefestve (ezzel is foglalkozom).
Az vonalszintű jel kinyerése volt a legnehezebb feladat (fejegység szétszed visszafejt beforraszt majd sokat sz.p), de végül minden jó lett.
PMiki
Neked nem csinálta azt a rádiómodul, hogy egy bizonyos hangerő felett lehalkult a mélytartomány? Vagy ott mással volt a gond? Magadnak csináltad az átalakítást, vagy elvitted valahova?
Én már kezdek nagyon tanácstalan lenni...
2009.10.14. 20:55
odus írta:Sziasztok!
Azt hittem, már nem vágok bele semmi komoly dologba a telefon után, de a HIFI hangminősége
( BM54 + CD tár) mindig gondolatokat ébreszt bennem a fejlesztést illetően. Meg tudná valaki mondani,
hogy a DSP-hez mire van szükségem (modul, kábelek, hangszórók, stb.), kb. mennyibe kerülhet,
és hogy honnan szerezhetném meg? Be lehet-e építeni a DSP-t nem DSP-s autóba (szerontem igen, mintha admin klubtárs is megtette volna), be vannak-e kábelezve a DSP plusz hangszórói, vagy nekem kell megcsinálni, illetve a fő kérdés: jobb lesz a hangminőség egyáltalán, megéri-e az egész a pénzt és a melót?
Üdv.
Odus
2009.10.14. 21:23
odus írta:Sziasztok!
Azt hittem, már nem vágok bele semmi komoly dologba a telefon után, de a HIFI hangminősége
( BM54 + CD tár) mindig gondolatokat ébreszt bennem a fejlesztést illetően. Meg tudná valaki mondani,
hogy a DSP-hez mire van szükségem (modul, kábelek, hangszórók, stb.), kb. mennyibe kerülhet,
és hogy honnan szerezhetném meg? Be lehet-e építeni a DSP-t nem DSP-s autóba (szerontem igen, mintha admin klubtárs is megtette volna), be vannak-e kábelezve a DSP plusz hangszórói, vagy nekem kell megcsinálni, illetve a fő kérdés: jobb lesz a hangminőség egyáltalán, megéri-e az egész a pénzt és a melót?
Üdv.
Odus
2009.10.15. 02:36
admin írta:odus írta:Sziasztok!
Üdv.
Odus
Nekem nincs DSP-mDe szerintem oltári szívás egyszerűbb egy erősítő meg láda.
2009.10.16. 18:05
PMiki írta:szku írta:PMiki írta:szku írta:Először is PMiki, gratulálok, nagyon szép munka. A láda milyen anyagból készült, mivel lett lefestve? Nagyon jól néz ki!
PMiki
Neked nem csinálta azt a rádiómodul, hogy egy bizonyos hangerő felett lehalkult a mélytartomány? Vagy ott mással volt a gond? Magadnak csináltad az átalakítást, vagy elvitted valahova?
Én már kezdek nagyon tanácstalan lenni...
Nekem nem halkul le a mélytartomány. Egy haverommal csináltuk, ha kell szerintem tud neked segíteni.
PMiki
2009.11.12. 11:04
2009.11.12. 11:40
Illes írta:Üdv!
Érdeklődnék, gyárilag mennyire vannak bekábelezve ezek az autók? Értem ez alatt, hogy az enyémben az alap hifi van, ajtónként 1-1 hangszóróval és szeretném kicsit upgradeelni a gyári top hifivel. Megtalálhatóak a kocsiban ehhez a kábelek, vagy újra kellene kábelezni az egészet? Ajtónként 1-1 gyári csipogóval, ill a kalaptartó alá szintén a gyári mélynyomóval és erősítővel szeretném egy kicsit szebbé tenni a hangzást.
2009.11.12. 14:46
vaszarig írta:Illes írta:Üdv!
Érdeklődnék, gyárilag mennyire vannak bekábelezve ezek az autók? Értem ez alatt, hogy az enyémben az alap hifi van, ajtónként 1-1 hangszóróval és szeretném kicsit upgradeelni a gyári top hifivel. Megtalálhatóak a kocsiban ehhez a kábelek, vagy újra kellene kábelezni az egészet? Ajtónként 1-1 gyári csipogóval, ill a kalaptartó alá szintén a gyári mélynyomóval és erősítővel szeretném egy kicsit szebbé tenni a hangzást.
Tudtommal semmi nincs bekábelezve. Ha Top hifit (DSP) szeretnél, kell egy kábelköteg, az összes hangszóró, a DSP erősítő, illetve a mélynyomó. És mivel a DSP-s rendszer nem 4 Ohm-os hanem 8, így a Hifi System-es hangszórók sem jók.
2009.11.13. 17:43
PMiki írta:vaszarig írta:Illes írta:Üdv!
Tudtommal semmi nincs bekábelezve. Ha Top hifit (DSP) szeretnél, kell egy kábelköteg, az összes hangszóró, a DSP erősítő, illetve a mélynyomó. És mivel a DSP-s rendszer nem 4 Ohm-os hanem 8, így a Hifi System-es hangszórók sem jók.
Így vagyon csak az autód jelenlegi szintjéhez nélkülözhetetlen kábelek vannak behúzva.
PMiki