Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.05.18. 10:18

BMW_Power írta:ajánlom megnézni az 535i V8 és az 530d 80-120-ra adatát. el fogsz képedni.

az ilyen összehasonlítgatásnál ne felejtsük el, hogy azonos sebességi fokozatról van szó. ha a V8-at kettővel visszább kapcsojuk, mindjárt más a leányzó fekvése :wink:

egyébként meg, szintén szvsz, nem értem mit istenítenek a 30d-n. kipróbáltam és nem voltam tőle elájulva. érzésre jobban ment a 28i kéziváltóval, de lehet, hogy csak a 30d automata váltója tette, nemtom.
egyszer ki kellene próbálnom egy 30d-t kéziváltóval, bár nem tudom, létezik-e egyáltalán...

2006.05.18. 10:48

gyakorlatilag ritka. többekközt ezért nincs 30d-m.
Hidd el ég és föld az automata és a manuál. Automatáztam 3+1 évet, de többet nem kell BMW-be, csak sajnos manapság az automata a prémium kategória velejárója :-( tetszik nem tetszik ez van.
(és nagyon bosszant hogy egy suzuki tud adni 3,2 milkáért robotizált kézit egy kisautóba......)

Jó nem akarom szét offolni a fórumot, mindenki azt vesz ami neki szimpi, csak a 11literes fogyit nem hiszem, és a "jól megy"-ről teljesen más fogalmam van mint amit egy 20,23,28i nyújt.

2006.05.18. 11:18

Had szóljak hozzá, mint egy független.
A baráti körömben van mindkettő. A 28 többet eszik mind városban, mind országúton. 100-ig ugyanazt tudják (a 30d automata!), 100 felett viszont el is megy a dízel. De ez ki is derül a gyári adatokból.
Ha belegondolsz, LE-ben nagyjából ugyanott vannak, viszont nyomatékban brutális a különbség. Én 540-et akartam venni- ezért is a nick- mert ha már benzines és kúton kell tankolnom, ne kelljen félnem egy 30d mellett. :-) Viszont csak olajkályhából találtam szépet, extrásat, lehet hogy nem megy úgy- de még nem tankoltam vele kúton!
:oops: Összegezve mint autó nekem jobban tetszenek a benzinesek, de a 30d már nagyon ott van.. Arról nem is szólva, hogy az 535d odaveri a 640-et! Ez sajnos tény.. pff..

2006.05.18. 11:38

Akkor én is hozzászólok:

535i manuális igazi városi használatban (rövid távok, dugó) 14-14.5 az átlag télen-nyáron. Városból kiszabadulva fellélegzik az autó, pl. a talira oda-vissza ~10.5 volt a fogyi (országút + némi város, enyhe dugóval).

Ezek computer szerinti értékek, kútnál még nem számolgattam, hogy valósak-e. Szerintem nem is fogok... :)

2006.05.18. 11:56

Szerintem fölösleges "vitatkozni" a benzines-dízel dolgon. Mindegyikre lehetne érveket és ellenérveket hozni, akár napestig.
Mindenkinek el kell dönteni, hogy mennyit, mire..stb. használja az autóját és ezután kell mérlegelni: benzines oder dízel. :roll:
Én, aki nem tesz bele évi 15-20 e km-nél többet, és nem mindennapi munkába járáshoz használom, egyenlőre azt mondom, hogy nekem most jobb a benzines. Igaz többet fogyaszt (ez tény :x ), mint a dízel, de mivel csak ennyi km-t teszek bele, ez egyenlőre nem nagyon érdekel. Éppen ezért is nem bántam volna ha össze jött volna a haver 540i-je, hisz abba se tettem volna bele több km-t.
Neki, míg itthon volt tökéletesen megfelelt, mivel km-ben ő sem rakott bele nagyon sokat (na, most ez relatív, kinek mi is a sok). Mikor elment németbe dolgozni az első idők után rá kellett jönnie ez nem lesz kifizetődő, így eladta és vett egy 530d-t, mindkettő (540i és 530d is) kézi váltós. Mivel a magyar és német távot többször is megteszi, így elég sok km-t autózik évente, gazdaságosabb lett a dízel. Véleménye: ezzel is tud 200km/h körüli tempot autózni, de nem egy 540. :evil:

A benzinesek legnagyobb hátrányaként emlegedik: a nagyobb fogyasztás, míg a dízelesek legnagyobb hátránya: nem annyira üzembiztos, nagyobb a meghibásodási arány a benzinesekhezt képest.

Ennek ellenére egyre többet játszok a gondolattal, ha majd egyszer lecserélem, akkor milyet is vegyek:525i, 530i 525d vagy 530d-t. De ezt majd akkor kell megint mérlegelnem, mire is és mennyit fogom használni.

Zárásként, mivel ez a rovat a fogyasztásról szól: tény a dízel kevesebbet eszik, de nem minden a fogyasztás, fontos az üzembiztonság, a meghibásodási arány is, de ez már egy másik téma. :D

2006.05.18. 18:26

Mostmár énis beleszólok!

Amióta autóm van közel 16-17-éve én benzinesel mindig szivtam.De közel 10éve dieselt hajtok mint cégest mint sajátot de még nem volt vele gond.Off csilagos autóba 100ekm-et tetem bele négy év alat és fékbetéten és tárcsán nameg olajon kivül más nem kelet.És soha nem áltmeg kivéve mikor kifogyot a navta :lol: .Pedig én aztán taposom a lelkét 45-ös lábal :lol: :lol:

Ez ugy müködik hogy valaki leírja ezt halotam a diselről a másik hozzátesz és igy továb....

Nekem jó ez a 6-6.5 fogyi országuton 180al városba meg az a 7-8.

2006.05.18. 18:55

admin írta:Nekem jó ez a 6-6.5 fogyi országuton 180al városba meg az a 7-8.

ebből lesznek a legendák :wink:
szerintem azt akartad mondani, hogy ha országúton 180-al IS mész, akkor fogyaszt ennyit. az említett cikk fogyasztási bajnoka, a golf 2.0 tdi, konstans 180-nál 11-et fogyasztott. nehéz azt elképzelni, hogy egy ennél legalább háromszáz kilóval nehezebb autó fele ennyit egyen...

2006.05.18. 19:26

te sem dízeleztél :-)

le sem merem irni hogy egy balatoni tura nálam ugy néz ki hogy 30km 2/a 100-130km/h, 20km Budapest, 100Km M7. Budaörs-Zamárdi 38 perc. Ahol lehet padló, 210 a vége de akkor már pirosban a fordulatszámmérő. Ugyanigy haza. Otthon 7-et mutat a board. ha hiszed ha nem ez van. és igen majdnem 1700 kilo, és egy kis pöcs 4 hengeres dizel. az 50km város(!) és országút sokkal jobban kompenzálja a nagy tempo fogyiját mint egy benyósnál.

A 30d másdolog, ez igaz, a kisebb befecskendezési nyomás, és a normálatlan automatája miatt a városi fogyija papiron is 13 körül van.

A megyek autópályán 200-zal és ennyit fogyaszt dolog mafflaság. sosincs ilyen lássuk be. vannak hegyek ahol a nyomaték győz, meg vannak lejtők is. De leginkább olyan nincs hogy autopálya mellet lakom és autópálya mellé megyek.

2006.05.18. 19:28

Mostmár én is hozzászolnék.

Az ilyen 6.5-7.5-8l fogyasztás BMW-nél még ha diesel is több mint hihetetlen ugyanis egy opel combo 1.3d-je és ford fiesta 1.4tdci képes ilyenekre de egy 1.5tonnás BMW azt már kötve hiszem!! Az pedig a másik dolog hogyha én úgy használnék egy 20d 25d 30d-t mint a saját verdámat akkor a csomiba hordhatnék egy tartalék hengerfejet meg turbót!!

Énszerintem egyébként a diesel jó dolog csak még nem forrotta ki magát nem megbízható annyira mint egy benzines.

De az tagadhatatlan, hogy a diesel üzem sokkal jobb hatásfokkal dolgozik mint a benyás

2006.05.18. 20:00

cseppet sem baj hogy igy gondolod. a benyást is meg kell vennie valakinek hamár legyártották :-)
de hordani nem h.fej és turbó kell hanem légmennyiségmérő meg egyebek :-)

felesleges ezen vitatkozni hogy melyik jobb, egyrészt nem ez a fórum témája, másrészt egyik oldal sem fogja meggyőzni a másikat hogy melyik jobb. Az egész részemről a "plusz teljesítményből" indult a benzinesek javára (muhahaha).
Elnézést érte ha valamit kirobbantottam.

2006.05.18. 20:28

efer írta:
admin írta:Nekem jó ez a 6-6.5 fogyi országuton 180al városba meg az a 7-8.

ebből lesznek a legendák :wink:
szerintem azt akartad mondani, hogy ha országúton 180-al IS mész, akkor fogyaszt ennyit. az említett cikk fogyasztási bajnoka, a golf 2.0 tdi, konstans 180-nál 11-et fogyasztott. nehéz azt elképzelni, hogy egy ennél legalább háromszáz kilóval nehezebb autó fele ennyit egyen...

Az ut odavissza kb 730km eből 300km autópálya 160-180tempomat a többi ország ut és város falvak lakot terület 50-60km/h kivül 100-140km/h induláskor nuláztam és érkezéskor 6.5 litert mutetot a bord.Ha hiszed ha nem :!:

2006.05.18. 20:52

SZERINTEM IS EGY KICSIT ELDURVULT A DOLOG EZÉRT INKÁBB PRÓBÁLJUK EGYMÁST SEGÍTENI, NE A MARAKODÁS LEGYEN KÖZTÜNK!!!!!!

2006.05.18. 21:08

Simi írta:SZERINTEM IS EGY KICSIT ELDURVULT A DOLOG EZÉRT INKÁBB PRÓBÁLJUK EGYMÁST SEGÍTENI, NE A MARAKODÁS LEGYEN KÖZTÜNK!!!!!!

Egyetértek!
Épp nemrég írta valaki, hogy milyen normális itt a fórum, nincs veszekedés, stb. Na most pont nem ez olvasható ki néhány megjegyzésből. Úgyhogy csatlakozom Simihez és téma részemről lezárva. Mindenki azt hajt amit akar és amit elbír a pénztárcája.
A lényeg az hogy :bmw legyen.

Úgyhogy :franko: és :sör: mindekinek.

Sepi

2006.05.19. 09:17

szerintem nem durva a hangnem (és remélhetőleg nem is lesz az), pusztán vélemények ütköztetése zajlik, ami normális.

admin írta:Az ut odavissza kb 730km eből 300km autópálya 160-180tempomat a többi ország ut és város falvak lakot terület 50-60km/h kivül 100-140km/h induláskor nuláztam és érkezéskor 6.5 litert mutetot a bord.Ha hiszed ha nem :!:

ha megnézed amit írtam, ez pontosan ugyanaz, másképp megfogalmazva. tehát tökéletesen elhiszem, amit mondasz. :D

BMW_Power írta: te sem dízeleztél :-)

na ez így ebben a formában nem igaz. a családban szétnyírtunk egy Jetta GTD-t meg egy 405 GRD-t és pillanatnyilag is van egy Discovery tdi. Mondjuk ez utóbbit soha nem venném meg benyás motorral: két tonna a lelkem és a benzines változat egy 4,8-as szörnyeteg - na ez lenne az igazi katasztrófa :D

én atekkel értek egyet, miszerint mindenki eldönti magának, hogy a kocsi használatának függvényében milyet szeretne és milyen éri meg neki. egy alapvetést azért elfogadhatunk: ha csak a fogyasztást vesszük figyelembe, a dízel minden körülmények között kevesebbe kerül. és ennek a topicnak ez a tárgya :wink: . mivel én városban alig használom és egy évben szintén 15-20k amit megyek, a dízel által megspórolható összeg nem éri el azt a kritikus szintet, hogy érdemes lenne kompromisszumot kötnöm (ha mást nem, legalább azt fogadjátok el, hogy hangosabb, mint a benyás :D ). ha csak városban használnám, teljesen biztos, hogy a Suzuki & Co. kategóriához nyúlnék, mivel az E39 a legkevésbe sem városi autó (ennek értelmében a városi fogyasztást akár figyelmen kívül is hagyhatnánk...).

2006.05.19. 10:03

efer

pont ez a baj, mindenki a régi előkarmás repedőhengerfejes merülőforralókból indul ki. Nem szabad összehasonlítani a mai közvetlenbefecsis dízelekkel. Teljesen más világ. Ez már a nagy nyomatékról és röhejes fogyasztásról szól.
Aláirom hogy a td és tds még nem is tartozik ide. Nagyon régen mióta megjelent ez a technológia bmw-ben vágytam egy ilyen motorra. Irigyeltem a fócvágeneseket hogy már 90-es évek eleje óta élvezhetik a közvetlen befecsi előnyeit egekbe húzott motorokkal gond nélkül. de ki nem állhatom a vw-t. Féltem hogy punnyadt lesz a 20d az 1670 kilójával, de kellemesen csalódtam, olyannyirra hogy egy rakat bmw-hez méltatalan dolgot megbocsájtok neki. Múlt héten jött meg obd-flasherem, esténként más más általam módosított chip tartalmat töltök fel rá. És bírja, birni fogja.
Én tényleg drukkolok a benzines bmw-nek, örülök hogy megint felfedeztek egy csodaszép találmányt, a turbofeltöltőt. Kénytelenek voltak lássuk be. A hasonló méretű benzinesekből már már viccet csinál egy dízel.
Szóval a mai technológiát ne az előkamrás öregekhez hasonlítsuk, volt egy "rendszerváltás" 97-98 tájékán :-)

2006.05.19. 11:45

szó nincs róla, hogy azokhoz hasonlítanám. a "hangélmény" pl egy 530d-ből származik...
a nyomatékból gyorsulást már a "merűlőforralókban" is nagyon élveztem és az újabbakban még jobb az élmény. egyszerűen a benzines gyorsulás jobban tetszik, és mindenkinek joga van hozzá, hogy neki más tetszen :wink: . a másodpercek itt, az abszolút szubjektív területen, nem számítanak.
és ismét ott vagyunk, hogy eldönthetetlen, abszolút értelemben melyik a jobb: kinek a pap, kinep a papné, ugye, lényeg, hogy BMW legyen :lol:

(amit folyamatosan közölni szeretnék: nem a dízelek fikázása, hanem csak az, hogy nekem a benzin. ennyi, és csak ennyi :D . és gondolom nem irreális elvárás, hogy a benzinest se fikázza senki, mert nem olyan rossz motorok azok, még ha a személyes szimpátia körén kívül is esnek. erre legjobb példa az év motorja választás: mind a 35d, mind a V10 benyás nyert a maga kategóriájában - az megint egy más kérdés, hogy az abszolút győztes a V10 lett...)

2006.05.19. 13:29

Csupán csak megjegyzésként szeretném írni, hogy az itt írogató e39-es tulajok köre az alábbiak szerint oszlik meg, az autók évjáratát tekintve:
Benzinesek, főként: 1996-1998, dízelesek, főként: 1999, 2000 utániak. Természetesen kivételek akadnak. Na már most, a benzineseknél történt egy frissítés amelyiknél az 523i-ből 525i lett és az 528i-ből 530i lett, míg a dízeleseknél ez korábban megtörtént mikor is a td és tds-ből d lett. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a frissítésen átesett benzinesek kevesebbet fogyasztanak, de egy korábbi kategóriás benzinest hasonlítgatunk egy mostani dízelhez.
Valljuk be a tényt: a dízelek mindig is kevesebbet fogyasztottak, mint a benzinesek. :!: Korábban, ha azt mondák, hogy dízel, akkor szinte mindenki a franciákra gondolt, mivel ők gyártották az akkori legjobb dízeleket. Gondolom a BMW és sok más nagyobb autógyár szeretett volna ezen változtatni, így kerültek kifejlesztésre a mai dízelek, amelyek nagyon sokat fejlődtek.

Szóval, én még mindig azt mondom, hogy vásárlás előtt mindenki mérlegeljen és úgy válasszon benzines vagy dízelt. Akinek kevésbé fontos a fogyasztás és előtérbe helyezi a dinamizmust, sportosságot az válasszon benzinest, ahogy ezt a Forma 1-ben is használják. Akinek viszont igen is fontos a gazdaságosság az válasszon dízelt, ahogy azt az árufuvarozásban (teherautók, kamionok..stb.) is használják. :D
Elképzelhető, mikor család, gyerekek, kutya, macska..stb lesznek,. akkor én is átfogok ülni egy dízlebe. :wink:
Részemről ez a vita lezártnak tekindendő.

Már csak egy kérdés motoszgál bennem: néhány év múlva miről fog szólni a vita, melyik a jobb és miért: a hidrogénes vagy a napelemes BMW? :lol:

OBD Flasher

2006.05.20. 13:01

..." Múlt héten jött meg obd-flasherem, esténként más más általam módosított chip tartalmat töltök fel rá. ..."

Írnál erről bővebben?

PJ

2006.05.20. 16:55

dok

mailban bármikor. nem célom a fórumon az ügyfélhajhászás :-)

2006.05.22. 21:54

csak azok megnyugtatására, akik azt hitték, a benzines motor tervezői kifogytak az ötletekből, ellentétben a dízellel, ahol folyamatosan fejlesztenek:
itt az új 3.0i
szívó változatban 272 lóerő. igaz most már ide is elért a közvetlen befecskendezés, mondjuk a piezo változatú befecskendezőkkel.
így 7,8 l az ígért fogyasztás.
legyen másfél literrel több a valóságban, egye fene. de akkor is: resszkessetek dízelek... :wink: :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge