2007.07.02. 14:32
nekem sem tiszta a kép, de akkor mi lehet az oka a műszer összevissza járásának.
Lehet hogy az aksim gyenge és ez okozza a hibát, de lehet, hogy az egyik szintjelzőm adta meg magát, nem tudom szét kell szedni.
2007.08.28. 21:38
Sziasztok !
523i 98-as. Tavaly történt: elment a műszerfal, a kűső hőmérő szerint mínusz 40 fok volt kinn, amikor valójában plusz 35 volt. A benzinmutató és a vizhőfok mutató jobbra-balra járt mint alegyező végállástól végállásig, kicsi board bolond lett, a tankban volt kb. 30-35 liter, de szerinte más kifogyott.
Megoldás nem volt, előre BMW szervíz, műszerfal csere. 153.000.Ft., kész, minden ok. Elindulás, majd ugyanez a hiba megjelent 20 km után.
Vissza szervíz, majd másfél nap után megtalálták a hiba okát és a műszerfalat ismét cserélték (persze már garanciában).
Az történt, hogy a benzintank aktív szenes szűrője eltömődött (12.000.Ft). (Általában tele szoktam tenni a gépet, 60-65 ligyis tankolások). Nos a tankolás után amikor fogy a benzin, akkor a szűrőn keresztül szív be levegőt, de ez eltömődött. A benzin ugye ment a motorhoz, a tankban vákum keletkezett, kezdett összemenni, de annyira, hogy a szivattyú elfordult ls két fém része összeért, ami zárlatot csinált és ez vágta haza a műszerfalat. Ez történt, másodszori csere és szűrőcsere után azóta is ok. Nálam ez volt a gond.
2007.08.29. 08:04
g4400 írta:Doki írta:Egyik nap az üzemanyagszintjelző szerint volt a tankban még vagy 15 liter, amikor elkezdett le-föl mászlálni a műszer, hol világított, hol elaludt a visszajelző, elvittem egy szerelőhöz, aki azt mondta, hogy aktív szénszűrőt kell cserélni, mert a vákum nem egyenlítődik ki, amikor a beszívott benzin helyett nem kerül be levegő a tankba, ezért "összeszívta magát a tank".
Nem éretettem, hiszen azért szokott tankoláskor szüszogni, mert akkor megy be levegő.
Tankoláskor kifelé jön a levegő, nem? De akkor nyitva van a betöltő.
Én az aktívszenes szűrőt nem értem. Az a kifelé menő levegő (benzingőz, tágulás) miatt kell, nem?
A fogyó benzin ill. a lehűlő benzin (benzingőz) helyére befelé menő levegő útjában miért van/lenne szűrő?
Hogy a port ne szívja be, ha a szántóföldre mész sexszelni a Csajoddal!
2007.09.03. 17:11
Sziasztok!
Ide is beírom:
Erős benzinszag az autóban.Nem mindig, van amikor emelkedőn, van amikor rossz úton (oldalra billegés), tele tankkal, féltankkal, gyorsítás után,..stb.
Szerelők értetlenül néznek...
Ötlet?
Köszönöm!
2007.09.13. 18:09
kbhont írta:g4400 írta:Doki írta:szerelőhöz, aki azt mondta, hogy aktív szénszűrőt kell cserélni, mert a vákum nem egyenlítődik ki, amikor a beszívott benzin helyett nem kerül be levegő a tankba, ezért "összeszívta magát a tank".
...Én az aktívszenes szűrőt nem értem. Az a kifelé menő levegő (benzingőz, tágulás) miatt kell, nem?
A fogyó benzin ill. a lehűlő benzin (benzingőz) helyére befelé menő levegő útjában miért van/lenne szűrő?
Hogy a port ne szívja be, ha a szántóföldre mész sexszelni a Csajoddal!

És nagy port vernénk fel??

Oké, értem.
( De a szántóföldnél azért vannak jobb helyek is...

)
De a szerelő szerint miért kellene aktívszén a befele menő levegő (a szántóföldi por) útjába, miért nem csak egy sima porszűrő??
2007.12.18. 20:15
Csao nekem 70.l
2008.04.04. 20:39
Sziasztok!
Ki hallott már az MPG CAPS-ról?
Ez egy olyan tabletta amit tankolás előtt a tankba kell dobni
és állítólag növeli a motor élettartalmát,megnöveli a teljesítményt és lecsökkenti az üzemanyag fogyasztást.Én elég szkeptikus vagyok az ilyen "csodaszerekkel" kapcsolatban,de amit írnak róla az nem hangzik rosszul.
Nektek mi a véleményetek?
2008.04.04. 22:37
pepe írta:Sziasztok!
és állítólag növeli a motor élettartalmát,megnöveli a teljesítményt és lecsökkenti az üzemanyag fogyasztást.Én elég szkeptikus vagyok az ilyen "csodaszerekkel" kapcsolatban,de amit írnak róla az nem hangzik rosszul.
Sokan teszteltek már ilyeneket. Többekközt nemrég a Totalcar-on is volt róla szó. Én azt tudnám mondani, hogy csodák márpedig nincsenek!
2008.04.04. 23:37
pepe írta:Sziasztok!
Hát én biztos nem raknák semmi ilyen faszságot az autómba! Amúgy meg Sxoe nak igaza van.
2008.04.05. 12:18
Ne érsd félre, de szerinted van olyan "tabletta" amelyik például emeli egy 535-ös BMW teljesítményét? Azért adok neked igazságot, ha az a tabletta SZILÁRD OXIGÉN, és valahogy a motorba pluszba betudna jutni. ( Természetesen létezik kémiai tuning a motorsportban pl. nitromethan, ez is az oxigénről szól, de gondolom itt nem erről van szó. ) Kissebb fogyasztás, hát, bakancs helyett strand papucs a gázpedálon, trafipax tudatos vezetés.
Ha cinikusnak tüntem, elnézést.
2008.04.05. 18:05
Én sem hiszek a csodákban és mint már írtam szkeptikus vagyok az ilyen szerekkel-szarokkal kapcsolatban,de kíváncsi voltam a véleményetekre.
Nem voltál cinikus Öregfiú,és a strandpapucs...hát én inkább a "bakancsosok" közé sorolnám magam.Mostanában elég sűrün hallgatom vezetés közben a Neoton egyik régi számát,a címe:kétszázhúsz felett,és van,hogy olyankor nem csak hallani szeretem,hanem látni is...mármint a kilóméter órán
2008.04.05. 21:08
Be kell vallani, strandpapucsom nekem sincs.
( A tököm tele volt múlt héten az M1-en is, menne az ember "tisztességesen" az 540-el, de nem lehet, mert azokat a hülye "dobozokat" kell figyelni. )
2008.04.06. 11:23
Persze,hogy nem lehet tisztességesen odalépni a gépnek,
mert ahogy rátaposol a gázra,abban a pillanatban besávol
eléd a belsőbe mondjuk egy opel astra,úgyhogy már nyomhatod is
két lábbal a féket és ha esetleg rá mersz villantani,akkor még neki
áll feljebb.Na de nem akarok nagyon eltérni a fórum témájától,
pedig még rengeteget tudnék írni ezzel kapcsolatban.
2008.04.17. 10:27
Az t már tudom hogy van egy diesel üzemanyag átemelő szivattyú a tankban ami átrakja a dieselt a jobb oldali tankból a bal oldaliba. Valószínű hogy az enyémbe is ez ment tönkre mert kb15liternél én is megállok.
Tudna valaki nekem egy képet mutani vagy felrakni , hogy hogy néz ki ez az üzemanyagszivattyú 530d-be 2000-es évjárat? Haverom küldött nekem egy üzemanyagszivattyút a tankban levö szintérzékelőkkel de kétségeim támadtak hogy ez a jó alkatrész e? ami nekem kell.
Segítsetek légyszives.
Köszönöm
2008.04.17. 11:54
temes írta:Az t már tudom hogy van egy diesel üzemanyag átemelő szivattyú a tankban ami átrakja a dieselt a jobb oldali tankból a bal oldaliba. Valószínű hogy az enyémbe is ez ment tönkre mert kb15liternél én is megállok.
Tudna valaki nekem egy képet mutani vagy felrakni , hogy hogy néz ki ez az üzemanyagszivattyú 530d-be 2000-es évjárat? Haverom küldött nekem egy üzemanyagszivattyút a tankban levö szintérzékelőkkel de kétségeim támadtak hogy ez a jó alkatrész e? ami nekem kell.
Segítsetek légyszives.
Köszönöm
Nem tudom, hogy látszik e, de az ETK ezt hozta ki:
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=16&fg=15
szedánra néztem.... remélem segítettem benne.. (ha nem jót linkeltem, majd úgyis javítanak)
üdv,
Labi
2008.04.17. 15:10
temes írta:Az t már tudom hogy van egy diesel üzemanyag átemelő szivattyú a tankban ami átrakja a dieselt a jobb oldali tankból a bal oldaliba. Valószínű hogy az enyémbe is ez ment tönkre mert kb15liternél én is megállok.
Segítsetek légyszives.
Köszönöm
A titkos menüben meg lehet nézni, hogy a két rekeszben mennyi üzemanyag van. Leellenőrizheted, hogy tényleg ott van-e a hiba. Olvastam a 7'er-ek fórumán ilyen meghibásodásról.
Azt, hogy milyen cucc kell a gépedbe, jobb oldalon az Online ETK-ból kikeresheted a VIN alapján.
2008.04.17. 15:13
Labi kommentjét nem olvastam, amikor válaszoltam, de 2000-ben rendszerváltás volt az 530d-nél, szerintem jobb, ha leellenőrzöd a saját gépedre. Ki tudja?
2008.04.17. 17:13
Att530d írta:temes írta:A titkos menüben meg lehet nézni, hogy a két rekeszben mennyi üzemanyag van. Leellenőrizheted, hogy tényleg ott van-e a hiba. Olvastam a 7'er-ek fórumán ilyen meghibásodásról.
Azt, hogy milyen cucc kell a gépedbe, jobb oldalon az Online ETK-ból kikeresheted a VIN alapján.
Sziasztok...
Én is szoktam lesni a menüben ezeket a dolgokat és olyan 20 liter környékén már csak a jobb oldali részben van az anyag..!!! legalábbis műszer szerint...
Nem okoz semmilyen redeellenességet de zavar mert szerintem kb fele-fele arányban kellene lennie.... vagy nem?!
2008.04.17. 22:08
Köszönöm az infókat. Sajnos 95% hogy ez az átemelő pumpa ment nállam tönkre,de jövő hétfőn megnézetem. Sajnos ez nincs benne a csomagban amit a havertól kaptam. Ha valakit esetleg érdekel a nagy szivattyú ami a tankban van és hozzá a két szintérzékelő+tömítések minden az szóljon. 530d-be való de jó 525 dieselbe is. Én meg beszerzek egy ilyen átemelő pumpát. Bosszantó hogy ilyen 70 literes tanban mindig kell lennie minimum 15 nek. Ez olyna mintha 55 literes tankja lenne csak az embernek.
Üdv és szép kilométereket