![]() |
2013.06.27. 00:57
2013.06.27. 06:49
Haminda írta:Ha lehúzom az egr vákuum csovet, akkor azzal csak a karosanyagkibocsajtast befolyásolom negatívan?
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről
2013.06.27. 07:44
barbrady írta:Haminda írta:Ha lehúzom az egr vákuum csovet, akkor azzal csak a karosanyagkibocsajtast befolyásolom negatívan?
Nem. A légtömegmérő is kalkulál vele, így nélküle nem lesz tökéletes a rendszer.
Tapatalk2 ST25i
2013.06.27. 08:42
Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Ha lehúzom az egr vákuum csovet, akkor azzal csak a karosanyagkibocsajtast befolyásolom negatívan?
Nem. A légtömegmérő is kalkulál vele, így nélküle nem lesz tökéletes a rendszer.
Tapatalk2 ST25i
Értem, köszönöm. Csak azért kérdem, mert olvasgattam Egr bypassrol és mindenki csak jót írt róla. Amúgy tudja az egr befolyásolni bármi módon az alapjaratot?
2013.06.27. 08:58
bmw520ds írta:Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Ha lehúzom az egr vákuum csovet, akkor azzal csak a karosanyagkibocsajtast befolyásolom negatívan?
Tapatalk2 ST25i
Értem, köszönöm. Csak azért kérdem, mert olvasgattam Egr bypassrol és mindenki csak jót írt róla. Amúgy tudja az egr befolyásolni bármi módon az alapjaratot?
Igen, tudja. Meghatározott és folyamatosan mért paraméterek alapján állítódik, amit a füleddel is észlelhetsz, mivel olyankor megváltozik a motorod hangja. Ki kell kétévente takarítani és ellenőrizni a vákum csöveket, akkor nincs vele semmi gond.
2013.06.27. 16:23
Haminda írta:bmw520ds írta:Haminda írta:barbrady írta:Haminda írta:Ha lehúzom az egr vákuum csovet, akkor azzal csak a karosanyagkibocsajtast befolyásolom negatívan?
Tapatalk2 ST25i
Igen, tudja. Meghatározott és folyamatosan mért paraméterek alapján állítódik, amit a füleddel is észlelhetsz, mivel olyankor megváltozik a motorod hangja. Ki kell kétévente takarítani és ellenőrizni a vákum csöveket, akkor nincs vele semmi gond.
Még mindig a torpanós probléma okát próbálom behatárolni, szóval csak próbakörre akarom levenni.
Ami miatt erre gyanakszom az az, hogy olyan "érzést" kelt, mintha adott szakaszoknál beragadna, és csak idővel zárna vissza. Ha sikerül rábizonyítani, cserélem is le, ha nem irány az adagolós...
2013.06.27. 17:58
barbrady írta:Haminda írta:Még mindig a torpanós probléma okát próbálom behatárolni, szóval csak próbakörre akarom levenni.
Ami miatt erre gyanakszom az az, hogy olyan "érzést" kelt, mintha adott szakaszoknál beragadna, és csak idővel zárna vissza. Ha sikerül rábizonyítani, cserélem is le, ha nem irány az adagolós...
Simán okozhatja, nálam légtömegmérő hiba okozott ilyen jelenséget, és a kettő elég szorosan összefügg. A törökmezői diag szerint az EGR szeleped nem nyit ki, ennek az okát kéne kideríteni. Lehet maga a szelep rossz, de lehet egy rossz helyre visszadugott vákuumcső, vagy a vákuum szelep hibája is. Vákuum csöveket kicserélted már?
2013.06.28. 18:46
2013.06.28. 22:32
Haminda írta:Most már biztos, hogy az EGR a ludas! Levettem a vákumcsövet, kipróbáltam pályán, és bárhogy igyekeztem előhozni a hibát, nem jött!
Viszont elgondolkodtam a kiiktatásán is. Megoszlanak a vélemények az angol fórumokon, de inkább mellette mint ellene érvelnek.
2013.06.29. 01:10
kzolee írta:
Én úgy gondolom, hogy az EGR szerepe az, hogy csökkentse az emissziót. Gyakorlatilag az égéstermék egy részét újra visszavezeti a motorba.
Nyilván, ha kiiktatod, akkor romlanak az emissziós értékeid (nem biztos, hogy átmegy műszakin), a teljesítmény meg elvileg megnő, hiszen több oxigén CO2-vé alakítását teszi így lehetővé.
Viszont.
A gépjármű tervezésekor a mérnökök mindent úgy állítottak be, hogy bizony az EGR működik. Szóval a teljesítmény nem biztos, hogy pozitív irányba változik...![]()
Ha csak simán kiiktatod, nem leszel vele előrébb. Ha keresel egy szakit, aki átprogramozza... Nem tudom, hogy okosabb -e ő, mint a BMW mérnökhada és tesztpilótacsapata, akik kitesztelték a beállításokat minden elképzelhető szituációban, nagyon sok ezer kilóméteren keresztül. Gyanítom nem.
Én inkább visszaállítanám az eredeti állapotot.
2013.06.29. 01:14
Haminda írta:kzolee írta:
Én úgy gondolom, hogy az EGR szerepe az, hogy csökkentse az emissziót. Gyakorlatilag az égéstermék egy részét újra visszavezeti a motorba.
Nyilván, ha kiiktatod, akkor romlanak az emissziós értékeid (nem biztos, hogy átmegy műszakin), a teljesítmény meg elvileg megnő, hiszen több oxigén CO2-vé alakítását teszi így lehetővé.
Viszont.
A gépjármű tervezésekor a mérnökök mindent úgy állítottak be, hogy bizony az EGR működik. Szóval a teljesítmény nem biztos, hogy pozitív irányba változik...![]()
Ha csak simán kiiktatod, nem leszel vele előrébb. Ha keresel egy szakit, aki átprogramozza... Nem tudom, hogy okosabb -e ő, mint a BMW mérnökhada és tesztpilótacsapata, akik kitesztelték a beállításokat minden elképzelhető szituációban, nagyon sok ezer kilóméteren keresztül. Gyanítom nem.
A vélemények szerint a teljesítmény növekedésével jár a kiiktatasa, de én is amiatt nem akarom erőltetni, mert a bajor mérnökök serege valószínűleg nagyobb körültekintéssel tervezett, mint az önjelölt szakértők akik feltehetoen sokkal kevesebb célt tartottak szem előtt.
2013.06.29. 02:46
kzolee írta:Haminda írta:Most már biztos, hogy az EGR a ludas! Levettem a vákumcsövet, kipróbáltam pályán, és bárhogy igyekeztem előhozni a hibát, nem jött!
Viszont elgondolkodtam a kiiktatásán is. Megoszlanak a vélemények az angol fórumokon, de inkább mellette mint ellene érvelnek.
Viszont.
2013.06.30. 20:06
2013.06.30. 20:21
Haminda írta:Valaki meg tudja mondani, hogy a 3-as számmal jelölt cső milyen feladatot lát el?
2013.06.30. 21:09
muhaati írta:Azon keresztül kapja az egr a "központi" vákumot.
2013.07.03. 20:25
2013.07.03. 20:47
Kovee írta:Sziasztok!
AGR szelep miatt adhat olyan hibaüzenetet hogy alacsony töltőnyomás?
köszönöm.
nem állandó hiba,eddig 2szer irta be a hibataroloba.
2013.07.03. 20:53
Haminda írta:Kovee írta:Sziasztok!
köszönöm.
Igen
2013.08.22. 22:07
2013.08.23. 08:54
Kovee írta:Haminda írta:Kovee írta:Sziasztok!
köszönöm.
Igen
danke schön. akkor hetvegen AGR Ventil pucolas.