![]() |
2007.12.27. 11:56
sxoe írta:Az mit jelent, hogy "sem a kelet európai piacra gyártott futőműhöz" sem? Az itteni gépeknek más a futóművük mint ami a fritzeknek van? Vagy mi a különbség?
2007.12.27. 12:09
2007.12.27. 12:18
kovessyroli írta:sxoe írta:Az mit jelent, hogy "sem a kelet európai piacra gyártott futőműhöz" sem? Az itteni gépeknek más a futóművük mint ami a fritzeknek van? Vagy mi a különbség?
a kelet európai modell olyan lengéscsillapítóval szerelt, ami emelt magasságú, tehát magasabban áll a kocsi, mint a normál futóművel.
2007.12.27. 12:22
sxoe írta:kovessyroli írta:sxoe írta:Az mit jelent, hogy "sem a kelet európai piacra gyártott futőműhöz" sem? Az itteni gépeknek más a futóművük mint ami a fritzeknek van? Vagy mi a különbség?
a kelet európai modell olyan lengéscsillapítóval szerelt, ami emelt magasságú, tehát magasabban áll a kocsi, mint a normál futóművel.
Jaaa!! Így már értem. És keleti blokk alatt honnan kell érteni? Már az itthoniak is úgy vannak szerelve, vagy mondjuk csak az ukránoktól?
2007.12.27. 12:25
Diabolica írta:sxoe írta:kovessyroli írta:sxoe írta:Az mit jelent, hogy "sem a kelet európai piacra gyártott futőműhöz" sem? Az itteni gépeknek más a futóművük mint ami a fritzeknek van? Vagy mi a különbség?
Jaaa!! Így már értem. És keleti blokk alatt honnan kell érteni? Már az itthoniak is úgy vannak szerelve, vagy mondjuk csak az ukránoktól?
az enyém is ilyen, épp azon izzadok, hogy kicseréljem a rudókat "nyugati" blokkosra. Így Rhantos szavaival élve "country"-s az eleje.....a képeken látszik is....
2007.12.27. 12:27
kovessyroli írta:sxoe írta:Az mit jelent, hogy "sem a kelet európai piacra gyártott futőműhöz" sem? Az itteni gépeknek más a futóművük mint ami a fritzeknek van? Vagy mi a különbség?
2007.12.27. 12:35
2007.12.27. 13:14
2007.12.27. 15:24
Zsigu írta:Sziasztok!
Ha jól néztem akkor 5 féle gátló létezik. (M5-öt nem néztem)
Normál (széria)
M sport I (extra)
M sport II (extra)
EDC (extra)
Kelet-Európa (szérai) vagy ugyanezt a gátlót kérhetted extraként "rossz útra".
Zsigu
2007.12.27. 18:53
kovessyroli írta:efer írta:kovessyroli írta:futómű szakik FIGYELEM:![]()
2002-es 530da-m hátsó futóműve niveauregulierung-os, azaz szintszabályzós.
az igazat megvallva, én ennek előnyét nem érzem, a hátránya viszont az, hogy a lengéscsillapítók cseréje többe kerül, mint egy sima futómű esetében.
nekem mániám ez lengéscsillapító ügy, már hónapok óta agyalok azon, hogy mit tegyek vele.
kimérettem, mert szerintem kicsit puha, de a mérés szerint az elje is jó, meg a hátulja is jó.
lehet, hogy a közepesen puha a jó???![]()
kicsit szeretném feszesebbre állítani a kocsit, és esetleg beépíteni valamilyen sportfutómű szettet. csak itt van a probléma: ezekben nincs niveauregulierungos.
a kérdésem pedig:![]()
beépíthető-e egy sima sportfutómű az én autómba? (gázos és rugós)
ha igen, akkor a computer nem jelez folyamatos hibát a niveaur. felől?
vagy modiccal ezt a funkciót egyszerűen le lehet tiltani?
szerintem keveredik a niveauregulierung meg az edc. a szintszabályzásnál a lengéscsillapító ugyanaz, mint normál esetben, csak nincsen rugó: helyette van a szinszabályzónak nevezett légzsák/levegőrugó.
edc esetében van szó horror lengéscsilapítóról, mert ott a csillapítás keménységét szabályozza, nem a magasságot.
keresgettem a neten ebben a témakörben, de pl. aki bilstein futóműszettet (első és hátsó lengéscsillapítókat) árul e39-hez, az a leírásban jelzi, hogy a szett a normál futóművel szerelt autóhoz való, azaz sem az M-es, sem a nivos, sem a kelet európai piacra gyártott futóműveshez nem jó.
ezek szerint akkor mégis különbözik a lengéscsillapítóban is valami.
2007.12.27. 21:19
efer írta:kovessyroli írta:efer írta:kovessyroli írta:futómű szakik FIGYELEM:![]()
az igazat megvallva, én ennek előnyét nem érzem, a hátránya viszont az, hogy a lengéscsillapítók cseréje többe kerül, mint egy sima futómű esetében.
nekem mániám ez lengéscsillapító ügy, már hónapok óta agyalok azon, hogy mit tegyek vele.
kimérettem, mert szerintem kicsit puha, de a mérés szerint az elje is jó, meg a hátulja is jó.
kicsit szeretném feszesebbre állítani a kocsit, és esetleg beépíteni valamilyen sportfutómű szettet. csak itt van a probléma: ezekben nincs niveauregulierungos.
szerintem keveredik a niveauregulierung meg az edc. a szintszabályzásnál a lengéscsillapító ugyanaz, mint normál esetben, csak nincsen rugó: helyette van a szinszabályzónak nevezett légzsák/levegőrugó.
edc esetében van szó horror lengéscsilapítóról, mert ott a csillapítás keménységét szabályozza, nem a magasságot.
keresgettem a neten ebben a témakörben, de pl. aki bilstein futóműszettet (első és hátsó lengéscsillapítókat) árul e39-hez, az a leírásban jelzi, hogy a szett a normál futóművel szerelt autóhoz való, azaz sem az M-es, sem a nivos, sem a kelet európai piacra gyártott futóműveshez nem jó.
az etk szerint a touringba csak kétfajta lengéscsillapító van: 1 széria, 1 meg a szinszabályzós sport (ültetett) futóműhöz. csak szintszabályzóhoz nem hoz külön lengéscsillapítót - igaz ott külön, fektetve van a teló. (én erre gondoltam, mivel nekem touring van...)
sedannál pedig én is azokat a veerziókat találtam, amiket zsigu írt, vagyis ott sincs külön a niveauregulierung-hoz másfajta. inkább a sportfutómű lesz ami meghatározza a teló milyenségét. (edc-ről itt nem beszélek, mert az tökmás)
2007.12.27. 22:20
kovessyroli írta:efer írta:kovessyroli írta:efer írta:kovessyroli írta:futómű szakik FIGYELEM:![]()
az etk szerint a touringba csak kétfajta lengéscsillapító van: 1 széria, 1 meg a szinszabályzós sport (ültetett) futóműhöz. csak szintszabályzóhoz nem hoz külön lengéscsillapítót - igaz ott külön, fektetve van a teló. (én erre gondoltam, mivel nekem touring van...)
sedannál pedig én is azokat a veerziókat találtam, amiket zsigu írt, vagyis ott sincs külön a niveauregulierung-hoz másfajta. inkább a sportfutómű lesz ami meghatározza a teló milyenségét. (edc-ről itt nem beszélek, mert az tökmás)
akkor sasold meg ezt:
http://cgi.ebay.de/BMW-5ER-E39-4-GAS-ST ... dZViewItem
normál futóműves sedanhoz, ez pl. sem az m-eshez, sem a nivoshoz nem gut.
2007.12.27. 22:45
2007.12.27. 23:01
2008.02.05. 00:21
2008.02.07. 11:52
2008.02.07. 12:15
2008.02.07. 16:34
2008.02.07. 19:22
atizba írta:az esetemben kormanymure gyanakszok... ezelott 30 ezerrel mar voltam a kormanymuvesnel, de mivel meg sokaig meg akarom tartani a kocsit, lebeszelt a felujitasrol. szerinte csereljem, mert a felujitas csak felmegoldas.
2008.02.18. 21:17