![]() |
2015.12.02. 00:09
atesz25 írta:adamtoth írta:Imco írta:adamtoth írta:Sziasztok!
Saját autómnál (525 TDS) hallottunk alapjáraton egy kis ciripelést. Leszedtük a szelepfedelet, hogy megnézzük a vezérmű láncot.
Kicseréltük a vezérlést és teljesen megszűnt a zaj. Vennem kellett szerszám szettet ami nem volt olcsó és, hogy vissza jöbbön az ára vállalok 2-3 TDS vezérlés cserét. Nem vagyok hivatásos autószerelő de nem is ebből akarok megélni. Írjatok ha valakit érdekel!
Elég kevés már a TDS és kölcsönözni is lehet szerszámot.
Lehet jobban jársz ha meghirdeted.
Illetve ha már megtérülésre építesz akkor mi a terv?
Hány autóból kéne megtérülni a vételárnak? Jaj most nézem 2-3.
Akkor inkább a vételárat kellett volna kérdeznem.
Tehát mennyi a TDS vezérlés csere hozott anyagból?
30-ért vállalnám hozott anyagból és kb 3 nap. Ha én szerzem be az alkatrészeket akkor 90 mindenestől.
Hello, ti nem veszitek le a hengerfejet ehhez a művelethez? Mert állítólag le kell, és hát ezt egy barátomnak 200.000huf-ért cserélték.
Hisz hfej javítás plusz tömítések csavarok stb.
Ha 90000huf-ért kicseréled a teljes vezérlést az tényleg nagyon jó ár.
2015.12.21. 14:56
2015.12.21. 17:23
oleez írta:Sziasztok!
Valaki cserélt már otthon laposszíj feszítő görgőt.
Úgy hallom,hogy egyre csúnyább hangja van.
Nagy meló kicserélni? Kell valamire kiváltképpen odafigyelni?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
2015.12.21. 17:45
Devon írta:oleez írta:Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Szia.
Én cseréltem már,de előtte egy ideig kerülgettem mint macska a forró kását.![]()
Csináltam hozzá "szerszámot", ami egy erősebb laposvas két helyen meghajtva. Azért érdemes meghajtani, mert egy két dolog útban van, és egy egyenes "karral" nem tudnád megfelelően feszteleníteni. De majd látni fogod hogy miről van szó.
A himba, és a feszítő görgő közé kell bedugni, és lefelé nyomni,addig míg a szíjat le nem tudod venni. Utána régi görgő ki, új be.
Ha már van egy ilyen vasdarabod, az egész művelet kb 5-10 perc.
Cserélhető más megbontása nélkül is, de ha mégsem férsz hozzá,(én hozzáfértem) akkor le kell bontani a viszkót, meg a hűtő burkolatát.
Jó tanács: rajzold le hogy fut a szíj a görgők,stb között.
2015.12.21. 19:59
nagy.matyika írta:Devon írta:oleez írta:Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Szia.
Én cseréltem már,de előtte egy ideig kerülgettem mint macska a forró kását.![]()
Csináltam hozzá "szerszámot", ami egy erősebb laposvas két helyen meghajtva. Azért érdemes meghajtani, mert egy két dolog útban van, és egy egyenes "karral" nem tudnád megfelelően feszteleníteni. De majd látni fogod hogy miről van szó.
A himba, és a feszítő görgő közé kell bedugni, és lefelé nyomni,addig míg a szíjat le nem tudod venni. Utána régi görgő ki, új be.
Cserélhető más megbontása nélkül is, de ha mégsem férsz hozzá,(én hozzáfértem) akkor le kell bontani a viszkót, meg a hűtő burkolatát.
Jól leírtadAnnyit hozzá tennék, hogy a mai világban talán egy fénykép beszédesebb
2015.12.21. 20:36
Devon írta:off: hol lehet képfeltöltéssel kapcsolatban segítséget kérni?
2015.12.21. 20:47
Zo78 írta:Devon írta:off: hol lehet képfeltöltéssel kapcsolatban segítséget kérni?
- Offtopic :
- Idézet a Gyik-ből:
"Megjeleníthetsz képeket a hozzászólásaidban. Azonban, ha az adminisztrátor engedélyezte a csatolmányok hozzáadását, akkor a képeket egyenesen a fórumra is feltöltheted. Ellenkező esetben a képeket egy publikus, mindenki által elérhető szerveren kell tárolnod, és onnan belinkelned – például: http://www.akarmi.hu/en-kepem.gif. Nem tudsz belinkelni képeket a saját gépedről (hacsak az nem érhető el kívülről is), azonosítást igénylő oldalakról (mint például freemail, gmail, yahoo postafiókok), jelszóval védett weblapokról stb. A képek megjelenítéséhez használd az [img] BBCode címkét."
2015.12.21. 21:00
Devon írta:Ebben a formában utána néztem, olvastam.
Sőt,fel is tettük a facéra, csak szarul néz ki ott egy laposvasról készült fotó.![]()
Pláne hogy én nem vagyok a fészen, csak a párom.
Majd keresek rá megoldást, tovább ne offoljunk.
2015.12.21. 21:34
nagy.matyika írta:Devon írta:oleez írta:Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Szia.
Jól leírtadAnnyit hozzá tennék, hogy a mai világban talán egy fénykép beszédesebb

2015.12.22. 11:12
2015.12.22. 18:26
oleez írta:Heló Devon...Májlsz:)
Nagyjából értettem a leírásod alapján is és én is kerülgetem a kérdést már egy jó ideje.
Köszi a képeket:)
Lehet megpróbálkozom vele:)
Tehát csak lenyomod a himbát...gondolom addig tartod a laposvasat még kiszeded a görgőt meg visszarakod az újat?
2016.02.18. 00:08
2016.06.02. 22:25
2016.06.02. 22:29
lepke írta:Hali
Lenne egy kérdésema 525tds-nek a 180-190es pályatempó mennyire jó??
Én úgy éreztem lehet hogy egy kicsit kűszködik ebben a sebesség tartományba
2016.06.04. 09:44
lepke írta:Hali
2016.06.04. 12:35
Jerry írta:lepke írta:Hali
Tud annyival menni egyáltalán?!![]()
A gyár 205-öt ad meg egy új TDS végének.
2016.06.05. 08:23
muhaati írta:Jerry írta:lepke írta:Hali
Zolikám! Amikor felhívtál, mondtam neked, 160 a kellemes neki, ne tovább!!!! Pláne most már, amikor HDK fej csere előtt áll a masina.
2016.06.05. 08:35
Jerry írta:lepke írta:Hali
2016.06.05. 21:08
2016.06.21. 14:36