![]() |
2009.06.08. 23:10
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!
2009.06.08. 23:12
gerie39 írta:Köszi a felajánlást! Akkor is tudod törölni, ha régi, körcsatim van? Vagy ennek ehhez nincs köze?Ha igen, mindenképp élnék is vele. Tamás mondta, hogy miket cserélt, de nem tudtam követni...
2009.06.09. 00:24
LACIKAtraffipaxboltHU írta:simi64 írta:strobi írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?
UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát...
PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?
Válaszotokat előre is hálásan köszönöm!!
Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót...![]()
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja...![]()
Nekem is érzékenyebb illetve rugalmasabb lett olajcsere után...
Szerintem először olvasd végig ezt a topic-ot! Tanulságos.
Az eredeti olaj 5500 ft-ba kerül. (van valami 20 literes kiszerelésben is, valamivel olcsóbban)
Ennyire azonban nincs szükség. 6-7 esetleg 8 litert tudsz cserélni belőle.
Bal oldalon "alkatrész rendelés"-nél tudsz venni még jó olajat (eredeti német) 2500 ft-ért literjét. A Te döntésed ezek után.
Javíttatni sem nagyon érdemes (vannak szomorú történetek is a topicban).
A hazai javítóműhelyek nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Sajnos.
Legelőször is azonban mindenképpen a szintet érdemes ellenőrizni, ha hiányzik, az okozója lehet a jelenségnek.
Persze, ha hiányzik, akkor veszíti. Az olaj veszítésének okát azonban mindenképp MEG KELL SZÜNTETNI!!! (tömítés, szimering, szűrő)
Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!
2009.06.09. 06:15
2009.06.09. 20:08
simi64 írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:simi64 írta:strobi írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?
UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát...
PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?
Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót...![]()
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja...![]()
Az eredeti olaj 5500 ft-ba kerül. (van valami 20 literes kiszerelésben is, valamivel olcsóbban)
Bal oldalon "alkatrész rendelés"-nél tudsz venni még jó olajat (eredeti német) 2500 ft-ért literjét. A Te döntésed ezek után.
Legelőször is azonban mindenképpen a szintet érdemes ellenőrizni, ha hiányzik, az okozója lehet a jelenségnek.
Persze, ha hiányzik, akkor veszíti. Az olaj veszítésének okát azonban mindenképp MEG KELL SZÜNTETNI!!! (tömítés, szimering, szűrő)
Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!
Megírod nekik az utolsó 7 számjegyet, meg azt, hogy milyen színű táblácska van a váltón + évjárat és hogy 30 Dénes. Pontosan tudni fogják, hogy melyik olaj kell! Az olaj amúgy majdnem olyan híg, mint a víz.
Azt pedig csak zárójelben szeretném megemlíteni, hogy a bajorok ezt qrták el, mert a 30D esetében szokott beszarni a váltó. Tudniillik a motorod nagyobb nyomatékot ad le, mint amekkorát a váltó tud. Úgyhogy csak óvatosan az "állóból padló" jelenséggel!
Vagy: vedd fel a kapcsolatot m_attila klubtárssal, ő ott dolgozik! (persze csak ha érdekel a dolog)
2009.06.09. 21:01
2009.06.09. 22:19
gerie39 írta:Hát lehet, hogy vmit félreértettem, de nekem a frissítést csak a felújítás utánra mondták...
2009.06.09. 22:30
2009.06.09. 23:10
LACIKAtraffipaxboltHU írta:simi64 írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:simi64 írta:strobi írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
Megírod nekik az utolsó 7 számjegyet, meg azt, hogy milyen színű táblácska van a váltón + évjárat és hogy 30 Dénes. Pontosan tudni fogják, hogy melyik olaj kell! Az olaj amúgy majdnem olyan híg, mint a víz.
Azt pedig csak zárójelben szeretném megemlíteni, hogy a bajorok ezt qrták el, mert a 30D esetében szokott beszarni a váltó. Tudniillik a motorod nagyobb nyomatékot ad le, mint amekkorát a váltó tud. Úgyhogy csak óvatosan az "állóból padló" jelenséggel!
Vagy: vedd fel a kapcsolatot m_attila klubtárssal, ő ott dolgozik! (persze csak ha érdekel a dolog)
Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?
2009.06.09. 23:30
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?
2009.06.10. 08:05
jackson írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?
Tulajdonképpen kihagyhatod a szoftver frissitést, de soha nem fogod megtudni milyen hiba szünt volna meg a frissitéssel. A váltó elektrohidraulikus. Ami azt jelenti három részből áll:
- Mechanika ami elkophat és rugók elgyengülnek,
- Hidraulika ami összeszedi a mechanika szemetét és azért szorulhat be, szivároghat, elfogy/tönkremegy (igen uraim a széthajtott váltó olaja kinyúvad) stb,
- Elektronika ami meg kedves szoftver hibákkal okozhat örömet. Rádásul ezt a BMW adja és nem a váltó eredeti gyártója (tehát a többi ugyan ilyen váltóval rendelkező OFF kocsi hibáiból gyököt vonhatsz)
No ha kicseréled a olajat akkor segitesz a hidraulika részen, de nem változik a másik kettő. A szoftver hibákat csak a legújabb szoftver frissitésével fogod ki küszöbölni. A Mechanikai bajokon meg tulajdonképpen a csere tud segiteni (már mint jó új alkatrészre, mert a javitás és a felújitott magában hordozza a további hibákat).
Jackson, aki segit
2009.06.10. 14:03
LACIKAtraffipaxboltHU írta:jackson írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?
Tulajdonképpen kihagyhatod a szoftver frissitést, de soha nem fogod megtudni milyen hiba szünt volna meg a frissitéssel. A váltó elektrohidraulikus. Ami azt jelenti három részből áll:
- Mechanika ami elkophat és rugók elgyengülnek,
- Hidraulika ami összeszedi a mechanika szemetét és azért szorulhat be, szivároghat, elfogy/tönkremegy (igen uraim a széthajtott váltó olaja kinyúvad) stb,
- Elektronika ami meg kedves szoftver hibákkal okozhat örömet. Rádásul ezt a BMW adja és nem a váltó eredeti gyártója (tehát a többi ugyan ilyen váltóval rendelkező OFF kocsi hibáiból gyököt vonhatsz)
No ha kicseréled a olajat akkor segitesz a hidraulika részen, de nem változik a másik kettő. A szoftver hibákat csak a legújabb szoftver frissitésével fogod ki küszöbölni. A Mechanikai bajokon meg tulajdonképpen a csere tud segiteni (már mint jó új alkatrészre, mert a javitás és a felújitott magában hordozza a további hibákat).
Jackson, aki segit
Kösz,Prof...Akkor valamelyik nap ráállok 1 aknára,aztán megnézem... Aztán elmondom nektek mit láttam,meg az utsó 7 számjegyet alvázból,aztán NT olajcsere,végül Wallis SW upgrade...
Lacika,aki kérdi jól látja-e a számára szükséges munkafolyamatot?))
2009.06.10. 21:09
jackson írta:Az NT megcsinálja neked a SW upgardet és olcsóbb mint a wallis:) Olajcserére pedig a Papp Tibor olcsóbb mert 30eFtért nekem beválalta a vezérlés szétszed és megnézt is a olajcsere árrában. NT autónál csak az olaj valami 24eft volt+munkadij. Igazából az NTautó a nyersanyag árban magas a munkadij nem vészes. Ha feltétlenül velük akarod csináltatni akkor legalább vegyél olajat az AtiTDI-től és azt vidd az NT-be ha nem akarod ott hagyni a gatyádat is. Nekem 1 liter olaj 0w40 LongLife04 5000ft volt ott amikor az bömbölő meg 2500-ért árulja.
Szóval szerintem. SW upgarde Ntautó 15eft és olajcsere és váltó vezérlés megnéz 30eft. Én is ezt teszem ha kész a kézifékes baromság.
Jackson, aki javasolja
2009.06.10. 21:55
VZoltan írta:jackson írta:Az NT megcsinálja neked a SW upgardet és olcsóbb mint a wallis:) Olajcserére pedig a Papp Tibor olcsóbb mert 30eFtért nekem beválalta a vezérlés szétszed és megnézt is a olajcsere árrában. NT autónál csak az olaj valami 24eft volt+munkadij. Igazából az NTautó a nyersanyag árban magas a munkadij nem vészes. Ha feltétlenül velük akarod csináltatni akkor legalább vegyél olajat az AtiTDI-től és azt vidd az NT-be ha nem akarod ott hagyni a gatyádat is. Nekem 1 liter olaj 0w40 LongLife04 5000ft volt ott amikor az bömbölő meg 2500-ért árulja.
Szóval szerintem. SW upgarde Ntautó 15eft és olajcsere és váltó vezérlés megnéz 30eft. Én is ezt teszem ha kész a kézifékes baromság.
Jackson, aki javasolja
Bocsi, de ez a Papp Tibor úr hol érhető el, mert még én sem cseréltettem váltóolajat, pedig valószínű ráférne a kicsikére a frissítés.
Üdv. Zoli
2009.06.21. 12:20
jackson írta:VZoltan írta:Bocsi, de ez a Papp Tibor úr hol érhető el, mert még én sem cseréltettem váltóolajat, pedig valószínű ráférne a kicsikére a frissítés.
Üdv. Zoli
Bp.XVIII.ker
Elérhetősége a korábbi oldalakon:
Link oda: 31.oldal LINK
Jackson, aki terjeszti számát (és még jutalékot sem kapok)
2009.06.21. 12:56
jackson írta:
A muhaati rámszólt amikor nála járta és teljesen jogosan, hogy Papp Tamás a automata váltós neve és nem Tibor ahogy emlegette.
Jackson, aki javitja saját magát
2009.06.21. 13:08
muhaati írta:jackson írta:
A muhaati rámszólt amikor nála járta és teljesen jogosan, hogy Papp Tamás a automata váltós neve és nem Tibor ahogy emlegette.
Már bocsánat, de nem én emlegettem Tamásnak.
Ati, aki javít.
2009.06.21. 16:56
jackson írta:muhaati írta:jackson írta:
Már bocsánat, de nem én emlegettem Tamásnak.
Ati, aki javít.
emlegetteM
Jackson, aki 3szor aláhúzza
2009.06.21. 20:54
muhaati írta:
2009.07.16. 22:17