Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.06.08. 23:10

LACIKAtraffipaxboltHU írta:Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!

Ebben milyen váltó van dizel kollegák mert csak a Benzines automatát tudom fejből? GM-es ami A5S 390R? Mert ha igen akkor még az is fontos, hogy pontosan milyen gyártási hónapú a kocsi. Talán ha megadnád a VIN kódot akkor könnyebb lenne megnézni mielött más váltó olajat veszel meg.

Jackson, aki nem szeretné összekeverni a különböző automataváltókhoz való olajakat

2009.06.08. 23:12

gerie39 írta:Köszi a felajánlást! Akkor is tudod törölni, ha régi, körcsatim van? Vagy ennek ehhez nincs köze? :roll: Ha igen, mindenképp élnék is vele. Tamás mondta, hogy miket cserélt, de nem tudtam követni... :?

Igen nekem is körcsatis még éppen hogy. Utánna kb fél óra 10-30 perc alatt megtanulja az új adaptációkat. küldj PÜ-t és egyeztetünk telefonszámot.

Jackson, aki segit

2009.06.09. 00:24

LACIKAtraffipaxboltHU írta:
simi64 írta:
strobi írta:
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!

A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?

UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát... :(

PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?

Válaszotokat előre is hálásan köszönöm!!

Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót... :oops:
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja... :roll:

Nekem is érzékenyebb illetve rugalmasabb lett olajcsere után... :wink:

Szerintem először olvasd végig ezt a topic-ot! Tanulságos.
Az eredeti olaj 5500 ft-ba kerül. (van valami 20 literes kiszerelésben is, valamivel olcsóbban)
Ennyire azonban nincs szükség. 6-7 esetleg 8 litert tudsz cserélni belőle.
Bal oldalon "alkatrész rendelés"-nél tudsz venni még jó olajat (eredeti német) 2500 ft-ért literjét. A Te döntésed ezek után.
Javíttatni sem nagyon érdemes (vannak szomorú történetek is a topicban).
A hazai javítóműhelyek nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Sajnos.
Legelőször is azonban mindenképpen a szintet érdemes ellenőrizni, ha hiányzik, az okozója lehet a jelenségnek.
Persze, ha hiányzik, akkor veszíti. Az olaj veszítésének okát azonban mindenképp MEG KELL SZÜNTETNI!!! (tömítés, szimering, szűrő)

Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!

Megírod nekik az utolsó 7 számjegyet, meg azt, hogy milyen színű táblácska van a váltón + évjárat és hogy 30 Dénes. Pontosan tudni fogják, hogy melyik olaj kell! Az olaj amúgy majdnem olyan híg, mint a víz.
Azt pedig csak zárójelben szeretném megemlíteni, hogy a bajorok ezt qrták el, mert a 30D esetében szokott beszarni a váltó. Tudniillik a motorod nagyobb nyomatékot ad le, mint amekkorát a váltó tud. Úgyhogy csak óvatosan az "állóból padló" jelenséggel!
Vagy: vedd fel a kapcsolatot m_attila klubtárssal, ő ott dolgozik! (persze csak ha érdekel a dolog)

2009.06.09. 06:15

Ha már automata váltó olajcsere, akkor célszerű a szűrőt is cserélni. Viszont ebből is lehet gyárit venni (komplett szett új tömítéssel, új csavarokkal, szűrővel), illetve amit nagyon szeretnek "egyes" automatás szakik, hogy a gyári 20ezres szett helyett, rendelnek gyorsan (metrhát most kell de azonnal meg máris) kínai utángyártottat 10 ezerért !!! igen sajnos már ez is létezik...
A sárga színű "örökélet"- lifetime olajról meg még annyit, amit kevesen tudnak, hogy az olajszint idővel mindenképp csökken ugyanis ez a fajta olaj etanolt (99.7%-os tiszatságú alkoholt) is tartalmaz, ami elpárolog!!! Ez kb amúgy 5 év (200.000 km) amikor esetleg már 1 literrel is kevesebb lehet benne!!!

A vátó szoftverfrissítéséhez DIS kell, illetve az update sw, nem tudom hogy ez megvan-e valakinek itt, de ha máshol nem a BMWnél is megcsinálják olyan 15.000 körül ha jól tudom...
Balage

2009.06.09. 20:08

simi64 írta:
simi64 írta:
strobi írta:

A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?

UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát... :(

PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?

Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót... :oops:
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja... :roll:

Az eredeti olaj 5500 ft-ba kerül. (van valami 20 literes kiszerelésben is, valamivel olcsóbban)
Bal oldalon "alkatrész rendelés"-nél tudsz venni még jó olajat (eredeti német) 2500 ft-ért literjét. A Te döntésed ezek után.
Legelőször is azonban mindenképpen a szintet érdemes ellenőrizni, ha hiányzik, az okozója lehet a jelenségnek.
Persze, ha hiányzik, akkor veszíti. Az olaj veszítésének okát azonban mindenképp MEG KELL SZÜNTETNI!!! (tömítés, szimering, szűrő)

Amit veszek ITT 2500 Ft/Liter,az jó olaj? Már mint olyan kell '2000 30d sedanhoz? 184PS,azt majdnem kihagytam... Most gondolkodom,hogy már mostanában nem olyan sűrű,hogy nem vált fel... A fene tudja... A tempóból visszaveszek,illetve abból nem,de sok mindent másként fogok csinálni ezekután (még az elején vagyok,csak 14 ezret mentem a paripával,előttem pedig 2 garantáltan gondos tulaja volt az autónak!!

Megírod nekik az utolsó 7 számjegyet, meg azt, hogy milyen színű táblácska van a váltón + évjárat és hogy 30 Dénes. Pontosan tudni fogják, hogy melyik olaj kell! Az olaj amúgy majdnem olyan híg, mint a víz.
Azt pedig csak zárójelben szeretném megemlíteni, hogy a bajorok ezt qrták el, mert a 30D esetében szokott beszarni a váltó. Tudniillik a motorod nagyobb nyomatékot ad le, mint amekkorát a váltó tud. Úgyhogy csak óvatosan az "állóból padló" jelenséggel!
Vagy: vedd fel a kapcsolatot m_attila klubtárssal, ő ott dolgozik! (persze csak ha érdekel a dolog)

Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?

2009.06.09. 21:01

Hát lehet, hogy vmit félreértettem, de nekem a frissítést csak a felújítás utánra mondták...

2009.06.09. 22:19

gerie39 írta:Hát lehet, hogy vmit félreértettem, de nekem a frissítést csak a felújítás utánra mondták...

Válasszul ketté a dolgokat:
- Lacikának Sw upgradet javasoltak az EGS avagy váltó-vezérlőre ami az ntautó-nál 15eFt (ha lessz időm én is megyek). Reggel kell oda menni és fix ennyi az ára csak az idő nem ismert mennyi ideig fut az upgrade. És ezt gyári minőségben kapod.
- Neked mivel feltételezem a Tamás cserélt szolenoid elektromágneseket ezért a váltó adaptációs értekeit kell kinullázni. Mert ekkor 10-20 perc alatt újra tanulja az elektromágnesek kapcsolási pontjait. Mennyi idő egy váltás és a többi.
A kettő totál másról szól.
Igaz a szoftver upgrade után automatice kell a adaptációs értékek törlése is.

Jackson, aki korrigál

2009.06.09. 22:30

Köszi a kiigazítást, így már világos!

Üdv:
Geri

2009.06.09. 23:10

simi64 írta:
simi64 írta:
strobi írta:

Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?

A matrica nem is a beltérben van, hanem csak egy emelőről vagy aknából válik láthatóvá.
Ugyanis magán a váltón van.
Szerintem ez mindenképpen kell hozzá, nameg alvázszám utolsó 7 karakter.
Azt azért jó lenne tudni, hogy mennyi olaj hiányzik belőle. Mert hogy hiányzik, abban biztos vagyok.
A csere nem egyszerű, mindenképpen szakember végezze!
De nem olyan sok ez a pár oldal!
Olvasd végig! Az elsőtől eddig a betűig! :wink:

2009.06.09. 23:30

LACIKAtraffipaxboltHU írta:Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?

Tulajdonképpen kihagyhatod a szoftver frissitést, de soha nem fogod megtudni milyen hiba szünt volna meg a frissitéssel. A váltó elektrohidraulikus. Ami azt jelenti három részből áll:
- Mechanika ami elkophat és rugók elgyengülnek,
- Hidraulika ami összeszedi a mechanika szemetét és azért szorulhat be, szivároghat, elfogy/tönkremegy (igen uraim a széthajtott váltó olaja kinyúvad) stb,
- Elektronika ami meg kedves szoftver hibákkal okozhat örömet. Rádásul ezt a BMW adja és nem a váltó eredeti gyártója (tehát a többi ugyan ilyen váltóval rendelkező OFF kocsi hibáiból gyököt vonhatsz)
No ha kicseréled a olajat akkor segitesz a hidraulika részen, de nem változik a másik kettő. A szoftver hibákat csak a legújabb szoftver frissitésével fogod ki küszöbölni. A Mechanikai bajokon meg tulajdonképpen a csere tud segiteni (már mint jó új alkatrészre, mert a javitás és a felújitott magában hordozza a további hibákat).

Jackson, aki segit

2009.06.10. 08:05

jackson írta:
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Nincs matrica beltérben a váltón.... Ha adok alvázsszámot,az jó? Vagy utsó 7 karakter? Akkor az olajcserével mindenképp bepróbálkozok... Szükséges az a bizonyos 15 ezer forintos frissítés is...?

Tulajdonképpen kihagyhatod a szoftver frissitést, de soha nem fogod megtudni milyen hiba szünt volna meg a frissitéssel. A váltó elektrohidraulikus. Ami azt jelenti három részből áll:
- Hidraulika ami összeszedi a mechanika szemetét és azért szorulhat be, szivároghat, elfogy/tönkremegy (igen uraim a széthajtott váltó olaja kinyúvad) stb,
- Elektronika ami meg kedves szoftver hibákkal okozhat örömet. Rádásul ezt a BMW adja és nem a váltó eredeti gyártója (tehát a többi ugyan ilyen váltóval rendelkező OFF kocsi hibáiból gyököt vonhatsz)
No ha kicseréled a olajat akkor segitesz a hidraulika részen, de nem változik a másik kettő. A szoftver hibákat csak a legújabb szoftver frissitésével fogod ki küszöbölni. A Mechanikai bajokon meg tulajdonképpen a csere tud segiteni (már mint jó új alkatrészre, mert a javitás és a felújitott magában hordozza a további hibákat).

Jackson, aki segit

Kösz,Prof... :) Akkor valamelyik nap ráállok 1 aknára,aztán megnézem... Aztán elmondom nektek mit láttam,meg az utsó 7 számjegyet alvázból,aztán NT olajcsere,végül Wallis SW upgrade...

Lacika,aki kérdi jól látja-e a számára szükséges munkafolyamatot? :)))

2009.06.10. 14:03

jackson írta:

Jackson, aki segit

Kösz,Prof... :) Akkor valamelyik nap ráállok 1 aknára,aztán megnézem... Aztán elmondom nektek mit láttam,meg az utsó 7 számjegyet alvázból,aztán NT olajcsere,végül Wallis SW upgrade...

Lacika,aki kérdi jól látja-e a számára szükséges munkafolyamatot? :)))

Az NT megcsinálja neked a SW upgardet és olcsóbb mint a wallis:) Olajcserére pedig a Papp Tibor olcsóbb mert 30eFtért nekem beválalta a vezérlés szétszed és megnézt is a olajcsere árrában. NT autónál csak az olaj valami 24eft volt+munkadij. Igazából az NTautó a nyersanyag árban magas a munkadij nem vészes. Ha feltétlenül velük akarod csináltatni akkor legalább vegyél olajat az AtiTDI-től és azt vidd az NT-be ha nem akarod ott hagyni a gatyádat is. Nekem 1 liter olaj 0w40 LongLife04 5000ft volt ott amikor az bömbölő meg 2500-ért árulja.

Szóval szerintem. SW upgarde Ntautó 15eft és olajcsere és váltó vezérlés megnéz 30eft. Én is ezt teszem ha kész a kézifékes baromság.

Jackson, aki javasolja

2009.06.10. 21:09

jackson írta:Az NT megcsinálja neked a SW upgardet és olcsóbb mint a wallis:) Olajcserére pedig a Papp Tibor olcsóbb mert 30eFtért nekem beválalta a vezérlés szétszed és megnézt is a olajcsere árrában. NT autónál csak az olaj valami 24eft volt+munkadij. Igazából az NTautó a nyersanyag árban magas a munkadij nem vészes. Ha feltétlenül velük akarod csináltatni akkor legalább vegyél olajat az AtiTDI-től és azt vidd az NT-be ha nem akarod ott hagyni a gatyádat is. Nekem 1 liter olaj 0w40 LongLife04 5000ft volt ott amikor az bömbölő meg 2500-ért árulja.

Szóval szerintem. SW upgarde Ntautó 15eft és olajcsere és váltó vezérlés megnéz 30eft. Én is ezt teszem ha kész a kézifékes baromság.

Jackson, aki javasolja

Bocsi, de ez a Papp Tibor úr hol érhető el, mert még én sem cseréltettem váltóolajat, pedig valószínű ráférne a kicsikére a frissítés.
Üdv. Zoli

2009.06.10. 21:55

VZoltan írta:
jackson írta:Az NT megcsinálja neked a SW upgardet és olcsóbb mint a wallis:) Olajcserére pedig a Papp Tibor olcsóbb mert 30eFtért nekem beválalta a vezérlés szétszed és megnézt is a olajcsere árrában. NT autónál csak az olaj valami 24eft volt+munkadij. Igazából az NTautó a nyersanyag árban magas a munkadij nem vészes. Ha feltétlenül velük akarod csináltatni akkor legalább vegyél olajat az AtiTDI-től és azt vidd az NT-be ha nem akarod ott hagyni a gatyádat is. Nekem 1 liter olaj 0w40 LongLife04 5000ft volt ott amikor az bömbölő meg 2500-ért árulja.

Jackson, aki javasolja

Bocsi, de ez a Papp Tibor úr hol érhető el, mert még én sem cseréltettem váltóolajat, pedig valószínű ráférne a kicsikére a frissítés.
Üdv. Zoli

Bp.XVIII.ker
Elérhetősége a korábbi oldalakon:
Link oda: 31.oldal LINK

Jackson, aki terjeszti számát (és még jutalékot sem kapok)

2009.06.21. 12:20

jackson írta:
VZoltan írta:Bocsi, de ez a Papp Tibor úr hol érhető el, mert még én sem cseréltettem váltóolajat, pedig valószínű ráférne a kicsikére a frissítés.
Üdv. Zoli

Bp.XVIII.ker
Elérhetősége a korábbi oldalakon:
Link oda: 31.oldal LINK

Jackson, aki terjeszti számát (és még jutalékot sem kapok)

A muhaati rámszólt amikor nála járta és teljesen jogosan, hogy Papp Tamás a automata váltós neve és nem Tibor ahogy emlegette.

Jackson, aki javitja saját magát

2009.06.21. 12:56

jackson írta:
A muhaati rámszólt amikor nála járta és teljesen jogosan, hogy Papp Tamás a automata váltós neve és nem Tibor ahogy emlegette.

Már bocsánat, de nem én emlegettem Tamásnak.

Ati, aki javít.

2009.06.21. 13:08

muhaati írta:
jackson írta:

Ati, aki javít.

emlegetteM

Jackson, aki 3szor aláhúzza

2009.06.21. 16:56

jackson írta:
muhaati írta:
jackson írta:

Ati, aki javít.

emlegetteM

Jackson, aki 3szor aláhúzza

:sör:

2009.06.21. 20:54

muhaati írta: :sör:

Ne is mond már igy is sok sörrel tartozom :D

Jackson, aki húzogatja a strigulákat :sör:

2009.07.16. 22:17

Hali autómatás testvéreim... 8)

Debrecenben ajánlottak és fel is kerestem egy nagyon elismert és becsületes nem lehúzós autómataváltós szervizt!!!
Árakban elég jók országosan... és természetesen számlás illetve garanciális a szakmunkájuk!!!

ha valakinek a környéken gondja lenne a váltójával szóljon és beprotezsálom a műhelybe... :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge