Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2013.03.26. 17:54

ruckroland írta:
imi36 írta:Urak!

Készített már valaki ún. "turbó védőt" (ezt most találtam ki, jó szar :facepalm: ), mire gondolok? Elmondom: ha tartalmasabb ideig használom az autót, és gyorsabban megyek vele. mindig visszahűtöm a turbót. De rövidebb utaknál, illetve ha sietnem kell, van hogy simán leállítom, nemes egyszerűséggel megfeledkezem róla, vagy nem tudok várni 2-3 percet, mire visszahül.Valaki épített már be az autójába olyan elektronikát, ami leállítás, kulcskivétel, bezárás után hagyja az autót járni még pl.: 3-4 percig? Jó dolog lenne/lehetne. És még az orrodat is tisztíccsa.
Például.

Szerintem nincs szükség ilyesmire...
Ha városban vagy országúton (normál tempóban) autózol akkor nem kell fél percnél tovább "hűteni" a turbót. Ez kb annyi idő amíg magadhoz veszed a telefonod és a kabátod kiszállás előtt... (addig meg ketyeghet alapjáraton) Nyilván, ha autópályán 180-nal csapatsz akkor feltétlenül kell tovább hűteni!

A turbó élettartamát egybéként megnöveli a minden 2. olajcsere alkalmával lecserélt kartergáz szűrő illetve a rendszeresen cserélt motorolaj. (Szerintem a Mobil 1 olajok a legjobbak...)

Pályázás után természetes a hűtés! Ez nem kérdés. Minden második cserénél (10.000 km!) olaj: BMW 5w40, Légszűrő, olajszűrő, gázolajszűrő, és az ominózus karter szűrő. Én mióta nálam a kocsi ez a harmadik olajcserém, nem váltogatom az olajat, mindig ezt a BMW olajat rakom bele. Egy periódus alatt a középállás felettrő egy kicsivel, lemegy a közép és a minimum közé. Szóval nem eszi. Te milyen Mobil1-et használsz?

2013.03.27. 13:05

ruckroland írta:
imi36 írta:
Pályázás után természetes a hűtés! Ez nem kérdés. Minden második cserénél (10.000 km!) olaj: BMW 5w40, Légszűrő, olajszűrő, gázolajszűrő, és az ominózus karter szűrő. Én mióta nálam a kocsi ez a harmadik olajcserém, nem váltogatom az olajat, mindig ezt a BMW olajat rakom bele. Egy periódus alatt a középállás felettrő egy kicsivel, lemegy a közép és a minimum közé. Szóval nem eszi. Te milyen Mobil1-et használsz?

Mobil 1 0w-40 New Life. A csillagos vasba. :kalapács

A DTM verdákba is ezt öntik.
Kép

Ez fájt..... :sírás: és még képpel is illusztráltad :sírás: :sírás: :sírás:

2013.03.27. 14:41

ruckroland írta:
imi36 írta:

http://kepfeltoltes.hu/130327/dtm_www.k ... es.hu_.jpg

Meglepne ha DTM-ben ( vagy bármely versenyautóba ) 0w40 olajat használnának ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, kzolee
Értékelés: 9.52%

2013.03.28. 23:18

ruckroland írta:
imi36 írta:

Kép

Petronas-ra cserélték.. :wink:

2013.03.30. 08:01

Készített már valaki ún. "turbó védőt" (ezt most találtam ki, jó szar :facepalm: ), mire gondolok? Elmondom: ha tartalmasabb ideig használom az autót, és gyorsabban megyek vele. mindig visszahűtöm a turbót. De rövidebb utaknál, illetve ha sietnem kell, van hogy simán leállítom, nemes egyszerűséggel megfeledkezem róla, vagy nem tudok várni 2-3 percet, mire visszahül.Valaki épített már be az autójába olyan elektronikát, ami leállítás, kulcskivétel, bezárás után hagyja az autót járni még pl.: 3-4 percig? Jó dolog lenne/lehetne. És még az orrodat is tisztíccsa.
Például.

Helo
Még ilyen ketyeréről nem is hallottam :shock: :shock:
Ez a technika ennyi pénzért értelmes dolog lenne akkor már minden autógyár használná, rövidebb utakon és városi forgalomban a turbót nem tudod kinyírni mert nincs lehetőséged nagy teljesítmény produkálni

2013.03.30. 08:16

lepke írta:

Például.

rövidebb utakon a turbót nem tudod kinyírni mert nincs lehetőséged nagy teljesítmény produkálni

Ha tudnád mivel foglalkozik, nem írnál ilyet :mrgreen:

Tapatalk2 ST25i

2013.03.30. 08:30

barbrady írta:
lepke írta:

Például.

rövidebb utakon a turbót nem tudod kinyírni mert nincs lehetőséged nagy teljesítmény produkálni

Tapatalk2 ST25i

Helo
Nem tudom hogy mivel foglalkozik, még nem tudtam az imi36 klubtárssal személyesen találkozni :roll: Lehet hogy pizzafutár :?: :?: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: mert akkor városban is pörgetni kell a vasat :lol:

2013.03.30. 08:53

Például.

Első hallásra tényleg elgondolkodtató a dolog, csak teljesen nem életszerű. Nem hiszem, hogy előfordulna olyan, hogy 150-es tempóval közlekedve pár másodperc múlva áll a motor (hacsak ki nem fogy az üzemanyag). Ahhoz, hogy megállj, le kell lassítani, parkolni kell, esetleg kinyitni a garázst vagy a kaput. Ez a 20-30 másodperc pedig bőven elég, hogy a turbo az üzemi hőfokáról visszahűljön.

2013.03.30. 10:45

BMWMuller írta:

Például.

Első hallásra tényleg elgondolkodtató a dolog, csak teljesen nem életszerű. Nem hiszem, hogy előfordulna olyan, hogy 150-es tempóval közlekedve pár másodperc múlva áll a motor (hacsak ki nem fogy az üzemanyag). Ahhoz, hogy megállj, le kell lassítani, parkolni kell, esetleg kinyitni a garázst vagy a kaput. Ez a 20-30 másodperc pedig bőven elég, hogy a turbo az üzemi hőfokáról visszahűljön.

Teljesen életszerű, csak nem a diesel-esek világában hanem a tuning világban ( Subaru, Mitsubishi, stb ... ).
Turbo Timer gyűjtő néven sokféle gyártmány van a piacon.

2013.03.30. 14:42

lepke írta:
barbrady írta:
lepke írta:

Például.

Tapatalk2 ST25i

Helo
Nem tudom hogy mivel foglalkozik, még nem tudtam az imi36 klubtárssal személyesen találkozni :roll: Lehet hogy pizzafutár :?: :?: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: mert akkor városban is pörgetni kell a vasat :lol:

imi36 írta:Sziasztok!

Kicsit megkésve, de szeretnék bemutatkozni. Imrének hívnak ( ki gondolta volna a nick-ből :) ), harmincas éveiben járó, de korából évtizedeket letagadható 2 gyermekes, házas férfiember vónék. Kislányom 5, fiam pedig 1,5 éves. Jelenleg a harmadik BMW-nél járok. Nevezetesen: e30 323i, majd e36 320i, jelenleg egy fekete 2002-es 525D kombiné őőő, touring. Informatikával foglalkozom, szeretek motorozni( Ducati), szabadidőmben egy magyar motoros drag csapatnál szerelek. Nem sírom el magam, ha olajos lesz a kezem, de amihez nem értek, abban próbálok nem okoskodni. Köszönöm Nektek, már az eddigi infókat-segítségeket is, remélem én is tudok majd valamit hozzátenni a "kis" Közösséghez, és annak, lehetőség szerint hasznos tagjává válok.

Üdv,

Imi36

2013.03.30. 14:56

:e39 :drive

2013.03.31. 21:04

ruckroland írta:
A turbó élettartamát egybéként megnöveli a minden 2. olajcsere alkalmával lecserélt kartergáz szűrő illetve a rendszeresen cserélt motorolaj. (Szerintem a Mobil 1 olajok a legjobbak...)

Pontosabban: A turbó élettartamát megrövidíti ha ezeket elmulasztod amit írtál.
A Mobil1 olajra meg csak annyit, azzal is vitába szállnál aki BMW olajjal jár 500000km feletti futásteljesítménnyel, eredeti turbóval?
Ott van 204d1 kocsija példának.

2013.04.01. 13:33

Üdv mindenkit.Szerencsére keveset zaklatom a fórumozókat a problémáimmal ,de most szükség lenne egy kis infóra.Kérdésem az hogy mennyi lehet az E34 525Tds motor gyári turbonyomása, illetve mennyi lehet a max érték amivel gond nélkül elvisel a motor.Illetve hogy hol szokták a turbónyomást mérni ,közvetlen a turbó után vagy a szivótorkon esetleg a szivótorok illetve az interculler közt.Válaszokat előre is köszönöm.

2013.04.01. 17:42

lac364 írta:Üdv mindenkit.Szerencsére keveset zaklatom a fórumozókat a problémáimmal ,de most szükség lenne egy kis infóra.Kérdésem az hogy mennyi lehet az E34 525Tds motor gyári turbonyomása, illetve mennyi lehet a max érték amivel gond nélkül elvisel a motor.Illetve hogy hol szokták a turbónyomást mérni ,közvetlen a turbó után vagy a szivótorkon esetleg a szivótorok illetve az interculler közt.Válaszokat előre is köszönöm.

Én nem kezdenék el TDS-t tuningolni. Olvasok a sorok között... :mrgreen:

2013.04.01. 18:58

lac364 írta:Illetve hogy hol szokták a turbónyomást mérni ,közvetlen a turbó után vagy a szivótorkon esetleg a szivótorok illetve az interculler közt.Válaszokat előre is köszönöm.

Ha végiggondolod, mindhárom helyen ugyanannyi kéne legyen a nyomás, ha nem ereszt a rendszer...

2013.04.03. 11:14

lac364 írta:Üdv mindenkit.Szerencsére keveset zaklatom a fórumozókat a problémáimmal

Árpi, ugye ezt szeretted volna kiemelni a sorok között?
A kutya is jó dolgában vész meg...

2013.04.03. 21:23

Természetesen nem tuningolni szeretném,csak nem bocsátkoztam részletekbe.Turbó cserés lett s szeretném a gyári értékre beállitani a turbo nyomást.Szinte biztos hogy nem a gyári értéken van.

Valószinüleg mind három helyen más értéket mérnél a közeg ellenálás miatt.Az interculler előtt valószinüleg nagyobb a nyomás mivel van légellenálása.Ezért kérdeztem a gyári mérés pontos helyét s értékét.

2013.04.05. 00:18

lac364 írta:...Az interculler előtt valószinüleg nagyobb a nyomás mivel van légellenálása...

Ha ezzel a mondattal azt szeretnéd sugallni, hogy a turbótól távolabb eső helyekre "csak később" és "csak alacsonyabb" nyomás "érkezik" meg - nos ez így fizikailag helytelen.
Ahogy Kzolee is írta izobár pontokról van szó.

2013.04.05. 09:39

imi36 írta:
lac364 írta:Üdv mindenkit.Szerencsére keveset zaklatom a fórumozókat a problémáimmal

Árpi, ugye ezt szeretted volna kiemelni a sorok között?
A kutya is jó dolgában vész meg...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hatalmas szöveg

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gabesz81 az itt látható tagok köszönték meg: imi36
Értékelés: 4.76%

2013.04.05. 10:30

hamoriarpi írta:
lac364 írta:...Az interculler előtt valószinüleg nagyobb a nyomás mivel van légellenálása...

Ha ezzel a mondattal azt szeretnéd sugallni, hogy a turbótól távolabb eső helyekre "csak később" és "csak alacsonyabb" nyomás "érkezik" meg - nos ez így fizikailag helytelen.
Ahogy Kzolee is írta izobár pontokról van szó.

Sajnos nincs igazatok.
Egy zárt rendszer esetén úgy lenne ahogy írjátok ( a rendszer minden pontján ugyan annyi a nyomás ) , de itt nyitogat az a fránya szívószelep... :mrgreen:
Tehát az egyik kulcsszó : áramlás.
A másik dolog, hogy a töltőlevegő hűtőben megváltozik a levegő hőmérséklete, ezáltal a térfogata, ezáltal a nyomása is ...
Az érintettek vonják le a konzekvenciát ... :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, morv
Értékelés: 9.52%
Hozzászólás küldése

VigLink badge