![]() |
2010.07.04. 15:24
2010.07.04. 18:46
Simi a középső potira gondol, ami kék-piros állásba tekerhető, de én úgy emlékszem, ez csak a középen kilépő levegőt változtatja, a lábtér illetve a szélvédőét nem.Legalább is az E-34 kezelésiben és valóságban így volt, ezt még ebben sosem próbáltam és a kezelési német nyelvű.simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
2010.07.04. 19:53
bmw520ds írta:Simi a középső potira gondol, ami kék-piros állásba tekerhető, de én úgy emlékszem, ez csak a középen kilépő levegőt változtatja, a lábtér illetve a szélvédőét nem.Legalább is az E-34 kezelésiben és valóságban így volt, ezt még ebben sosem próbáltam és a kezelési német nyelvű.simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
2010.07.04. 22:34
2010.07.04. 22:46
Miért vette le a gázt?Nekem anno a 25 tds E-34-en nem forgott a ventilátor.Hűtött az anélkül is, egyedül lámpánál való várakozáskor és lassú haladáskor volt melegebb a kuckóban.Szerencsém volt, mert csak csatlakozó probléma volt a lökhárító és a kondenzátor közt egy elég rosszul hozzáférhető helyen.Azt hiszem úgy lehet megnézni a nyomáskapcsoló működését, hogy rá kell tenni a multiméter pozitív érintkezőjét, a testet, testre és ha növeled a fordulatszámot és full hidegre van állítva a rendszer, akkor egyszer megjön a jel a nyomáskapcsolóhoz.Ha ezt látod, akkor ott a baj.De mivel én nem vagyok szerelő, csak az emlékeimből próbálok segíteni, holnap megkérdezem és este ha tudok írni, megírom pontosan!kovessyroli írta:pénteken egy klímással fel akartam töltetni a rendszert.
megcsinálta a munkafolyamatokat, vákumozás, gázzal feltöltés, stb. aztán mondta, hogy most indítsam el a motort és kapcsoljam be a klímát.
csak sajnos nem indult be a hűtőventilátor a klímahűtőn, ezért le kellett róla engedni a gázt is, így most sincs klímám.
a kérdés, hogy mit csináljak először?
nézessem meg azokat az ellenállásokat vagy a nyomásszabályzó szeleppel lehet a gond (ezt viszont hogyan lehet ellenőrizni?)
ja, és az ellenállások csak gyáriban vannak, vagy van valami olcsóbb megoldás is rá.
2010.07.04. 22:54
Viszont olcsón megoldódik a probléma!Vagyis ingyen.simi64 írta:bmw520ds írta:Simi a középső potira gondol, ami kék-piros állásba tekerhető, de én úgy emlékszem, ez csak a középen kilépő levegőt változtatja, a lábtér illetve a szélvédőét nem.Legalább is az E-34 kezelésiben és valóságban így volt, ezt még ebben sosem próbáltam és a kezelési német nyelvű.simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
Igen.
Valóban csak az arcodra, de ha a 3 piroson van, inkább a meleget érzed, mint a hideget. Összekeveri rendesen, soha nem fog lehűlni az utastér rendesen!
2010.07.04. 23:05
2010.07.05. 00:00
Lehetőségként, a meleg levegő beáramlásával kapcsolatban...Ha képben vagy, tudod miről van szó.fodorb írta:Ha jól emlékszem digit klímáról van szó.
Akkor hogy jönnek ide a potméterek, meg a tekerők ?
2010.07.05. 06:43
bmw520ds írta:Lehetőségként, a meleg levegő beáramlásával kapcsolatban...Ha képben vagy, tudod miről van szó.fodorb írta:Ha jól emlékszem digit klímáról van szó.
2010.07.05. 06:47
bmw520ds írta:Miért vette le a gázt?Nekem anno a 25 tds E-34-en nem forgott a ventilátor.Hűtött az anélkül is, egyedül lámpánál való várakozáskor és lassú haladáskor volt melegebb a kuckóban.Szerencsém volt, mert csak csatlakozó probléma volt a lökhárító és a kondenzátor közt egy elég rosszul hozzáférhető helyen.Azt hiszem úgy lehet megnézni a nyomáskapcsoló működését, hogy rá kell tenni a multiméter pozitív érintkezőjét, a testet, testre és ha növeled a fordulatszámot és full hidegre van állítva a rendszer, akkor egyszer megjön a jel a nyomáskapcsolóhoz.Ha ezt látod, akkor ott a baj.De mivel én nem vagyok szerelő, csak az emlékeimből próbálok segíteni, holnap megkérdezem és este ha tudok írni, megírom pontosan!kovessyroli írta:pénteken egy klímással fel akartam töltetni a rendszert.
megcsinálta a munkafolyamatokat, vákumozás, gázzal feltöltés, stb. aztán mondta, hogy most indítsam el a motort és kapcsoljam be a klímát.
csak sajnos nem indult be a hűtőventilátor a klímahűtőn, ezért le kellett róla engedni a gázt is, így most sincs klímám.
nézessem meg azokat az ellenállásokat vagy a nyomásszabályzó szeleppel lehet a gond (ezt viszont hogyan lehet ellenőrizni?)
ja, és az ellenállások csak gyáriban vannak, vagy van valami olcsóbb megoldás is rá.
2010.07.05. 08:52
MChris írta:bmw520ds írta:Miért vette le a gázt?Nekem anno a 25 tds E-34-en nem forgott a ventilátor.Hűtött az anélkül is, egyedül lámpánál való várakozáskor és lassú haladáskor volt melegebb a kuckóban.Szerencsém volt, mert csak csatlakozó probléma volt a lökhárító és a kondenzátor közt egy elég rosszul hozzáférhető helyen.Azt hiszem úgy lehet megnézni a nyomáskapcsoló működését, hogy rá kell tenni a multiméter pozitív érintkezőjét, a testet, testre és ha növeled a fordulatszámot és full hidegre van állítva a rendszer, akkor egyszer megjön a jel a nyomáskapcsolóhoz.Ha ezt látod, akkor ott a baj.De mivel én nem vagyok szerelő, csak az emlékeimből próbálok segíteni, holnap megkérdezem és este ha tudok írni, megírom pontosan!kovessyroli írta:pénteken egy klímással fel akartam töltetni a rendszert.
gondolom mert a jóember nem akarta hogy a biztonsági szelepen menjen el a gáz és védi a környezetet is egyben 30barnál lefúj a Roli meg szívrohamot kap majd a hang hallatán. 27barnal kapcsol a venti 2000 fokozatra
Roli mérni kell ellenállást 0,2 és 0,5Ohm-ot ellenállás cserélhető csak eszköz kell hozzá,pillanat páka szar erre a célra. K21 K22 relé indítja a 2 fokozatot,otthoni táppal nem tesztelhető hacsak nem tud 30A-t
2010.07.05. 10:57
MChris írta:bmw520ds írta:Lehetőségként, a meleg levegő beáramlásával kapcsolatban...Ha képben vagy, tudod miről van szó.fodorb írta:Ha jól emlékszem digit klímáról van szó.
Középeső légbeömlőn van egy "poti" ami egy bovdent húzogat ami fűtésboxban végződik -> BMW tréning doksit töltsd le ott van minden okosság benne (ha már feltöltöttem anno![]()
)
2010.07.05. 13:46
kovessyroli írta:MChris írta:bmw520ds írta:Miért vette le a gázt?Nekem anno a 25 tds E-34-en nem forgott a ventilátor.Hűtött az anélkül is, egyedül lámpánál való várakozáskor és lassú haladáskor volt melegebb a kuckóban.Szerencsém volt, mert csak csatlakozó probléma volt a lökhárító és a kondenzátor közt egy elég rosszul hozzáférhető helyen.Azt hiszem úgy lehet megnézni a nyomáskapcsoló működését, hogy rá kell tenni a multiméter pozitív érintkezőjét, a testet, testre és ha növeled a fordulatszámot és full hidegre van állítva a rendszer, akkor egyszer megjön a jel a nyomáskapcsolóhoz.Ha ezt látod, akkor ott a baj.De mivel én nem vagyok szerelő, csak az emlékeimből próbálok segíteni, holnap megkérdezem és este ha tudok írni, megírom pontosan!kovessyroli írta:pénteken egy klímással fel akartam töltetni a rendszert.
gondolom mert a jóember nem akarta hogy a biztonsági szelepen menjen el a gáz és védi a környezetet is egyben 30barnál lefúj a Roli meg szívrohamot kap majd a hang hallatán. 27barnal kapcsol a venti 2000 fokozatra
Roli mérni kell ellenállást 0,2 és 0,5Ohm-ot ellenállás cserélhető csak eszköz kell hozzá,pillanat páka szar erre a célra. K21 K22 relé indítja a 2 fokozatot,otthoni táppal nem tesztelhető hacsak nem tud 30A-t
o.k.
köszi.
megméretem egy villanyásszal, úgyhogy odadugom az orra alá ezt a beírást.
hátha eddig nem szerelt bmw-t
2010.07.05. 14:13
simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
2010.07.05. 14:32
Solidgold írta:simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
Digit klíma, itt nincs 3 kék pötty.
2010.07.05. 14:33
Solidgold írta:simi64 írta:Akkor még 1x :
A három kék pöttyön van?
Digit klíma, itt nincs 3 kék pötty.