![]() |
2009.05.03. 19:43
bmw750i írta:Hali!
A kedves doktor úr weboldala ez: http://automatavaltodoki.hu
A nevét és egyéb elérhetőségeit is ott találjátok. Egyébként őszerinte, ha nem sikerül 2-3 váltó javítás az nem sok, ha valaki 5-ször vitte vissza garanciális javításra az autót az sem sok az ő állítása szerint, ja és 5-szörre sem lett jó.
Arra szeretném még kérni a kedves klubtagokat, ha valaki vagy ismerősötök hasonlóan járt már ennél a javítónál és hasonlóképpen lehúzták az kérem jelenkezzen, amennyiben eljönne tanúskodni. Még 2 esetről tudok a közelmúltban, akiket lehúzott. Az egyik klubtársnak meg olyan kijelentést tett, hogy maradjon nyugodtan, mert különben is nem hallotta mi volt Veszprémben.
Az ilyen mocskos gerinctelen alakokat ki kéne nullázni és földönfutóvá tenni. Úgyhogy a saját érdeketekben írtam ezt csak le, mert nem jó annak a 2-3 ember helyébe lenni akinek nem sikerül a váltó javítása, plussz szarnak a fejére. A 6 hónap garancia, amit vállalnak, ha vállalnak az meg egyenesen nevetséges, ezzel mindenki a saját munkáját minősíti szerintem. Valaki hallott már olyat, hogy az autváltót 10.000km -en keresztül kell bejáratni, ez jó mert ennyi idő alatt legalább letelik a garancia idő.
2009.05.03. 19:53
2009.05.03. 20:01
simi64 írta:" Sajnos én nem hiszek az igazságszolgáltatásban."
Mint általában a Veszprémiek nagy többsége...
2009.05.03. 20:06
LeviM5 írta:simi64 írta:" Sajnos én nem hiszek az igazságszolgáltatásban."
Mint általában a Veszprémiek nagy többsége...
Kiemeltél 1 esetet, de lehetne sorolni kisebb ügyeket. Pl ha rádnyitják az ajtót, végigkarcolják az oldalát, vagy lelopnak valamit, netalántán felniket, mi lesz: vagy elkapod és jól elvered, vagy semmi. Ez a helyzet. Ha ellopják a kocsit dettó.A rendőrök sz@rnak mindnere, legyen új focus amiből mérhetnek, ez a lényeg.
És ugyanez a helyzet azzal aki vállalkozik, tv ügyvédje televan ilyenekkel.Apósa nevén folytatja majd a tevékenységét és az emberek megkárosítását. Mert itt mindent lehet.
2009.05.09. 02:32
2009.05.09. 07:28
MChris írta:Múltkor a ZF 5HP24 váltóról találtam doksit most itt a ZF 5HP 30-é is:
http://www.e38.org/5HP30%20spare%20parts%20catalog.pdf
2009.05.11. 09:48
2009.05.11. 09:53
Oldboy írta:Köszi, lehet belőle okosodni!
2009.05.11. 14:29
2009.05.11. 15:24
Oldboy írta:...És neked minek oldboy? Nem ugyan olyanod van mint nekem A5440Z avagy 5HP24?
Jackson, aki nem érti mit okosodik belöle az Oldboy...
Egy cipőben azaz váltóban járunk. Az okosodást általában értettem, ha szakmai, szerkezeti részekről van szó.
( Remélem, hogy mind a ketten csak "dumálunk" róla és nem kell konkrétan az 540-ét boncolgatni. Három hete NT-éknél kicseréltük a kihajtásoknál a difi szimeringeket + olaj csere - a jobb oldali picit szivárgott, akkor már a balost is cseréltük - sose legyen nagyobb bajom a vassal. )
2009.06.08. 01:13
2009.06.08. 10:23
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?
UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát...
PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?
Válaszotokat előre is hálásan köszönöm!!
2009.06.08. 11:13
strobi írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
A minap egy barátom meggyőzött arról,hogy muszáj olajat cserélni az automata váltóban,főleg,hogy már 200 ezren túl van a drágám! Olyan kérdésem lenne mindössze,hogy MILYEN AUTOMATAVÁLTÓ OLAJAT ajánlotok '2000-es 530d-hez és HONNAN TUDNÁM OLCSÓN BESZEREZNI?
UI!.: Néha 110-140 között nem akar felváltani,csak miután hosszasan pörgeti magát...
PLUSZ 'P'-ből nem éppen úgy rakom 'D'-be,mint a vaj... Ezek szerintetek megoldódnak olajcsere után?
Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót...![]()
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja...![]()
Nekem is érzékenyebb illetve rugalmasabb lett olajcsere után...
2009.06.08. 11:24
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
2009.06.08. 19:14
; v. nézzek egy bontott váltót?...)
2009.06.08. 20:34
gerie39 írta:Sziasztok! Nem ellenőriztem, de szerintem Jackson Papp Tamásra gondol, aki javította az én váltómat is. Az én (true) storymhoz hozzátartozik, hogy tökéletesen nem lettem megélegedve a váltómmal, a felújítás óta. Néha szerintem furcsán vált vissza és megmaradt, hogy bizonyos sebességtartományban (80-120 között) 3-ból csak 2x vált vissza intenzív gázadásnál. Természetesen visszavittem úgy 1000 km után Tamáshoz, aki azt mondta, hogy egyrészt bizonyos alkatrészek már úgy koptak ki a váltóban, hogy ilyen érzés mindig maradni fog, illetve hogy vigyem el gyári műszeres szervízbe, ahol "kiütik" a váltó számítógépét és akkor lehet, hogy "elfelejti a rossz beidegződéseket, azaz adatokat, amiket a kopott elszaródott váltónál eltanult". Sajnos azóta nem jutottam el ilyen szervízbe, de amint voltam, beszámolok róla.Mindenesetre összességében nem vagyok nyugodt és nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha a szoftveres történet sem segít?! (adjam el a gépet?? még a gondolatára is:; v. nézzek egy bontott váltót?...)
Üdv:
Geri
2009.06.08. 20:37
simi64 írta:strobi írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Kedves kollégák!
Hát ha nem akar felváltani akkor lehet,hogy nem olajat kell cserélned hanem váltót...![]()
Egy próbát megér a csere mert attól valamivel finomabb lesz de hát tudod az a baj ha véletlen valami "elkopott" a váltódban azt az oljacsere nem pótolja...![]()
Nekem is érzékenyebb illetve rugalmasabb lett olajcsere után...
Szerintem először olvasd végig ezt a topic-ot! Tanulságos.
Az eredeti olaj 5500 ft-ba kerül. (van valami 20 literes kiszerelésben is, valamivel olcsóbban)
Ennyire azonban nincs szükség. 6-7 esetleg 8 litert tudsz cserélni belőle.
Bal oldalon "alkatrész rendelés"-nél tudsz venni még jó olajat (eredeti német) 2500 ft-ért literjét. A Te döntésed ezek után.
Javíttatni sem nagyon érdemes (vannak szomorú történetek is a topicban).
A hazai javítóműhelyek nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Sajnos.
Legelőször is azonban mindenképpen a szintet érdemes ellenőrizni, ha hiányzik, az okozója lehet a jelenségnek.
Persze, ha hiányzik, akkor veszíti. Az olaj veszítésének okát azonban mindenképp MEG KELL SZÜNTETNI!!! (tömítés, szimering, szűrő)
2009.06.08. 22:05
LACIKAtraffipaxboltHU írta:gerie39 írta:Sziasztok! Nem ellenőriztem, de szerintem Jackson Papp Tamásra gondol, aki javította az én váltómat is. Az én (true) storymhoz hozzátartozik, hogy tökéletesen nem lettem megélegedve a váltómmal, a felújítás óta. Néha szerintem furcsán vált vissza és megmaradt, hogy bizonyos sebességtartományban (80-120 között) 3-ból csak 2x vált vissza intenzív gázadásnál. Természetesen visszavittem úgy 1000 km után Tamáshoz, aki azt mondta, hogy egyrészt bizonyos alkatrészek már úgy koptak ki a váltóban, hogy ilyen érzés mindig maradni fog, illetve hogy vigyem el gyári műszeres szervízbe, ahol "kiütik" a váltó számítógépét és akkor lehet, hogy "elfelejti a rossz beidegződéseket, azaz adatokat, amiket a kopott elszaródott váltónál eltanult". Sajnos azóta nem jutottam el ilyen szervízbe, de amint voltam, beszámolok róla.Mindenesetre összességében nem vagyok nyugodt és nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha a szoftveres történet sem segít?! (adjam el a gépet?? még a gondolatára is:; v. nézzek egy bontott váltót?...)
Üdv:
Geri
Drága komám,együttérzek Veled... testvér-jóbarát autók,alig 1 év lehet közöttük... Háát...Én még azért mindenképp bepróbálkozom 1 olajcserére... Azt úgyis mindenképpen meg kellene csináltatnom,váltó felújítás után IS! Vagy ha felújításkor azt lecserélnék,legfeljebb akkor nem kell lecserélni,majd akkor kevesebbet fizetek... Csak oda ne jusson el a sor,adja a Jó Isten!
Mindenképp mutasd meg szakinak, mert állítólag, ha előbb viszem akár feléből is megúszhattam volna - mondjuk az olajcserével én ezt már megvárnám, nem tudom mennyire pálya, hogy javításkor/felújításkor visszatöltik a benne lévő olajat és a ~30 pénz csak 30 pénz...
2009.06.08. 22:42
gerie39 írta:Sziasztok! Nem ellenőriztem, de szerintem Jackson Papp Tamásra gondol, aki javította az én váltómat is. Az én (true) storymhoz hozzátartozik, hogy tökéletesen nem lettem megélegedve a váltómmal, a felújítás óta. Néha szerintem furcsán vált vissza és megmaradt, hogy bizonyos sebességtartományban (80-120 között) 3-ból csak 2x vált vissza intenzív gázadásnál. Természetesen visszavittem úgy 1000 km után Tamáshoz, aki azt mondta, hogy egyrészt bizonyos alkatrészek már úgy koptak ki a váltóban, hogy ilyen érzés mindig maradni fog, illetve hogy vigyem el gyári műszeres szervízbe, ahol "kiütik" a váltó számítógépét és akkor lehet, hogy "elfelejti a rossz beidegződéseket, azaz adatokat, amiket a kopott elszaródott váltónál eltanult". Sajnos azóta nem jutottam el ilyen szervízbe, de amint voltam, beszámolok róla.Mindenesetre összességében nem vagyok nyugodt és nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha a szoftveres történet sem segít?! (adjam el a gépet?? még a gondolatára is:; v. nézzek egy bontott váltót?...)
Üdv:
Geri
2009.06.08. 23:07