Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2013.02.14. 16:24

Apró popó, van valakinek egy táblázata, hogy a dízel e39 paripáknak mennyi a referencia turbó nyomása?

2013.02.15. 22:00

harobikes75 írta:Attila,

ne viccelj, ha kész kész. Várok türelmesen, de most már úgyis érkezett a hír, hogy a cuccokat áttelepítették hozzád:-)
Köszönöm!

Remélem , szerinted is jó lett a masina. Köszönöm(jük) a bizalmat!

2013.02.16. 08:15

Igen minden rendben koszonom! Muha forver:-)
Olyan nagyon meg nem nyomtam azert kiegetem elobb az olajat mert erezhetoen lusta meg:-)

Gyors es pontos!

2013.02.16. 11:05

Turbo témában tanácstalan vagyok, segítsetek!

A kocsibol (e46 320d 150LE) nem éles, süvítő, huhogó hang hallatszik, gázadásra, kezdődő turbo hibára gondoltam, a kocsi egyébként erős. Tegnap elvittem a leszerelt egységet Magyar Turbó Kft.-hez (www.magyarturbo.hu) ahol azt mondták tökéletes állapotban van tengely nem lóg lapátok épek, ha gondolom vehetek másikat tőlük de nem ajánlják. Ezek után hogy tudom megtalálni a hibát, esetleg járt már valaki így.

2013.02.16. 11:18

awolf1 írta:Turbo témában tanácstalan vagyok, segítsetek!

A kocsibol (e46 320d 150LE) nem éles, süvítő, huhogó hang hallatszik, gázadásra, kezdődő turbo hibára gondoltam, a kocsi egyébként erős. Tegnap elvittem a leszerelt egységet Magyar Turbó Kft.-hez (http://www.magyarturbo.hu) ahol azt mondták tökéletes állapotban van tengely nem lóg lapátok épek, ha gondolom vehetek másikat tőlük de nem ajánlják. Ezek után hogy tudom megtalálni a hibát, esetleg járt már valaki így.

Nem lyukas valamelyik levegő csöved?

ST25i tapatalk

2013.02.16. 12:04

barbrady írta:

A kocsibol (e46 320d 150LE) nem éles, süvítő, huhogó hang hallatszik, gázadásra, kezdődő turbo hibára gondoltam, a kocsi egyébként erős. Tegnap elvittem a leszerelt egységet Magyar Turbó Kft.-hez (http://www.magyarturbo.hu) ahol azt mondták tökéletes állapotban van tengely nem lóg lapátok épek, ha gondolom vehetek másikat tőlük de nem ajánlják. Ezek után hogy tudom megtalálni a hibát, esetleg járt már valaki így.

ST25i tapatalk

Átnézem tüzetesen, a tengely lógást most próbáltam nézni, tengely irányban nincs elmozdulás, de radiálisan picit tud mozdulni, szerintem ez nem szabadna, hogy legyen. Ha rendben találom a csöveket inkább nem építem vissza, hanem elviszem másik szakemberhez is. Ezeket a turbókhoz nincs gyári felújítókészlet?

2013.02.16. 12:29

awolf1 írta:
barbrady írta:

ST25i tapatalk

Átnézem tüzetesen, a tengely lógást most próbáltam nézni, tengely irányban nincs elmozdulás, de radiálisan picit tud mozdulni, szerintem ez nem szabadna, hogy legyen. Ha rendben találom a csöveket inkább nem építem vissza, hanem elviszem másik szakemberhez is. Ezeket a turbókhoz nincs gyári felújítókészlet?

Radiálisan lehet pici lógása szárazon, mert üzem közben olajfilmen fut a tengely.

2013.03.07. 16:52

Magyar Turbó Kft.
na ott a szakértelem és nem húznak le. Az enyémbe most raktak új belsőt 105ért.

2013.03.07. 17:11

osti78 írta:Magyar Turbó Kft.
na ott a szakértelem és nem húznak le. Az enyémbe most raktak új belsőt 105ért.

Csak 6 évet kellett várnunk erre a hozzászólásra :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: leslie
Értékelés: 4.76%

2013.03.08. 18:49

boost sensor A circuit low ekkor az érzékelő a rossz, vagy valamelyik vákuumcsővel van gebasz? A motor teljesen szívóként üzemel alig gyorsul, turbó forog lapátok hibátlanok.

2013.03.08. 19:35

awolf1 írta:boost sensor A circuit low ekkor az érzékelő a rossz, vagy valamelyik vákuumcsővel van gebasz? A motor teljesen szívóként üzemel alig gyorsul, turbó forog lapátok hibátlanok.

Nekem a töltőnyomásérzékelőm szállt el amikor ezek a tünetek jelentkeztek.

2013.03.08. 20:04

Haminda írta:
awolf1 írta:boost sensor A circuit low ekkor az érzékelő a rossz, vagy valamelyik vákuumcsővel van gebasz? A motor teljesen szívóként üzemel alig gyorsul, turbó forog lapátok hibátlanok.

És teljesítménye sem volt a kocsinak?

2013.03.08. 21:56

awolf1 írta:
Haminda írta:

Tisztán emkékszem az esetre: Épp normafára mentem, kicsit komolyabb emelkedőn, nyomom neki nyugodtan, egyszer csak azt veszem észre, hogy lassul...
Na mia..csa? Vissza kettes, de még így is küszködött. Szóval mondhatni elment a teljesítménye :D

2013.03.09. 05:57

Haminda írta:
awolf1 írta:
Haminda írta:

Tisztán emkékszem az esetre: Épp normafára mentem, kicsit komolyabb emelkedőn, nyomom neki nyugodtan, egyszer csak azt veszem észre, hogy lassul...
Na mia..csa? Vissza kettes, de még így is küszködött. Szóval mondhatni elment a teljesítménye :D

Na meglett a hiba, az érzékelőre nem dugtam vissza a csatit, szívósor visszarakás után. Most már szépen fütyül :-D

2013.03.09. 07:49

Haminda írta:Épp normafára mentem, kicsit komolyabb emelkedőn, nyomom neki nyugodtan, egyszer csak azt veszem észre, hogy lassul...
Na mia..csa? Vissza kettes, de még így is küszködött.

Vannak itt olyanok, akik ilyennek gondolják az 520d-t amikor jó :facepalm: :mrgreen:

2013.03.23. 10:11

Kzolee által belinkelt totalcar cikkben olvasható:

" Ha pedig még alapjáraton, már kisebb, de még elégséges olajnyomással is járatjuk fél percet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy vissza is hűlt a kellő mértékben. "

Elég lenne fél perc alapjáraton való "állás", hogy a turbó visszahűljön ????? Nem kevés ez az idő arra, hogy visszahűljön ???

2013.03.23. 10:43

leslie írta:Kzolee által belinkelt totalcar cikkben olvasható:

" Ha pedig még alapjáraton, már kisebb, de még elégséges olajnyomással is járatjuk fél percet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy vissza is hűlt a kellő mértékben. "

Elég lenne fél perc alapjáraton való "állás", hogy a turbó visszahűljön ????? Nem kevés ez az idő arra, hogy visszahűljön ???

Átlag esetben elég, Leslie nálad nem biztos ... :mrgreen:

Nem csak a magas hőmérséklet miatt nem szabad azonnal leállítani, hanem azért sem mert a tehetetlensége folytán még forog az egyébként nagyon magas fordulatszámmal forgó turbinatengely és azonnali motorleállítással elzárod az olajcsapot...
A többit a fantáziádra bízom ... :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Labi, leslie
Értékelés: 9.52%

2013.03.23. 22:18

Totalcar/Ez nem a turbó hibája

2013.03.23. 23:45

Haminda írta:Totalcar/Ez nem a turbó hibája

Ajanlom figyelmedbe a cikkek, rovatok, velemenyek topikot... A ma reggeli eszmefuttatast olvasd !

2013.03.26. 14:14

Urak!

Készített már valaki ún. "turbó védőt" (ezt most találtam ki, jó szar :facepalm: ), mire gondolok? Elmondom: ha tartalmasabb ideig használom az autót, és gyorsabban megyek vele. mindig visszahűtöm a turbót. De rövidebb utaknál, illetve ha sietnem kell, van hogy simán leállítom, nemes egyszerűséggel megfeledkezem róla, vagy nem tudok várni 2-3 percet, mire visszahül.Valaki épített már be az autójába olyan elektronikát, ami leállítás, kulcskivétel, bezárás után hagyja az autót járni még pl.: 3-4 percig? Jó dolog lenne/lehetne. És még az orrodat is tisztíccsa.
Például.
Hozzászólás küldése

VigLink badge