![]() |
2013.05.22. 07:59
Johny540 írta:hamoriarpi írta:Johny540 írta:hamoriarpi írta:Johny540 írta:[quote="kirillhun"]sziasztok!
1 inditós M-es ún. tojás légzsákos kormányom van,multigombokkal.Müködik a tempomat a kormányról,viszont ugye ezen a kormányon nincs belső levegő keringtetés kapcsoló,csak a tempomat illetve a rádió kezelő gombja vannak.
A belső levegő keringtetésnek 3 üzemmódja van a klimapanelon:
- kinti levegő beszívása
- belső levegő keringtetés
-automata mód :saját maga dönt hogy mit kapcsol a levegő szennyezetség alapján
ezzel a kormánnyal ÖNÁLLÓ életet él a belső levegő keringtetés,hiába választok mondjuk belső keringtetést,rendszertelen véletlenszerű idöközönként önállositja magát,kapcsolgat önállóan a 3 mód között.
Azonban ha lehúzom a tempomat csatiját a kormányon,ugye akkor nincs tempomat,akkor viszont a belső levegő keringtetés üzemmódja abban az állapotban marad amit kiválasztottam a végtelenségig
Holnap megyek diagra ez is teritéken,arra gondoltam valahogy a kormányról letiltani ezt a belső levegő keringtetés funkciót,mert szerintem keresi ,csak nem találja és azért kell önálló életre a belső levegő keringtetés.
Tudtok valamit javasolni mit csináljunk diagon??mi a módja ,hogy ne éljen önálló életet a belső levegő keringtetés??
Szia!
Ugyanígy jártam,annyi különbséggel hogy nekem egyik gombra sem reagál mióta beraktam ezt a kormányt.De a belső levegőt kapcsolgatja percenként.Amint lehúzom a gomb csatlakozóját abbahagyja.Csak én azóta nem foglalkoztam ezzel a problémávalTempomatot meg úgysem használom.
Kikötötted az MFL modult???
Igen (egyelőre)
Szereztél későbbi LCM-et? Fel lett kódolva? Mert egyébként nem lesz kerek a történet.
2013.05.22. 10:11
2013.05.22. 13:29
kirillhun írta:Elképzelhető akkor,hogy az keringtetés önkényes alapon kapcsolgatásra az LCM modul cseréje lenne az orvosság??
2013.05.22. 20:50
2013.05.22. 22:13
hamoriarpi írta:kirillhun írta:Elképzelhető akkor,hogy az keringtetés önkényes alapon kapcsolgatásra az LCM modul cseréje lenne az orvosság??
Bármi elképzelhető. Logikusan és szisztematikusan végig kell nézni és meggyógyítani.
2013.05.22. 23:26
kirillhun írta:hamoriarpi írta:kirillhun írta:Elképzelhető akkor,hogy az keringtetés önkényes alapon kapcsolgatásra az LCM modul cseréje lenne az orvosság??
Bármi elképzelhető. Logikusan és szisztematikusan végig kell nézni és meggyógyítani.
Meg volt a diag!Az LCM mel nem tudtunk kommunikálni,cserélni fogom majd,igy ugye nem tudtunk semmit lépni érdemben.Az enyémben nagyon régi LCM van a száma :
8 372 874
folyt .köv
Ha újabb LCM et veszek bele az is jó lehet??vagy ugyaniylen cikkszámút szerezzek??esteleg valkinek eladó??![]()
2013.05.23. 11:08
Haminda írta:Kormánymizéria csapó II.![]()
Kormányfűtés csak 4 ágúban van?
Nehéz az utólagos bekötése?
Egyáltalán ér valamit?
Köszönöm előre is
2013.05.23. 11:14
Jerry írta:Haminda írta:Kormánymizéria csapó II.![]()
Kormányfűtés csak 4 ágúban van?
Nehéz az utólagos bekötése?
Egyáltalán ér valamit?
Köszönöm előre is
1. nem tudom
2. igen, nagyon nehéz. A bőr alá kell egy fűtőpanel. Kb mint az ülésnél. Tehát bőr levág, panel alátesz, bőr visszarak. És ez még csak az egyik fele. A vezérlőelektronika is kell hozzá, amit nem szoktak adni a kormánnyal, plusz ugye az átvezetőgyűrű is más. És a gyűrűig is el kell húzni a vezetéket.
3. Ér. Nem fagy le a kezed az első 5 percben.
2013.06.23. 10:49
2013.06.23. 11:33
Zoli írta:Sziasztok.
Tud nekem valaki segíteni abban hogy hova kell be kötni a tempomat vezetékét a motorvezérlőbe,mert ha a wds szerint van be kötve akkor nem működik.
Olvastam itt hogy már más is járt így,és Rhantos kolléga oldotta meg a problémát,ha az ő elérhetőségét valaki meg tudná adni az is nagy segítség lenne.
2013.06.23. 18:22
Zoli írta:Sziasztok.
Tud nekem valaki segíteni abban hogy hova kell be kötni a tempomat vezetékét a motorvezérlőbe,mert ha a wds szerint van be kötve akkor nem működik.
Olvastam itt hogy már más is járt így,és Rhantos kolléga oldotta meg a problémát,ha az ő elérhetőségét valaki meg tudná adni az is nagy segítség lenne.
2013.06.23. 20:11
Zoli írta:Zoli írta:Sziasztok.
Egy 525 tds 1997 októberi kiadású,touring,autómata.
Az autóba nem volt multi kormány,ezért tempomat se,én vettem meg hozzá mindent ami kell,és szakember szerelte be,minden működik is,a rádiót és a telefont is tudom a kormányról vezérelni,de a tempomat hiába lett bekötve wds szerint a motorvezérlőbe,mégse működik.
A műszerfalon levő ikon se világít,mintha be se lenne kötve.
2013.06.23. 23:35
Zoli írta:Zoli írta:Sziasztok.
Az autóba nem volt multi kormány,ezért tempomat se,én vettem meg hozzá mindent ami kell,és szakember szerelte be,minden működik is,a rádiót és a telefont is tudom a kormányról vezérelni,de a tempomat hiába lett bekötve wds szerint a motorvezérlőbe,mégse működik.
2013.06.24. 08:06
Zoli írta:Zoli írta:Zoli írta:Sziasztok.
0 de ez miért fontos?
Úgy tudom a kettő között az a különbség hogy ezt a műszerfalon egy külön kapcsolóval kell indítani,de nekem az is meg van.
2013.06.25. 15:06
2013.06.25. 15:39
fekegy írta:Sziasztok!
Olvastam itt a fórumon sok infót, de biztosan nem tudtam eldönteni.
Ha veszek az autóba (E39, 2001-es 520i) egy multikormányt és egy átvezető gyűrűt akkor fog működni a tempomat és a rádió kormányvezérlése vagy sem?
Két bontót kerestem multi kormány ügyben az egyik azt mondta igen a másik meg azt, hogy nem, több minden kell hozzá.
Szerintetek, aki csinált már ilyet tud mondani valami biztosat?
Köszi!
2013.06.25. 17:17
Haminda írta:fekegy írta:Sziasztok!
Ha veszek az autóba (E39, 2001-es 520i) egy multikormányt és egy átvezető gyűrűt akkor fog működni a tempomat és a rádió kormányvezérlése vagy sem?
Két bontót kerestem multi kormány ügyben az egyik azt mondta igen a másik meg azt, hogy nem, több minden kell hozzá.
Köszi!
Aki csinált ilyet az tud mondani biztosat
Én nem tartozom közéjük, de szerintem ha elektromos a gázpedálod (kor alapján pedig annak kellene lennie) elég a kormány, az átvezetőgyűrű illetve a bekötés.
2013.06.25. 17:27
hamoriarpi írta:Haminda írta:fekegy írta:Sziasztok!
Köszi!
Aki csinált ilyet az tud mondani biztosat
Én nem tartozom közéjük, de szerintem ha elektromos a gázpedálod (kor alapján pedig annak kellene lennie) elég a kormány, az átvezetőgyűrű illetve a bekötés.
Meg egy gyári multiköteg. Pár ezer Ft.
2013.06.25. 18:47
fekegy írta:Köszi!
Esetleg nem tudtok valakit tudna szerezni bontottan? Több bontót is kerestem, de nem volt. Egyiknél volt M-es multi kormány , de elég drágán + akkor ott a multi köteg és az átvezető gyűrű.
2013.06.25. 20:12
Zoli írta:Zoli írta:Zoli írta:Sziasztok.
0 de ez miért fontos?
Úgy tudom a kettő között az a különbség hogy ezt a műszerfalon egy külön kapcsolóval kell indítani,de nekem az is meg van.