Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.08.28. 10:32

collins írta:
Labi írta:
Diabolica írta:
Tolmacsi írta:Na Labi Ezt szépen kifejtetted,le a kalappal... Én is azt szoktam mondani,hogyha majd az F1 be diesel motorok lesznek akkor majd lezárhatjuk ezt a vitát....

csak jelzem, hogy a gokartosok - ahol nagy szükség van nyomatékra - már futtatják a dízeles gépeket - mi is ilyennel indulunk jövőre a 24 óráson Kaukcson - úgyhogy óvatosan az ilyen és hasonló hirtelen kijelentésekkel a jövőben :)

Bizony! Valamelyik madár csiripelte, hogy Le Mans-ban nyert vmi dízel, de nem tudom volt az!? Az biztos, hogy az elmúlt 20 évben nagyot fejlődött a dízel technológia...és ha a benzinesre is szántak volna ennyi energitát (amit nem tettek) akkor megint más volna a felállás! ...egy a biztos fiúk: a halál... :D na de komolyan. A szén alapú erőforrások lassan lassan kialszanak és lassan térünk rá a megujuló energiákra! Ha minden jól megy és 50 év múlva visszanézzük a fórum irományait, mikor már hidrogénhajtású Bömivel járunk, jót nevetünk majd, hogy itt """"vitáztunk"""!! :lol:

azért ebben az is benne van, hogy mondjuk hárommal kevesebbszer kell kiállnia tankolni.. na meg az nem az F1, tehát abszolut nem játszanak az ezredmásodpercre a szerelők sem, így szerintem az inkább egy megbízhatósági tartósteszt mint egy gyorsasági verseny.

ehhez képest nézd meg az átlagsebességüket!!!

2007.08.28. 10:37

Diabolica írta:
collins írta:
Labi írta:
Diabolica írta:
Tolmacsi írta:Na Labi Ezt szépen kifejtetted,le a kalappal... Én is azt szoktam mondani,hogyha majd az F1 be diesel motorok lesznek akkor majd lezárhatjuk ezt a vitát....

csak jelzem, hogy a gokartosok - ahol nagy szükség van nyomatékra - már futtatják a dízeles gépeket - mi is ilyennel indulunk jövőre a 24 óráson Kaukcson - úgyhogy óvatosan az ilyen és hasonló hirtelen kijelentésekkel a jövőben :)

Bizony! Valamelyik madár csiripelte, hogy Le Mans-ban nyert vmi dízel, de nem tudom volt az!? Az biztos, hogy az elmúlt 20 évben nagyot fejlődött a dízel technológia...és ha a benzinesre is szántak volna ennyi energitát (amit nem tettek) akkor megint más volna a felállás! ...egy a biztos fiúk: a halál... :D na de komolyan. A szén alapú erőforrások lassan lassan kialszanak és lassan térünk rá a megujuló energiákra! Ha minden jól megy és 50 év múlva visszanézzük a fórum irományait, mikor már hidrogénhajtású Bömivel járunk, jót nevetünk majd, hogy itt """"vitáztunk"""!! :lol:

azért ebben az is benne van, hogy mondjuk hárommal kevesebbszer kell kiállnia tankolni.. na meg az nem az F1, tehát abszolut nem játszanak az ezredmásodpercre a szerelők sem, így szerintem az inkább egy megbízhatósági tartósteszt mint egy gyorsasági verseny.

persze-persze
mindenkinek igaza van...
csak egy kicsit sok választja el a széria motort a verseny motortól...
majd nézzük meg hogyan fog működni a lebutított v12-es dízel a Q7-ban mondjuk 5 év távlatából...
csak hasonlítsd össze a F1-es renault motorok teljesítményét és eredményeit egy utcai renault megbízhatóságával és teljesítményeivel...
közük nincs egymáshoz...

2007.08.28. 12:06

Jolet írta:
Diabolica írta:
collins írta:
Labi írta:
Diabolica írta:

persze-persze
mindenkinek igaza van...
csak egy kicsit sok választja el a széria motort a verseny motortól...
majd nézzük meg hogyan fog működni a lebutított v12-es dízel a Q7-ban mondjuk 5 év távlatából...
csak hasonlítsd össze a F1-es renault motorok teljesítményét és eredményeit egy utcai renault megbízhatóságával és teljesítményeivel...
közük nincs egymáshoz...

nem akarom már tovább ragozni mert nagyon off a dolog, de a szériát érintve:

A Dubai 24-óráson volt olyan csapat (éppen a magyarszka), amelyik több mint 1.5 órát szerelt - és a harmadik lett. Ha ezt a horror időt viszonyítod ahhoz, hogy egy kicsit átnézett jobb minőségű, közepesen nagy teljesítményű szériának ki kellene bírnia 24-órát komolyabb ívhegesztés nélkül (gondolom sokan mentek itt napi 12-15 órákat minden gond nélkül egy sima 530 D-vel is), akkor közel azonos idő alatt fognak célba érni. (Ezzel az utcai mocik eredményire gondoltam - le vannak ugyan butítva, de nem véletlenül ...)

2007.08.28. 12:16

azzal én tisztába vagyok...
csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ne hasonlítsunk már össze két nem összehasonlítható dolgot...
nem véletlen, hogy a bmw nyeri sorra még dízelben is az év motorja címet...

2007.09.06. 10:41

Pécs-Sopron-Pécs táv hétvégén a találkozó miatt, 28i-vel, odafelé kellőképpen sietve: 8,8/100km.
A Soprontól visszafelé út szabályokat többnyire betartva(néha nem :lol: ), 90-100-al : 7,0. 6,9 volt, de Pécsett furikázva ment fel 7-ig. Szerintem nagyon jó 8)

2007.09.06. 13:21

Szerintem is :drive

2007.09.06. 16:15

Ez nagyon jó fogyasztás Morello kollega:D

hátszél volt????

2007.09.08. 22:07

A napokban cseréltem termosztátot és úgy érzem, hogy ezen alkatrész megfelelő működése befolyással van a fogyasztásra hiába tünt megfelelően melegnek a motor a meleg időjárásban mégsem érte el az üzemi hőmérsékletet mintegy 10 fokkal elmaradt tőle.
Most úgy tűnik ez egy liter többletfogyasztást jelentett.

A legutóbbi fogyi a 7,6 l/100km volt ebben 500km soproni tali 400km rövid távú tötymörgés napi 2*~20km.

PMiki

2007.09.09. 19:11

Sziasztok !

523i 98-as. Tavaly nyár, görög túra. Autópálya 130-140, egyéb út 80-100.
3 fő + csomagok + klíma végig. Összesen oda-vissza 3300 km volt, az átlagfogyi 7,8 volt. Szerintem tűrhető.

Egy Zalaegerszeg-Bp-Zalaegerszeg út oda-vissza (Pesten csak kb 20-30km):
-ha a pályán 130-140 akkor átlag oda-vissza 8,2-8,3
- ha pályán kicsit gyorsabb akkor 160-170 akkor átlag 8,5-8,6
- ha tolom neki a pályán 180-200 között akkor átlag 9,0-9,2.

Nekem ennyit fogyaszt. Városban normális használatnál 11-11,5 L, átlagos utakon az átlagom normális tempóval 9 körül van.

2007.09.09. 23:39

Hali Mindenkinek!
Lehet, hogy egy másik topicba kellene írnom, de megróbálom itt. Szóval arról van szó, hogy mostanában az átlagfogyim (530DA) városban felmegy 14l fölé, de ezt a titkos menüben lévő pillanatnyi fogyasztásmérő adatai nem támasztják alá. Korábban a városi átlagfogyim olyan 11,5 l körül volt. Ez most egy kicsit idegesít, de nincs érezhetően semmi baj az autóval. Lehet, hogy rosszul mérem az átlagot? Ha van valami ötletetek, támadjatok. :?:
Köszi.
Üdv.

525i 2003-as fogyasztás

2007.09.10. 07:52

Sziasztok!

525i 2003-as; Köln-Pécs (~1300km) 80% autópálya: 160-200, 10% vidék: 90-160, 10% város: 50-80, megpakolva (~1.9t) 8.5-9l.

Üdv,
szpbmw

2007.09.10. 08:17

pappkari írta:Ez nagyon jó fogyasztás Morello kollega:D

hátszél volt????

Egy kisebb hurrikán tombolt hazáig a valagamban, Kari kollega :lol:

2007.09.10. 10:16

Morello írta:

hátszél volt????

Hááát igen! a kor előrehaladtával az ember nehezen bír a szelekkel!! :D (közösségben kínos, de a saját autódban....) ...de úgy tűnik a fogyasztásra jó hatással van!! :lol: :lol: :lol:

Üdv,

Labi

2007.09.10. 10:40

Labi írta:
Morello írta:

hátszél volt????

Hááát igen! a kor előrehaladtával az ember nehezen bír a szelekkel!! :D (közösségben kínos, de a saját autódban....) ...de úgy tűnik a fogyasztásra jó hatással van!! :lol: :lol: :lol:

Üdv,

Labi

Héééé, 23 vagyok :lol:
Még bírok a szeleimmel...ha akarok :lol:
Üdv

2007.09.11. 12:59

Hali.

Most,hogy nem régen ki lett cserélve a vezérmű tengely-jeladóm és két lambdaszondám
és még 1-2 apróság elvileg most már jobban fogyaszt az autóm..:)

Tegnap kis családommal elmentünk egy barátomékhoz direkt a "RETTENETTEL"...:),hogy
megnézzem városon kivűl jól fogyaszt-e az autó... teletankoltam majdd irány a 4-es úton a célig... Hajdúszoboszló-Kunfehértó-Hajdúszoboszló 521Km. Városon kivűl majdnem a megengedett határon autózva végig 110 és 140 között..:) városon belűl ugyanaz a helyzet csak 60-80 között + persze araszolgatás lámpátol lámpáig stb.
Az egyik átlagfogyasztásmérőt indulásnál 0-tam a másik 14.8-en áltt...
a 0-ott a túra végére határozottan megállapodott 9.8L/100Km-en
ma reggel ismét teletank és a fogysztott litert elosztva a megtett úttal x100-al 9.59-re jött ki
igy az átlagom!!!
Aminek ezek után nagyon örülök mert úgy saccoltam,hogy 11.5-12 alá nem fog jönni!!!

Ja és vissza fele az úton folyamatos 130-as tempónál a még megtehető kilóméter és a megtett összeadása azt eredményzte,hogy összesen kb 800-kilómétert tudtam volna menni ezekkel a feltételekkel 1 tank benzinből ami olyan 8.8-as átlagra jönne ki...

Ez mindd szép és jó csak keveset megyek ekkora távolságra...
Sokat megyek igy is csak majdnem mindig városon belűl teszem meg a sok kilómétert és
ott 14-17.5L/100Km a vezetési stilusom tól függ...:) 60%-ban S-ben van a váltó vagy ami a mégrosszab M-ben...:) 8) 8O

A hosszú távú adatokkal NAGYON meg vagyok elégedve..:) A rövid távú meg azért nem érdekel mert tudtam amikor megvettem,hogy ez egy 4400ccm-es benzines autó....

üdv.mindenkinek!

2007.09.11. 19:29

én ezt az egész topicot kitörölném úgy ahogy van!!!! :mrgreen:
Hogy a halálba van időtök ennyit számolgatni???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

2007.09.11. 20:17

Diabolica írta:én ezt az egész topicot kitörölném úgy ahogy van!!!! :mrgreen:
Hogy a halálba van időtök ennyit számolgatni???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :drunk :drunk :drunk
:pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos :lovoldozos :lovoldozos :lovoldozos :lovoldozos
Ha 40 litert enne, akkor is ez lenne!!!!! :nyelves: :nyelves: :nyelves: :nyelves: :nyelves:

De ha lenne 8000cm3 -s, akkor azt venném!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

2007.09.11. 20:24

kbhont írta:

:pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos :lovoldozos :lovoldozos :lovoldozos :lovoldozos
Ha 40 litert enne, akkor is ez lenne!!!!! :nyelves: :nyelves: :nyelves: :nyelves: :nyelves:

Jaja! Nagyon igaz! Hogy is írta valaki? "Nem a fogyasztás a lényeg, hanem a feeling!"

2007.09.11. 20:25

kbhont írta:

Egy kis elrettentés:

egybarátomnak van egy piros lapos gokartja, valalmi fekete csikó egykerekezik az elején az emblémában sárga alapon (cavallino asszem).
Na az a fostalicska 40 litert eszik és ha egymás után ötször elnidítod rajta a rajtautómatikát akkor ki kell ugrani vele Bécsbe hogy újrakalibrálják a rendszert mert letilt benne egyvédelem - mondjuk ez a művelet ingyenes :))))))))))))

2007.09.11. 21:28

Diabolica írta:
kbhont írta:

Egy kis elrettentés:

egybarátomnak van egy piros lapos gokartja, valalmi fekete csikó egykerekezik az elején az emblémában sárga alapon (cavallino asszem).
Na az a fostalicska 40 litert eszik és ha egymás után ötször elnidítod rajta a rajtautómatikát akkor ki kell ugrani vele Bécsbe hogy újrakalibrálják a rendszert mert letilt benne egyvédelem - mondjuk ez a művelet ingyenes :))))))))))))

Az is valami? A cimbinek a 7400ccm-es V8-as 300LE-s Corvette-je óvatos vezetési stílusnál produkálta azt a fogyasztást, amit a "piros fostalicska"!
Ha taposta neki akkor az üzemanyagszint jelző határozott visszavonulót fújt magának és szinte szálguldott a 0 felé! :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge