![]() |
2012.03.23. 23:35
2012.03.23. 23:54
Berkut írta:Sziasztok!
Látom itt nagyon szakértők vagytok a témában, ezért segítségeteket kérném.
Ezen a linken negyedikként láthatjátok a hirdetésemet, a körpines DSP kábel és DSP erősítős képekkel.
klikk
Nekem késes BM54-esem van.
Van olyan, aki ezt össze tudná nekem rakni, hogy működjön? Anno az erősítőt Vaszarigtól vettem, azt gondoltam a beépítés egyszerű lesz. Ez, ha jól emlékszem tavaly előtt volt... azóta nem sokat haladtam vele.
Szóval, ha lenne olyan mesteremeber, aki össze tudná forrasztgatni a dolgokat, hogy a 16:9-s képernyőn megjelenjen a DSP felirat, akkor szívesen megfizetném.
Üdv: B.
2012.03.23. 23:58
vaszarig írta:Berkut írta:Sziasztok!
Látom itt nagyon szakértők vagytok a témában, ezért segítségeteket kérném.
Ezen a linken negyedikként láthatjátok a hirdetésemet, a körpines DSP kábel és DSP erősítős képekkel.
klikk
Nekem késes BM54-esem van.
Van olyan, aki ezt össze tudná nekem rakni, hogy működjön? Anno az erősítőt Vaszarigtól vettem, azt gondoltam a beépítés egyszerű lesz. Ez, ha jól emlékszem tavaly előtt volt... azóta nem sokat haladtam vele.
Szóval, ha lenne olyan mesteremeber, aki össze tudná forrasztgatni a dolgokat, hogy a 16:9-s képernyőn megjelenjen a DSP felirat, akkor szívesen megfizetném.
Üdv: B.
Én is egy ilyen kábel beépítését fogom eszközölni!:) Ha minden igaz a rádió csatiját kell kicserélni az új generációséra, vagy pedig vegyél hozzá egy átalakító adaptert és akkor még forrastgatni sem kell!:) Amúgy ahogy néztem az enyém (99/5) pl minden csatija kompatibilis a mostani kocsimhoz (2002/4), csak ugye a rádió csatija a régi körcsatis még. De azért kérdeztem az előzőket, mert kipróbálnám mielőtt berakom!:)
2012.03.24. 08:44
Berkut írta: Én is ezen fáradozom!
De sajnos nekem a kábel egy részét elvágták, a jól láttam azokat, amelyek a hangszórókba mennek. Ez még nem lenne baj, mert azzal még boldogulnék, de a lényeg, a mélynyomó hátra teljesen kimarad, mivel egy olyan mélynyomót kellene találnom, amiben a csati is megvan...
Egyébként a DSP erősítő honnan kap áramot? A rádiómodulból?
B.
2012.03.24. 10:25
2012.03.25. 00:06
2012.03.25. 07:54
laci525d írta:Üdv. mindenkinek!
E39-be akarok egy usb bemenetet (nem dension meg hasonló kütyükkel) ami a csomagtartóba a gyári cd tár csatijába menne. Tudtok ilyenről?
Vagy esetleg egy ehhez hasonló a kesztyűtartóba : http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/_sh ... stelle.pdf
2012.03.25. 11:04
2012.03.25. 20:19
Imco írta:laci525d írta:Üdv. mindenkinek!
E39-be akarok egy usb bemenetet (nem dension meg hasonló kütyükkel) ami a csomagtartóba a gyári cd tár csatijába menne. Tudtok ilyenről?
Vagy esetleg egy ehhez hasonló a kesztyűtartóba : http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/_sh ... stelle.pdf
Ez egy ragyogó terv DE...
A kisebbik probléma, hogy 5V varázsolj neki.
A nagyobbik, hogy mi lesz mögötte!
Azaz mi fogja feldolgozni a jelet?
Ennek megválaszolása után jöhetne a téged érdeklő kérdés, mely szerint
hogyan kössem össze az autó rendszereivel.
X5 E70 és az E90-ben -egyes modellekben - is van ilyen gyárilag. Gondolom extra, de van amiben még HDD is van.
Ajánlom a CAR PC topicot ha nem sikerült eltántorítani!
2012.03.28. 19:42
2012.03.28. 19:44
dzsos530touring írta:Hello Sziasztok.Erdeklodnek toletek hogy van1 1999evj 530d.A radiom /kazetas valtozat/hol szol hol nem..valoszinu h radiomodul cseres.A kerdesem h hogyan tudom kivenni a modult???Mivel nekem a tv kijelzoje miatt neheznek tunik.S esetleg van e valakinek elado modulja?
2012.03.28. 19:55
admin írta:dzsos530touring írta:Hello Sziasztok.Erdeklodnek toletek hogy van1 1999evj 530d.A radiom /kazetas valtozat/hol szol hol nem..valoszinu h radiomodul cseres.A kerdesem h hogyan tudom kivenni a modult???Mivel nekem a tv kijelzoje miatt neheznek tunik.S esetleg van e valakinek elado modulja?
Ha van navi+tv akkor hátul van a csomagtartóba a rádió modul.
A pótkerék mellet van egy fekete müanyag doboz az alatt van.
iPhone Tapatalk
2012.03.30. 20:32
vaszarig írta:Tegnap bepróbáltam a dsp-s kábelt + a navit, ragyogó lett! És ami a lényeg, hogy a 2002-es kocsimba a 99-es kábel teljesen passzol! Ja, és nagyon jól szól!
2012.03.30. 21:35
Flashrider írta:vaszarig írta:Tegnap bepróbáltam a dsp-s kábelt + a navit, ragyogó lett! És ami a lényeg, hogy a 2002-es kocsimba a 99-es kábel teljesen passzol! Ja, és nagyon jól szól!
Hello Vaszarig !
Mekkora meló egy ilyen mutatvány? Már mint úgy értem,hogy mennyire kell hozzá szétszedni az autót? Nekem most 16:9 Mk4 Bm54-es rendszer van,hifi cuccal. Gondolom kábelt kéne cserélni végig az autóban. Amúgy milyen összetevők kellenek hozzá? Full gyárit szeretnék,hol érdemes ilyeket nézegetni? Ebay?
Üdv: Attila
2012.04.03. 19:31
vaszarig írta:Flashrider írta:vaszarig írta:Tegnap bepróbáltam a dsp-s kábelt + a navit, ragyogó lett! És ami a lényeg, hogy a 2002-es kocsimba a 99-es kábel teljesen passzol! Ja, és nagyon jól szól!
Hello Vaszarig !
Mekkora meló egy ilyen mutatvány? Már mint úgy értem,hogy mennyire kell hozzá szétszedni az autót? Nekem most 16:9 Mk4 Bm54-es rendszer van,hifi cuccal. Gondolom kábelt kéne cserélni végig az autóban. Amúgy milyen összetevők kellenek hozzá? Full gyárit szeretnék,hol érdemes ilyeket nézegetni? Ebay?
Szia!
Nekem elég nagy meló lesz, mert én berakom majd a riasztót is, meg a navit, így gyakorlatilag az egész kocsit szétrobbantom!Amúgy igen, ha gyárit akarsz, akkor kábelköteg kell neked, vagy ha nem akarod megvenni, akkor meg is csinálhatod!
Amúgy van most neked gyári erősítős hifi rendszered? Mert ha igen, akkor csak át kell kábeklezned a mostanit, illetve csak kell még egy csati!
Ha nincs, és neked is csak stereo rendszered van (6 hangszóró), akkor kell a kábelköteg, a mélynyomó a kalaptartó alá (másik kalaptartó is, azt hiszem), a hátsó ajtókba a hangszórók, az elsőkbe is a két középső, illetve a nagyok cseréje, mivel a DSP-s rendszer 8 Ohm-os, valamint a hátsó és az első ajtókba is be kell húzni még egy-két kábelt! Amúgy a kábelkötegnél ugye neked is a 2001/9 utáni kéne, az új generációs csatival, de nem gond, ha régebbit találsz (nekem is ilyen van), mivel akkor vagy átpinezed, vagy szerzel hozzá egy adapterkábelt! A lényeg, hogy szedánhoz való legyen a te esetedbe!
2012.04.03. 19:46
Flashrider írta:vaszarig írta:Flashrider írta:vaszarig írta:Tegnap bepróbáltam a dsp-s kábelt + a navit, ragyogó lett! És ami a lényeg, hogy a 2002-es kocsimba a 99-es kábel teljesen passzol! Ja, és nagyon jól szól!
Hello Vaszarig !
Szia!
Nekem elég nagy meló lesz, mert én berakom majd a riasztót is, meg a navit, így gyakorlatilag az egész kocsit szétrobbantom!Amúgy igen, ha gyárit akarsz, akkor kábelköteg kell neked, vagy ha nem akarod megvenni, akkor meg is csinálhatod!
Amúgy van most neked gyári erősítős hifi rendszered? Mert ha igen, akkor csak át kell kábeklezned a mostanit, illetve csak kell még egy csati!
Ha nincs, és neked is csak stereo rendszered van (6 hangszóró), akkor kell a kábelköteg, a mélynyomó a kalaptartó alá (másik kalaptartó is, azt hiszem), a hátsó ajtókba a hangszórók, az elsőkbe is a két középső, illetve a nagyok cseréje, mivel a DSP-s rendszer 8 Ohm-os, valamint a hátsó és az első ajtókba is be kell húzni még egy-két kábelt! Amúgy a kábelkötegnél ugye neked is a 2001/9 utáni kéne, az új generációs csatival, de nem gond, ha régebbit találsz (nekem is ilyen van), mivel akkor vagy átpinezed, vagy szerzel hozzá egy adapterkábelt! A lényeg, hogy szedánhoz való legyen a te esetedbe!
Na szóval kérem szépenMegnéztem,a dolgokat. Az én autómba 8 hangszoró van. Elől az ajtókba kettö,a hátsó ajtókba is 1-1. Meg a kalaptartó alatt is 2 ez így akkor 8. Csináltam képet a hátsó részről nekem akkor van benne erősítő? Mi kellene akkor a Dsp projektemhez? Hangszórók az tuti,mélynyomó,és még? A képek: 1 kép Kép 2
2012.04.03. 22:06
Padre540 írta:Ha jól tudom,akkor mindenképp van erősítőd,önmagában egyik egység sem adja ki a jelet a hangszórókra.
Az enyém DSP-s,az erősítő a sárvédő és a TV-modul között van,a képeken amit linkeltél,az pont nem látszik.
2012.04.03. 22:19
vaszarig írta:Padre540 írta:Ha jól tudom,akkor mindenképp van erősítőd,önmagában egyik egység sem adja ki a jelet a hangszórókra.
Az enyém DSP-s,az erősítő a sárvédő és a TV-modul között van,a képeken amit linkeltél,az pont nem látszik.
Nem tudod jól, mert a 3 típusú zene volt E39-ben: 1. Stereo system= 6 hangszóró, és nincs se mélynyomó, se erősítő; 2. Hifi system=8 hangszóró+mélynyómó+erősítő (a képek alapján neked is ez van); 3. Top hifi system=DSP=8 hangszóró+mélynyomó+erősítő, itt annyi a különbség, hogy a hangszórók 8 Ohm-osak, illetve az erősítő kicsit komolyabb! Illetve volt még egy 4. is, ami az Individuel néven futott azt hiszem, de az gyakorlatilag egyezett a DSP-s rendszerrel. Na most, mivel neked gyári hifi systemed van, így szerencsésebb helyzetben vagy, mivel neked csak az első ajtókban lévő nagy hangszórókat, a hátsó hangszórókat, meg a mélynyomót, illetve az erősítőt kell cserélned, az ajtókba pedig nem kell semmit +ba bevezetékelned!Annyi még a teendőd, hogy a mostani erősítő két csatija helyett 3 kell, amit pedig úgy tudsz megoldani, hogy szerzel egy 3. csatit, ami illik a DSP harmadik csatijába, és a másik kettőből kell szépen átpinezni ebbe! Van leírásom ha kell, de a neten is találsz bőven!
Ha sedanod van, akkor elvileg most is van mélynyomód a kalaptartó alatt, amiben neked elvileg 4 hangszórónak kell lennie!
A 99/9 utáni kocsiknál már mindenképp DSP 2-es erősítő kell, különben nem lesz jó!
Szóval neked is ilyen kell már!
![]()
Ezt a száma alapján meg tudod nézni neten!
2012.04.04. 08:48
RCKDJ írta:A 8 hangszóró az 10...
2012.04.04. 10:32
RCKDJ írta:[8 hangszóró az 10...
"Stereo system: no additional amp and only 6 speakers.
Hifi Loudspeaker: additional amp and 10 speakers.
DSP: same speakers as the Hifi Loudspeaker syste but better amplifier with equalizer controlled through headunit and the additional of a Nokia-built subwoofer located under the parcel shelf.
Individual Audio: (aka M Audio) same as the DSP but with higher quality woofers, no mids in the rear doors and much better subwoofers to replace the Nokia shelf."