Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Előző autóitok?

2013.11.02. 21:21

Sziasztok!

Régen regisztrálva vagyok, de csak most jutott eszembe, hogy írjak ide is.

2008-ban vettem egy 1.9 pd tdi passatot(2004-es évjárat, jó volt, csak olaj meg szűrők kellettek bele)
2011-ben vettem egy e39 525da-t (szomszédtól, tényleg patika állapotban,)1 év alatt mentem vele 70.000km-t probléma nélkül
2012-ben eladtam egy kollégámnak(néha még most is fáj a szívem érte), akartam venni egy 540-et, vagy M5-öt, de sajnos közbeszólt a sors. Édesanyám beteg lett. Nyilván nem kocsit vettem.
2013.január. Tudtam venni egy nem törött,magyar piaci viszonylatban egész jó e39 530da-t. Hálisten velem van mindig. Néha volt baja, de viszonylag hamar orvosolható.
Igyekszem neki megadni minden tőlem telhetőt.

ui.:Mindent saját önerőmből, nem apuci kinyalt seggű baráttalan fiaként

Üdv mindenkinek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petya1 2013.11.02. 22:12-kor.

2013.11.02. 21:45

Én 1980-ban egy 126 Polski Fiat-tal kezdtem, aztán 1990-ig 3db Wartburgot elfogyasztottam, 90 után meg az összes Mistsubishit a Colt-tól a Galantig végigpróbáltam, beleértve az L200 és Pajero-t is. Aztán 2000-től csak BMW, de azért becsúszott akkoriban egy Merci Lorinser 300CE Cabrio is, ami most is megvan. Meg volt még egy kuriózum 97-tól 2006-ig, amit csak nagyon ritkán bulikra használtam, éppen ezért meg is váltam tőle egy 850i. Garázsokban nem volt hely, udvaron meg ne rohadjon. Tudom, hogy sok ember szaltókat dobna örömében egy ilyen tulajdonában, de ez tényleg nem hétköznapi használatra van kitalálva. Ha elmész reggeliért, az út 10x többe kerül mint a reggeli.

2013.11.02. 22:02

Az én szerény listám.

Renault 11 1.7B ment mint állat.Csak kevés ideig volt a tulajdonomban.
2007-ben vettem egy 98-as Volvo S40 1.6B 5 évig használtam, nagyon meg voltam elégedve vele.
2012-ben megvettem a BMW-t

2013.11.04. 23:00

528i RHD írta:Hát na.
Az első géperejű járművem egy nagy kerekű romet,~80's legvége. :oops:
Simsonok,Mz trophy,/1-es :roker: ,etz 250,jawa350,P20,P21 :D
Az áttörést egy moszkvics hozta el,néhány óra latt csapágyasra vágtuk a kanális parton :D :facepalm: ,5000ft-ért vettem,a motorját eladtam 6000-ért,meg 1 hordó benzinért,az akkor még ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet alakulatok egyik tisztjének,a maradékból kis traktor készült 8),80% készültségnél elkelt 4000ft -ért.
Ladák,különböző házi tuningokkal,egyet kiemelnék,2kerek lámpás 1000öcsi,de a vodkás kedvű lakatos egy kocka popót illesztett rá,de nem ez a lényeg,egy lefutott rally motor volt benne,tengely,karbi,meg kipufogó hangolással,elvileg 100le körül tudhatott,apró hiba volt,hogy 70km/h-nál hátszélben 15-öt evett,odalépve meg amennyit az ac szállítani bírt,a 750i-m csak ipari tanuló volt mellette.... :facepalm:
Mellette folymatosan a szülői wartbutg turist 1.0 :roker: :roker: ....
Aztán az első "nyugati" ~1990 egy 73-as ford granada,2.8 V6 karbi,3gang ajtómata :dance3 .
Kosárban volt a motorja,félig le kromofágozva a bódé,ami egyébként horganyzott volt :D ,bő 1 évig épült,végül kész lett,le is vizsgázott,jó volt,pillanatnyi elmezavaromban bagóért eladtam. :facepalm:
Innen már nem volt megállás,elhanyagolható szerepem volt akkoriba a hazai gépjármű importban,jellemzően néhány hétig,amíg lepapíroztam őket,eladtam használtam is őket,a teljesség igénye nélkül:
Zöldséges mercik 240,300dék,pár w124 250d,250td,300td,majd a király kategória w126 300sd,500se,380se,560sec :roker: :roker: ,golf 2-k,1.8 8v gti,egy corradó g60,pár a vectra,mondeók,stb.
Ami saját volt,és szóra érdemes off:90-es mazda rx7,egy toyota cressida,micubishi eclipse,pár napig egy camry 3.0v6.Itt kint 2 nissan maxima 2.0.
A nagy számok törvénye alapján,egyszer csak egy E21 323i érkezett :roker: :roker: ,nagyjából 3 hét alatt ki is tapostam belőle a kishatost :facepalm: ,le csapágyasodott,nagy nehezen lett bele egy B20 motronic,nagylámpás E30-ból,bele faragtuk,de komolytalanná vált tőle,és én debil,pillanatnyi elmezavaromban eladtam. :facepalm:
Bántam mint eb,de akkor már valami elkezdődött,és azóta is tart, bmwdance utána lett még E21 320/6,E28 524td,az első,és utolsó dízel BMW-m :facepalm: ,E28 528i :roker: E23 728i,730,E32-k 730i,ia,735i,ia,LPG-vel is,750i,ezeket magam javítottam,mechanikailag főleg,a villanyosság nem az erősségem. :D
Most az 528i,99-es,manuális van,otthon majd E32-t szeretnék megint,gázos 35i-t,esetleg 50i-t :roker: :dance3 :angard :benzin .
És persze,hogy cápát!Cápákat!
Big sixxel.
Minimum....... :roker: :elvis :benzin
:kösz

Nicsak egy Mr.V12 :nyelves: :lol: hát te itt? az olvasmány végire érve jöttem rá h te vagy,az elgázosított autókról :mrgreen: :mrgreen: nameg a sok csillagrombolóról persze :nyelves: :nyelves: :nyelves: :doglotlo: :doglotlo: :facepalm:

2013.11.15. 22:36

Az előd egy 1990-es E34 520iA. Királylánynak hívták. Elég fapados volt, az egyetlen extra szerintem a kisboard volt. Se ABS, se semmi. Mondjuk annak örültem, hogy nincs egy "hárombetűs" se benne, így én irányítok. 7 évig voltunk együtt, egy nap híján a 7 éves évfordulónkon adtam el. :cry: Voltak ugyan problémák, de ilyen korban ez természetes, nagy baja sosem volt, sosem hagyott ott sehol, ha el is romlott, azt otthon tette. Szerettem. Azért kellett eladni, mert az utolsó hiba durvára sikeredett, a szerelő teljes szétszedés nélkül nem tudta megmondani, hogy hf tömítés kell csak, esetleg hf, vagy új motor. Nem vállaltam be ezt a javítást. Sírások és lelkiismeret furdalás közepette (mert ő sosem hagyott cserben én meg cserben hagyom ezzel) eladtam.
Igazából vele tanultam meg vezetni. Mert amikor letettem a jogsit és szentül megfogadtam az oktatónak, hogy jó ideig még nem fogok nagy autót vezetni. (Amire akkor persze igent mondtam, én is úgy voltam vele, hogy pici vagyok, nő vagyok, ki se látnék egy nagy batárból. Önbizalom nulla.) Aztán a tervezett békazöld Matiz helyett, elkezdtünk BMW-ket nézni... E28 524td-ket... Egy jót sem találtunk, amit néztünk mind szét volt rohadva, az az egy, amelyik nem, az meg túl távol állt a gyári állapottól az én ízlésemhez. Pedig szépségdíjas volt... Így váltottunk E34-re. Mázlink volt, az első, amit megnéztünk jó volt. Kb. 1 hete volt a kezemben a jogsi... Dunaújvárosból Nagykőrösre egyedül kellett haza hoznom. Paráztam, nem kicsit, előtte csak a szomszéd városban jártam egyszer anya Smartjával egyedül. De nem volt semmi gond persze, leszámítva, hogy majdnem belementem haverom autójába az első kereszteződésben, mert nem tudtam, hogy Ő nem úgy automata, mint a Smart, nála nyomni kell a féket, különben elindul. Mire haza értünk, már tudtam, hogy megy ez oktató, vagy más segéd nélkül is. Vele voltam a vezetéstechnikai tréningen is, ahol megtanították, mi történik, ha egy jégborda vagy más megdobja az autót. Hú, milyen jókat pörögtünk!!! Vagy amikor kimentünk télen egy üres, füves területre és tanulgattam a hóban pörgést! (Aztán ismerős összkerekes ódijával is kipróbáltam, de az nem volt olyan jó, csak az, hogy pörgés közben az összes havat beszórta a nyitott ablakon.)
Szerencsére Királylány jó helyre került, azóta már kapott nagyobb motort, fás belsőt, nem tudom még miket. Imádtam, komolyan. Csak az első kis kör után az E39-el... Ég és föld a két autó. A 10 év korkülönbség teszi? Vagy az a pár plusz paci? Vagy a 17-es kerekek? Vagy az E39 extrái? Nem tudom...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Cathsy az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2013.12.26. 12:01

Egy par jargany atfutott a kezem alatt... Pontos datumokra nem emlekszem. Sajatra mindig is torekedtunk a nagy belso terre a 3 gyerek miatt, ez alol igazabol csak a Vectra a kivetel.
Kezdet '92-tol egy 1.6 Opel Ascona (eladva 2006-ban) 4 sebesseges valtoval -egyszer kiprobalva az M1-en Bp-Gyor kozott lehetoseg szerint tartva a 200-at nem horpadt be a tank, szerintem szep teljesitmeny egy 75Le-s kocsitol-, majd kb '95-tol ceges autok: Daewoo Nexia 1.9, VW Golf III 1.4, Peugeot Partner D, Opel Astra F 1.4, Opel Combo 1.6, Opel Astra H 1.4)
Idekinn 2006-tol kezdodoen: Toyota Estima 2.2TD auto, Wauxhall Vectra B 1.8, Mercedes E200 W210 auto, Mercedes E200 W210 es most egy par hete BMW 520i E39 auto.

2013.12.26. 12:32

Saggitarius írta:Kezdet '92-tol egy 1.6 Opel Ascona (eladva 2006-ban) 4 sebesseges valtoval -egyszer kiprobalva az M1-en Bp-Gyor kozott lehetoseg szerint tartva a 200-at nem horpadt be a tank, szerintem szep teljesitmeny egy 75Le-s kocsitol-

Nagyon szép teljesítmény, mivel vadonatújan gyárilag 160-at tudott.

Volt cimbimnek 2 literes B Asconája, az se tudta a 200-at.

2013.12.26. 12:51

kzolee írta:
Saggitarius írta:Kezdet '92-tol egy 1.6 Opel Ascona (eladva 2006-ban) 4 sebesseges valtoval -egyszer kiprobalva az M1-en Bp-Gyor kozott lehetoseg szerint tartva a 200-at nem horpadt be a tank, szerintem szep teljesitmeny egy 75Le-s kocsitol-

Nagyon szép teljesítmény, mivel vadonatújan gyárilag 160-at tudott.

Volt cimbimnek 2 literes B Asconája, az se tudta a 200-at.

Ez Ascona C volt, '86-os evjarat.
Tudom voltak kulonbozo modellek, de ez a 160-at ugyancsak az M1-en 5 szemellyel (felnottek) siman vitte felfele is nme padloig nyomva.
(most neztem meg a wikipedian, 1.6N-es motorja volt es ott valoban azt irjak 160 a vege, de ennek ellent mond a kulonbozo fokozatokban leolvasott ertekeim, lasd alabb). Annyira meg emlekszem Pierburg 1B1-es karburator volt benne. Azt kellett egy alkalommal lecserelnem, mivel eredetileg svajci volt es ott valami bonyolult vakumos rendszer volt az alapjarathoz, es egy gumimmembran szakadt at, ettol nem volt alapjaratom. A szivatot kihuzva egy kicsit kellett atvagnom fel Budapesten, amolyan kezdo porgetos stilusban :) , mert ha lement x fordulat ala, akkor leallt -nem volt rajta fordulatszammero-.
Az akkori opel szerelom beepitette csak az 5-ik fokozat attetelet, mas semmit nem modositott es 200 felett volt neki a vege. (A valtoblokkon ott volt a jelzes). Amugy a hosszu 4 sebesseg miatt a kovetkezoket tapasztaltam: 1-es 50 bar lehetett volna meg huzatni felett 2-es 90, 3-asban 160, 4-esben 200-210

Mivel nem tegnap volt, csak most jutott eszembe: a katalizator el lett tavolitva, mivel zorgott es nem volt ertelme ujat beletenni (akkoriban kb50k lett volna es kat nelkul is boven a limit alatt volt a CO erteke, valamint a sulyado kulonbozet se hozta volna vissza az arat) helyette egy bosal lett berakva a teljes hosszban 18k-ert, az elogyujtason is lett allitva, talan 7.5 helyett 9 fok(??) azaz nem a gyari ertek volt.

2013.12.26. 18:12

Húú, micsoda esti mese. :taps:

2013.12.26. 18:22

Én kora délután olvastam. Aludtam is egyet rögvest.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2013.12.26. 18:41

Saggitarius írta:1-es 50 bar lehetett volna meg huzatni

Tőled sem vennék autót :facepalm:

Tapatalk 4

2013.12.26. 19:15

Egy újabb pseudologia phantastica. :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Fecó az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2013.12.26. 22:18

Hitetlenek :mrgreen:

Ez a videó mindent bizonyíthatna, meg az ellentettét is :facepalm:

2013.12.26. 22:32

admin írta:Lehet irogatni skacok!!Ki melyiket favorizálja.
Kicsit sok a fény a videón :)

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2013.12.26. 23:39

Rászánom magam.

Első saját autómat 2012.06.05.-én vettem. Nagyon boldog voltam.
Szögezzük le mindent saját erőmből, pénzemből vettem, senki sem segített. megdolgoztam ezekért!

Szóval ő volt az első

Audi A6 Avant 2.5 TDI
1996-os évjárat. S-line futóművel. 350.000 km-el vettem.
Digilíma, Bőr, tetőablak, stb.
Nagyon szerettem, még neve is volt: JEDI :D de haverok is látták, mondták, hogy ebből BMW-lesz hamarosan.
Kép

És el is jött a nap 2012.09.05-én el is adtam. És már tág pupillákkal kerestem az én e39-emet.

2012.09.07.-én eljött a nap, érzelmi alapon megvettem az első BMW-m
1996 520i, a vele eltöltött idő alatt ismertelek meg titeket, és ismertem ki a szériát. De valahogy ennél sem éreztem azt, hogy megtaláltam.
Ezért szűk egy év után eladásra került ez is. (((perpill most is hirdetik)))
Kép

Majd 2013.07.19-én elhatároztam magam, és Schnitzer Szabi, Barátnőm, pár jó barát tanácsára megvettem A kocsit.
2000/9 525D Touring.
valahogy mindig is éreztem, hogy ilyen kell nekem. Touring, dízel, facelift, jó állapot.
Kép

Valahogy előző autóimnál mindig gondolkoztam mennyiért adjam el, és mit vegyek helyette.
Jelenleg azon gondolkodom, hogy tegyem még jobbá, hogy sokáig hű társam maradjon. Nagyon szeretem!

köszönöm, hogy elolvastad!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kanyobence az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, Bummer, kzolee, MChris
Értékelés: 19.05%

2013.12.26. 23:55

Az első faceliftes darabok egyike.

2013.12.27. 01:23

Az előző 530D-m alatta meg azt ezt megelőző 318is.

Kép

Kép

2013.12.28. 00:03

Kép

Saggitarius írta:Ez Ascona C volt, '86-os evjarat.
Tudom voltak kulonbozo modellek, de ez a 160-at ugyancsak az M1-en 5 szemellyel (felnottek) siman vitte felfele is nme padloig nyomva.
(most neztem meg a wikipedian, 1.6N-es motorja volt es ott valoban azt irjak 160 a vege, de ennek ellent mond a kulonbozo fokozatokban leolvasott ertekeim, lasd alabb). Annyira meg emlekszem Pierburg 1B1-es karburator volt benne. Azt kellett egy alkalommal lecserelnem, mivel eredetileg svajci volt es ott valami bonyolult vakumos rendszer volt az alapjarathoz, es egy gumimmembran szakadt at, ettol nem volt alapjaratom. A szivatot kihuzva egy kicsit kellett atvagnom fel Budapesten, amolyan kezdo porgetos stilusban :) , mert ha lement x fordulat ala, akkor leallt -nem volt rajta fordulatszammero-.
Az akkori opel szerelom beepitette csak az 5-ik fokozat attetelet, mas semmit nem modositott es 200 felett volt neki a vege. (A valtoblokkon ott volt a jelzes). Amugy a hosszu 4 sebesseg miatt a kovetkezoket tapasztaltam: 1-es 50 bar lehetett volna meg huzatni felett 2-es 90, 3-asban 160, 4-esben 200-210

Mivel nem tegnap volt, csak most jutott eszembe: a katalizator el lett tavolitva, mivel zorgott es nem volt ertelme ujat beletenni (akkoriban kb50k lett volna es kat nelkul is boven a limit alatt volt a CO erteke, valamint a sulyado kulonbozet se hozta volna vissza az arat) helyette egy bosal lett berakva a teljes hosszban 18k-ert, az elogyujtason is lett allitva, talan 7.5 helyett 9 fok(??) azaz nem a gyari ertek volt.

2013.12.28. 00:15

204d1 írta:Kép

:-D :-D
Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről

2013.12.29. 19:04

kanyobence írta:Audi A6 Avant 2.5 TDI
1996-os évjárat. S-line futóművel.
Nagyon szerettem, még neve is volt: JEDI :D de haverok is látták, mondták, hogy ebből BMW-lesz hamarosan.

Üdv köztünk, biztos úr! Ifjú padavan :!:
Vannak tévedések az életben :roll:
Hozzászólás küldése

VigLink badge