![]() |
2009.04.17. 11:31
tom írta:strobi írta:gerie39 írta:Sziasztok, ismét én![]()
Na szóval: ma hazafelé volt kis időm - na meg kedvem is - gondoltam meghajtom kicsit a gépet megyegetek vele finoman/padlózva, mit bír a gép, na meg a felújított váltó. Szerintem nagyon szépen váltogat, legalábbis korábban nem tapasztaltam ilyet, dea nagyobb sebességtartományokban való visszakapcsolásnál továbbra is van gondom. Szerintem normális működéskor padlózáskor 3e alatti fordulatról vissza kellene váltania, hogy megfelelő nyomatékot adjon le, ahogy az esetek többségében meg is teszi, mint ahogy alacsonyabb sebességnél is, de 90-120 között már legfeljebb fele-fele az arány, hogy visszakapcsol vagy nem és ha nem akkor szerintem még egy igen komolytalan autó is lenyomna, ameddig ismét eléri visszakapcsolás nélkül a 3200-3300-as fordulatot, ahol érzésem szerint megindul.
Tapasztaltatok ilyet? Van egy érzésem, hogy nem váltó, de most már mindenhol váltóproblémát látok. Lehet, hogy a turbom haldoklik? Légtömegmérőm - ami produkált igen komoly teljesítménykiesést - fél éve cserélve gyári újra.
Ezt hogy deríthetem ki vajh? köszi: Geri
Hali gerie39
Azt próbáltad már,hogy a gázpedált agyig lenyomod?!
Mert a pedál alatt végállásnál van egy úgynevezett Kick-down kapcsoló ami ha megfelelően működik akkor az általad írt 2500-3000-es fordulatnál ha lepadlózol akár 2 sebességet is vissza váltana a váltód...
Nyomjad neki hagy szóljon...![]()
Remélem csak ennyi a hiba forrása!!!
Az enyém is ugyanezt csinálja!
100kmh környékén csak 1-et vált vissza és nem nagyon akar menni.Alatta meg felette húz rendesen.
Ja és az enyémben nincs kick-down gomb.Mint a szervízben elmondák,2-féle gázpedállal gyártották ezeket.Bár szerintem az elektronikus pedálnak is tudnia kéne a dolgát,nem?
2009.04.17. 12:00
MChris írta:tom írta:strobi írta:gerie39 írta:Sziasztok, ismét én![]()
Na szóval: ma hazafelé volt kis időm - na meg kedvem is - gondoltam meghajtom kicsit a gépet megyegetek vele finoman/padlózva, mit bír a gép, na meg a felújított váltó. Szerintem nagyon szépen váltogat, legalábbis korábban nem tapasztaltam ilyet, dea nagyobb sebességtartományokban való visszakapcsolásnál továbbra is van gondom. Szerintem normális működéskor padlózáskor 3e alatti fordulatról vissza kellene váltania, hogy megfelelő nyomatékot adjon le, ahogy az esetek többségében meg is teszi, mint ahogy alacsonyabb sebességnél is, de 90-120 között már legfeljebb fele-fele az arány, hogy visszakapcsol vagy nem és ha nem akkor szerintem még egy igen komolytalan autó is lenyomna, ameddig ismét eléri visszakapcsolás nélkül a 3200-3300-as fordulatot, ahol érzésem szerint megindul.
Tapasztaltatok ilyet? Van egy érzésem, hogy nem váltó, de most már mindenhol váltóproblémát látok. Lehet, hogy a turbom haldoklik? Légtömegmérőm - ami produkált igen komoly teljesítménykiesést - fél éve cserélve gyári újra.
Hali gerie39
Mert a pedál alatt végállásnál van egy úgynevezett Kick-down kapcsoló ami ha megfelelően működik akkor az általad írt 2500-3000-es fordulatnál ha lepadlózol akár 2 sebességet is vissza váltana a váltód...
100kmh környékén csak 1-et vált vissza és nem nagyon akar menni.Alatta meg felette húz rendesen.
Ja és az enyémben nincs kick-down gomb.Mint a szervízben elmondák,2-féle gázpedállal gyártották ezeket.Bár szerintem az elektronikus pedálnak is tudnia kéne a dolgát,nem?
Volt egy software gond 99 környékén,becsatoltam más a diag topikba anno.
2009.04.17. 15:21
2009.04.17. 15:52
2009.04.17. 16:02
2009.04.17. 18:11
2009.04.17. 18:42
2009.04.17. 18:56
2009.04.17. 19:04
tom írta:MChris írta:tom írta:strobi írta:gerie39 írta:Sziasztok, ismét én![]()
Hali gerie39
Volt egy software gond 99 környékén,becsatoltam más a diag topikba anno.
Még egyszer,hová csatoltad be?
2009.04.17. 19:08
2009.04.17. 19:19
2009.04.17. 19:24
2009.04.18. 08:13
gerie39 írta:http://www.bimmerboard.com/members/q/original/Transmission%20Software%20Upgrade%201999%20e38%20e39%20.pdf
Szerintem ez volt a hozzászólásod MChris, nah de mi is az orvosság (angolul alig tudok, ennyire biztos nem)?
2009.04.18. 08:18
gerie39 írta:Szia! Nem tudok róla, én csak elhoztam a kész autót - véleményem szerint nem volt törlés.
2009.04.18. 08:36
gerie39 írta:Szia Simi! Köszi a jótanácsot!![]()
Kicsit kevéssé értem ezt a dolgot bevallom: egyrészt - lehet, hogy pont ennek a topicnak az elején - olvastam, hogy a váltó ~380 Nm nyomatékot visel el, az ótó meg ~400-at tud (ahogy Te is említed) és, v. de szintén ugyanitt olvastam, hogy a nyomatékmaximumot azért a kocsiból kihozni álló helyzet fék és gázpedál taposva, majd leugorva érhető el. Jól sejtem/rosszul??
Nem állóhelyzetből gyorsulgatok vele padlógázzal - erről a fórum eleje erősen leszoktató hatással volt rám -, de hogy visszaváltson lendületes gázpedálreakció kell (már amikor működik), ha meg nem így van, akkor mi célt szolgál az a bizonyos kapcsoló a gázpedál alatt, ami vagy van, vagy nincs?? Tehát menet közben sem lehet lepadlózni?
![]()
(nah meg aztán - bár lehet, hogy rossz hozzáállás, nemtom - inkább most jöjjön ki a baja, ameddig garis, mint mondjuk 15e km után ismételt komoly összegek megfizetését kilátásba helyezve)
2009.04.18. 09:26
2009.04.18. 15:00
2009.04.18. 20:31
2009.04.18. 20:40
gerie39 írta:Köszönöm a részletes leírást Jackson! Időközben "bevizsgáltam", nincs kapcsoló a gázpedál alatt, van egy gumis ütköző, de kézi erővel nem tudtam lenyomni, feltételezem, hogy azért nem kellene hozzá túlzott erőkifejtés. De ha nem ez a baja, akkor mi? Dugassam rá valahol egy diagnosztikára, ahol mindent tudnak olvasni?
köszi:
Geri
2009.04.18. 21:15
gerie39 írta:Köszönöm a részletes leírást Jackson! Időközben "bevizsgáltam", nincs kapcsoló a gázpedál alatt
köszi:
Geri