Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: !!CHIPTUNING!!

2013.01.28. 20:34

Na, akkor még egyszer elmondom (utóljára) a frankót, mert itt már kb. 16X leírtam, és a többiek már únják
A 30D automata motorja 410 NM-t ad le (gyári, chip nélkül) a GM váltó, ami belekerült, alapból csak 390NM-t visel el. A 30DA-k ezért szoktak befosni.
...de chipeljétek csak

Nekem ez nagyon hülyén hangzik :facepalm: !
Ebből semmi nem igaz, gondolod, hogy akkor kiadták volna, ha kevesebb Nm-t bír el mint amit lead, ez nagyon hülyén hangzik és akkor az enyém hogy a francba bírja a terhelést már több mint 5 éve és kb 100 Nm-el többel?

2013.01.28. 20:57

Elméletileg az én 193Le-s verdámban is van chip tuning. Az előző tulaj mondta, hogy rakatott bele "kissebb telejesítménynövelést". Én ezt nem tudom visszaigazolni, mert szemmel látható jele nincsen. Vagy ez utólag valahogy kideríthető mi van benne?
Az biztos, hogy nem rugatom a verdát, nem padlózom tövig (de azért dinamikusan járok)...
Rugatva csapatva így-is úgy is rövidebb a váltó élettartalma...
Igazából azt sem tudom mikor szar egy automata váltó. Állandóan azt írjátok, hogy az beszarik, és már rémképeim/félelmeim vannak. Lassan 30-nál nem is merek többel menni, ne váltson, ne kopjon... nehogy egyszer baja legyen. Tényleg miről lehet felismerni egy rossz automatát? Mik a meghibásodás első tünetei?

2013.01.28. 20:59

erről különben van valami hivatalos dokumentáció?
vagy honnan jött ez különben eredetileg?
nekem kb 1 éve van benne, és 500+Nm, a váltlóra panaszom nincs, nem is volt

2013.01.28. 21:09

EdHarley írta:Ebből semmi nem igaz, gondolod, hogy akkor kiadták volna, ha kevesebb Nm-t bír el mint amit lead, ez nagyon hülyén hangzik és akkor az enyém hogy a francba bírja a terhelést már több mint 5 éve és kb 100 Nm-el többel?

Bocsi!
Nem akartam okoskodni :!:
Azért én a helyedben utánaolvasnék! :facepalm:

2013.01.28. 21:43

simi64 írta:Bocsi!
Nem akartam okoskodni :!:
Azért én a helyedben utánaolvasnék! :facepalm:

Az úgy van ahogy Simi is mondja. :franko:

Az más kérdés, hogy ezt a csúcsnyomatékot (193 lovas motornál 410nm) nem állandóan kell elviselnie a szerkezetnek.

És úgy még akár csipkerózsikával is biztos el lehet gurulászni vele sokáig. De azt ne mondja senki, hogy ha 500nm van a talpa alatt, akkor hímestojásozik vele... taposni kell mint a vaddisznó! 10 literből tűzön vízen át :mrgreen: :twisted:

2013.01.28. 21:58

peteeqe írta:erről különben van valami hivatalos dokumentáció?

Van. A váltó típusszáma, maga a leírás. A5S360R/ A5S390R A számok a nyomatékok.

2013.01.28. 21:59

peteeqe írta:erről különben van valami hivatalos dokumentáció?

Mint korabbam irtam itt a bortonszigeten a megbecsult tuningosok a manualist sem huzzak 500Nm fole. Jol birja akkor az automatatok ha ezt a terhelest ilyen hosszu idon at elviseli. Tudom nem folyamatosan kapja a max nyomatekot, de akkor is gondolom minden uzemi korulmeny es fordulatszam-tartomany eseten nagyobb, mint az eredeti mappel.

SII Tapatalk 2

2013.01.28. 22:09

EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
http://www.youtube.com/watch?v=681K-e0HJjM

Az autó már több mint 5 éve chip tuningon él :) hiba nélkül.
Padra nem lett téve de, kb. 220-230 LE és 500 Nm.
Természetesen mindíg megkapta a szervízt és nem volt gyilkolva sem, persze azért élvezve van a nagy nyomaték és a gyorsulása is, de nem eszetlenül.
Ha az autó normálisan van használva és nem barom módon, akkor a chip csak jót tesz neki, jobb a menetdinamika és jobb a fogyasztás is, az élmény amit ad, meg hab a tortán :)!

Ha nincs megmérve, akkor ezeket az adatokat nem venném készpénznek. Méréssel kellene igazolni minden chip-es szakinak amit állít. :facepalm: Madoxxal ez kitárgyaltuk valamelyik topicban, hogy csalódtak már páran, mikor "bemondásra" lett 40-50lóerő plusz. Főleg mivel tíz év feletti motorokról beszélünk. Már eleve -10% lóerő van bennük ennyi idő alatt. (szintén nem kezdő szerelő állítása, BMW motorgenerálozással foglalkozik.)
Ezzel nem azt mondom, még mielött mellreszívod, hogy nem megy jól a géped! Szépen falja a sebességet, lájkolom is. Csak konkrét számokat akkor írnék le, ha papírod is van amiről felírod ide. :wink:

2013.01.28. 22:21

LeviM5 írta:
EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:

Természetesen mindíg megkapta a szervízt és nem volt gyilkolva sem, persze azért élvezve van a nagy nyomaték és a gyorsulása is, de nem eszetlenül.
Ha az autó normálisan van használva és nem barom módon, akkor a chip csak jót tesz neki, jobb a menetdinamika és jobb a fogyasztás is, az élmény amit ad, meg hab a tortán :)!

Ha nincs megmérve, akkor ezeket az adatokat nem venném készpénznek. Méréssel kellene igazolni minden chip-es szakinak amit állít. :facepalm: Madoxxal ez kitárgyaltuk valamelyik topicban, hogy csalódtak már páran, mikor "bemondásra" lett 40-50lóerő plusz. Főleg mivel tíz év feletti motorokról beszélünk. Már eleve -10% lóerő van bennük ennyi idő alatt. (szintén nem kezdő szerelő állítása, BMW motorgenerálozással foglalkozik.)
Ezzel nem azt mondom, még mielött mellreszívod, hogy nem megy jól a géped! Szépen falja a sebességet, lájkolom is. Csak konkrét számokat akkor írnék le, ha papírod is van amiről felírod ide. :wink:

Igazad van és nem is állítom, hogy azok a számok teljesen hivatalosak mert nem mérettem le, de amikor kigurultam vele a műhelyből és adtam neki egy kis tüzet, egyből érződött a külömbség.
Még 40-50 km megtétele után csak jobban érződött, és ne mondja nekem senki, hogy +10-15 LE-t és némi nyomaték pluszt ennyire lehetne érezni.
Az autó mindennapi használatban van és chippel több mint 5 év és 60.000 km van benne, s az autó bírja, a váltónak sincs semmi baja, pedig nem hímestojásként bánok vele!

2013.01.28. 22:34

EdHarley írta:
LeviM5 írta:

Igazad van és nem is állítom, hogy azok a számok teljesen hivatalosak mert nem mérettem le, de amikor kigurultam vele a műhelyből és adtam neki egy kis tüzet, egyből érződött a külömbség.
Még 40-50 km megtétele után csak jobban érződött, és ne mondja nekem senki, hogy +10-15 LE-t és némi nyomaték pluszt ennyire lehetne érezni.
Az autó mindennapi használatban van és chippel több mint 5 év és 60.000 km van benne, s az autó bírja, a váltónak sincs semmi baja, pedig nem hímestojásként bánok vele!

Erre azt írják without csipsz. Nem igazán látom a 34 lóerőt.

2013.01.28. 22:44

Csipsztuning 10 b?l 10 automatavalto felujito ezt ajanlja! :franko: :roker:
update: es a valtot sem kell gondozni, mert ugy a tuti! Az olaj csere csak marketinges ungibungi!
A faszert nem vesz valaki egy nagy motoros autot ha repkedni akar? Ha nem is e39 ben de van nagyobb dizel, azt kell venni es az tekeredik rendesen nem kell chio sem neki.
Pockolgeti boldog boldogtalan lassan minde n autot, utanna meg megz csodalkoyas, hogz a technika lehesal.
Bocsanat , angol tabletrol irok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára imi36 2013.01.28. 23:05-kor.

2013.01.28. 22:52

imi36 írta:Csipsztuning 10 b?l 10 automatavalto felujito ezt ajanlja! :franko: :roker:

Pár éve voltam új traktorok vásárlása garanciájához szükséges tanfolyamon és volt egy tisztességben megőszült szerelő aki a műhelyben három nap után feltette a kérdést: Mielőtt elköszönnénk egymástól kérdés?
Na! Senki? Mindent tudnak?
Néma csend,
Feltettem a kezem. Felálltam és nyugodt hangon megkérdeztem: Elnézést! Ezekre a motorokra mekkora csiptuningot írathatunk?

Kitört a röhögés, majdnem felborult a székével olyan mérges lett. :facepalm:
Persze viccnek szántam, de nem vette. :oops:
Fél órát magyarázott még hogy miért ne tegyük az azonnali garancia elvesztésén felül. :? Inkább csendbe kellett volna maradnom.
Tudom:
:offtopic

2013.01.28. 23:00

bmw520ds írta:
imi36 írta:Csipsztuning 10 b?l 10 automatavalto felujito ezt ajanlja! :franko: :roker:

Pár éve voltam új traktorok vásárlása garanciájához szükséges tanfolyamon és volt egy tisztességben megőszült szerelő aki a műhelyben három nap után feltette a kérdést: Mielőtt elköszönnénk egymástól kérdés?
Na! Senki? Mindent tudnak?
Néma csend,
Feltettem a kezem. Felálltam és nyugodt hangon megkérdeztem: Elnézést! Ezekre a motorokra mekkora csiptuningot írathatunk?

Kitört a röhögés, majdnem felborult a székével olyan mérges lett. :facepalm:
Persze viccnek szántam, de nem vette. :oops:
Fél órát magyarázott még hogy miért ne tegyük az azonnali garancia elvesztésén felül. :? Inkább csendbe kellett volna maradnom.
Tudom:
:offtopic

Én sem találkoztam még szerelővel, aki ne ellenezte volna.
Ez a gyárilag +20-30%-al magasabb terhelésre van méretezve a rendszer dolog szerint csak a csipszesek meséje. Egyszerűen a mai világban, ahol ha 2 eurocentet meg tud spórolni egy gyártó azon, hogy eggyel kevesebb patentot használ valaminek a rögzítésére, teljesen valószerűtlen, hogy ennyire túlméretezzék a motort. Biztos van bennük egy pici tartalék, de nem ennyi.

Az más kérdés, hogy chiptuning után sem folyton padlózva jár az ember, és normál használat mellett még mindig a gyári terhelési szint alatt kap az autó, de ha úton-útfélen kihasználod a teljesítménytöbbletet, az biztosan az élettartam rovására fog menni.

Mondom ezt úgy, hogy az off autómba már több mint 50 ezer km-t tettem bele, mióta megírták az új szoftvert, és semmilyen gondom nem volt vele. Ésszel használva szerintem érdemes megcsináltatni, mert sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól az a plusz teljesítmény. Egy elszámított előzésnél, vagy egyéb helyzetben. Erősebb motor=nagyobb biztonság és komfort. Szerintem. Viszont ha állandóan taposni akarják, akkor alapból nagyobb motorral kell venni, ami bírja a terhelést.

2013.01.28. 23:12

Ez tök jó! Pont úgy megy, mint az E60 20d. :roker:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2013.01.29. 09:23

kzolee írta:

Ez tök jó! Pont úgy megy, mint az E60 20d. :roker:

Ha te szerinted úgy megy mint az E60 20D akkor nagy baj van a szemeddel :taps: !

2013.01.29. 09:52

EdHarley írta:
Ha te szerinted úgy megy mint az E60 20D akkor nagy baj van a szemeddel :taps: !

Milyen igaz! 2 mp-el hamarabb éri el a 200-at. :facepalm:

Nagyjából fél kocsihosszt verne rá! Király!

2013.01.29. 10:09

kzolee írta:Milyen igaz! 2 mp-el hamarabb éri el a 200-at. :facepalm:

pont a Te linkeden felbuzdulva kezdtem olvasgatni az 520d-ről tegnap este, és kifejezetten tetszik. 160-170 ló már bőven elég autózni, cserébe adja az 5-ös élményt, viszont 6-7 literrel eljár bármilyen láb mellett. Ami nyilnán pályázással lejjebb szorítható. Kis motor, kis probléma. Like.

2013.01.29. 10:40

PapaBoss írta:

pont a Te linkeden felbuzdulva kezdtem olvasgatni az 520d-ről tegnap este, és kifejezetten tetszik. 160-170 ló már bőven elég autózni, cserébe adja az 5-ös élményt, viszont 6-7 literrel eljár bármilyen láb mellett. Ami nyilnán pályázással lejjebb szorítható. Kis motor, kis probléma. Like.

Nana :!:
Azért a BMW: Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Gabesz81, morv
Értékelés: 9.52%

2013.01.29. 10:42

idejön vki húzott autóval, tájékoztat, tapasztalatokat közöl és mindenki meg akarja győzni, hogy az amit ő 5éve/60e km óta tapasztal az merő szemfényvesztés, maga az ördög és mekkora szemét hogy nem tekertette le a ménest 120 lóra és különben sem ér semmit amit bevállalt max egy remek váltófelújítást. most a 2 videót megnézve látható, hogy pont egy laza 8mp a különbség a két 0-200 sprint között...szóval egy kicsit több elfogadást Uraim, ha másért nem, hát azért mert a kolléga saját tapasztalatok alapján beszél. Béke :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gabesz81 az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, EdHarley, jlaci74, morv
Értékelés: 19.05%

2013.01.29. 10:49

simi64 írta:
PapaBoss írta:

Nana :!:
Azért a BMW: Kép

Persze-persze!!!

Azért lett a hathengeresekből négyhengeres turbós mi?
Példának okádék:
F30 328i= NÉGY HENGER
F10 525d= NÉGY HENGER
BMW Székház= NÉGY HENGER

Ez idejét múlt beidegződés Simi! :mrgreen:
Hozzászólás küldése

VigLink badge