![]() |
2013.01.28. 20:34
!2013.01.28. 20:57
2013.01.28. 20:59
2013.01.28. 21:09
EdHarley írta:Ebből semmi nem igaz, gondolod, hogy akkor kiadták volna, ha kevesebb Nm-t bír el mint amit lead, ez nagyon hülyén hangzik és akkor az enyém hogy a francba bírja a terhelést már több mint 5 éve és kb 100 Nm-el többel?
2013.01.28. 21:43
simi64 írta:Bocsi!
Nem akartam okoskodni![]()
Azért én a helyedben utánaolvasnék!
2013.01.28. 21:58
peteeqe írta:erről különben van valami hivatalos dokumentáció?
vagy honnan jött ez különben eredetileg?
nekem kb 1 éve van benne, és 500+Nm, a váltlóra panaszom nincs, nem is volt
2013.01.28. 21:59
peteeqe írta:erről különben van valami hivatalos dokumentáció?
vagy honnan jött ez különben eredetileg?
nekem kb 1 éve van benne, és 500+Nm, a váltlóra panaszom nincs, nem is volt
2013.01.28. 22:09
EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
http://www.youtube.com/watch?v=681K-e0HJjM
Az autó már több mint 5 éve chip tuningon élhiba nélkül.
Padra nem lett téve de, kb. 220-230 LE és 500 Nm.
Természetesen mindíg megkapta a szervízt és nem volt gyilkolva sem, persze azért élvezve van a nagy nyomaték és a gyorsulása is, de nem eszetlenül.
Ha az autó normálisan van használva és nem barom módon, akkor a chip csak jót tesz neki, jobb a menetdinamika és jobb a fogyasztás is, az élmény amit ad, meg hab a tortán!
Madoxxal ez kitárgyaltuk valamelyik topicban, hogy csalódtak már páran, mikor "bemondásra" lett 40-50lóerő plusz. Főleg mivel tíz év feletti motorokról beszélünk. Már eleve -10% lóerő van bennük ennyi idő alatt. (szintén nem kezdő szerelő állítása, BMW motorgenerálozással foglalkozik.)2013.01.28. 22:21
LeviM5 írta:EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
Természetesen mindíg megkapta a szervízt és nem volt gyilkolva sem, persze azért élvezve van a nagy nyomaték és a gyorsulása is, de nem eszetlenül.
Ha az autó normálisan van használva és nem barom módon, akkor a chip csak jót tesz neki, jobb a menetdinamika és jobb a fogyasztás is, az élmény amit ad, meg hab a tortán!
Ha nincs megmérve, akkor ezeket az adatokat nem venném készpénznek. Méréssel kellene igazolni minden chip-es szakinak amit állít.Madoxxal ez kitárgyaltuk valamelyik topicban, hogy csalódtak már páran, mikor "bemondásra" lett 40-50lóerő plusz. Főleg mivel tíz év feletti motorokról beszélünk. Már eleve -10% lóerő van bennük ennyi idő alatt. (szintén nem kezdő szerelő állítása, BMW motorgenerálozással foglalkozik.)
Ezzel nem azt mondom, még mielött mellreszívod, hogy nem megy jól a géped! Szépen falja a sebességet, lájkolom is. Csak konkrét számokat akkor írnék le, ha papírod is van amiről felírod ide.
2013.01.28. 22:34
EdHarley írta:LeviM5 írta:EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
Ha nincs megmérve, akkor ezeket az adatokat nem venném készpénznek. Méréssel kellene igazolni minden chip-es szakinak amit állít.Madoxxal ez kitárgyaltuk valamelyik topicban, hogy csalódtak már páran, mikor "bemondásra" lett 40-50lóerő plusz. Főleg mivel tíz év feletti motorokról beszélünk. Már eleve -10% lóerő van bennük ennyi idő alatt. (szintén nem kezdő szerelő állítása, BMW motorgenerálozással foglalkozik.)
Ezzel nem azt mondom, még mielött mellreszívod, hogy nem megy jól a géped! Szépen falja a sebességet, lájkolom is. Csak konkrét számokat akkor írnék le, ha papírod is van amiről felírod ide.
Igazad van és nem is állítom, hogy azok a számok teljesen hivatalosak mert nem mérettem le, de amikor kigurultam vele a műhelyből és adtam neki egy kis tüzet, egyből érződött a külömbség.
Még 40-50 km megtétele után csak jobban érződött, és ne mondja nekem senki, hogy +10-15 LE-t és némi nyomaték pluszt ennyire lehetne érezni.
Az autó mindennapi használatban van és chippel több mint 5 év és 60.000 km van benne, s az autó bírja, a váltónak sincs semmi baja, pedig nem hímestojásként bánok vele!
2013.01.28. 22:44

2013.01.28. 22:52
imi36 írta:Csipsztuning 10 b?l 10 automatavalto felujito ezt ajanlja!![]()
2013.01.28. 23:00
bmw520ds írta:imi36 írta:Csipsztuning 10 b?l 10 automatavalto felujito ezt ajanlja!![]()
Pár éve voltam új traktorok vásárlása garanciájához szükséges tanfolyamon és volt egy tisztességben megőszült szerelő aki a műhelyben három nap után feltette a kérdést: Mielőtt elköszönnénk egymástól kérdés?
Na! Senki? Mindent tudnak?
Néma csend,
Feltettem a kezem. Felálltam és nyugodt hangon megkérdeztem: Elnézést! Ezekre a motorokra mekkora csiptuningot írathatunk?
Kitört a röhögés, majdnem felborult a székével olyan mérges lett.![]()
Persze viccnek szántam, de nem vette.![]()
Fél órát magyarázott még hogy miért ne tegyük az azonnali garancia elvesztésén felül.Inkább csendbe kellett volna maradnom.
Tudom:
2013.01.28. 23:12
EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
2013.01.29. 09:23
kzolee írta:EdHarley írta:Linkelném ide is a napokban youtube-ra feltöltött 0-200 as gyorsulást az E39 530D Touringom videóját:
Ez tök jó! Pont úgy megy, mint az E60 20d.![]()
!
2013.01.29. 09:52
EdHarley írta:
Ha te szerinted úgy megy mint az E60 20D akkor nagy baj van a szemeddel!
2013.01.29. 10:09
kzolee írta:Milyen igaz! 2 mp-el hamarabb éri el a 200-at.![]()
Nagyjából fél kocsihosszt verne rá! Király!
2013.01.29. 10:40
PapaBoss írta:kzolee írta:Milyen igaz! 2 mp-el hamarabb éri el a 200-at.![]()
pont a Te linkeden felbuzdulva kezdtem olvasgatni az 520d-ről tegnap este, és kifejezetten tetszik. 160-170 ló már bőven elég autózni, cserébe adja az 5-ös élményt, viszont 6-7 literrel eljár bármilyen láb mellett. Ami nyilnán pályázással lejjebb szorítható. Kis motor, kis probléma. Like.
2013.01.29. 10:42
2013.01.29. 10:49
simi64 írta:PapaBoss írta:kzolee írta:Milyen igaz! 2 mp-el hamarabb éri el a 200-at.![]()
pont a Te linkeden felbuzdulva kezdtem olvasgatni az 520d-ről tegnap este, és kifejezetten tetszik. 160-170 ló már bőven elég autózni, cserébe adja az 5-ös élményt, viszont 6-7 literrel eljár bármilyen láb mellett. Ami nyilnán pályázással lejjebb szorítható. Kis motor, kis probléma. Like.
Nana![]()
Azért a BMW: