![]() |
2009.12.16. 09:38
Labi írta:simi64 írta:simi64 írta:simi64 írta::kösz
Ma megvettem a glicerint (160 ft) és átkentem az összes ajtógumit meg ahol az ablak csúszkál. Reggel várom a fejleményeket.
Sajnos ma kiírta nekem is a "Bremsbelag prűfen" üzenetet. Így Karácsony előtt nem hiányzott
![]()
Tökéletesen nyílik-csúszik minden! -3 fokban is!
...próbáld ki a fékekre is, hátha eltűnik a felirat!
![]()
![]()
2009.12.16. 09:50
2009.12.16. 10:19
Labi írta:ez a zegy szerencséje van!amúgy ápold le azokat a vékony gumikat is, ami az ablakszerkezetbe nem enged be port meg koszt. az ablak tövében van. ha kinn tárolod a kocsit, akkor megkeményedik és sípolni fog ha mozgatod az ablakot. ..meg a szélvédő keretet is érdemes, így nem fog kirepedezni!
2010.01.20. 02:29
2010.01.20. 09:52
KoverT írta:Tud valaki valami jó bőr ápolót ajánlani nekem 213.000 km a dakota fekete bőr nem kopott nyilván a használat látszik rajta de előnyös a fekete mert az apróbb kopásokat és karcolásokat fekete bőr festékkel könnyen lehet javítani.
Érdekes a feleségem E 90 -ben 35.000 km-nél már kopik az ülések széle, sport ülés baige eléggé idegesítő, az autó még 2,5 éves, mi lesz később, gondolom komplett festés majd, na mindegy nem foglalkozunk vele használjuk, persze a garancia erre nem vonatkozik, ami már lejárt, amit meghosszabítottuk két évre az pedig csak a fő alaktrészekre vonatkozik.
Azt már csak érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy főtengely ékszíjtárcsát kellett volna cserélni mert hangja volt a gumiboritása meglazult, persze erre már nem terjed ki a meghosszabított garancia (85 e Ft), mert ez nem számít főalkatrésznek, hanem annak egy részeze. " az ön autójában meghibásodott ékszíjtárcsa a főtengellyel valóban kapcsolatban van, de ez egy külön alkatrész, ami a fedezett alaktrészek felsorolásában nem szerepel, ezért a garancia nem terjed ki rá" - na persze ennyit a garanciáról erre sem terjed ki.![]()
Bocsi ezért a kis kitérőért, csak érdekességként írtam le.
Bőráplás mivel történjen, lehet a hibát festéssel javítani vagy nem érdemes ???
2010.01.20. 13:14
2010.01.20. 14:41
KoverT írta:Tud valaki valami jó bőr ápolót ajánlani nekem 213.000 km a dakota fekete bőr nem kopott nyilván a használat látszik rajta de előnyös a fekete mert az apróbb kopásokat és karcolásokat fekete bőr festékkel könnyen lehet javítani.
Érdekes a feleségem E 90 -ben 35.000 km-nél már kopik az ülések széle, sport ülés baige eléggé idegesítő, az autó még 2,5 éves, mi lesz később, gondolom komplett festés majd, na mindegy nem foglalkozunk vele használjuk, persze a garancia erre nem vonatkozik, ami már lejárt, amit meghosszabítottuk két évre az pedig csak a fő alaktrészekre vonatkozik.
Azt már csak érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy főtengely ékszíjtárcsát kellett volna cserélni mert hangja volt a gumiboritása meglazult, persze erre már nem terjed ki a meghosszabított garancia (85 e Ft), mert ez nem számít főalkatrésznek, hanem annak egy részeze. " az ön autójában meghibásodott ékszíjtárcsa a főtengellyel valóban kapcsolatban van, de ez egy külön alkatrész, ami a fedezett alaktrészek felsorolásában nem szerepel, ezért a garancia nem terjed ki rá" - na persze ennyit a garanciáról erre sem terjed ki.![]()
2010.01.20. 15:37
2010.01.20. 15:54
zsolty-j írta:KoverT írta:Tud valaki valami jó bőr ápolót ajánlani nekem 213.000 km a dakota fekete bőr nem kopott nyilván a használat látszik rajta de előnyös a fekete mert az apróbb kopásokat és karcolásokat fekete bőr festékkel könnyen lehet javítani.
Ez elég korai,nekem volt 2ő e90 és az egyik 108000-nél kezdte,a másik 1121000km-nél.Én is cseréltem mind kettőt,és az a jó benne,hogy csak gyári van.
2010.01.20. 16:42
KoverT írta:Ez elég korai,nekem volt 2ő e90 és az egyik 108000-nél kezdte,a másik 1121000km-nél.Én is cseréltem mind kettőt,és az a jó benne,hogy csak gyári van.
Ha jól értem komlett ülést cseréltem azt meg minek ??? átbörözés vagy festés sokkal olcsóbb lett volna és ugyanazt a gyári minőséget kapod, rendelhető hozzá gyári minőségű bőr. Vagy akkor nem annyi volt az autóban, bár E46-nál már láttám ilyen problémát 110.000 km volt az autóban 6 évesen az első ülések komletten elkopva sőt még az ajtó kárpitok is ez eléggé érdekes, vagy csak egyedi porbléma vagy gyengébb minőségű bör volt benne!
2010.01.20. 16:51
zsolty-j írta:KoverT írta:Ez elég korai,nekem volt 2ő e90 és az egyik 108000-nél kezdte,a másik 1121000km-nél.Én is cseréltem mind kettőt,és az a jó benne,hogy csak gyári van.
Ha jól értem komlett ülést cseréltem azt meg minek ??? átbörözés vagy festés sokkal olcsóbb lett volna és ugyanazt a gyári minőséget kapod, rendelhető hozzá gyári minőségű bőr. Vagy akkor nem annyi volt az autóban, bár E46-nál már láttám ilyen problémát 110.000 km volt az autóban 6 évesen az első ülések komletten elkopva sőt még az ajtó kárpitok is ez eléggé érdekes, vagy csak egyedi porbléma vagy gyengébb minőségű bör volt benne!
.----Főtengely ékszijtárcsát cseréltem!!
2010.01.20. 17:18
KoverT írta:zsolty-j írta:KoverT írta:Ez elég korai,nekem volt 2ő e90 és az egyik 108000-nél kezdte,a másik 1121000km-nél.Én is cseréltem mind kettőt,és az a jó benne,hogy csak gyári van.
.----Főtengely ékszijtárcsát cseréltem!!
O.K. így egyértelmű, egy kicsit megkavartuk a dolgokat,
de nem csak gyári van van több féle után gyártott a gyári 75 e Ft, utángyártott 35-65 e Ft ig én nem gyérit rendeltem egyébként a szervíz előírás szerint 110.000 km kell cserélni.
2010.01.20. 17:20
zsolty-j írta:KoverT írta:Tud valaki valami jó bőr ápolót ajánlani nekem 213.000 km a dakota fekete bőr nem kopott nyilván a használat látszik rajta de előnyös a fekete mert az apróbb kopásokat és karcolásokat fekete bőr festékkel könnyen lehet javítani.
Ez elég korai,nekem volt 2ő e90 és az egyik 108000-nél kezdte,a másik 1121000km-nél.Én is cseréltem mind kettőt,és az a jó benne,hogy csak gyári van.
2010.01.20. 17:26
2010.01.20. 17:35
2010.01.20. 19:51
2010.01.20. 20:29
LeviM5 írta:Babaolaj nagyon jó rá!
Illetve bármilyen kézkrém is jó, vagy patikában kilehet kevertetni olcsón (by Labi)
Érdemes visszaolvasni, van sok jó tanács is!
Én törlőkendőt és bútor bőrűpolót is használtam, de a babolaj is bevált.
205.000 km és elég jól tartja magát a belső.
Sajnos sok e60-nál láttam, hogy a biztonsági öv kikezdi-kidörzsöli az ülést. Odakell figyelni, hogy kicsatolás után kézzel visszakell segíteni az övet az ülés mellé.
2010.01.20. 20:37
zsolti780 írta:LeviM5 írta:Babaolaj nagyon jó rá!
Illetve bármilyen kézkrém is jó, vagy patikában kilehet kevertetni olcsón (by Labi)
Sajnos sok e60-nál láttam, hogy a biztonsági öv kikezdi-kidörzsöli az ülést. Odakell figyelni, hogy kicsatolás után kézzel visszakell segíteni az övet az ülés mellé.
Na ezt nem olvastam..Babaolaj?Király.Ki fogom próbálni.
Bejött a szigszalag trükköd az ajtónál!!!!Köszi
2010.01.21. 09:17
LeviM5 írta:zsolti780 írta:LeviM5 írta:Babaolaj nagyon jó rá!
Én a DM-ben vettem 500 Ft körül: illat és adalék mentes. Ha jobb az idő vagy fűtött a garázs érdemes egymásután többször is beitatni, amíg beszívja. Végén letörölni a felesleget. Addig ne ülj bele, és az asszony se!![]()
Na jólvan, elmúlt a zörej!
2010.01.21. 12:00
jackson írta:LeviM5 írta:zsolti780 írta:LeviM5 írta:Babaolaj nagyon jó rá!
Én a DM-ben vettem 500 Ft körül: illat és adalék mentes. Ha jobb az idő vagy fűtött a garázs érdemes egymásután többször is beitatni, amíg beszívja. Végén letörölni a felesleget. Addig ne ülj bele, és az asszony se!![]()
Na jólvan, elmúlt a zörej!
És a hidratálás ugye nem marad ki a végén? Mert akkor cseszheted a szépen csillogót ha utánna szétrepedezik.
Jackson, akinek nem szép csillogó "de tele van élettel" (Copyright by Labi. All rights reserved