Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.12.20. 23:52

Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?

5 évig jártam ki nem csak benzinért és 60 km re van a határ, tudom mit beszélek...

2010.12.20. 23:54

Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?

Helo
Sokkal komolyabb autók vannak mint Magyar honba

2010.12.21. 00:02

szekeres írta:
apa írta:
szekeres írta:
Tomy003 írta:
szekeres írta:
lepke írta:
Tomy003 írta:
tibi666 írta:Hát nekem többet érne az időm, hogy elautózzak 200km-t egy tank gázolajért, vagy benzinért.
Spórolsz mondjuk literenként 100ft-t, az 70 literen 7000 ft. Cserébe 3 órát utazol.

Hát 70 liter az 110 liter és 3 uthoz hozzá tartozik 3 ora sorban állás is a határon:D Szoval 6-7 orával kell számolni és 210FT és 345Ft között 135 ft a külömbság azaz 100 literen (mivel haza is kell jönni valamivel) 13500 Ft.

Kérdés van még?:D

Helo
A 110liter hova fér egy E39-es autóba

felfujt passattal megy biztos :D

Neked meg üzenem hogy lehet te 350 ért tankolsz azért kételkedsz:D

kinek?

Nem látod neked!
Laci te miért nem mész külföldre tankolni?
Neked is közel van,üzlet ember vagy,neked nem érné meg? :lol:

De én nem kételkedek Apa :)

Az van, hogy szar a z a benzin ami ott van... Belenyulsz egy kuba, akkor annyi neki fakereszt. sok autót láttam bedadogni, mivel közel vagyok.

A metabondos témát emiatt feszegetem, azzal gondoltam feljavítani, úgy 4k + ba jönnék ki egy kanyarral.

A reggeli nemindulós akcióm után elgondolkoztam :D

Nem is feltételeztem,hogy nem próbáltad ki. :lol:
Akkor akikről a Zoli ír,azok hogy csinálják,dadogva? :lol: Lehet hogy hátul- ról? Ha elkúrják,kezdhetik elölről. :hehe

2010.12.21. 01:13

lepke írta:
Tomy003 írta:
Tomy003 írta:
lepke írta:
Tomy003 írta:Ja és 175-185 közt van az olaj ára kint. Van külömbség:D

Helo
Akkor ezt számoljuk ki pontosan
Hogy mennyi az annyi

Nem értem a kérdést de ha arra érted hogy mennyibe van mire itthon van akkor 220 környéke.

Ha pontositani akarok akkor 210-220

Helo
Pontosan ezt akartam tudni
mennyibe kerül egy LITER mire HAZA kerül

Meg még vesz cigit is, meg vodkát is!
Így már megéri :lol:

2010.12.21. 10:27

Udv!

Tudnal irni par dolgot hogy mire kell figyelni a hatarnal es utana? Johetne PU-ben is, mert en is jarnek ki. Nekem jol jonne az a plusz 7 ezer kanyaronkent.

2010.12.21. 10:33

Sziasztok!
Erdélyben, illetve Romániában a legtöbb helyen nyugodtan lehet tankolni, mert a két legnagyobb finomítót a Rompetrol és az OMV működteti, ahol jó bázisüzemanyagot állítanak elő. A legtöbb cég ettől a kettőtől vásárol, minőségük nagyon jó. Furcsa, de a Rompetrolé jobb, mivel a finomítójába jobb minőségű import kőolajat dolgoznak fel, míg az OMV által működtetettben hazai bányászásút. Ettől függetlenül a "noname" kutaktól félve óvok mindenkit, mivel könnyen porlasztócsúcs csere lehet belőle, ami zsebbe nyúlós téma!
B.

2010.12.21. 10:56

spider2 írta:

Udv!

Tudnal irni par dolgot hogy mire kell figyelni a hatarnal es utana? Johetne PU-ben is, mert en is jarnek ki. Nekem jol jonne az a plusz 7 ezer kanyaronkent.

NEm mindegy, melyik kuton tankolsz. Ukránba általában az ÖKO kut vagy rendes neves kút, ami jó lehet, de ez sem 100. A határ mentieket én kihagynám, kicsit beljebb kell menni.
A határon jattolni kell, különben szopatnak. Ez az Ukrán oldalon él, itt lehet katona 200FT rendőr 200Ft Határőr 100-500Ft. Ezek MAXIMUM értékek, nem szokott soha ennyi lenni.
Első alkalommal ki kell tölteni egy nyomtatványt, bár mostanában nem erőltetik.
Útközben is lehet jard, általában a falu előtt pl. Beregsurány utáni Asztej falu, utána van rendes kút, így beleszaladsz biztosan- Ezek CSAK magyarokat állítanak meg.

KÉREM , mielőtt elindulnak a kedves klubtagok, MÁR MOST HAGYJUK AZT A TÉMÁT, hogy mennyire lehuzzák az embert ott. !! Ez lerágott csont, milliószor meg lett beszélve és MI HAGYTUK ŐKET!

Romániában nincs már akadály, menni kell és kész, de célszerű EURÓ-t vinni, vagy LEi-t

Ukránba is váltani kell , mert áthúznak, a Grivnya elég kemény váltásban is mehet ott. A határ után VAN pénzváltó!

2010.12.21. 11:36

Berkut írta:Sziasztok!
Erdélyben, illetve Romániában a legtöbb helyen nyugodtan lehet tankolni, mert a két legnagyobb finomítót a Rompetrol és az OMV működteti, ahol jó bázisüzemanyagot állítanak elő. A legtöbb cég ettől a kettőtől vásárol, minőségük nagyon jó. Furcsa, de a Rompetrolé jobb, mivel a finomítójába jobb minőségű import kőolajat dolgoznak fel, míg az OMV által működtetettben hazai bányászásút. Ettől függetlenül a "noname" kutaktól félve óvok mindenkit, mivel könnyen porlasztócsúcs csere lehet belőle, ami zsebbe nyúlós téma!
B.

És a MOL kutak honnan kapják a naftát?
Én nyáron tankoltam Kézdivásárhelyen a MOL-nál, érezhetően gyengébb volt tőle az autó.

2010.12.21. 13:46

Berkut írta:Sziasztok!
B.

Ezt a noname kutat nem tudom mire érted ott nincsenek olyan kutak amit ismernél vagyis olyan nevü kutak mint magyarországon:D

2010.12.21. 14:01

bmw520ds írta:
tibi666 írta:Hát nekem többet érne az időm, hogy elautózzak 200km-t egy tank gázolajért, vagy benzinért.
Spórolsz mondjuk literenként 100ft-t, az 70 literen 7000 ft. Cserébe 3 órát utazol.
Gondolkodj másképp! Inkább autózok 3 órát és nézelődök, látok valamit a világból mint egy szobába ülve osztom az észt! Vagy: Inkább elautózom azt a pénzt, mint otthagyom a kasszánál csak úgy...Melyik ésszerűbb akkor? Van aki megteheti! Sokan átjárnak pl. Szabadkára a piacra. Csak azt zavarja, aki nem teheti ugyan ezt meg, a többi leszarja...

:lol: :lol: :lol:

Szerdától -2 Ft a benya! Diesel marad aranyárban! :D
Hurrrá, megyek és vége teletankolom! Aztán húzunk Ds-sel az M6-osra rekordot dönteni! :P

2010.12.21. 14:19

szekeres írta:
spider2 írta:

Udv!

NEm mindegy, melyik kuton tankolsz. Ukránba általában az ÖKO kut vagy rendes neves kút, ami jó lehet, de ez sem 100. A határ mentieket én kihagynám, kicsit beljebb kell menni.
A határon jattolni kell, különben szopatnak. Ez az Ukrán oldalon él, itt lehet katona 200FT rendőr 200Ft Határőr 100-500Ft. Ezek MAXIMUM értékek, nem szokott soha ennyi lenni.
Első alkalommal ki kell tölteni egy nyomtatványt, bár mostanában nem erőltetik.
Útközben is lehet jard, általában a falu előtt pl. Beregsurány utáni Asztej falu, utána van rendes kút, így beleszaladsz biztosan- Ezek CSAK magyarokat állítanak meg.

KÉREM , mielőtt elindulnak a kedves klubtagok, MÁR MOST HAGYJUK AZT A TÉMÁT, hogy mennyire lehuzzák az embert ott. !! Ez lerágott csont, milliószor meg lett beszélve és MI HAGYTUK ŐKET!

Romániában nincs már akadály, menni kell és kész, de célszerű EURÓ-t vinni, vagy LEi-t

Ukránba is váltani kell , mert áthúznak, a Grivnya elég kemény váltásban is mehet ott. A határ után VAN pénzváltó!

Ezt a 100 200 500 Ft-ot ugy kell erteni hogy odajon es azt mondja hogy adj penzt? :) Vagy hogy mukodik? Erdemes valtani akkor? Itthon vagy ott? Vamon mire kell figyelni? Hallottam hogy kell annyi hullazsak ahany utas van a kocsiban? Esetleg zoldkartya, tuzolto keszulek? Mennyit lehet kannaban behozni? Mit erdemes behozni? Pia cigi ilyesmi is joval olcsobb? Mibol mennyit lehet?

2010.12.21. 14:57

Tüzolto készülék kell télen holánc zöldkártya is kell ilyne hogy hullazsák ez hülyeség. Kannában 10 litert és 10 literes fém kanna kell abba nem kötnke bele bele sem néznek. Marlboro bármely 290-320 közt. Cigibő fejenként 2 doboz töményböl 1 liter fejenként parfün 50 ml fejenként.

Pénzre meg azt mondja hogy biztositás. Vagyis kérdi:D

2010.12.28. 11:51

Ha már kutak... 98-as benzin nem sok helyen van, ki mit tankol helyette? V-power és társai? (én most ezzel kísérletezem, de hátha valaki tud jobbat ;))

2010.12.28. 15:55

F_E_K_ írta:Ha már kutak... 98-as benzin nem sok helyen van, ki mit tankol helyette? V-power és társai? (én most ezzel kísérletezem, de hátha valaki tud jobbat ;))

Én az OMV Carrera 95-öt favorizálom. Mivel csak 6Ft-al drágább mint a sima 95-ösük ellenben minőségben sokkal jobb. A 98-as benzin nem kötelező az E39-ben csak pusztán azzal mérték a fogyasztás és teljesítmény adatokat a BMW-sek.
A Shell V-Power-nél sokkal drágább a differencia. Ráadásul ott a V-Power Racing ami az igazi 98-as az már arany árban van.

Jackson, aki most sima-t tankolt tesztelésdiből de következőre megint Carrera 95 jön

2010.12.28. 15:59

jackson írta:
F_E_K_ írta:Ha már kutak... 98-as benzin nem sok helyen van, ki mit tankol helyette? V-power és társai? (én most ezzel kísérletezem, de hátha valaki tud jobbat ;))

Én az OMV Carrera 95-öt favorizálom. Mivel csak 6Ft-al drágább mint a sima 95-ösük ellenben minőségben sokkal jobb. A 98-as benzin nem kötelező az E39-ben csak pusztán azzal mérték a fogyasztás és teljesítmény adatokat a BMW-sek.
A Shell V-Power-nél sokkal drágább a differencia. Ráadásul ott a V-Power Racing ami az igazi 98-as az már arany árban van.

Jackson, aki most sima-t tankolt tesztelésdiből de következőre megint Carrera 95 jön

Hétvégén hazafelé pont V-power racingot tankoltam. Kellettek a pontok (ákciós' 6x szorzó volt :lol: )

De állandóra felesleges és költséges lenne persze. Megnézem a Carrera 95-öt, kösz.

2011.01.10. 19:57

Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.

Anno az egyik topikban volt róla szó, hogy "szépvolt fidesz" ugyanis ők határozottan felléptek az üzemanyagár ellen de mint tudjuk, ebből sem lett semmi.
Viszont most nem a politikáról akarnék beszélni, hanem az üzemanyagról.
2008 nyarán volt az, amikor szintén nagyon magas volt a benzinár (akkor a dizel drágább volt, 341Ft/L max).

Régen bemásoltam ezt a rendkivül jó táblázatot, viszont most itt a "friss" változata:

Kép

Furcsa, hogy amit beletankolsz a kocsiba, annak 2/3 adó.

2011.01.10. 20:45

Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.

Anno az egyik topikban volt róla szó, hogy "szépvolt fidesz" ugyanis ők határozottan felléptek az üzemanyagár ellen de mint tudjuk, ebből sem lett semmi.
2008 nyarán volt az, amikor szintén nagyon magas volt a benzinár (akkor a dizel drágább volt, 341Ft/L max).

Régen bemásoltam ezt a rendkivül jó táblázatot, viszont most itt a "friss" változata:

kép helye

Amit meg mondjuk sima munkabérből megveszel annak meg:
cégnek kerülsz 100% költségbe. Ebből befizetnek cirka 30% adót és járulékot ebből te 70% bruttó bért látsz. Na aztán ebből te megkapsz (tavalyi adatok) 35%nyit mivel a fele elmegy az általad kifizetett adó és járulék cimszóval.
Majd befizeted az ÁFÁ-t ami mint végfelhasználó súlyt. 35%*75% (mert ennyi a 25% része)= 26,25%
Ez nem furcsa, hogy a megdolgozott béred 4/5-e elment?
És akkor még ne beszéljünk a nyugdíjpénztárakban lévő tőke megadózva kivehetőségéről. Amikor az agyon adózótt jövedelmedet beraktad és kiveszed majd újra leadózod. :wink:

Jackson, aki szerint tulajdonképpen még több része járulék

2011.01.10. 20:51

jackson írta:
Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.

kép helye

cégnek kerülsz 100% költségbe. Ebből befizetnek cirka 30% adót és járulékot ebből te 70% bruttó bért látsz. Na aztán ebből te megkapsz (tavalyi adatok) 35%nyit mivel a fele elmegy az általad kifizetett adó és járulék cimszóval.
Majd befizeted az ÁFÁ-t ami mint végfelhasználó súlyt. 35%*75% (mert ennyi a 25% része)= 26,25%
És akkor még ne beszéljünk a nyugdíjpénztárakban lévő tőke megadózva kivehetőségéről. Amikor az agyon adózótt jövedelmedet beraktad és kiveszed majd újra leadózod. :wink:

Itt a Tankolós topikban csak a tankolásról beszélnék moderátor úr! :-)

2011.01.10. 20:53

Celtic írta:
jackson írta:

kép helye

hipp-hopp :D

2011.01.10. 20:58

Celtic írta:
jackson írta:

kép helye

Üdv moderátor úr!

Akkor talán nem kéne politikai hozzászólást se emlegetni a topikban mert arra ott az idevágó topik.
Ha nem tünt volna fel azt vezettem le, hogy az üzemanyag még nagyobb része járulék ez pedig ON-TOPIK.

Jackson, aki szerint 1:1 :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge