![]() |
2010.12.20. 23:52
Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?
2010.12.20. 23:54
Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?
2010.12.21. 00:02
szekeres írta:apa írta:szekeres írta:Tomy003 írta:szekeres írta:lepke írta:Tomy003 írta:tibi666 írta:Hát nekem többet érne az időm, hogy elautózzak 200km-t egy tank gázolajért, vagy benzinért.
Spórolsz mondjuk literenként 100ft-t, az 70 literen 7000 ft. Cserébe 3 órát utazol.
Hát 70 liter az 110 liter és 3 uthoz hozzá tartozik 3 ora sorban állás is a határon:D Szoval 6-7 orával kell számolni és 210FT és 345Ft között 135 ft a külömbság azaz 100 literen (mivel haza is kell jönni valamivel) 13500 Ft.
Kérdés van még?:D
Helo
A 110liter hova fér egy E39-es autóba
felfujt passattal megy biztos
Neked meg üzenem hogy lehet te 350 ért tankolsz azért kételkedsz:D
kinek?
Nem látod neked!
Laci te miért nem mész külföldre tankolni?
Neked is közel van,üzlet ember vagy,neked nem érné meg?
De én nem kételkedek Apa
Az van, hogy szar a z a benzin ami ott van... Belenyulsz egy kuba, akkor annyi neki fakereszt. sok autót láttam bedadogni, mivel közel vagyok.
A metabondos témát emiatt feszegetem, azzal gondoltam feljavítani, úgy 4k + ba jönnék ki egy kanyarral.
A reggeli nemindulós akcióm után elgondolkoztam
2010.12.21. 01:13
lepke írta:Tomy003 írta:Tomy003 írta:lepke írta:Tomy003 írta:Ja és 175-185 közt van az olaj ára kint. Van külömbség:D
Helo
Akkor ezt számoljuk ki pontosan
Hogy mennyi az annyi
Nem értem a kérdést de ha arra érted hogy mennyibe van mire itthon van akkor 220 környéke.
Ha pontositani akarok akkor 210-220
Helo
Pontosan ezt akartam tudni
mennyibe kerül egy LITER mire HAZA kerül
2010.12.21. 10:27
2010.12.21. 10:33
2010.12.21. 10:56
spider2 írta:Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?
Udv!
Tudnal irni par dolgot hogy mire kell figyelni a hatarnal es utana? Johetne PU-ben is, mert en is jarnek ki. Nekem jol jonne az a plusz 7 ezer kanyaronkent.
2010.12.21. 11:36
Berkut írta:Sziasztok!
Erdélyben, illetve Romániában a legtöbb helyen nyugodtan lehet tankolni, mert a két legnagyobb finomítót a Rompetrol és az OMV működteti, ahol jó bázisüzemanyagot állítanak elő. A legtöbb cég ettől a kettőtől vásárol, minőségük nagyon jó. Furcsa, de a Rompetrolé jobb, mivel a finomítójába jobb minőségű import kőolajat dolgoznak fel, míg az OMV által működtetettben hazai bányászásút. Ettől függetlenül a "noname" kutaktól félve óvok mindenkit, mivel könnyen porlasztócsúcs csere lehet belőle, ami zsebbe nyúlós téma!
B.
2010.12.21. 13:46
Berkut írta:Sziasztok!
Erdélyben, illetve Romániában a legtöbb helyen nyugodtan lehet tankolni, mert a két legnagyobb finomítót a Rompetrol és az OMV működteti, ahol jó bázisüzemanyagot állítanak elő. A legtöbb cég ettől a kettőtől vásárol, minőségük nagyon jó. Furcsa, de a Rompetrolé jobb, mivel a finomítójába jobb minőségű import kőolajat dolgoznak fel, míg az OMV által működtetettben hazai bányászásút. Ettől függetlenül a "noname" kutaktól félve óvok mindenkit, mivel könnyen porlasztócsúcs csere lehet belőle, ami zsebbe nyúlós téma!
B.
2010.12.21. 14:01
bmw520ds írta:Gondolkodj másképp! Inkább autózok 3 órát és nézelődök, látok valamit a világból mint egy szobába ülve osztom az észt! Vagy: Inkább elautózom azt a pénzt, mint otthagyom a kasszánál csak úgy...Melyik ésszerűbb akkor? Van aki megteheti! Sokan átjárnak pl. Szabadkára a piacra. Csak azt zavarja, aki nem teheti ugyan ezt meg, a többi leszarja...tibi666 írta:Hát nekem többet érne az időm, hogy elautózzak 200km-t egy tank gázolajért, vagy benzinért.
Spórolsz mondjuk literenként 100ft-t, az 70 literen 7000 ft. Cserébe 3 órát utazol.
2010.12.21. 14:19
szekeres írta:spider2 írta:Tomy003 írta:Nem szar a benzin amugy meg gazolajrol beszelek amugy is:D amugy mindenki aki messze lakik a hatartol azt mondja hogy szar:D ja ugyan ilyen vagy meg dragabb autok vannak kint is szerinted azok hol tankolnak?
Udv!
Tudnal irni par dolgot hogy mire kell figyelni a hatarnal es utana? Johetne PU-ben is, mert en is jarnek ki. Nekem jol jonne az a plusz 7 ezer kanyaronkent.
NEm mindegy, melyik kuton tankolsz. Ukránba általában az ÖKO kut vagy rendes neves kút, ami jó lehet, de ez sem 100. A határ mentieket én kihagynám, kicsit beljebb kell menni.
A határon jattolni kell, különben szopatnak. Ez az Ukrán oldalon él, itt lehet katona 200FT rendőr 200Ft Határőr 100-500Ft. Ezek MAXIMUM értékek, nem szokott soha ennyi lenni.
Első alkalommal ki kell tölteni egy nyomtatványt, bár mostanában nem erőltetik.
Útközben is lehet jard, általában a falu előtt pl. Beregsurány utáni Asztej falu, utána van rendes kút, így beleszaladsz biztosan- Ezek CSAK magyarokat állítanak meg.
KÉREM , mielőtt elindulnak a kedves klubtagok, MÁR MOST HAGYJUK AZT A TÉMÁT, hogy mennyire lehuzzák az embert ott. !! Ez lerágott csont, milliószor meg lett beszélve és MI HAGYTUK ŐKET!
Romániában nincs már akadály, menni kell és kész, de célszerű EURÓ-t vinni, vagy LEi-t
Ukránba is váltani kell , mert áthúznak, a Grivnya elég kemény váltásban is mehet ott. A határ után VAN pénzváltó!
2010.12.21. 14:57
2010.12.28. 11:51
2010.12.28. 15:55
F_E_K_ írta:Ha már kutak... 98-as benzin nem sok helyen van, ki mit tankol helyette? V-power és társai? (én most ezzel kísérletezem, de hátha valaki tud jobbat)
2010.12.28. 15:59
jackson írta:F_E_K_ írta:Ha már kutak... 98-as benzin nem sok helyen van, ki mit tankol helyette? V-power és társai? (én most ezzel kísérletezem, de hátha valaki tud jobbat)
Én az OMV Carrera 95-öt favorizálom. Mivel csak 6Ft-al drágább mint a sima 95-ösük ellenben minőségben sokkal jobb. A 98-as benzin nem kötelező az E39-ben csak pusztán azzal mérték a fogyasztás és teljesítmény adatokat a BMW-sek.
A Shell V-Power-nél sokkal drágább a differencia. Ráadásul ott a V-Power Racing ami az igazi 98-as az már arany árban van.
Jackson, aki most sima-t tankolt tesztelésdiből de következőre megint Carrera 95 jön
2011.01.10. 19:57
2011.01.10. 20:45
Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.
Anno az egyik topikban volt róla szó, hogy "szépvolt fidesz" ugyanis ők határozottan felléptek az üzemanyagár ellen de mint tudjuk, ebből sem lett semmi.
Viszont most nem a politikáról akarnék beszélni, hanem az üzemanyagról.
2008 nyarán volt az, amikor szintén nagyon magas volt a benzinár (akkor a dizel drágább volt, 341Ft/L max).
Régen bemásoltam ezt a rendkivül jó táblázatot, viszont most itt a "friss" változata:
kép helye
Furcsa, hogy amit beletankolsz a kocsiba, annak 2/3 adó.
2011.01.10. 20:51
jackson írta:Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.
Anno az egyik topikban volt róla szó, hogy "szépvolt fidesz" ugyanis ők határozottan felléptek az üzemanyagár ellen de mint tudjuk, ebből sem lett semmi.
2008 nyarán volt az, amikor szintén nagyon magas volt a benzinár (akkor a dizel drágább volt, 341Ft/L max).
Régen bemásoltam ezt a rendkivül jó táblázatot, viszont most itt a "friss" változata:
kép helye
Amit meg mondjuk sima munkabérből megveszel annak meg:
cégnek kerülsz 100% költségbe. Ebből befizetnek cirka 30% adót és járulékot ebből te 70% bruttó bért látsz. Na aztán ebből te megkapsz (tavalyi adatok) 35%nyit mivel a fele elmegy az általad kifizetett adó és járulék cimszóval.
Majd befizeted az ÁFÁ-t ami mint végfelhasználó súlyt. 35%*75% (mert ennyi a 25% része)= 26,25%
Ez nem furcsa, hogy a megdolgozott béred 4/5-e elment?
És akkor még ne beszéljünk a nyugdíjpénztárakban lévő tőke megadózva kivehetőségéről. Amikor az agyon adózótt jövedelmedet beraktad és kiveszed majd újra leadózod.![]()
Jackson, aki szerint tulajdonképpen még több része járulék
2011.01.10. 20:53
Celtic írta:jackson írta:Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.
kép helye
cégnek kerülsz 100% költségbe. Ebből befizetnek cirka 30% adót és járulékot ebből te 70% bruttó bért látsz. Na aztán ebből te megkapsz (tavalyi adatok) 35%nyit mivel a fele elmegy az általad kifizetett adó és járulék cimszóval.
Majd befizeted az ÁFÁ-t ami mint végfelhasználó súlyt. 35%*75% (mert ennyi a 25% része)= 26,25%
És akkor még ne beszéljünk a nyugdíjpénztárakban lévő tőke megadózva kivehetőségéről. Amikor az agyon adózótt jövedelmedet beraktad és kiveszed majd újra leadózod.![]()
Itt a Tankolós topikban csak a tankolásról beszélnék moderátor úr!
2011.01.10. 20:58
Celtic írta:jackson írta:Celtic írta:Szerdától megint araszol felfelé az üzemanyag 3Ft-al mind a 2 fajtára.
kép helye
Itt a Tankolós topikban csak a tankolásról beszélnék moderátor úr!