Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Felkészülés a télre

2012.02.06. 13:53

Szarajevó... Kaptak rendesen az áldásból!

Kép
Kép
Kép

2012.02.06. 14:03

Jó ez a Szarajevós kép! :)
Borsodban ismerősnél 1,5m havat fújt a szél az ajtóba!
...és kb 1 órája megint esik itt is!

2012.02.06. 14:14

Imco írta:Jó ez a Szarajevós kép! :)

"Borsodi: az élet havas oldala..."
:D

2012.02.06. 14:40

LeviM5 írta:
Imco írta:Jó ez a Szarajevós kép! :)

"Borsodi: az élet havas oldala..."
:D

:taps:

2012.02.07. 15:01

Közútkezelő: "váratlanul ért minket a nagy havazás!" ÉS kifogytunk a sikosságmentesítőből is! " :facepalm: :D

Mai helyzetkép:

Kép
Kép

2012.02.08. 10:07

LeviM5 írta:Közútkezelő: "váratlanul ért minket a nagy havazás!" ÉS kifogytunk a sikosságmentesítőből is! " :facepalm: :D

Mai helyzetkép:

Kép
Kép

Az M6 pont így nézett ki kedden reggel BP-Paks között. :facepalm:

2012.02.08. 10:14

" Közútkezelő: "váratlanul ért minket a nagy havazás!" ÉS kifogytunk a sikosságmentesítőből is! "

Minden télen, amikor leesik az első hó, akkor ez a lemez lejátszásra kerül. Nem értem, hogy mit vártak.... Jé hideg van, jé esik a hó. Milyen fura?! :facepalm:

2012.02.09. 08:20

leslie írta:" Közútkezelő: "váratlanul ért minket a nagy havazás!" ÉS kifogytunk a sikosságmentesítőből is! "

Minden télen, amikor leesik az első hó, akkor ez a lemez lejátszásra kerül. Nem értem, hogy mit vártak.... Jé hideg van, jé esik a hó. Milyen fura?! :facepalm:

Ja elfogyott az anyag amikor 3 hónapra kéne rendelnie. És most egy 1-2hét alatt már nincs :D

Amúgy estére -25 fok is lehet déli végeken. Célszerű mindenkinek ellenőrizni a motor hűtőfolydékot, és az ablakmosót is.
A gyári BMW mosós cucc 1:1-ben keverve csak -23fokig jó. Ilyenkor nem árt legalább egy kicsit utólag bele önteni a gyári flakonnal (nem higitott változatban) és utánna már lejebb nyomja a fagyáspontját. Pont ez a jó a gáyri cuccban eredeti állapotában -63fokig birja (addigra mi már kihalunk mint a mamutok).

Ja és ne tessék csodálkozni ha a kinti hőmérő mondjuk -23-at mond az anyag pedig -25-ig jó és mégis ablakmosáskor ráfagy. A jelenség magyarázata, hogy lokálias a szél hűtő hatásával lehet hidegebb is a pont a kocsin a menetszél miatt. Ha ácsorog a kocsi akkor ez nem gond, ott a megfagyás se egyik másodpercről a másikra történik hanem mint a folyókon elöbb jég csomók benne azok terjednek kásásodik stb. Tehát ácsorgó kocsi kicsit pár fokkal kevesebbet is kibir.

Jackson, aki hozzászól a hogyan ne fagyasszuk meg a kocsit télire témához

2012.02.09. 17:50

jackson írta:
leslie írta:" Közútkezelő: "váratlanul ért minket a nagy havazás!" ÉS kifogytunk a sikosságmentesítőből is! "

Ja elfogyott az anyag amikor 3 hónapra kéne rendelnie. És most egy 1-2hét alatt már nincs :D

A gyári BMW mosós cucc 1:1-ben keverve csak -23fokig jó.

A gyári cucc -63 fokra van hitelesítve.
1:1 arányú keveréssel is több, mint -30 :!:
Link
Itt is a 90%-át -60-ra keverik. (Hofer, Lidl)

2012.02.16. 11:01

Hogyan indítsunk kemény mínuszban?

"A másik gyilkos dolog az, amikor beindítjuk az autót és azelőtt állítjuk le, hogy felmelegedett volna üzemi hőfokra. Például megyünk vele egy kilométert. Ilyenkor a kondenzvíz nem párolog el, a motor nem melegszik fel, a kipufogógázok utókezelése nem ér el egy minimális szintet sem, így nem csak a motornak ártunk, hanem a környezetnek is. Az ilyen üzemet, amikor a motor nem éri el az üzemi hőfokát, majd leállítják, újra elindítják, majd megint leállítják, doktor üzemnek hívjuk és a kenőolaj csereperiódusának meghatározásakor az egyik legfontosabb körülmény. Egy kizárólag így üzemelő autó olajcsere-periódusa a normál üzemben alkalmazható 15 000 kilométerről akár 5000 km-re is műszakilag indokoltan csökkenthető. A kopása is nagyjából ilyen arányú, ahogy szokták mondani, a háborús évek duplán számítanak."

2012.02.16. 12:14

simi64 írta:
jackson írta:

Link

Simi,

van ilyen flakonod vagy be fotózzam a keverési táblázatot?

Jackson, akinek van és ott nem -30fok szerepel (a titok nem lineáris a higgitás miatt)

2012.02.17. 03:08

jackson írta:
simi64 írta:
jackson írta:

Link

Simi,

van ilyen flakonod vagy be fotózzam a keverési táblázatot?

Jackson, akinek van és ott nem -30fok szerepel (a titok nem lineáris a higgitás miatt)

Ha egy liter -63 fokos cucchoz hozzáadsz egy liter vizet, az szerintem -31,5 fok lesz.
De elég sokat forgattam a Rubik-kockát fizikaórán a pad alatt, úgyhogy nem biztos! :lol:
Jöhet a keverési táblázat!
Kíváncsivá tettél :!:

(higítás) :facepalm:

...a flakont, a fent említett linken (Bömbölőnél) megvásárolhatod.

2012.02.19. 01:33

simi64 írta:

Ha egy liter -63 fokos cucchoz hozzáadsz egy liter vizet, az szerintem -31,5 fok lesz.
De elég sokat forgattam a Rubik-kockát fizikaórán a pad alatt, úgyhogy nem biztos! :lol:
Jöhet a keverési táblázat!
Kíváncsivá tettél[/quote]
--------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Helo
Én szerintem -31,5 fokos lesz a keverési arány :roll: vagy nem :?:

2012.02.19. 01:49

lepke írta:Helo

Kép

2012.02.19. 10:42

204d1 írta:

Kép

:shock:
Mégiscsak a tanárra kellett volna figyelni :?:

2012.02.20. 00:04

simi64 írta:
204d1 írta:

Kép

:shock:
Mégiscsak a tanárra kellett volna figyelni :?:

Helo
Ebből a keverési arányból én is megbuktam rendesen :oops: :facepalm: :facepalm:

2012.02.20. 01:07

Nem csak Te! Szerintem min. a 90 % a fórumnak. Még jó hogy van aki tudja a tutit! :taps:

2012.02.20. 22:47

Imco írta:

Nem csak Te! Szerintem min. a 90 % a fórumnak. Még jó hogy van aki tudja a tutit! :taps:

Helo
Köszönöm a biztató szavakat Imco

Mentségemre legyen mondva NEKEM nincs Tanári diplomám :lol: :lol: :lol: remélem veszi a lapot akire tartozik :lol: :lol:

2012.02.20. 23:40

lepke írta:
Imco írta:

Helo
Köszönöm a biztató szavakat Imco

Mentségemre legyen mondva NEKEM nincs Tanári diplomám :lol: :lol: :lol: remélem veszi a lapot akire tartozik :lol: :lol:

Kicsit légy már elnéző!
Neki sem matek-kémia van a papírján! :) :wink:

2012.02.21. 03:43

lepke írta:

:facepalm:
Értem én...
(a fizika soha sem volt az erősségem) :kalapács
Hozzászólás küldése

VigLink badge