Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2014.03.20. 23:41

Jó is lenne, ha csak két liter lenne a különbség :roker: Arra próbáltam rávilágítani, hogy a pár km-es ide-oda gurulok a városban, bizony benzines és diesel autó számára is mostoha körülmény és bizony esznek rendesen, amíg szétdúsítják hidegen az agyukat :D

Hogy kicsit hypermilerkedjünk, új egyéni autópályás fogyasztás rekord született múlt héten. Székesfehérvár-Budaörs távra 130-as tempomatos tempóval 5.9-et írt a bc :D

2014.03.20. 23:51

nagy.matyika írta:Itt város és város között is van különbség, ezt nem látják be sokan. Nem mindegy, hogy Pesten megyek a váci úton 6.5 literes átlaggal, vagy itt toporgok lámpától lámpáig 10 literrel. 528i télen simán lenyelte a 15 litert ilyen körülmények között, Pesten meg ha már meleg volt a motor 8 literrel el lehetett menni vele. A városi fogyasztás szerintem az állandó gyorsulás lassulás párosát kell, hogy jelentse, mert így valósul meg a katalógusban leírt érték (vagy több). A külvárosi cirkálás viszont nem ezt takarja!

ezért ilyesztő a nepitelet.hu oldalon olvasható adat is. 525 tds re írnak 8-9 -10 litert is. nem mindegy hogy pesti városi fogyasztás, vagy itt a vihar sarokba Gyulán ennyi a városi :)

2014.03.21. 09:05

Lallleee írta:
nagy.matyika írta:Itt város és város között is van különbség, ezt nem látják be sokan. Nem mindegy, hogy Pesten megyek a váci úton 6.5 literes átlaggal, vagy itt toporgok lámpától lámpáig 10 literrel. 528i télen simán lenyelte a 15 litert ilyen körülmények között, Pesten meg ha már meleg volt a motor 8 literrel el lehetett menni vele. A városi fogyasztás szerintem az állandó gyorsulás lassulás párosát kell, hogy jelentse, mert így valósul meg a katalógusban leírt érték (vagy több). A külvárosi cirkálás viszont nem ezt takarja!

ezért ilyesztő a nepitelet.hu oldalon olvasható adat is. 525 tds re írnak 8-9 -10 litert is. nem mindegy hogy pesti városi fogyasztás, vagy itt a vihar sarokba Gyulán ennyi a városi :)

Igen,Bp tekinthető az igazi városi fogyasztásnak.Nekem itt 8 körül fogyaszt a TDS..klíma,vagy nélküle mind1..nem dobja meg érezhetően.De könnyen összejöhet 10 liter is egy szarabb állapotú automatával,megnyúlt vezérléssel..

2014.03.21. 09:12

Hauzer írta:Igen,Bp tekinthető az igazi városi fogyasztásnak.Nekem itt 8 körül fogyaszt a TDS..klíma,vagy nélküle mind1..nem dobja meg érezhetően.De könnyen összejöhet 10 liter is egy szarabb állapotú automatával,megnyúlt vezérléssel..

Na ezt jól megkaptam. :)
Az én automata TDS-em 10 litert fogyaszt vegyesen (50% autópálya 140 tempomat és 50% Bp.).
Nem mellesleg a gyári kézikönyv automata TDS városi fogyasztására 12 litert ad meg.

2014.03.21. 09:21

Hauzer írta:
Lallleee írta:

Igen,Bp tekinthető az igazi városi fogyasztásnak.Nekem itt 8 körül fogyaszt a TDS..klíma,vagy nélküle mind1..nem dobja meg érezhetően.De könnyen összejöhet 10 liter is egy szarabb állapotú automatával,megnyúlt vezérléssel..

Nekem külvárosi viszonylatokban, rövid távokon 7 liter. Belvárosban 7,8-8,1. Ehhez képest kevesellném a BP-s 8 lityót egy tdstől

2014.03.21. 09:23

Jerry írta:
Hauzer írta:Igen,Bp tekinthető az igazi városi fogyasztásnak.Nekem itt 8 körül fogyaszt a TDS..klíma,vagy nélküle mind1..nem dobja meg érezhetően.De könnyen összejöhet 10 liter is egy szarabb állapotú automatával,megnyúlt vezérléssel..

Na ezt jól megkaptam. :)
Az én automata TDS-em 10 litert fogyaszt vegyesen (50% autópálya 140 tempomat és 50% Bp.).
Nem mellesleg a gyári kézikönyv automata TDS városi fogyasztására 12 litert ad meg.

Bocsi kolléga :oops: Igen városban lehet annyi is, de tiéd nyugodtan tekinthető k.o.m.b.i.n.á.l.t.n.a.k ami asszem 8.5 körül van..Egy jó(új) vezérlés TDS-nél -1 liter mindenhol.

2014.03.21. 10:25

kzolee írta:
Gallaca írta:
kzolee írta:évi 25 ezer km kell minimum, hogy megérje a gázolajos. Anyagilag.

Szerintem ez is a népi hiedelmek kategóriájába tartozik ! A dízel fenntartása hasonló futásteljesítmény esetén is lényegesen olcsóbb ! :roll:

2014.03.21. 11:05

Jerry írta:Na ezt jól megkaptam. :)

Nekem is megitta a tádé a 11-et városban. Igaz, fokozott ütemben mozogtak a mutatók közben :mrgreen:

2014.03.21. 14:48

laccci írta:
kzolee írta:
Gallaca írta:
kzolee írta:évi 25 ezer km kell minimum, hogy megérje a gázolajos. Anyagilag.

Szerintem ez is a népi hiedelmek kategóriájába tartozik ! A dízel fenntartása hasonló futásteljesítmény esetén is lényegesen olcsóbb ! :roll:

Aha, persze.

2014.03.21. 21:14

Sziasztok!

Én is 528i-vel közlekedek, és múlt hétvégén sikerült 16l-el 190km-t mentem az kb 8.4L fogyi aminek fele város, fele vidék volt. :roll: Igaz omv 100 benzint tankolok a gépezetbe és araszolgatás sem volt benne. Annyit még hozzá tennék, hogy 323 ezer km van a gépezetbe. A csak város 11-12L akkor, ha alkalmanként min. 15-20km megyek. A napi 3-4km közlekedéssel elfogyaszt 13-14L is. Szerintem nem sok a sor 6 hang, és a közel 200Le ért, ezt a feeling-et meg kell fizetni, nincs ingyen.

Üdv:
Konrád

2014.03.21. 21:34

Tudom nem mérvadó, de tegnap kicsit szaladgáltunk az M5-el és 39.5-es fogyasztás jött össze.
Persze városban és az is igaz, nem spór spuri menet volt.

2014.03.22. 09:38

Hauzer írta:
Imco írta:
Hauzer írta:
Az arányt megfordítva is kíváncsi lennék,hasonló megtett km mellett. Ezek nem a pályán esznek sokat,ez eddig is ismert volt.

10-11 között vígan el van városban.
Ha óvatoskodsz 10 alatt is megélhet.
Vedd figyelembe, hogy a kolléga 160 alatt szédül, ami már nem egy átlag pálya fogyasztást generál.
Így szép ez az átlag.
Nekem a 20-as 130 tempómattal hozta a 8-at hosszútávon.
Tehát sokkal rosszabb a fogyim.

Biztos az én lábammal volt mindig a baj,de én nem tudtam ennyivel eljárni soha..Nekem kb a fordított arány van/volt és nálam győzött a gázolajos.Benzin sorhat nálam 12-13 alatt sosem evett..de még egy nyamvadt céges 1.6 astra is 10 et..Én örülök,hogy másnak sikerül,de valahogy nehezem hiszem el a városi 10 lityókat..

Ha csak városban használom, akkor normálisan 12.
Tojásokon lépkedve 11.
Kicsit nyomkodva 13-14-vagy annyi amekkora a talpam ...

2014.03.22. 23:25

Kedden nulláztam a fogyit azóta mentem 3600Km-et 95% autópálya nagy része 140km/h 6.3L ír a gépezet ami valós utánaszámolva.

2014.03.22. 23:45

admin írta:Kedden nulláztam a fogyit azóta mentem 3600Km-et 95% autópálya nagy része 140km/h 6.3L ír a gépezet ami valós utánaszámolva.

Mennyire megpakolva?

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

2014.03.23. 00:18

Haminda írta:
admin írta:Kedden nulláztam a fogyit azóta mentem 3600Km-et 95% autópálya nagy része 140km/h 6.3L ír a gépezet ami valós utánaszámolva.

Mennyire megpakolva?

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

1400km négy személlyel.Többi 2 személy.Minimális csomaggal.És volt még Müncheni dugózás is pár óra.

2014.03.23. 20:59

449,6 km.,44,99l benzin.
40km. Budapest,410km. M3-as.
Pályán oda 150-170,vissza 140-150 és 1 órás araszolás baleset miatt.
10liter/100km.
m54b25

Amit még mindig nem értek,hogy egy 2500cm3-s,majdnem 200 lovas motornak miért kell 160-nál 4200-at forognia.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Padre540 2014.03.24. 00:29-kor.

2014.03.23. 23:13

Teljesen jo... nekem is kb ugyan ez, ilyen körülmények közt... az enyém automata,szintén ez a moci, ha nem megyek kint 120 fölé vagy tempomatozok alulról üti a nyócat... :roker: igaz kint kb ugyan annyit eszik az automata is szerintem mint a manual talán városban van 1 lityi különbség...itt harapnak a rendőrök a sebességre, kevés ahol lehet csapatni, azért akad...de nyáron megyek haza vele németen át megküldöm mint Marinéni Dabasról a kóstolót :mrgreen: és csak a hőmérőt nézem nem a fogyit :facepalm:

2014.03.24. 09:31

Padre540 írta:
Amit még mindig nem értek,hogy egy 2500cm3-s,majdnem 200 lovas motornak miért kell 160-nál 4200-at forognia.

Ezzel teljesen egyetértek.
Talán a nyomaték "hiány" miatt vannak így áttételezve a benzinesek.
Mindig is ilyen érzésem volt, hogy azért mennek tönkre mert "szétpörgik" magukat.
Nem csak BMW hanem más típusú "nagy" köbcentis benzinesre is igaz.

2014.03.24. 10:41

Imco írta:
Padre540 írta:

Ezzel teljesen egyetértek.
Talán a nyomaték "hiány" miatt vannak így áttételezve a benzinesek.
Mindig is ilyen érzésem volt, hogy azért mennek tönkre mert "szétpörgik" magukat.
Nem csak BMW hanem más típusú "nagy" köbcentis benzinesre is igaz.

Így van ! A nyomaték hiányát a fordulatszám növelésével kell pótolni!

2014.03.24. 14:05

Sziasztok!

2000/03 havi 530dA járgányom kiherélt örvénycsappantyúkkal mennyire oks az, ha olyan 13-14 körül fogyasztok városban (Pöttyös utca - Kolosy tér között ingázva a reggeli és esti csúcsban). A járgány csak OMV MaxxMotion D-t kap, vezetési stílus pedig változó, de inkább sportos megfűszerezve néha egy-két kirohanással, de nem mondanám, hogy ütöm-vágom állandóan.

Spritmonitoron vezetem.

Pályán 150 tempomattal 8,4 körül alakul fedélzeti szerint.

Egyébként szépen megy, nem füstöl, hőfok visszajelző óra tökéletesen középen áll, Webasto-m nem működik (szivattyú gond). Egyetlen kissé fura jelenség - csípős/szúrós szagú a kipufogógáz (mélygarázsban érzem, ha kiszállok).

Szóval érdemes ezzel foglalkozni? Vagy ez ilyen és kész. Nem sír a szám érte, mert baromira imádom, de picit soknak érzem egy dízelhez képest.
Hozzászólás küldése

VigLink badge