Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2014.02.16. 12:52

Arra próbáltam rávilágítani, hogy fogyasztás szempontjából a 25d jobb választásnak tűnik.

2014.02.16. 13:47

hamoriarpi írta:Arra próbáltam rávilágítani, hogy fogyasztás szempontjából a 25d jobb választásnak tűnik.

Elég gyakori, hogy meggondolatlanul nyilatkozol. Valamit elfelejtettél. :szerintem

2014.02.16. 13:49

Látod ehhez érdemben nem tudok hozzá szólni, mert egyiket se próbáltam még. Valahol hoz, valahol pedig visz a nagyobb motor ez biztos :) Nekem 130 km/h-s autópályázáskor szokott 7.2 őt mutatni a board. 120 km/h-val pedig sikerült klímával a 6.6. A számolt és a board-os adat, ahogy néztem közel azonos.

Ha a fogyasztást nézzük, lehet, hogy jobb választás a 25d, viszont többet elvisz a fenntartás. Kihasználni, pedig egyiket se lehet itthon :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NagyMatyas 2014.02.16. 13:53-kor.

2014.02.16. 13:52

hamoriarpi írta:Sítúra a Dolomitokba. 4 fő, síbox, minden agyig pakolva. 50-50 Km szerpentin, Bécsnél és Bolzanonál természetesen 1-1 órás dugó.
Sebesség mindenhol a megengedett max. Németeknél 140.
Számolt átlag 7.1 l/100Km.
E61 20dA.
Közepesen vagyok elégedett. Meglátásom szerint ez a motor ilyen terhelés mellett elkezd eszegetni. A teljesítményét végig kielégítőnek éreztem.

Helo
Szerintem teljesen jó a fogyasztás, az a plussz 400kilógramm és még a hozzá tartozó síbox megspékelve a 2órás araszolással. :taps: :taps:

A két deci többlet fogyasztás miatt nehogy hipertóniát kapjál :wink: :wink: :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lepke 2014.02.16. 13:54-kor.

2014.02.16. 13:53

204d1 írta:
hamoriarpi írta:Arra próbáltam rávilágítani, hogy fogyasztás szempontjából a 25d jobb választásnak tűnik.

Elég gyakori, hogy meggondolatlanul nyilatkozol. Valamit elfelejtettél. :szerintem

Pályásan, terhelgetve többet fogyaszt a 20d. A mondatod első felét kérlek Alpinafanosan, példákkal alátámaszva - részletezd!

2014.02.16. 13:57

hamoriarpi írta:
204d1 írta:

Pályásan, terhelgetve többet fogyaszt a 20d. A mondatod első felét kérlek Alpinafanosan, példákkal alátámaszva - részletezd!

:lol:

Valmi még mintha kimaradt volna a kocsiddal kapcsolatban... Gondolkozz Árpi, gondolkozz!!

2014.02.16. 14:00

Ezek már a légtömegmérő cseréje és komplett adaptációs táblázat törlése utaán nyert adatok. Előtte ennél is több volt.

2014.02.16. 14:02

hamoriarpi írta:Ezek már a légtömegmérő cseréje és komplett adaptációs táblázat törlése utaán nyert adatok. Előtte ennél is több volt.

Valami még van. :szerintem

2014.02.16. 14:11

Komolyan nem értem. Jelenleg minden jónak tűnik az autón.
Az idézeteket is várom. Alpinafanosan, pontosan, idézve.

2014.02.16. 14:16

hamoriarpi írta:Komolyan nem értem. Jelenleg minden jónak tűnik az autón.

A mézben forgó turbótengelyeden kívül is is van még valami, ami nagyon fontos. :lol:

Idézetek? - dpf off és társaira gondoltam :doglotlo:

És ki az az Alpinafan?

2014.02.16. 14:21

Akkor itt az enyém, ha kell összehasonlítás.

30d-vel Zala megye oda vissza. (4-en, megbuggyantva rendesen) Lefele Pesten át, közel 1 óra, onnantól 140-170/h visszafele szakadó eső végig 120/h - Bp. majdnem egy óra volt! Az átlag 8,5 (kiszámoltam, mert kíváncsi voltam rá.) Nem board szerint, hanem rámértem. (mindezt azért, mert a board 10.2 litert mutat nagy átlagban. ....leakartam csekkolni, hogy tényleg ennyit eszik, vagy sem.)

A 8,5-ös fogyi szerintem teljesen jó! ...és neked is a 7 lityis!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Labi az itt látható tagok köszönték meg: NagyMatyas
Értékelés: 4.76%

2014.02.16. 14:26

204d1 írta:

A mézben forgó turbótengelyeden kívül is is van még valami, ami nagyon fontos. :lol:

És ki az az Alpinafan?

A barokkos túlzások helyett nézzünk egy összehasonlítást viszkozitás tekintetében különböző hőmérsékleteken Motul 5w40 LL04 és BMW 5w30 esetében. Hány százalékos eltérésre gondolsz az általam használt prémium olaj és a gyári olaj esetében?
Nevezhettem volna víznek a mézre reagálva, de nem tettem.
Linkeljük be a technikai specifikációs adatlapot!

2014.02.16. 14:27

hamoriarpi írta:
204d1 írta:

És ki az az Alpinafan?

A barokkos túlzások helyett nézzünk egy összehasonlítást viszkozitás tekintetében különböző hőmérsékleteken Motul 5w40 LL04 és BMW 5w30 esetében. Hány százalékos eltérésre gondolsz az általam használt prémium olaj és a gyári olaj esetében?

Marketing. És nem gyáriolajbuzi vagyok, hanem negyvenellenes.

2014.02.16. 14:31

204d1 írta:
hamoriarpi írta:
204d1 írta:

És ki az az Alpinafan?

Marketing. És nem gyáriolajbuzi vagyok, hanem negyvenellenes.

Én szeretem a negyveneseket is. Tudnak Ők is meglepetést okozni! Főleg a jól karbantartottak!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 jlaci74, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2014.02.16. 14:33

hamoriarpi írta:Én szeretem a negyveneseket is. Tudnak Ők is meglepetést okozni! Főleg a jól karbantartottak!

Ne terelj! :lol:

Ja, most esett le, hogy jlaci is 40 környékén van. Már mindent értek! :franko:

2014.02.16. 14:37

204d1 írta:
hamoriarpi írta:Én szeretem a negyveneseket is. Tudnak Ők is meglepetést okozni! Főleg a jól karbantartottak!

A féltékenység nem jó tanácsadó.

2014.02.16. 14:38

hamoriarpi írta:
204d1 írta:

A féltékenység nem jó tanácsadó.

Nem tetszik és a gazdag BMW-s pasikat szereti, úgyhogy maradhat a tiéd.

2014.02.16. 14:44

most már akkor a mézben forgó tengelyt is át kell értelmezni? :mrgreen:

...nem fogom olvasni a topikot :wink: :roll: :facepalm:

2014.02.16. 14:49

Labi írta:most már akkor a mézben forgó tengelyt is át kell értelmezni? :mrgreen:

Telepakolva mennyi a pályás fogyasztásod? Hogy on topic is legyen egy kicsit.

2014.02.16. 14:54

hamoriarpi írta:
Labi írta:most már akkor a mézben forgó tengelyt is át kell értelmezni? :mrgreen:

Telepakolva mennyi a pályás fogyasztásod? Hogy on topic is legyen egy kicsit.

előző oldalra írtam neked erről.
Hozzászólás küldése

VigLink badge