Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2013.10.12. 21:28

PeterE39 írta:
Fourmi írta:Na, ma megvolt az első "hosszabb" út, Dombóvár-Keszthely meg vissza kis lődörgés, ez volt háztól házig 278. A következőket nagyon félve írom le, mert én sem hiszem. Ha lehet hinni a mutatónak meg a szememnek, mikor elindultam reggel kb. 31-32 littyót mutatott, most kb 16-ot :shock: Na most, ha ezt kiszámoljátok, akkor valszeg, hogy kiröhögtök mert ez fizikailag lehetetlen, én is így gondolom!!! De télleg max. 20 littyó fogyott el és az is 7.1-re jön ki, az 530d-nek is becsületére válna... Na persze nem 180-200, hanem 110-120 néha 140 előzéskor, falukba 5-be 70-80. Mondjuk a kaposvári elkerülőn elkentem a száját, dehát akkor is.... Ez nagyon nem sokk :franko:

Az érték nem lehetetlen, ámde ezt semmiképpen nem nevezném mérésnek. Azt inkáb két tele tank között érdemes kiszámolni, nem a mutató alapján.
Másrészt remélem csak olyan faluban mentél ennyivel, ahol ezt tábla megengedte.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Azért mondtam, hogy kábé, nem pontos de nagyságrendileg következtetni lehet! Nem akarok én fogyit dekázni, csak meglepődtem rajta, mert indluláskor kb. Kvárra saccoltam, hogy kigyullad a csórijelző és bitte tanken, de nem. Amikor tényleg használva is lesz úgyis 20 körül lesz a fogyi...Falukban 70-es tábla, az óra 80-on. Miért kérded? Csak nem szerv vagy :D ?

2013.10.13. 18:58

Kit érdekel a fogyasztás! Tiszta Kuvait! 388-ért tankoltam! :lol: :lol: :wink: :wink:

2013.10.13. 22:20

Imco írta:Kit érdekel a fogyasztás! Tiszta Kuvait! 388-ért tankoltam! :lol: :lol: :wink: :wink:

Ha pedig kezdődne 2-vel és végződne 50-nel, mindenki cserélné a "d" betűjét "i"-re :D :D :D

2013.10.26. 21:35

Kép

Eger-Abádszalók! 90esátlag...falukban 60km\h és táddddámmm :D IGAZ A MONDÁS! A V8at ha nem hergeled el van ő szépen :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek supreme az itt látható tagok köszönték meg: Johny540
Értékelés: 4.76%

2013.10.26. 21:49

supreme írta:Kép

Eger-Abádszalók! 90esátlag...falukban 60km\h és táddddámmm :D IGAZ A MONDÁS! A V8at ha nem hergeled el van ő szépen :D

Berakhatnám a képet az én bc-m által kijelzett értekről... De ha az valós lenne a benzines tábor a dunába lökné az I végződésű 5-ösöket. 3.2L / 100km :facepalm: :facepalm:

Am 80-90es tempó főutvonalon sík területen egy teremtett lélek sem az úton.

525d :nyelves:

A valós 5.4L

2013.10.26. 21:55

kanyobence írta:

Berakhatnám a képet az én bc-m által kijelzett értekről... De ha az valós lenne a benzines tábor a dunába lökné az I végződésű 5-ösöket. 3.2L / 100km :facepalm: :facepalm:

A valós 5.4L

supreme : Grat a V8 fogyasztásához nagyon szép! :)

kanyobence : Nekem 8at eszik vegyesben. Jó, automata, de sokallom. Mert finoman vezetek. Ha 110el megyek autópályán hajnalban 400km tempomattal, akkor eszik 5.8-at. De akkor egy gáz fröccs sincs. Nem sok ez?
Célszerű lenne Muhaati mester felkeresnem ? Vagy tudok én is nézni INPAval értékeket, ami alapján tudtok mondani valami okosat?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Mercoory az itt látható tagok köszönték meg: supreme

2013.10.26. 21:56

kanyobence írta:

A valós 5.4L
Én nem tudom hogy ezek az adatok nektek hogy jönnek ki! Remélem nem a kocsimnak van baja!

2013.10.26. 22:06

Orsika írta:
kanyobence írta:

A valós 5.4L
Én nem tudom hogy ezek az adatok nektek hogy jönnek ki! Remélem nem a kocsimnak van baja!

Soforhiba, nem a markatol elvart modon kozlekednek :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: 2 Fecó, jlaci74
Értékelés: 9.52%

2013.10.26. 22:37

Mercoory írta:
kanyobence írta:

A valós 5.4L

supreme : Grat a V8 fogyasztásához nagyon szép! :)

kanyobence : Nekem 8at eszik vegyesben. Jó, automata, de sokallom. Mert finoman vezetek. Ha 110el megyek autópályán hajnalban 400km tempomattal, akkor eszik 5.8-at. De akkor egy gáz fröccs sincs. Nem sok ez?
Célszerű lenne Muhaati mester felkeresnem ? Vagy tudok én is nézni INPAval értékeket, ami alapján tudtok mondani valami okosat?

Nekem ez mint látod nyugdíjas tempóban áll fenn. Az automata kis töblet fogyasztás, meg a sofőr is... A fogyasztásod szerintem megfelelő.... Nekem a vegyes 7 körül mozog, attól függ mennyire lépem neki. Nyugodtan alhatsz szerintem! :)

2013.10.26. 22:44

morv írta:
Orsika írta:
kanyobence írta:

A valós 5.4L

Én elegánsan vezetek.... Ha hajtani akarnám, vennék egy 330i-t pl :nyelves:

2013.10.26. 23:44

kanyobence írta:
morv írta:
Orsika írta:
kanyobence írta:

A valós 5.4L

Én elegánsan vezetek.... Ha hajtani akarnám, vennék egy 330i-t pl :nyelves:

Titkos menűben méri ezt a fogyasztást..A verb1 és verb 2 resetelés után 5-10 másodpercenként változott..de ahogy telik az idő azóta egyre ritkábban változik és meg állt 10.8 nál...nem tudom miért...vagy én nyomkodtam el vmit a titkos menűben?

2013.10.27. 00:00

Akármilyen hihetetlennek tűnik képes rá a V8.Mint ahogy azt írtam már Supreme-nek is,5.-be 100Km/h-val pályán 7.8Literes fogyasztást értem el.Többször kiszámoltam,megcsináltam,tudja.Szigorúan meg kell állni a gáz nyomkodását,se egy agresszív előzés se semmi.Automatánál nem tudom mennyire megvalósítható ez,de 6sebességesnél már nem egy ember bebizonyította előttem is,amikor még nekem se V8 volt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: supreme

2013.10.27. 00:35

supreme írta:Titkos menűben méri ezt a fogyasztást.

Teliről, telire tankolva is mérted már a fogyit? A menüben nézegetés csak szórakozásnak jó.

2013.10.27. 00:38

Johny540 írta:100Km/h-val pályán

:roki :hehe
És hogy bírtad ki, hogy a tapasztalt nyugdíjasok, ezres stifttel elporolnak melletted?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: supreme

2013.10.27. 08:43

supreme írta:Titkos menűben méri ezt a fogyasztást..A verb1 és verb 2 resetelés után 5-10 másodpercenként változott..de ahogy telik az idő azóta egyre ritkábban változik és meg állt 10.8 nál...nem tudom miért...vagy én nyomkodtam el vmit a titkos menűben?

Az addig megtett útra számolja az átlagot a nullázástól.
Tehát minél több a km, annál lassabban változik.
Ezért is szokták csak az egyiket nullázni, a másik meg nagy átlagot mutat, mondjuk akksi kivétel óta.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: supreme

2013.10.27. 08:52

Imco írta:
supreme írta:Titkos menűben méri ezt a fogyasztást..A verb1 és verb 2 resetelés után 5-10 másodpercenként változott..de ahogy telik az idő azóta egyre ritkábban változik és meg állt 10.8 nál...nem tudom miért...vagy én nyomkodtam el vmit a titkos menűben?

Az addig megtett útra számolja az átlagot a nullázástól.
Tehát minél több a km, annál lassabban változik.
Ezért is szokták csak az egyiket nullázni, a másik meg nagy átlagot mutat, mondjuk akksi kivétel óta.

Na és,hogy lehet csak az egyiket le nullázni...én erről nem is tudtam,hogy ilyet is lehet!

2013.10.27. 10:39

Johny540 írta:Akármilyen hihetetlennek tűnik képes rá a V8.Mint ahogy azt írtam már Supreme-nek is,5.-be 100Km/h-val pályán 7.8Literes fogyasztást értem el.Többször kiszámoltam,megcsináltam,tudja.Szigorúan meg kell állni a gáz nyomkodását,se egy agresszív előzés se semmi.Automatánál nem tudom mennyire megvalósítható ez,de 6sebességesnél már nem egy ember bebizonyította előttem is,amikor még nekem se V8 volt.

Én ezt elhiszem, nekem is volt V8-as kocsim.
De szerintetek reális ez a tojáshéj üzemmód?
Egyfolytában úgy kontrollálni magad, hogy nem nyomom, csak kicsi gázzal megyek.... :facepalm:

Leírom röviden az eltérést:

Mész a V8-al 100km/h-val. Örülsz, hogy csak 8litert eszik.
Utolérsz egy Swiftet, megelőzöd.
Próbálod inkább lendületből megoldani, mert gázadás közben hallod, ahogy a benzinpumpa mohón szívja a benzint a tartályból.
Véletlenül ránézel a boardon az átlagfogyasztásra, és felugrott 13,8-ra :roker:
Aztán megint mehetsz - előzés nélkül, egyenes úton - 40 km-t, mire visszaáll 8l-re. :nyelves:

Mész a D-vel 100-al.
Az átlagfogyasztásod 6 - 7 liter között mozog attól függően, hogy 20d-ben - 25d-ben vagy 30d-ben ülsz.
Utoléred a Swiftet, odanyomsz neki egy becsületeset, élvezed a nyomatékot, direkt nem lendületből, hanem erőből előzöd meg.
Nyomogatod a boardot, véletlenül ráakadsz arra az eddig számodra ismeretlen funkcióra, hogy átlagfogyasztást is mér a kocsid.
Az átagfogyasztásod 6-10 liter között mozog, attól függően, hogy mennyit mentél városban.
Megcsörren a telefonod, a kútról hívnak, hogy mehetsz 360-ért kútfejről tankolni :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2013.10.27. 10:45

Nekem nem kell reszketve nyomni a gázpedált és 100-al döcögni és 6.5L

:diesel

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Orsika

2013.10.27. 10:47

Nagy szerviz után 8.3-8.5. 28i-vel ugyan ez 14 :lol:

2013.10.27. 10:51

admin írta:Nekem nem kell reszketve nyomni a gázpedált és 100-al döcögni és 6.5L

:diesel

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Az évi 2 alkalommal, mikor találkozóra kihozod - NEM MINDEGY MENNYIT ESZIK??? :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, morv, supreme
Értékelés: 14.29%
Hozzászólás küldése

VigLink badge