Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2013.09.06. 08:44

Oroszlan írta:...diesel meg soha. :doglotlo:

Erre azért ne vegyél mérget!
Lassan nem fog mást gyártani a BMW csak dízelt. :nyelves:

2013.09.06. 09:57

Oroszlan írta:Méregettem:

1450 km átlaga a kocsi szerint 8,7, rátankolással 8,8 lett.
Nem egyben mértem, hanem 200km-enként nulláztam mindent, majd a végén számoltam, mindig ugyanott ugyanazon a kútfejnél tankoltam.

Ez 90%-ban lakott területen kívül, autópálya nem volt.
Zalaegerszeg - Keszthely, Szentgotthárd, Győr 2x.
Lakott területen kívül 110 alatt sehol, általában tempomat 120, de gyakran 130-140, ahol lehetett.

Pont, mint az E28-am a 3 literes benzinessel. :wink: Igaz az csak 1200 kg. :mrgreen:

2013.09.06. 10:12

Jerry írta:
Oroszlan írta:...diesel meg soha. :doglotlo:

Erre azért ne vegyél mérget!
Lassan nem fog mást gyártani a BMW csak dízelt. :nyelves:

Akkor megszűnik részemről az 1 életen át tartó márkahűség ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Oroszlan az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2013.09.12. 21:19

Sziasztok!Gondoltam megosztom.....
A múltkor írtam hogy valamiért többet eszik kicsit az autóm mint kéne,átnéztem mindent,de nem találtam semmi rendellenességet.
Gondoltam mérek egy pontos fogyasztást.
Az eredmény: 8.000-Ft (18.61 Liter)=135Km Ebből 28Km városon kívül 5.fokozatba 80-90Km/h,a többi mind tötyögős város (sok lámpánál állás,egyszerre ~15-20Km megtett távolsággal,30-60perces megállásokkal)és próbáltam nagyon "tojással" nyomni,de mégis rugalmasan közlekedni,mert ugye úgy jobban szereti.Így 13.78Liter/100Km(!)Szerintem nem rossz :franko:

2013.09.18. 16:58

Sajnos pár hónapja kissé sokat zabál a kicsike...
Pár dolgot kicseréltettem (motorolaj és szűrő, levegőszűrő, automataváltó olaj, karter szelep és csövek, gyújtógyertyák, stb...), ami esetleg okozhatja a fogyasztás növekedést,
de úgy tűnik, mégis csak a lambda szondák lesznek a hibásak.

Gondolom ezt azért, mert hosszú távon nem rossz (8,8L / 100 km - 1600 km-es furikázásnál, főként pálya, de város is), de rövid távon 13-14 L / 100km - városban... :(
(ami eddig nem volt ilyen brutálisan magas érték, csak átlag 10-11L / 100 km közötti)
Ami érezhetően gond, hogy túl magas a CO kibocsátás, és orral érezhetően sem stimmel valami.

Ha cserélem a szondákat, akkor mindenképp a BOSCH, ill. Siemens kell bele, vagy van esetleg más, kedvezőbb árú is, amely megbízható, és hosszú élettartamú...?
Tud valaki ajánlani ilyet? (már, ha létezik egyáltalán...)

Ez kellene bele gyárilag: "Siemens L=990mm, 11781427884" (2db)

Előre is köszönet...

2013.09.18. 17:05

whitehorse írta:Sajnos pár hónapja kissé sokat zabál a kicsike...
Pár dolgot kicseréltettem (motorolaj és szűrő, levegőszűrő, automataváltó olaj, karter szelep és csövek, gyújtógyertyák, stb...), ami esetleg okozhatja a fogyasztás növekedést,

Gondolom ezt azért, mert hosszú távon nem rossz (8,8L / 100 km - 1600 km-es furikázásnál, főként pálya, de város is), de rövid távon 13-14 L / 100km - városban... :(
(ami eddig nem volt ilyen brutálisan magas érték, csak átlag 10-11L / 100 km közötti)
Ami érezhetően gond, hogy túl magas a CO kibocsátás, és orral érezhetően sem stimmel valami.

Ha cserélem a szondákat, akkor mindenképp a BOSCH, ill. Siemens kell bele, vagy van esetleg más, kedvezőbb árú is, amely megbízható, és hosszú élettartamú...?

Előre is köszönet...

Nem akarlak elkeseríteni, de egy 528-as még újkorában sem tudott városban 10-11 litert százon.
A gyári adat szerint is 13,6 l/100 a fogyasztása.
Mondjuk tény, hogy te jobban ismered az autódat, mint én, de 10-11 literes városi fogyasztást csak az 530D/525D-k tudnak.

2013.09.18. 17:12

Jerry írta:
Nem akarlak elkeseríteni, de egy 528-as még újkorában sem tudott városban 10-11 litert százon.
Mondjuk tény, hogy te jobban ismered az autódat, mint én, de 10-11 literes városi fogyasztást csak az 530D/525D-k tudnak.

Osztom a véleményt,főleg úgy,hogy automata.

2013.09.18. 17:17

Én is osztom, mert nekem a kézi evett annyit és semmi baja nem volt a lambda szondáknak. Jó persze város és város között is van különbség, de rövid távon szinte azt mondom, hogy örülj, hogy csak 14 litert eszik. ( ilyenkor meg érezheted magasnak a káros anyag kibocsátást, mert a benzines hidegen szét dúsítja az agyát is. )

2013.09.18. 17:20

whitehorse írta:de úgy tűnik, mégis csak a lambda szondák lesznek a hibásak.

Ezt csak Te gondolod,vagy a diag is?

2013.09.18. 17:46

Padre540 írta:
Jerry írta:

Osztom a véleményt,főleg úgy,hogy automata.

Ja!!!
Ha automata, akkor 15,6 a gyári adat! :)

2013.09.18. 17:53

És az még, akkor das optimale :D

2013.09.19. 01:07

Jerry írta:
whitehorse írta:Sajnos pár hónapja kissé sokat zabál a kicsike...

Előre is köszönet...

Már lassan 7. éve használom, így tudom, milyen fogyasztási adatokat produkált.
Valós adatokat írtam le. Annak idején én is meglepődtem rajta, hogy ennyire jók. Ezért vagyok most kissé elkeseredve, bármennyire is normálisnak tűnik más számára.
A CO tényleg magas. Műszaki vizsgán sem ment volna át, ha... :)
Diagnosztikát hol csinálnak? Lehet, hogy tényleg érdemes lenne a szondák esetleges megvétele előtt...
Köszönöm a segítséget!

2013.09.19. 07:22

whitehorse írta:Már lassan 7. éve használom, így tudom, milyen fogyasztási adatokat produkált.
Valós adatokat írtam le. Annak idején én is meglepődtem rajta, hogy ennyire jók. Ezért vagyok most kissé elkeseredve, bármennyire is normálisnak tűnik más számára.
Diagnosztikát hol csinálnak? Lehet, hogy tényleg érdemes lenne a szondák esetleges megvétele előtt...
Köszönöm a segítséget!

Légtömegmérő is bekavarhat rendesen.

2013.09.19. 08:56

Imco írta:
whitehorse írta:Már lassan 7. éve használom, így tudom, milyen fogyasztási adatokat produkált.
Köszönöm a segítséget!

Meg a kipufogo tomitetlensege is.

2013.09.19. 11:29

Jönnek a reggeli hidegek, lopakodik a fogyim felfelé! :(

2013.09.19. 11:33

Nekem annó Hondánál pont ez a reggeli 10 fok volt a legideálisabb. Sokkal jobban harapott, és így a fogyi is ilyenkor volt a legkedvezöbb. Perce itt csak minimális különbségekről beszélek...

2013.09.19. 12:50

morv írta:
Imco írta:
Köszönöm a segítséget!

Meg a kipufogo tomitetlensege is.

Jogos!
Akkor mindenképp első körben marad diagnosztika.
(mert ezek ugyebár nem filléres beruházások...)
Thx! :franko:

2013.09.20. 07:05

Tegnap: Pét-Siófok oda vissza falukon át, (50-60) falun kívül, (90-100) egy előzéssel 120 körül

oda:

Kép

Kép

megpakolva rendesen visszafele:

Kép

Kép

2013.09.20. 08:01

Ez nagyon baráti a nagyvastól! :taps:

Ezek szerint rendben van a motor és a lambdák-katok-légtömegmérők is. :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: MChris
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kzolee 2013.09.20. 10:59-kor.

2013.09.20. 09:01

MChris írta:Tegnap: Pét-Siófok oda vissza falukon át, (50-60) falun kívül, (90-100) egy előzéssel 120 körül

oda:

Kép

Kép

megpakolva rendesen visszafele:

Kép

Kép

Nem sok ez ilyen tempónál?:-D
Hozzászólás küldése

VigLink badge